Putovanja.info Forum: Sozopol - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (2 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Sozopol kakav je smestaj,hrana,cene

#1 Korisnik je offline   ovonijeto

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 26
  • Učlanjen: 11.06.07

Napisano: 13. jun 2007 - 00:18

Interesuje me , posto sam dve god. isli u Nesebar i odusevili se ali hocemo jos malo da vidimo bugarskih letovalista kolike su cene u Sozopolu, da li je neko isao pa sam nasao smestaj , kakva je hrana , izlasci?Hvala unapred!
0

#2 Korisnik je offline   caka

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 7
  • Učlanjen: 22.05.07

Napisano: 13. jun 2007 - 10:22

Cao,ja sam bila pre 3 godine u Sozopolu,i mesto je jako lepo,narocito stari deo.Ima 2 plaze,s tim sto je meni lepsa nova plaza,mada stvar ukusa.Cene su tada bile solidne,sto se tice hrane i pica,bas je bilo povoljno i raznoliko,mesto je bas turisticko,i zaista ima sta da se vidi.Mi smo placali smestaj oko 6 evra po krevetu,a bilo je od 5 do 10 evra po krevetu,tj do 20 leva,u zavisnosti gde,ipak gledajte da nadjete smestaj blizu plaze,cena bi trebala da bude do 12vra
0

#3 Korisnik je offline   Bubica

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 344
  • Učlanjen: 19.05.06

Napisano: 13. jun 2007 - 18:29

Bili smo 2005. godine u Sozopolu i ukoliko ti odgovara tamosnja klima, za moj ukus malo je teska tj. vrucine se teze podnose nego u Turskoj ili Grckoj, grad i plaze su OK. Smestaj smo rezervisali tada preko agencije, i kada smo dosli na lice mesta cinilo nam se da smo mogli i bolje da prodjemo, negde oko 8. eura po osobi, apartman u novom delu grada. Medjutim, to je bilo oko 25. jula i nekoliko dana kasnije pocele su da stizu kolone turista tako da se od 1. avgusta trazio krevet po bilo kojoj ceni, a mi smo bili zadovoljni nasim apartmanom mada blizu plaze u dosta prometnoj i bucnoj ulici. Savetujem ti, ako ides pre avgusta da ne uplacujes unapred, posle bolje da imas nesto rezervisano. Stari deo grada je prelep sa mnogo izuzetno lepih restorana na stenama pored mora, vecerne setnje oko starog dela grada su romanticne uz zvuke udaranja talasa u stene. Gradic je pun antikvarnica, galerija, malih muzeja, meni se svideo. Lezaljka i suncobran po 3. eura, svaki, pice jeftino, hrana kao i svuda u Bugarskoj.Lepo se provedi!
0

#4 Korisnik je offline   ovonijeto

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 26
  • Učlanjen: 11.06.07

Napisano: 15. jun 2007 - 21:25

Hvala vam puno , nadala sam se da cu naci slicnosti izmedju Nesebra i Sozopola , i volim takva mesta tako da sad definitivno odlucijem-SOZOPOL !!!
1

#5 Korisnik je offline   cuore_sportivo

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 4
  • Učlanjen: 21.06.07

Napisano: 24. jun 2007 - 05:02

Sozopol ti je extra.Bio sam cetiri puta i i ovog leta sam razmisljao i o njemu ali zbog obaveza ne mogu sebi da priustim tako nesto vec sam mora na brzinu nesto da iskombinujem.

Ako trazis dobru klopu restoran "Mamina kujna" ili na BUgarskom "kuhinjata na mama" je extra. On se nalazi kod nove plaze na pocetku. Ima neka prodavnica i krene se tom ulicicom prema nekom hotelu, pored parka. Pre restorana su neke prodavnice. Klopa je extra (bar je bila kada sam ja bio, pre dve godine, pa jos tri godine pre toga) Restoran se malo teze primecuje jer imas kapiju a iza nje je basta, ali stoji meni sa preporukom glavnog kuvara. Porcije su bile ubitacno velike a hrana extra dobra (i dan dana mi ide voda na usta kada pomislim na njihovu skusu na "keremidi" "skumria na keremida") Diskoteka CITI je na tom uglu, da se lakse orijentises. Ima puno lepih restorana i kafica. Ako trazis dobre klubove - ima ih manje - par diskoteka, jedan kafic sa velikom bastom i to je to.
0

#6 Korisnik je offline   jerotije_legenda

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 888
  • Učlanjen: 02.02.07

Napisano: 05. jul 2007 - 09:08

Bio sam zadnje 3 godine u mestu Primorsko a to je 20-tak km od Szopolja. Sve tri godine smo placali smestaj po krevetu 10 leva-5eura. Neznam zasto bi placali 10-12 eura kako to kazu moji predhodnici ? Mozda preko neke agencije.......
oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
0

#7 Korisnik je offline   jedy023

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 33
  • Učlanjen: 22.06.07

Napisano: 07. jul 2007 - 17:53

POnuda i Potraznja je i ono sto odredjuje cenu.Nemoj zaboraviti da si ti bio u Primorsko,a to se ipak ne moze porediti.Ja sam letovao pre dve godine u Sozopolu i placao sam 15 leva po krevetu ali od 5.avgusta,posle 10 avgusta se mogao naci i za 10 leva.Cak sam i apartman nasao sa dve ogromne sobe kupatilom TV i Kuhinja terasa,a cena je bila 30 leva,meni nije odgovaralo jer je bio treci sprat a malo dete od tri godine.Oni koji su Bili u Sozopolu znaju gde je apartman Paso tu sam ja nasao.
Moj kolega je prosle godine bio i placao 10 leva po krevetu i to u starom gradu gde je meni licno mnogo lepse.
Ponavljam Ponuda Potraznja.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 06. jan 2011 - 11:09
Razlog promene: nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post

0

#8 Korisnik je offline   Todorovic

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 96
  • Učlanjen: 29.09.07

Napisano: 31. jul 2008 - 16:01

Evo nekoliko svezih fotkica iz Sozopola,

Odusevljen sam gradicem, Srpska skara i srpska muzika na svakom koraku,

Postavljena slika

Stara arhitektura Sozopola prosto ocarava,

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Jos slicica ovog primorskog gradica mozete pogledati na linku,

Fotografije iz Sozopola

Ovu poruku je izmenio Todorovic: 01. avg 2008 - 20:05

1

#9 Korisnik je offline   Bubica

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 344
  • Učlanjen: 19.05.06

Napisano: 02. avg 2008 - 20:58

U Sozopolu sam letovala 2005.godine i posebno sam bila odusevljena romanticnim restoranima na stenama,uz obalu starog dela grada.Svima koji imaju predrasude prema letovanju u Bugarskoj ja svesrdno preporucujem Sozopol,gde su plaze i more u rangu nekih mnogo popularnijih mesta,mada je klima ipak kontinentalna a ne mediteranska i to jedino kvari onaj dobar utsak,tj da je malo ''laksa'' klima bilo bi to jedno savrseno mesto za letovanje.
0

#10 Korisnik je offline   Todorovic

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 96
  • Učlanjen: 29.09.07

Napisano: 05. avg 2008 - 22:03

U pravu si, cesto puta na plazi zatreba peskir, sta reci, to nije bas prijatan trenutak,

Ali s druge strane, plaze su iskljucivo pescane i ne postoji opasnost da kao u Crnoj Gori sednes na plazu i da ti kamen probusi guzu...

Ovu poruku je izmenio DraganV: 06. jan 2011 - 11:10
Razlog promene: nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post

0

#11 Korisnik je offline   bobborr

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 5
  • Učlanjen: 09.08.07

Napisano: 07. avg 2009 - 21:07

Vreme posete 27.07-06.08 2009, tokom svih 10 dana 32 C , vode 27 C . Smestaj u novom delu Sozopola na 100 m od plaze za 10 dana 220 e 4 krevetna soba sa ogromnom terasom.

Ako nekog interesuju detalji ............pitajte ..........
0

#12 Korisnik je offline   talamasca

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 1272
  • Učlanjen: 16.10.08

Napisano: 31. mar 2010 - 12:41

I mene interesuje ovo mesto, divno izlgeda, sve najbolje sam čuo o njemu, a u njemu još nisam letovao.

Primorsko toplo preporučujem.

0

#13 Korisnik je offline   kristijan980

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 2
  • Učlanjen: 23.06.10

Napisano: 09. jul 2010 - 12:56

Da li je neko bio u Sozopolu ove godine, kakve su cene smestaja, klope, i kakav je nocni provod ? Dve godine sam bio u nesebaru, sada bi malo da promenim :))))
0

#14 Korisnik je offline   talamasca

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 1272
  • Učlanjen: 16.10.08

Napisano: 03. avg 2010 - 16:18

Mapa Sozopola

http://www.visittobu...-Map_of_Sozopol

Mapa Nesebra / stari

http://www.visittobu...ssebur_Old_town

Mapa Nesebra / novi

http://www.visittobu...ssebur_new_town

0

#15 Korisnik je offline   Hilary***

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 90
  • Učlanjen: 27.03.09

Napisano: 04. avg 2010 - 18:59

Prelep gradic! Ove godine sam posetila Sozopol, dok sam letovala u Primorskom i odusevljena sam. Zaista ima sta da ponudi: kulturu, istoriju, odmor, zabavu, ... Kako je to zovem: sve u jednom! :) Nadam se da cu jednom tu i provesti letovanje. Mesto, po meni, ostavlja mnogo bolji utisak nego samo Primorsko. Izuzetno mi je drago sto sam ga videla i donekle istrazila...
I na kraju MFT : http://www.putovanja...a/galerija/4779
:)
~ Carpe diem ~

~ Remember the past and plan for the future, but live for today, because yesterday is gone and tomorrow may never come. ~
0

• (2 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com