Autoputevi na Peloponezu
Napisano: 02. May 2011 - 00:28
Za oko 150km, koliko ima od Korinta do Sparte, putarina će vas izaći nešto malo manje od 7€!
U odnosu na putarinu na Ignazio Odos gde je sada 2.80€ (sa sve dve nove rampe, neće toliko izaći a mnogo veća kilometraža) je ovo čisto dranje bez anestezije....
Sada je autoput do pred samu Spartu, mada još rade pa ima obilazaka. Vozio sam Korint-Kalamati i odvajanje sa autoputa kod Sparte vodi na put koji je dosta loš i sa dosta krivina. Asfalt nije popravljan od prošle godine.
Inače "autoput" Patra- Korint je tek u očajnom stanju!
Najpre su mi kod Patre uzeli 3.10€ a nakon koju desetinu km još 1.80€ !!
Pri tome je to "autoput" koji nema ni jednog jedinog kilometra urednog punog autoputa, sve do Korinta!
80% se vozi kroz "baraž" od znakova za radove na putu, nema preticanja i sve je jako nezgodno za vožnju, pogotovo noću, pogotovo jer Grci i tu pokušavaju da preteknu gde se to može učiniti tako da ostane 2cm sa svake strane...
Zaprepašten sam lopovlukom na ovom "autoputu". Pitam se na osonovu čega uzimaju ljudima pare, za šta? Sramota!
Kako ga grade, ovaj autoput neće biti gotov još najmanje 5 godina, Skadar na Bojani je bila ekspresna gradnja u poređenju sa ovim "autoputom" Već godinama, ista slika, samo se visina putarine menja... Bukvalno ništa nije urađeno od prošle godine osim što je sad deo "u izgradnji" produžen na maltene celu deonicu. A šta se to gradi, izgleda ne znaju ni oni koji grade...
Sve u svemu, vozio sam danas Korint-Kalamata-Pylos-Patra-Korint i platio samo za putarine 12€ i od 250km autputa, samo je 150 bilo autoput. Znači za 150km dao sam 12 evra. To mi je izgleda novi rekord
Pitam se kakva će situacija sa cenama putarine biti na leto.
Inače, što se goriva tiče, bezolovni je otišao nebu pod oblake. Na više sam mesta video cenu 1.98
Euro dizel je izašao na prosečno oko 1.6 (ne računam Shell V-Power dizel)
Veće su i cene pića i ića po kafanama. Recimo frape u Kalamati na obali me koštao 3€

Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.
Uživajmo onda u ovom danu dok traje.....
Napisano: 02. May 2011 - 12:06
Napisano: 02. May 2011 - 15:01
Na suncu baš onako, udara u glavu.
Takođe unutar kuće je za kratke rukave, a govorim o kućama sa debelim klasičnim zidovima. Napolju smo u kratkim pantalonama, majice kratkih rukava i u papučama.

Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.
Napisano: 02. May 2011 - 15:30
Napisano: 09. May 2011 - 01:15
Napisano: 12. May 2011 - 23:07
Napisano: 13. May 2011 - 21:18
Za plin ne znam, nikad ne zagledam ima li ga jer ga ne koristim... Tek ponekad se setim.
Danas smo išli Korintos-Atina-Tevi-Delfi-Itea-Nafpaktos-Amfilohia-Preveza, imali posla u Delfima i ovde u Prevezi.
Nećeš verovati, fotografisao sam bukvalno SVAKU pumpu sa cenama na tom potezu od skoro 600km :(
Ne znam šta me spopalo, snimao sa manijački svaku pumpu kraj koje smo prošli, pa sad ne znam gde da stavim nešto manje od 90 fotografija (drugari su tražili apoteku da kupe hloroform i da me uspavaju, jer smo zbog mene budale, stajali svakih poar kilometara
Videću da stavim na neki adhok sajt, da ne opterećujem forum.
Na tim su fotografijama i valjda cene gasa ako ga ima na pojedinoj pumpi.
Koliko sam mogao da primetim, cene su nešto niže.
Ja sam točio u Korintu V-Power dizel za 1.557 po litru, što je ubedljivo manje od pre mesec dana kad sam putovao u Korint
Ovu poruku je izmenio codemaker: 13. May 2011 - 21:19

Napisano: 24. May 2011 - 00:07
codemaker @ 13. May 2011 - 21:18
Danas smo išli Korintos-Atina-Tevi-Delfi-Itea-Nafpaktos-Amfilohia-Preveza, imali posla u Delfima i ovde u Prevezi.
Nećeš verovati, fotografisao sam bukvalno SVAKU pumpu sa cenama na tom potezu od skoro 600km :(
Ne znam šta me spopalo, snimao sa manijački svaku pumpu kraj koje smo prošli, pa sad ne znam gde da stavim nešto manje od 90 fotografija (drugari su tražili apoteku da kupe hloroform i da me uspavaju, jer smo zbog mene budale, stajali svakih poar kilometara
Videću da stavim na neki adhok sajt, da ne opterećujem forum.
Na tim su fotografijama i valjda cene gasa ako ga ima na pojedinoj pumpi.
Koliko sam mogao da primetim, cene su nešto niže.
Ja sam točio u Korintu V-Power dizel za 1.557 po litru, što je ubedljivo manje od pre mesec dana kad sam putovao u Korint
od tih 500.00 hiljada Srba koji letuju tamo, barem 50.000 hiljada bi imalo tako nesto kao obaveznu literaturu.
Napisano: 24. May 2011 - 00:51
od tih 500.00 hiljada Srba koji letuju tamo, barem 50.000 hiljada bi imalo tako nesto kao obaveznu literaturu.
Kad bih napisao gde sam sve stigao u koje "middle of nowhere" sam stigao, bio bi to popriličan spisak.
Samo, na mnogim mestima gde sam bazao, nema ništa interesantnog za druge sem za mene.
Imam tu sreću da nisam vezan vremenom i sredstvima, pa svake godine istražujem neke delove Grčke gde standardni turisti ne zalaze, prosto zbog toga jer planiraju svoj godišnji odmor drugačije i to je to. Srećom po mene, ja sam slobodan da idem gde hoću i kad hoću pa sam zbog toga "turio nos" na mnogo mesta gde se inače ne zalazi
Ma Grčka je lepa gde god da kreneš!

Napisano: 26. May 2011 - 00:10
codemaker @ 24. May 2011 - 00:51
Kad bih napisao gde sam sve stigao u koje "middle of nowhere" sam stigao, bio bi to popriličan spisak.
Samo, na mnogim mestima gde sam bazao, nema ništa interesantnog za druge sem za mene.
Imam tu sreću da nisam vezan vremenom i sredstvima, pa svake godine istražujem neke delove Grčke gde standardni turisti ne zalaze, prosto zbog toga jer planiraju svoj godišnji odmor drugačije i to je to. Srećom po mene, ja sam slobodan da idem gde hoću i kad hoću pa sam zbog toga "turio nos" na mnogo mesta gde se inače ne zalazi
Ma Grčka je lepa gde god da kreneš!
Nego, da li mozda imas iskustva sa prebacivanjem trajektom sa juga Peloponeza na Kitiru i Elafonisi (za ovo drugo znam da je na nekih 20 min voznje od obale)?
Napisano: 26. May 2011 - 01:18
Nego, da li mozda imas iskustva sa prebacivanjem trajektom sa juga Peloponeza na Kitiru i Elafonisi (za ovo drugo znam da je na nekih 20 min voznje od obale)?
Nemam nikakva iskustva sa trajektima. Uglavnom sam na kopnu ili putujem brodom nekog od prijatelja ali na dalje relacije (Krit, Santorini i neka druga ostrva)
Nažalost tu ti ne mogu pomoći... :(

Napisano: 26. May 2011 - 22:34
http://www.kythira-k...dreasfahrpl.htm
iz Neapolisa. Postoje i neki trajekti iz Gythiona, pa čak i iz Monemvasia-e, ali ne znam gde beše link za to.
Napisano: 26. May 2011 - 23:20
http://www.kythira-k...dreasfahrpl.htm
iz Neapolisa. Postoje i neki trajekti iz Gythiona, pa čak i iz Monemvasia-e, ali ne znam gde beše link za to.
Napisano: 01. Jun 2011 - 10:56
Za Elafonisos trajekt ide samo iz Pounte ( Vinglafia), jedan dodje- drugi ode...tako 20 min otprilike. Proslog leta je cena za auto bila 10 Eur i 1 Eur po osobi.
Za Kitiru ne znam, pretpostavljam da trajekt ide iz Neapolisa...
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0