Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Paxos i Antipaxos

93 odgovora na temu

#1 Marimar

putnik

• Član
  • Poruka:117

Napisano: 10. Jun 2007 - 17:12

Da li je neko bio na ovim ostrvima i kako je bilo?Interesuje me posebno kako se i po kojoj ceni moze stici na njih iz glavnog grada Krfa?Koja je cena izleta?

#2 dadolina

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:333
  • ženski

Napisano: 10. Jun 2007 - 17:25

Паксос

Спомињан излет из Парге, који ти изгледа овако: креће се око 10 враћа око 17, коштао је нешто око 20е. Антипаксос је острво без житеља, струје и воде, али познат по плажама на којима се снимао филм Мандолина капетана Корелија, као и Плава лагуна.
Обилази се острво и буде на једној од таквих тиркизних плажа и одвоји време за једну од пећина. После се одлази у Паксос и место Гајос где имаш неких два сата времена за шта хоћеш...
Антипаксос-немир
Паксос-мир
:)
Са Крфа не знам

Ovu poruku je izmenio dadolina: 10. Jun 2007 - 17:26

user posted image

#3 Marimar

putnik

• Član

Napisano: 10. Jun 2007 - 17:32

Hvala dadolina na ovoj informaciji.Kako ti se svidele plaze i izlet uopste?Cini mi se da je mozda moguce iz kerkire otici,mislim da sam videla neku strelicu u staroj/novoj luci na kojoj je pisalo ferry to Paxi/Antipaxi...vredi li truda i novaca:-)?

#4 Marija_bg

backpacker

• Član
  • Poruka:22
  • ženski

Napisano: 10. Jun 2007 - 21:59

vredi vredi :D
posalji mi na pp tvoj mail...poslacu ti neke slike sa ostrva

#5 dadolina

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 10. Jun 2007 - 23:15

Вреди него шта.
Спреми се за куповину маслиновог уља, као и оних разноразних сапуна на бази маслиновог уља (на сечење, са разним додацима-руже, меда...у фазону Лаша)
Плажа на Антипаксосу је била трип, ја сам све време говорила-базен, базен, овакав тиркиз нема у природи :lol:

Priložene slike

• Prikačena slika: antipaksos.jpg

user posted image

#6 Marimar

putnik

• Član

Napisano: 10. Jun 2007 - 23:23

Hvala dadolina za sliku,boja je stvarno nestvarna B) Sve vise zelimo da posetimo ta ostrvca,ne znam samo da li cemo uspeti da u luci u Kerkiri nadjemo te hidroglisere i sl.Nadam se da hocemo.Kazes imaju dobre sapune i maslinovo ulje?Sjajno!Dobre vesti. :)

#7 dadolina

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 10. Jun 2007 - 23:32

Знам да је пријатељица летовавши на Крфу, била на излету у Парги...том логиком сигурно ћеш наћи и овај излет, јер су та острва много ближа Крфу, него Парга.
user posted image

#8 Marimar

putnik

• Član

Napisano: 11. Jun 2007 - 00:24

Uzdajmo se u logiku onda:-)
Ima li jos neko neka iskustva o ovim izletima?Citala sam na sajtovima drugih agencija da nude celodnevne izlete,uglavnom sa juga ostrva,ali mi cemo biti smesteni u Dasiji,pa nije bas zgodna lokacija za Paxos i Antipaxos cini mi se...bas su im dobra imena nadenuli...Mir i Nemir...meni vise lezi ovaj Anti...

#9 mishel

backpacker

• Član
  • Poruka:46

Napisano: 11. Jun 2007 - 00:51

Mi smo prosle godine letovali na Krfu i to bas u Dasiji i isli smo na izlet do Paxia i Parge,bila je varijanta i Anipaxos i Plave pecine,ali mislim da izlet konkretno Paxi-Antipaxi nije bio u ponudi,ali nisam bas sasvim sigurna.I da,isli smo organizovamo preko grke agencije i kostalo je cini mi se 28eura.Tako da bez brige,sigurno ces moci da odes i sa severa Krfa,brod krece iz nove luke,samo je pitanje za sta ces se odluciti :rolleyes:

#10 montoya

backpacker

• Član
  • Poruka:34

Napisano: 11. Jun 2007 - 11:52

marimar,
napisao si sve sto mene interesuje,cak je koincidencija da sam i ja smestena u dasiji....
javi sve sto saznas,ja krecem uskoro,a vi?

#11 Marimar

putnik

• Član

Napisano: 11. Jun 2007 - 23:53

Montoya,Marimar,tj.ja- je zemsko:-)
Pa Dasija je odlicna lokacija za izlete generalno po Krfu...
Mi krecemo sa Argusom 25.06.
A vi?Ajde lepo bi bilo da se organizujemo za neki izlet ako ste u slicno vreme tamo...
Pozz

#12 Marimar

putnik

• Član

Napisano: 11. Jun 2007 - 23:57

Mishel,hvala ti na odgovoru.Da li se mozda secas imena i/ili lokacije te grcke agencije,i jel` i ona u Dasiji?Da li ste isli brodom u Pargu i na Paxos iz Kerkire ono New Port?Pored stare odakle krecu brodici za Vido?Kakva je veza posle gradskim busom nazad za Dasiju?
Hvala na svakoj informaciji...

#13 Marimar

putnik

• Član

Napisano: 12. Jun 2007 - 01:44

Marija_bg @ 10. juni 2007 u 20:55

vredi vredi :D
posalji mi na pp tvoj mail...poslacu ti neke slike sa ostrva
Marija_bg ,puno,puno ti hvala za slike!

#14 mishel

backpacker

• Član
  • Poruka:46

Napisano: 12. Jun 2007 - 13:03

Agencija se zove Ionian cruises i smestena je u Dasiji preko puta hotela Corfu Chandris-cini mi se da je taj posto ima dva,jedan je Dasija Chandris,a drugi je Corfu Chandris pa ih mesam...naci ces je lako posto je u glavnoj ulici i poprilicno je velika,imaju i rent a car.Njihov bus te pokupi na dan izleta ispred tvoje vile,vozi te u tu novu luku odakle krece brod koji je poprilicno veliki,mislim da staje 250 ljudi,ima i otvoreni i zatvoreni deo,a i kafic gde mozes da se osvezis,a mozda i prezalogajis neku grickalicu.Prvo te ostave na Paxiju,imas slobodno oko 2 sata,a posle te vode do Parge gde ostajes oko 1,5h pa nazad za Krf i ponovo te busom vrate do vile tako da ti gradski prevoz u tom slucaju nece trebati :)
Iz stare luke mislim da krecu samo brodici za Vido i mislim da je ona bliza Kerkyri tj.centru,ova nova luka je pre ulaska u strozi centar.
Inace bus br.7 iz Dasije za grad Krf i obratno radi sasvim solidno,ide na svakih 15-tak minuta,jedina je mana sto radi cini mi se uvece do 22h pa bez kola ne mozes da odes u grad uvece a kazu da je prelepo!
Nadam se da sam ti pomogla ovim informacijama,jos nesto? :)

#15 Marimar

putnik

• Član

Napisano: 12. Jun 2007 - 17:12

Mishel,hvala ti puno!
Pa naravno da si mi pomogla.Znam otprilike gde je agencija,a ne moze se promasiti sada kada imamo ime.Da,tacno je,postoje dva Chandrisa,prvi na ulasku u Dasiju je Dassia Chandris,a sledi ga Corfu Chandris,ali su u sastavu istog kompleksa i nece biti problema da pronadjemo agenciju.Pa sjajno je sto je sve organizovano i sto bus skuplja ljude ispred vile i uredno ih vraca posle zavrsenog izleta...sta reci...Grcka je svetska turisticka velesila.
Da,secam se da smo proslog leta zakasnili za poslednji polazak iz Kerkire za Dasiju,te smo platili nekih 12-15 evra taksisti da nas vrati u Dasiju.
Slazem se,bus br.7 je odlican,ide na recimo svakih pola sata i ima sjajne konduktere :D
Ako imas neki savet sta posebno videti na Paksiju ili kupiti,slusham te!
Pozdrav do sledeceg pisanja.
P.S.Slicice sa izleta su also wellcome B)
Pozz

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0