Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

- - - - -

RESTORANI u Marmarisu

10 odgovora na temu

#1 Beeblebrox

turista

• Član
  • Poruka:54
  • muški

Napisano: 04. Jul 2005 - 15:24

Cao,
bio sam u Marmarisu, a Icmaler je mesto povezano sa njim. Hoteli su nesto noviji i uglavnom lepi, ima ih jako puno pa konkretno za taj nisam cuo. Preporucio bih ti da uplatis hranu u hotelu ako postoji ta mogucnost. Ako ne, postoji veliki izbor restorana, od onih sa brzom hranom pa do kineskih, cene su uglavnom dosta prihvatljive, naravno zavisi gde i sta jedes. Girosi i slicno su oko 2-3 evra. Postoje i restorani tipa Mudurno chicken gdi se dobar obrok moze dobiti za 5-7 evra. Pice nismo jeli, a iskreno i ne secam se da smo ih videli. Ima mnogo lepih poslasticarnica sa turskim kolacima, ratlucima i slicno, obavezno probaj. Sve u svemu, cene su dosta nize nego u Grckoj pa cak i u Crnoj gori

#2 Olga T

backpacker

• Član
  • Poruka:9

Napisano: 10. Jun 2007 - 11:45

Nas desetak ide u Marmaris krajem juna. Imamo nocenje sa doruckom na kraju centralnog bulevara, blizu Migrosa, pa molim ljude koji su bili u Marmarisu da preporuce nekoliko dobrih i pouzdanih restorana, a da nisu skupi. Hvala!

#3 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 18. Jun 2007 - 02:47

Mi smo 10 dana ručali svaki dan na drugom mestu - i nijednom nismo pogrešili. Ni što se tiče kvaliteta hrane ni cena.

Restorana ima zaista mnogo, svi su slični, nijedan se nešto posebno ne ističe da bi ga tamo ciljano tražili, kao Chez Pierre ili Le Buchon u Parizu.

Obavezno probajte njihov buter sa aromatičnim biljem. Služe ga kao mlečni namaz uz vruć hleb. I sve varijante mešanog mesa sa povrćem i kiselim mlekom.

Takođe, u Marmarisu ima i dosta poslastičara, kako sa turskim i grčkim, tako i kontinentalnim kolačima (valjda je to "kontinentalno", ono, mađarski, italijnski, francuski slatki specijaliteti), njih ima u glavnoj ulici, pored mora.

#4 Alexia

svetski putnik

• Član
  • Poruka:618
  • ženski

Napisano: 18. Jun 2007 - 13:44

Ne secam se imena, ali ima par dobrih restorana u luci odmah pored mora. jedan ima terasu na spratu. Uglavnom tu je i najbolji ambijent i klopa je dobra. Ali ne za svaki dan, cene su ipak jace u luci

#5 Olga T

backpacker

• Član

Napisano: 18. Jun 2007 - 15:27

Hvala na odgovorima! Nadam se da su bili na polzu i ostalim ucesnicima foruma, narocito onaj deo o mesanom mesu, jer je vecina ljudi sa kojima idem sumnjicava prema toj vrsti hrane u Turskoj, kada je nadju mimo hotelskog restorana.

#6 Nikola S.

• Moderator
  • muški

Napisano: 18. Jun 2007 - 15:34

Budi tu minut da okačim sliku.

#7 Nikola S.

• Moderator
  • muški

Napisano: 18. Jun 2007 - 15:43

Evo. Meni je sve ovo bilo ekstra ukusno.

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

#8 ovonijeto

backpacker

• Član
  • Poruka:26
  • ženski

Napisano: 19. Jun 2007 - 11:17

Nikola S. @ 18. juni 2007 u 14:39

Evo. Meni je sve ovo bilo ekstra ukusno.

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika
Mene interesuje ,kolike su cene u restoranima ?Pizza , mesano meso , spagete , lazanje, njihovi specijaliteti i sl. ?

#9 Olga T

backpacker

• Član

Napisano: 19. Jun 2007 - 13:38

Nikola, ovo izgleda kao i da bi ga bolestan jeo. ali, koje su cene, i gde se nalazi restoran?

#10 Nikola S.

• Moderator
  • muški

Napisano: 19. Jun 2007 - 16:29

Aleksandra, Borice i Olga ... :)

Obrok onog tipa sa slika je recimo od 5€ do najviše 10€. Sad zavisi da li je u pitanju testenina i povrće, ili neka pica, ili lazanje, ili meso. U cenu sam uračunao i salate i piće... Ona salata sa prve slike i pileći ražnjić u veknici hleba (nazire se iz drugog plana) i veliko pivo - to je recimo bilo 5€. Restoran pored mora, normala u odnosu na hotel begonville. One lazanje i mešano meso negde oko 8€, opet sa salatama i pićem, neka od ulica koje vode od pomenutog hotela do mora... Kolači su u glavnoj ulici prema centru, od 1€ do možda 3€ komad... Jednom smo ručali u centru, blizu luke, pored mora, i to je bilo 15€ po osobi...

Nemojte uopšte da se opterećujete lokacijama, već sam rekao da restorana ima stvarno mnogo, cene su ispisane vidno na ulazu, i možete lako da se informišete. I odaberete mesto gde vama odgovara.

#11 Nikola S.

• Moderator
  • muški

Napisano: 19. Jun 2007 - 16:31

PS: nemojte da vas zbuni onaj fantastični način serviranja sa slika. Ne radi se o nikakvom etno-restoranu, da vam ne bude to neka smernica. Pre liči na običan Mc (osim što ima dušu).

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0