Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Sengen viza

21 odgovora na temu

#16 Зоки

svetski putnik

• Član
  • Poruka:794
  • muški

Napisano: 01. Aug 2009 - 15:45

Pogledaj porukugandrez @ 1. 08. 2009 - 11:48

Ako imate neke sigurne podatke molim vas odgovorite, ne bih da kupujem avio karte bezveze :)
Сигурни подаци су следећи:

- ако си добио шенгенску визу (а не националну) то значи да можеш ЛЕГАЛНО да боравиш у шенгенском простору у оквиру термина који су ти визом дати

- када се путује између земаља шенгенског споразума не постоји обавезна пасошка контрола

Мислим да ти је ово довољно да закључиш како је твоја намера изводљива и није у сукобу са прописима.
Member of Paidakia Thassos Group

#17 Gost karicm_*

• Gost

Napisano: 01. Aug 2009 - 22:41

i ja se slazem sa zokijem,gde nema carinske zone,tj kontrole,a ceska je nedavno skinula granice mozes da se kreces slobodno,a tu debilku iz agencije treba nazvati i objasniti joj koliko je glupa i zamoliti da sama da otkaz :bez-zuba: :bez-zuba: :bez-zuba: :bez-zuba: boze kako ljudi sire dezinformacije koji bi trebali prvi da vam pruze neku pomoc,zato se ja nikada na agencije ne oslanjam jer uvek pomoc trazim u ambasadi
ali moj savet bi ti bio da mozda ipak okrenes informacije u ambasadi,odkud znam probaj u par ambasada cije su zemlje u sengenu pa da cujes sta ti oni kazu

i dalje ne mogu da verujem sta je ta glupaca izjavila da ne mozes da se kreces,,,jaooooooooo

#18 gandrez

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 02. Aug 2009 - 02:18

Hvala na brzim i preciznim odgovorima.
Ovo potpuno ima smisla i prilog u tome ide i cinjenica da su nakon konacnog ulaska u Sengen, Svajcarci morali da odrade preraspodele na svojim aerodromima upravo da bi izbacili pasosku kontrolu za letove unutar Sengenske zone.

Naravno prilikom checkina u Grckoj ce samo proveriti da li imam vizu, ali tu bi prica trebalo da se zavrsi. Izlazni pecat bi trebalo da dobijem tek pri povratku za Beograd.

Naravno, poslusacu savet karicm-a i zvacu upravo ambasadu Ceske i Grcke cisto da proverim da nema nekih izuzetaka na tim aerodromima ili bilo kakvih drugih prepreka, i javicu i zbog drugih ljudi sta sam otkrio.

Pozdrav

#19 Estella

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:350
  • ženski

Napisano: 04. Aug 2009 - 17:03

Hajde javi sta su ti rekli, nesto slicno i mene zanima.

#20 Ultralamb

putnik

• Član
  • Poruka:154
  • muški

Napisano: 06. Aug 2009 - 19:39

Pogledaj porukugandrez @ 2. 08. 2009 - 02:18

Ovo potpuno ima smisla i prilog u tome ide i cinjenica da su nakon konacnog ulaska u Sengen, Svajcarci morali da odrade preraspodele na svojim aerodromima upravo da bi izbacili pasosku kontrolu za letove unutar Sengenske zone.
Da li ovakvi posebni terminali (za transfer putnika unutar Sengen zone) postoje i u brodskim lukama? Konkretno potez Grcka - Italija brodom.

Ovu poruku je izmenio Ultralamb: 06. Aug 2009 - 19:40

#21 gandrez

backpacker

• Član

Napisano: 16. Sep 2009 - 09:35

Pogledaj porukuEstella @ 04. Aug 2009 - 17:03

Hajde javi sta su ti rekli, nesto slicno i mene zanima.

Pozdrav svima!

Vratio sam se sa puta i sve je proslo OK. Pasoske kontrole nije bilo na letu za Prag, po aerodromima su svuda odvojeni Intra Sengen terminali.

Sto se tice informacija koje sam prethodno dobio iz ambasadi Grcke i Ceske:

Cesi su mi u roku od jednog dana odgovorili na mail i rekli da nema nikakvog problema sa mojim planom.
Grci mi i posle mesec dana nisu odgovorili ni na jedan mail i kad sam zvao njihovo konzularno odeljenje, rekli su mi da bih "mozda" mogao teoretski to da uradim, ali da bih bio u prekrsaju ako ne izadjem iz Grcke?! Onda su se ispravili da ja to mogu da uradim ali da posle mogu da imam probleme sa ambasadom - bez obzira sto sam zapravo usao u Grcku!
Uz propratan komentar da ako mi budu zbog toga pravili probleme, Grcka me vise videti nece iako letujem tamo poslednjih 10 godina, otisao sam i super se proveo :)

#22 sorceress

backpacker

• Član
  • ženski

Napisano: 26. Sep 2009 - 17:52

Htela bih da uzmem Interrail kartu i provedem desetak dana obilazeći evropske zemlje - krenula bih vozom Beograd-Budimpešta-Beč pa odatle u Nemačku, Češku...

Ne znam čiju vizu da tražim i koje su šanse da je dobijem. Planirala sam da rezervišem fiktivni hotelski smeštaj, imaću novca na računu ali mi je malo klimav status, pauzirala sam sa studijama i tek u julu položila prvi ispit posle nekoliko godina.

Iz Mađarske možda mogu da dobijem garantno pismo ali oni traže da kao student priložim i kompletnu dokumentaciju roditelja što je strašno cimanje.

Koja viza se najlakše dobija?

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0