Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Zimovanje u Egiptu

11 odgovora na temu

#1 cikacvarak

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 08. Jun 2007 - 11:32

molio bih vas da mi pomognete,da li je neko isao u decembru negde gde moze da se kupa,imam odmor tek u decembru i voleo bih otici u egipat ali ne zanam kakvo je tada vreme,pomozite,hvala.

#2 jelica

svetski putnik

• Član
  • Poruka:526
  • ženski

Napisano: 08. Jun 2007 - 15:01

ne mozes u to doba u egipat,nema kupanja..u to vreme mozes samo nesto tipa gde je tad leto a to znaci-dominikana i sve egzoticne destinacije.

#3 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 08. Jun 2007 - 15:26

Znam za ljude koji su bili u januaru, i takodje nije bilo kupanja. Mada su nama pricali prosle godine da sezona traje godinu dana...

Zimski meseci su idealni za obilazak i razgledanje Egipta.

Mozda jedino ako je pocetak decembra i ako potraje period toplog vremena. Moji su jednom bili pocetkom novembra i bilo je kupanja...

#4 Zvoncica

turista

• Član
  • Poruka:58

Napisano: 08. Jun 2007 - 19:11

zakacio nas pocetak decembra u hurgadi,licno nisam se kupala u moru(osim ostrva i jedan dan na plazi),jel mi voda i nije bilo nesto po volji.ustvari manje vise voda,napolju je oko recimo 27c i malo je brrr kada izadjes.ali zato greju bazene,tako da vam uzitak nece biti uskracen.
ipak proveri za sharm,koliko sam cula od vodica on nema taj problem sa konstantnim vetricem kao hurgada,cula sam da je izvodljivo tamo kupanje u decembru.jedina mana sto je malo kraci dan,tj posle 16h svi vec napustaju plazu.vreme je odlicno za izlete,navece je potrebna jaknica,dok preko dana letnja garderoba.
biraj neki hotel koji ima zatvoreni i vanjski bazen koji se dogrevaju.
kairo u to doba godine je vec hladniji,severniji je od hurgade i za par stepeni niza temperatura.

#5 Marimar

putnik

• Član
  • Poruka:117

Napisano: 13. Jun 2007 - 01:28

Prijatelj nam je pricao da zna ljude koji su u decembru isli na ronjenje,mada mislim da je i kupanje moguce.Ova godina je bila sa prilicno toplom i blagomzimom,tako da ces mozda imati srece da se okupas ngde oko doceka Nove... :D

#6 semenkare

backpacker

• Član
  • Poruka:27

Napisano: 14. Jun 2007 - 08:43

Bio sam u Šarmu u decembru, u Hurgadi u januaru, možeš se kupati ako baš jako hoćeš, ali nije ti neki ugođaj. U pravu je Zvoncica, neprijatno je kad izađeš iz vode, pošto je vetar jako duvao u to vreme kad sam ja bio, što nije smetalo Ruskinjama i Švabicama da se kupaju. Neki iz naše grupe su strašno izgoreli u to vreme, prevareni time što (kao) nije jako peklo sunce, pa se nisu mazali. Ja ipak ne bih išao u zimskim mesecima zbog vetra. Znam da sam proveo vreme u jakni. Ostalo je ok.

#7 suzanamilos

turista

• Član
  • Poruka:63
  • ženski

Napisano: 04. Oct 2011 - 15:23

Ja sam planirala tamo opet na zimu. Samo ako ne bude nemira, palim.
Nasla sam vec i ponudu.
Citam razlicita misljenja o kupanju tj. ne kupanju. Neki kazu da moze a neki da ne..Nemam pojma. Da li je tacno d a se bazeni podgrejavaju?
I ima li turista na zimu?
Divide et Impera!

#8 IvyPoisonNs

turista

• Član
  • Poruka:81

Napisano: 05. Oct 2011 - 10:27

E ovako. Ja sam bila prosle godine sredinom decembra. E sad moj hotel je bio u Daharu, i meni je tamo voda bila hladna za kupanje (usla sam do clanaka par puta), za suncanje je bilo ok. S' druge strane neki ljudi su se kupali, uvek je bilo nekog u moru, ne puno ljudi ali je bilo. Kupali su se ljudi i na bazenima. A opet, u povratku na aerodromu sam upoznala ljude koji su bili u onom Caribbean world resort koji je dosta juznije od samog grada i oni su se svaki dan kupali u moru a uvece su imali grejane bazene. Tako da pretpostavljam sto juznije idete more je toplije.
Turista je bilo puno, barem prosle godine. Vreme je divno preko dana, uvece temperatura padne na cc 15 stepeni pa treba imati nesto dugacko za ogrnuti ali daleko od toga da treba zimska jakna. :) Preko dana se oblaci kratko.

#9 Bubica

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:355
  • ženski

Napisano: 30. Nov 2011 - 18:18

Da li je bolje u Hurgadi ili Sharmu u januaru?
Citala sam, negde, da je u Hurgadi jak vetar u to doba godine?!

#10 akaboka

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:445
  • ženski

Napisano: 01. Dec 2011 - 23:11

Kakav je docek Nove u Egiptu :)

Uvek me je zanimalo kako se obuci kada se u sred decembra uputim u toplije krajeve :) Ovde -10,a tamo +10 :)

Mmmmmore :))))

#11 horraya

backpacker

• Član
  • Poruka:5
  • ženski

Napisano: 02. Dec 2011 - 00:07

ja na docek idem za ovu novu godinu, pa ti javim ;)
ugodjaj je tamo kao kod nas na proljece. toplo, svijetlo, ali ima nekog hladnjikavog vjetra i rano se smrkava, oko 17-18h. znaci, bitno je imati neki salic oko vrata, a haljinica moze. more je jako toplo ali taj vjetar zeza stvar, sto rusima nimalo ne smeta da hodaju golisavi i kupaju se u istom :D
ja idem za tabu, jer kazu da je tamo najludji provod. vjerujem da ni sharm ni hurgada ne zaostaju. egipcani vole slavlja, oni bi sve da slave.

#12 diver

putnik

• Član
  • Poruka:103

Napisano: 13. Mar 2012 - 15:22

Citam ova vasa razmisljanja,iskustva i konstatujem da ste svi manje vise u pravu,VREME ZA UDOBNO KUPANJE NIJE,ali je kupanje tokom cele godine moguce ,sto ne znaci da cete se i kupati,sada kada je kod nas bilo -20, tamo je bilo takodje hladnije no obicno,ume da bude i 30 a tada je lepo a moze i oko 20 i to je najcesce tu negde,slozicete se da je to ipak malo neprijatno,a klima je divna ,vetra stalno ima ,ja sam se kupao i u Sarmu i ronio u Hurgadi za pravoslavni bozic,znaci kupanje vam zavisi od talasa koji dodje ,moze bit a i ne mora...ali je lepo i bolje je no kod nas....neko rece da je idealno za obilaske ...ja sam u dec-jan. obisao sve istorijske destinacije,leti ne obilazim,osim sanka na plazi...

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0