Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

- - - - -

Kusadasi ili Marmaris

• Ne možete pisati na ovoj temi
160 odgovora na temu

#31 Gost nikola vladic_*

• Gost

Napisano: 10. Aug 2007 - 17:37

GDE JE JEFTINIJE KUSADASI ILI MARMARIS?JA POLAZIM SA SINOM I ZENOM,KOLIKO NAM JE DOVOLJNO DA PODJEMO NA MORE NA PRIMER 9 NOCENJE, U DOBROM HOTELU SA BAZENOM.

P.S. HVALA U NAPRED

;) ;) ;) ;) ;) ;)

#32 pcigre

turista

• Član
  • Poruka:91
  • muški

Napisano: 11. Aug 2007 - 00:48

Kusadasi je jeftiniji. Sto se ukupnih troskova tice... to je prilicno individualna stvar...

#33 buci

backpacker

• Član
  • Poruka:30

Napisano: 19. Aug 2007 - 10:19

Moj savet je i Kusadasi i Marmaris! Moje misljenje je da ne mogu ova dva grada da se porede. Kusadasi je prava (lepa) Turska. Za šoping je mnogo bolji Kusadasi, a i trgovci su mnogo kulturniji. Marmaris je evropska Turska. Radnje su fensi. Setalište uz more je prelepo. Svaki grad je lep na svoj način. Ne slažem se sa stavom da će se turista razočarati ako prvo ode u Marmaris, pa u Kusadasi. Dobrog provoda, šetnje, kupanja... ima u oba grada. Ja jednostavno volim Tursku obalu.

#34 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • Poruka:5052
  • muški

Napisano: 04. Feb 2008 - 18:07

Ja odabrah Kušadasi... Čitao,sam čitao i ne znam zašto ali odlučih se! Pa ne može meni nigde biti loše! :) A ostalo prepuštam kada tamo stignem!

#35 takilaki

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:328
  • ženski

Napisano: 04. Feb 2008 - 20:36

Jer bus u pitanju- sto se tice prevoza?

#36 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • muški

Napisano: 04. Feb 2008 - 21:11

Pogledaj porukutakilaki @ 4. 02. 2008 - 19:36

Jer bus u pitanju- sto se tice prevoza?

Jeste! :( Vežbao sam prošlog leta,pa se nadam da ću podneti! :) Što pitaš?

#37 mirtsche

turista

• Član
  • Poruka:95
  • ženski

Napisano: 05. Feb 2008 - 00:55

Ja sam obisla Kusadasi, Bodrum i Marmaris i ubedljivo je najbolji Marmaris po svim kriterijumima. I Bodrum je prelep, ali mi se ne svidja to sto je na otvorenom moru i sto je voda hladna. Marmaris ima solidnu plazu, voda je topla, a blizu je Icmeler.. koji je fantastican,, Lepse more nego tamo nikada i nigde nisam videla.. Marmaris je u ranije bio banja

#38 seven

putnik

• Član
  • Poruka:115

Napisano: 05. Feb 2008 - 10:14

Bio sam u Kusadasiju,Marmarisu i Alanji.Kada sve saberem i oduzmem ovako bih ih slozio.Najbolje je u Alanji pa Marmarisu i onda Kusadasi.Inace isao bih opet u bilo koje od tri mesta jer Turska mi je omiljeno letovaliste kao i citavoj familiji.

#39 takilaki

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 05. Feb 2008 - 13:22

Ma pitam onako jer kako mi se cini i moja odluka pada na Tursku ali kolima i to neki najblizi deo- videcemo!

#40 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • muški

Napisano: 05. Feb 2008 - 13:29

Pogledaj porukutakilaki @ 5. 02. 2008 - 12:22

Ma pitam onako jer kako mi se cini i moja odluka pada na Tursku ali kolima i to neki najblizi deo- videcemo!

Ja vec mislio da sam jedini.... Gde planiraš?

#41 takilaki

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 05. Feb 2008 - 19:15

Sarimsakli- ako si uopste cuo za to mesto to je odmah do Ayvalika. To je neka najbliza destinacija koja bi mogla kolima a ima se sta i videti u tom delu i kupiti. Sobzirom da nikad nisam bila u Turskoj nije lose za neki pocetak a za drugi put bi izbor sigurno pao na avion :kez: pa mozda Bodrum,Alanja... i tako to razno :rolleyes:

Ovu poruku je izmenio takilaki: 05. Feb 2008 - 22:13

#42 suki

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2395
  • ženski

Napisano: 05. Feb 2008 - 23:32

O, Roli, noviteti! Znaci, Turska :D

#43 Dragan

svetski putnik

• Član
  • Poruka:987

Napisano: 06. Feb 2008 - 13:31

Po meni ni Kusadasi ni Marmaris nisu mesta za preporuku u Turskoj (previse ljudi na malom prostoru kao na vasaru).

Ipak, ako si se ipak odlucila da ides tamo, evo par informacija.

Marmaris ima blagu prednost zbog toga sto mu plaza u Icmeleru (najbolja u celoj regiji) nije tako daleko (da bi se doslo do najbolje palze mora da se ode do Miliparka koji je dolmusima udaljen " svega " 35 km od grada), dok je jedina prednost boravka u Kusadasiju blizina Efesa (zbog toga, slazem se treba doci do Kusadasija, ali se to moze uraditi i brodom iz Grcke, odnosno sa Samosa na jedan dan).

Mislim da je prosle godine agencija " S...a " nudila letovanje na Samosu sa sletanjem na aerodrom izmedju Kusadasija i Bodruma (znatno blizi Bodrumu)

Do Pamukala i iz jedne iz drugog mesta ima da se truckas prilican broj sati (iz Kusadasija 3-4 h u jednom smeru) , temepratura vazduha moze da bude i 35-40 C, a voda u bazenima koji su dostupni za posetioce iznosi cesto preko 27 C, jasno je da tu ne mozes uopste da rashladis.

O hotelima u Kusadasiju:
sve zavisi koliko para hoces da potrosis i da li ti je bitna plaza
recimo " Blue Sky " je nekada bio veoma luksuzan hotel ali mu je plaza bezvezna,
hotel " Marti " je ocajan (pocev od smestaja preko hrane) a nalazi se tik pored Ladies beach sa desne strane, odnosno plaze hotela " Imbat " (bolji izbor od " Martia " ) sa leve strane. Plaza ispred hotela " Imbat " je pristojna ali je pogodna za duplo manji broj ljudi u odnosu na kapacitet hotela, pa je dosta ljudi dolazilo na veliku kamenu pontu ispred vec pomenutog hotela " Marti " .

Pozdrav

P.S. Ako hoces da vidis najlepse parce Turske i da izdvojis nesto vise para, onda pravac Belek, Side, Kemer ili Fetije (Olu Deniz).

#44 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • muški

Napisano: 06. Feb 2008 - 14:16

Pogledaj porukusuki @ 5. 02. 2008 - 22:32

O, Roli, noviteti! Znaci, Turska :D

Pa stalno idem u Grčku,pa sam iz neznanih razloga presekao ove godine! Prvo sam mislio Bugarska,ali ipak Turska! Malo da vidim i druge kulture! Generalno dopalo mi se jer ima svašta da se obilazi! Tako da će mi pola odmora otići na obilaske... Zato planiram sredinu ili kraj juna,kada nisu baš tako velike vrućine... :) Mada ni sa vremenom nema pravila... Prošle godine crkok na Krfu od vrućine preko 45 stepeni u junu! :(

Sticajem da idem prvi put,bitno mi je da imam neki prosečan hotel i dobar provod... Što se plaža tiče nisam zahtevan... A obilazak ima baš dosta!

Nikada nisam čuo o tom Sarimsakli-ju,vidim ima tema pa ću da isčitam! :)

Jel radi neka agencija taj Sarimsakli?

Pozdrav svima!

#45 suki

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2395
  • ženski

Napisano: 06. Feb 2008 - 15:32

Ma sto da ne! I ja cu kad tad u Tursku, vec sam pisala, 3 puta smo pokusavali da odemo, jednom vec i uplatili i uvek nam se desio neki peh, pa smo se malo istripovali u vezi Turske, tj. moj muz, ali ja sam ipak za to da probamo i cetvrti put! Kad tad! :hehe: Moj brat se fenomenalno proveo u Kusadasiju, doduse njemu je najbitniji bio provod, ali kaze da je i ostalo super. Ono sto me iznenadilo kaze da su mu plaze lepse nego u Grckoj!

P.S. Inace, Sarimsakli ti je i banja, pa kazu da je klima super. A rade ga neke agencije.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0