Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

nisam siguran za destinaciju

• Ne možete pisati na ovoj temi
12 odgovora na temu

#1 dinovitch

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 07. Jun 2007 - 21:47

Da,prvi put idem za Crnu Goru sa sestrom,i neznamo gde da idemo.
Nameravamo da ostanemo jedno desetak dana i spreman sam da dam do 50 eura za sobu(po danu,za mene i sestru zajedno).Netrazim nikakav luxe(neka ima samo voda 24/24).
Mnogo volim mesta gde ima puno diskoteka(sa techno ili rnb muzikom-to je mislim malo teze da se nadje,zato sto se izgleda slusaju samo narodnjaci),i dobar nocni zivot.
Nameravamo ici u avgust.Primetio sam da se puno zalite na higijenu plaza,tako da nebi bilo lose ako bi neko predlozio neko mesto gde je cisto.Nazalost neidem autom, tako da za mesta koja nemaju transport biti malo teze.Jedan drug mi je pricao za Dobre Vode, pa bih voleo da cujem za vase predloge.
Hvala puno unapred.

#2 suki

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2395
  • ženski

Napisano: 07. Jun 2007 - 23:53

Dobre vode su ti prakticno vikend naselje, i ako nisi smesten u prvom redu kuca, dusu ces da ispustis penjuci se uz brdo. To je jako malo mesto i tesko da ces naci neki nocni provod. Bolje biraj nesto vece, Herceg Novi je lep i ima puno zabave za mladje, a da nisu narodnjaci.

#3 Marija_bg

backpacker

• Član
  • Poruka:22
  • ženski

Napisano: 08. Jun 2007 - 00:15

Dobre Vode je do pre par godina bilo zaista mirno mesto,sa lepom plazom,cistom vodom...sa par poslasticarnica i mozda jednim klubom..medjutim svake godine kad odem iznenadim se koliko se izgradilo,plaza je ostala ista, ali je voda prljavija posto ima vise turista (u prepodnevnim satima je cista)...koliko ja znam u kaficima se pustaju narodnjaci,a to tebi ne odgovara...ok je mesto za odmor,ali bash i ne za provod
Za provod ti preporucujem Herceg Novi i Kotor ..nema mnogo seljanije kao u Budvi,imash dosta klubova sa stranom muzikom.E sad plaze u HN nisu nista posebno,ali ima dosta mladih ljudi,super je provod tako da plaze nisu ni bitne :D Smeshtaj je pristupacan oko 10 evra blizu plaze u centru mozda malo skuplje ,a ako si u kondiciji onda ti nece biti problem da se penjesh malo uz stepenice do zgrada gde je jeftiniji smeshtaj.Imash i par lepih izleta iz HN-a,do Zanjica,brodicem,plaza je lepa,voda bista,ali mlogo hladna :D,ako si tamo mozesh da skoknesh i do Plave shpilje (cena oko 5e ).A tu je i Dubrovnik (cena oko 20 e,moze i brodicem ,a moze i basom ).Iz Kotora krece brod,krstari se po zalivu,ceo dan traje,imash i besplatnu voznju skuterom (mislim da je cena oko 20-25 e).E sad vidim da ti je bitno da stalno imash vodu,to se u Herceg Novom nikad ne zna :D ,ali obavezno se raspitaj kad budesh trazio smeshtaj,mada to je prvo sta napomenu.
ne znam shta vishe da napishem.....u svakom slucaju pitaj ako te josh neshto interesuje ;)

#4 djevojcica

backpacker

• Član

Napisano: 08. Jun 2007 - 12:03

mene interesuje najjeftiniji smjestaj u budvi becicima ili rafailovicima... trebala bih da idem oko15.07....ako neko ima nesto da mi predlozi...hvala unapred :D

#5 dinovitch

backpacker

• Član

Napisano: 08. Jun 2007 - 15:20

Kada Marija govoris za cenu, jel to mislis po osobi ili po sobi ?
hvala ti sto si se onoliko potrudila za predhodnji odgovor.
Znao sam ja da onaj moj prijatelj puca samo nasu muziku zato sam morao da vas pitam.

#6 Marija_bg

backpacker

• Član
  • Poruka:22
  • ženski

Napisano: 08. Jun 2007 - 16:37

po osobi naravno :)

#7 hedonista77

backpacker

• Član
  • Poruka:21

Napisano: 08. Jun 2007 - 21:22

HERCEG NOVI -KOTOR...BOKA JE ZAKON!!!
I LJUDI KOJI DOLAZE NISU ISFOLIRANI,VEC JE TOTALNO OPUSTENE VARIJANTA......

#8 sylveste

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 13. Jul 2007 - 14:30

cao,
da li je neko bio u Dobroti pored Kotora?

#9 sylveste

backpacker

• Član

Napisano: 13. Jul 2007 - 15:06

zato sto tamo treba da idem na odmor

#10 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 13. Jul 2007 - 15:10

ok, ja

Ovu poruku je izmenio Infoputnik: 14. Jan 2011 - 21:28

#11 sylveste

backpacker

• Član

Napisano: 13. Jul 2007 - 15:18

i kako je?

#12 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 13. Jul 2007 - 19:09

Par redova kuća duž obale. Par kafića sa terasama uz vodu, uz veselu muziku i atmosferu...
Imam utisak da je sve od prilaza moru deo nečijeg DVORIŠTA, svako ima svoj čamac koji sređuje, svako ima betoniran prilaz i boks za taj čamac...Možeš da vidiš Željka Samardzića sa svojim gostima... Ima samoposluga...

Na levo je Kotor, na desno je Perast. I to je to.

Preporučujem bajs za letovanje u Boki.

#13 mravac

putnik

• Član
  • Poruka:117

Napisano: 06. Aug 2007 - 22:35

Pogledaj porukusylveste @ 13. 07. 2007 - 14:34

cao,
da li je neko bio u Dobroti pored Kotora?

Bila sam ja pre dve godine i to od 02.09. do 18.09. i veruj mi, opet bih išla. Ovako stoje stvari... Gradić je uzan, a dugačak (oko 6 km). Šetalištem pored mora možeš pešaka do Kotora, a ako ne voliš duge šetnje, imaš varijantu mini buseva, cena je pola evra (bar je tako bilo), ima ih na dvadesetak minuta, a fenomenalna stvar kod njih je što lepo izađeš na magistralu i čekaš; čim ga ugledaš, podigneš ruku i on stane da te pokupi. Slično je i u povretku, postoje neke stanice, ali oni staju gde putniku odgovara - ludilo!
Šta da ti kažem o Dobroti kad ne znam u kom si fazonu... Ja sam recimo išla sa mužem i dvogodišnjim detetom i meni je lično bilo super, dok je suprugu bilo totalno bezveze. Ako voliš "penzionersko" letovanje, tj. pravi odmor, onda je to mesto za tebe. Loša stvar je šzo sunce izlazi tek posle 8h, dok se probije iza brda, a nema ga već oko 18h. Sa druge strane, ne puca ti pogled, dakle, zaboravi na pučinu, već gledaš pravo u Prčanj, pa imaš utisak da si na jezeru. Ipak, kao veliki zaljubljenik u more, moram ti reći da mi to uopšte nije smetalo. Moraš da znaš da cela Boka kuburi sa plažama, a Dobrota je jedino mesto gde ispred svake, ama baš svake kuće imaš privatni kameni deo, kao nekakvu ploču, i svi su ti pontoni veoma lepo uređeni i redovno se održavaju. Negde imaš i kamenčiće, a ti delovi se nasipaju od strane vlasnika. Negde na sredini Dobrote, malo bliže crkvi Sv. Eustahije (imaš dve crkve - Sv. Mihailo je bliže Kotoru i Sv. Eustahije u sredini Dobrote i to je, u neku ruku, zaštitni znak ovog mesta)nalazi se malo veći šljunkoviti deo i tu smo mi bili. More je fenomenalno. Čisto je, prozirno, bez travčica i ostalih plivajućih gluposti, a jutarnji miris...mmm. Meduzu smo videli samo jednu, onu prozirnu i malenu i to posle nekog nevremena. Ako ideš u septembru, mogu ti reći da je vreme odlično, a more toplo. Ljudi su ljubazni, svi se smeškaju, pozitiva su skroz...
Prodavničica imaš na šetalištu, mislim na mini markete i cene su vrlo pristojne. Savetujem, ipak, kupovinu u velikim "Ella" marketima (grčkim), bolji je izbor i još je jeftinije - jedan manji nalazi se na magistrali kod crkve Sv. Eustahija, a drugi je na ulasku u Kotor i on je veći.
Što se izlazaka i noćnog života tiče - u Dobroti to ne postoji i sve se svodi na Kotor (najlepši grad u cloj Crnoj Gori). O Kotoru neću mnogo pisati, treba da ga otkriješ sam...
Klopa - OK je u restoranima. Preporučujem ti ELAS koji se nalazi na šetalištu pred ulazak u Kotor, ispod Doma zdravlja. Inače, ne naručuj pizze - grozne su svuda.
Pošto su Kotor i Dobrota vezani, pošta postoji samo u Kotoru, a ako ideš peške do tog grada, naićićeš na nju. Neki noćni klub ti ne mogu preporučiti, jer su to mesta potpuno nepoznata ako imaš malo dete.
Ako nisi bio u Perastu, idi obavezno i poseti "Gospu od Škrpijela". Do Perasta možeš stići takođe mini busevima.
Meni je lično utisak pokvario povratak, tj. JAT, ali dobro. Uostalom, čemu drugome služi JAT?!
Malo je sve ovo nabacano, ali mislim da imaš dosta informacija za početak. Videćeš i sam... prelepo mesto za pravi odmor. Ja, na žalost, ove godine neću tamo,jer idem u Tunis, ali ću se vrati...kad tad!

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0