Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

ALGE U MORU

4 odgovora na temu

#1 123

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:418
  • ženski

Napisano: 04. Jun 2007 - 21:16

Citam danas u Blizu kako se pojavila neka alga racemoza, poznatija kao "tumor Mediterana" u Jadranskom moru. Kao, bezopasna je za ljude, ali ja nesto razmisljam alga je alga i more onda nije bas idealno za kupanje. Ako nista drugo, onda ti se mota oko nogu ili pliva po povrsini. Ma odvratno...
Jel zna neko nesto o tome?

#2 barrcode

backpacker

• Član
  • Poruka:31

Napisano: 04. Jun 2007 - 22:28

ta alga je tu gde jeste (severni Jadran) već 22-23 godine koliko se sećam. posledica zagađenja reke Po.
Nećeš je videti, osim ako planiraš da ideš u Istru. ili eventualno u Lido di Iesolo

#3 Aleksandar Đuričić

ex Verhogetornik

• Član
  • Poruka:1301
  • muški

Napisano: 04. Jun 2007 - 22:56

Ima je vec nekoliko godina u Crnoj Gori kod Budve, a prvi put se pojavila u Azurnom moru kod Monaka, i verovatno je greskom uneta u more od strane ljudi. Inace, u morima ima raznih vrsta algi, i ova je za ljude bezopasna koliko i sve druge morske biljcice. Jedino sto se ova prebrzo razmnozava i narusava ekolosku ravnotezu.

#4 123

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:418
  • ženski

Napisano: 04. Jun 2007 - 23:00

Znaci sve u svemu, mogu da se bezbrizno brckam. Mislim, dok ne ispuste kanalizaciju oko podneva :angry:

#5 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 07. Jun 2007 - 01:12

E, ovo u vezi Lida me razočaralo.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0