Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Viza za Bugarsku

• Ne možete pisati na ovoj temi
21 odgovora na temu

#16 jcaki

backpacker

• Član
  • Poruka:4

Napisano: 16. Jul 2009 - 13:43

U međuvremenu pročitala i par tema na drugim forumima o ovom "problemu" i pozvala konzulat tako da je dilema oko apliciranja za bugarsku vizu sa starim (plavim) pasosem konačno i definitivno resena. Odgovor ljubaznog cikice iz Konzulata u Nisu bio je: "MOZE." :D

#17 mikap

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:3893
  • ženski

Napisano: 16. Jul 2009 - 14:29

Onda sam ocigledno imala lose informacije :D :bez-zuba:
hahah
Salu na stranu, bilo je potrebno imati novi pasos, ali ocigledno su i oni promenili nesto. Nisam upste registrovala kad je doslo do te promene, tako da vam se izvinjavam na pogresnoj informaciji. :bez-zuba: Malo pre sam pogledala na Argusovom sajtu i u pravu ste, moze i u stari - plavi pasos.
Tako da srecan put u Bugarsku :)

Ovu poruku je izmenio mikap: 16. Jul 2009 - 14:33

#18 jcaki

backpacker

• Član
  • Poruka:4

Napisano: 18. Jul 2009 - 11:20

Pogledaj porukumikap @ 16. 07. 2009 - 14:29

Onda sam ocigledno imala lose informacije :D :bez-zuba:
hahah
Salu na stranu, bilo je potrebno imati novi pasos, ali ocigledno su i oni promenili nesto. Nisam upste registrovala kad je doslo do te promene, tako da vam se izvinjavam na pogresnoj informaciji. :bez-zuba: Malo pre sam pogledala na Argusovom sajtu i u pravu ste, moze i u stari - plavi pasos.
Tako da srecan put u Bugarsku :)

Hvala! :D

#19 margaritas

backpacker

• Član
  • Poruka:35
  • ženski

Napisano: 21. Jul 2009 - 01:32

Pogledaj porukumikap @ 16. 07. 2009 - 14:29

Malo pre sam pogledala na Argusovom sajtu i u pravu ste, moze i u stari - plavi pasos.

Na Kontikijevom sajtu pise da je obavezan novi crveni pasos (jos je i boldovano), a na Argusovom - da je samo za tranzitnu potrebno dostaviti novi pasos.
Dakle, da li zaista moze i stari pasos (informacije su kontradiktorne od agencije do agencije)?

#20 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • Poruka:5052
  • muški

Napisano: 21. Jul 2009 - 11:45

Onda se možda u međuvremenu promenula odluga Bugara,jer je po zvaničnim obaveštenjima iz maja rečeno da se sa plavim pasošima kod njih može do 01.07.2009.!

#21 mikap

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:3893
  • ženski

Napisano: 21. Jul 2009 - 13:10

Ma i kod samog Argusa pise i ovako i onako. Ako gledate destinacije Turska pise da se tranzitne Bugarske vize izdaju do 30.06.2009. i da je potreban novi (crveni) pasos nakon toga.
A ako pogledate Bugarsku, pise da se boravisne vize izdaju do 29.09.2009., znaci da moze i stari plavi pasos.
E sad mozda je do toga da li je u pitanju boravisna ili tranzitna viza, znaci mozda je u tome ta razlika. A bez nekog razloga sam pogledala kod Argusa.
Ko ce ih znati :P
Ja planiram u Tursku busom, i za svaki slucaj sam predala za novi pasos i trebalo bi da je gotov sad u petak :D
Treba mozda proveriti sa Bugarskom ambasadom.

#22 margaritas

backpacker

• Član
  • Poruka:35
  • ženski

Napisano: 21. Jul 2009 - 21:23

Proverila, zvala sam konzulat, moze i sa starim pasosem do kraja septembra.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0