Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Viza za Bugarsku

21 odgovora na temu

#1 borivoje

turista

• Član
  • Poruka:50

Napisano: 02. Jun 2007 - 21:03

idem na letovanje u tursku autobusom a treba viza za prolaz kroz bugarsku. danas sam cuo najnoviju vest da mora da se obavezno noci negde u bugarskoj, da li je to tacno. :huh:???????????????

Ovu poruku je izmenio borivoje: 02. Jun 2007 - 21:05

#2 optimista

putnik

• Član
  • Poruka:121
  • ženski

Napisano: 03. Jun 2007 - 18:02

I ja sam to cula,bratkovi nece samo da prostrujimo bez troska kroz onu pustaru,nego da zanocimo i potrosimo koje levce...Znam ljude koji su odbijeni za vizu jer su hteli u pusto tursko bez zadrzavanja...Mozda da preletite...Jeste da je skuplje da se leti,ali bolje i to nego da vam propada aranzman jer ce odbijenica za vizu stici na par dana pre puta...

#3 Xenon

turista

• Član
  • Poruka:63

Napisano: 04. Jun 2007 - 01:38

Nije stvar u Bugarima, u pitanju je regulacija EU - najviše što smeš da voziš u 24h je 16h, dakle 8h moraš da qliraš. Nisam 100% siguran za brojeve sati, ali u tome je fazon.

#4 Shonepa

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:250

Napisano: 17. Mar 2009 - 02:14

Imacu grcki sengen na mesec dana, pa planiram da letujem na Tasosu, pa ih odatle otisli do Istanbula pa kuci preko Bugarske. Da li moram da vadim Bugarsku tranzitnu vizu ili ce mi biti dovoljno sto imam Grcku? Hvala unapred

#5 deki011

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:262

Napisano: 17. Mar 2009 - 02:42

Po onome sto ja znam moraces vaditi bugarsku tranzitnu

#6 Shonepa

iskusni putnik

• Član

Napisano: 18. Mar 2009 - 02:49

Nadjoh malopre ovu vest
http://www.vesti.rs/exit/Kroz-Bugarsku-do-...lnom-vizom.html

#7 codemaker

svetski putnik

• Isključen
  • Poruka:4249
  • muški

Napisano: 18. Mar 2009 - 03:21

Pogledaj porukuNesapancevo @ 18. 03. 2009 - 01:49

To je od septembra prošle godine.
Pitanje je kako je sada.
Postavljena slika
Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.
Uživajmo onda u ovom danu dok traje.....

#8 padabre

putnik

• Član
  • Poruka:154
  • muški

Napisano: 22. Mar 2009 - 23:32

Pogledaj porukuNesapancevo @ 18. 03. 2009 - 01:49

Ima jedna mala finesa, da ne kazem caka.Ovo gore je vazilo za one koji idu u Grcku, jer im sengen viza vazi verovatno duze od pet dana,a ne bi vazilo za one koji se vracaju sa letovanja, odnosno koji su ispucali rok vazenja vize.
Tebi je bitno da kada se budes vracao iz Turske na ulazu u Bugarsku imas sengen vizu koja vazi najmanje 5 dana da bi mogao da tranzitiras bez njihove vize(vidim da si napisao da ce grcka viza biti na 1 mesec).
Mada najbolje da se raspitas u bugarskoj amabasadi, jer ako te budu vratili sa granice, moras nazad u Ankaru ili Istanbul zavisi gde Bugari imaju konzulat za vizu.

#9 Shonepa

iskusni putnik

• Član

Napisano: 29. Mar 2009 - 00:17

da.. najverovatnije je bas tako kako kazes...pozvacu konzulat... hvala puno :)
p.s. vec kad smo kod ove teme, da li bih mogao sa sengenom u pasosu da odem u bug.konzulat da trazim tranzitnu? i kako ide period vazenja tranzitne vize, za slucaj da mi sengen istekne?

Ovu poruku je izmenio Nesapancevo: 29. Mar 2009 - 00:19

#10 pcigre

turista

• Član
  • Poruka:91
  • muški

Napisano: 03. Jul 2009 - 11:00

Danas sam bio do Bugarskog konzulata u Nišu i u obližnjoj agenciji pitah šta je sve potrebno da bi dobio tranzitnu vizu do turske... Na moje zaprepašćenje, ove godine se traži da se ima već u pasošu Turska viza... 2007. nam nisu tražili. Još više sam se iznenadio kada sam čuo da žena iz agencije može da mi preproda Tursku vizu za 30€... Koliko znam cena ove vize je oko 11€, ili grešim?

Potreban mi je način da je izvadim jeftinije, pošto je ovo ionako socijala putovanje. Takođe, ako neko može precizno da mi navede šta je sve otrebno za Bugarsku vizu.

#11 mima_m

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 07. Jul 2009 - 21:27

Ljudi,kakva je situacija sada za vize za Bugarsku,mi bili prosle godine i bilo je SUPER?A sad cujem da je nesto drugacije,pa mi,molim vas,recite sta je ove godine potrebno.Mi bismo opet sami,bez agencije,kolima.A jel neko bio vec i vratio se?

#12 Converse

backpacker

• Član
  • Poruka:4

Napisano: 12. Jul 2009 - 23:08

Bio i vratio se :)
Evo sta treba:
- pasos (ako sada imate novi (crveni), onda im donesite na uvid i stari, s obzirom da kazes da ste putovali u Bugarsku i prosle godine)
- potvrda o zaposlenju
- potvrda o rezervisanom smestaju (neki hotel, pansion...)
- uplacena polisa medjunarodnog zdravstvenog osiguranja (oko 150 din po danu)
- jedna fotografija (koja se prilepi na formular za podnosenje vize)
- popunjen formular za podnosenje vize (ovaj formular se dobija tamo gde se i podnosi zahtev za vizu, znaci u konzulatu Rep. Bugarske na Neimaru)

Viza je besplatna. Ja sam je dobio 6 dana nakon podnosenja zahteva.

Srecno! ;-)

#13 jcaki

backpacker

• Član

Napisano: 14. Jul 2009 - 14:23

Planiram putovanje u Bugarsku pocetkom septembra ali imam problem a to je sto imam stari (plavi) pasos koji prakticno postaje nevazeci krajem godine. Zna li neko sta se desava u ovom slucaju... mogu li i sa ovim pasosem da apliciram za vizu?

#14 mikap

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:3893
  • ženski

Napisano: 14. Jul 2009 - 16:19

Ne mozes aplicirati sa starim pasosem za Bugarsku. Za Bugarsku je obavezan novi pasos!!! Bar su moje informacije takve, ali mislim da ne gresim.

#15 jcaki

backpacker

• Član

Napisano: 15. Jul 2009 - 11:59

Zahvaljujem na informaciji... znaci nista od letovanja u Pomorju :tuzni:

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0