Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Pomoc oko izbora mesta na Krfu

• Ne možete pisati na ovoj temi
70 odgovora na temu

#61 A l e x

backpacker

• Član
  • Poruka:38
  • muški

Napisano: 21. Jun 2011 - 15:22

Pogledaj porukunadinka @ 21. Jun 2011 - 12:48

a boravak u samom Krfu?? Je li to iskljuceno? Kakve su im palze? Sta je najblize Krfu a da ima lijepe plaze i da niej bas mrtvo?

Grad Kerkira/Krf nema plaže, samo pristanište za brodove i marine. Super je biti smešten u gradu i odatle istraživati ostrvo, ali izgleda da je tamo smeštaj skup i nema ga u ponudi naših agencija.

Mesta sa dobrim plažama a u blizini grada su Pelekas i nešto dalji Agios Gordios (ne, Agios Georgios), ali ni njih nema u ponudi naših agencija tako da se mora ići na individualne aranžmane.

Od ponude naših agencija najbliže gradu su Guvija i Dasija (severno) i Benices (južno), ali su im plaže nešto lošije. Dasija ima nešto bolju plažu, Guvija je veća i življa i najbliža gradu, dok Benices ima neki svoj šarm ali je voda u moru puna trave. Lično sam odabrao Guviju za sredinu jula i to će mi biti prvo putovanje na Krf (tako da sam do informacija došao posredno, ali i inače na internetu imaš dosta pouzdanih informacija o ostrvu, letovalištima i smeštaju).

#62 marinajakic

backpacker

• Član
  • Poruka:40
  • ženski

Napisano: 30. Jun 2011 - 09:30

moze li mala pomoc, znam da je to pitanje srece ali kakva je druga polovina septembra na krfu, ima li iskustava

#63 mrsinci

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 04. Jul 2011 - 10:26

Molim Vas za pomoć oko pristojnog smestaja na Ag. Georgiosu. Hvala, Nikola

#64 pinky75

backpacker

• Član
  • Poruka:5

Napisano: 11. Jul 2011 - 12:34

molim vas pomoć. nadam se uloviti last minute za Krf, prvobitna velika želja je bila Kefalonija, međutim suprug se ozbiljno razbolio u tom terminu i sad je promjena plana radi cijene aranžmana prvenstveno.
jako povoljno sam našla iz Ljubljane aranžman za Rossis Beach hotel smješten u mjestu Messonghi. kakva je to pozicija? u planu imamo rentati auto i što više toga vidjeti. koliko su udaljene najljepše plaže od ovog mjesta? inače dolazimo sa mora pa imamo dosta visoke kriterije što se tiče plaža i mora. ima li na Krfu tipičnih plavo bijelih kućica? obožavam ih, uvijek kad ih vidim dobijem poseban nalet pozitivne energije :klap:. išli bi u terminu 24.07. je li izdrživo vruće sada na Krfu :lud:? zahvaljujem svima.

#65 Coxy

putnik

• Član
  • Poruka:104
  • ženski

Napisano: 11. Jul 2011 - 13:12

Evo ja cu prva pa neka me dopunjavaju posle :) U tom terminu jeste jako vruce, ali Krf ne spada u ona mesta na kojima se vrucina ne da podneti, mislim da vam nece biti neizdrzivo. Messongi nije poznat po dobroj plazi, one najlepse su na skroz drugom kraju ostrva, ali imajte u vidu da Krf nije bas veliki i da je sve, ukoliko imate auto, dostupno. Nazalost, Krf nema tipicnu grcku arhitekturu (nista od plavo-belih kucica), ali je grad Krf svejedno divan, a na ostrvu zaista ima lepih mesta za obilaske.

#66 Tripco

svetski putnik

• Član
  • Poruka:538

Napisano: 11. Jul 2011 - 20:19

@pinky, probaj nešto na zapadnoj obali, npr. Agios Gordios. Od glavnog grada udaljen isto koliko i Mesoggi, s tim da ste bliže svim onim dugačkim peščanim plažama zapadne obale.
Prognoziram vreme gledanjem kroz dance od flaše. Povoljno.

MFT: Grčka - Igra svetlosti i tame

#67 Mimi Vujasevic

backpacker

• Član
  • Poruka:11

Napisano: 12. Aug 2011 - 16:11

Pogledaj porukuMupovac @ 05. Apr 2011 - 22:11

Dimitris vila je malo udaljena i od centra i od plaze. Da se razumemo SVE vile su udaljene od plaze, ali nisu sada u neki Šašincima! Nisam bio u njoj, ali obzirom da je u njoj smesten vodic koji je dobar i koji zna i gde zeka spava, onda kapiram da je korektna vila. Komentari ljudi koji su bili sa mnom u smeni su bili pozitivni za tu vilu.

Ja sam bila u hotelu chandris koji je 200m od plaze

#68 NikR

backpacker

• Član
  • Poruka:8
  • muški

Napisano: 12. Aug 2011 - 23:58

Da li bi neko predlozio neko mesto na Krfu koje bi podrazumevalo, ili bi bilo slicno mestu koje nema talase, topliju vodu, peskovitu plazu, lezalje za suncanje na kojima se moze popiti neko pice, kafei pored obale, po neka prodavnica, radnja ali mirnije mesto?
Znaci, nesto sto bi bilo slicno ovome.
Hvala mnogo.

#69 elora

backpacker

• Član
  • Poruka:10
  • muški

Napisano: 29. Apr 2012 - 16:02

Ima li neko skorija iskustva sa boravkom u Kalamiju ili Barbatiju, mestima na istocnoj obali? Moji prijatelji mi preporucuju ta mesta kao mirna, sa lepim plazama i puno zelenila, medjutim nemaju sacuvane kontakte smestaja u kojem su bili. Sa druge strane ne vidim da to nude nase agencije, a na Bookingu i Tripadvisoru se nude uglavnom objekti koji su iznad mojih trenutnih finansijskih mogucnosti koje su limitirane ispod 50 evra dnevno za najam dvokrevetnog apartmana pocetkom septembra.

#70 suki

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2395
  • ženski

Napisano: 02. May 2012 - 19:35

U septembru sasvim slobodno kreni na bum i ne placaj vise od 30e. Ima mesta svuda.
Barbate su radile neke agencije ranije, sada nesto ni ja ne vidim, mada potrazi. Barbati jesu simpaticni, lepa sljunkovita plaza, mada mesto sece magistrala, mene licno to nervira, nije mi opusteno, stalno gledas da li ce da nalete kola, a krenes recimo u prodavnicu i sl. Sve je na magistrali,prodavnice, restorani, a nema trotoara. Paleokastrica je za moj pojam, mnogo lepse mesto. Mada, taj potez oko Nisakija, i meni je najlepsi.
Uostalom, kreni, pa mozda ti se nesto usput dopadne vise. Predpostavljam da ides kolima?

#71 elora

backpacker

• Član
  • Poruka:10
  • muški

Napisano: 08. May 2012 - 15:48

Nisam bio u prilici da pratim forum neko vreme, tako da se javlajam tek sada i uz veliko izvinjenje za kašnjenje zahvaljujem Suki (ju?) na odgovoru.
Probaću u nastavku da malo pojasnim moje planove za Krf uz ponavljanje molbe za bilo koju sugestiju iskusnijih ljubitelja Krfa.

Ja sam bio na Krfu, ali toliko davno da se to valjda i ne računa, pogotovo što sam tada bio u Benicasu među hiljadu razularenih Engleza koji se nisu treznili po ceo dan, da mi se smučio i taj boravak. Od tada uglavnom obilazim neke druge delove Grčke i slušam prijatelje kako dolaze sa sasvim drugačijim iskustvima sa tog ostrva. Barbati, a posebno Kalami su mi preporučili ljudi sa kojim delim slične afinitete, ali na žalost nemaju sačuvane kontakte za smeštaj u kojem su bili, dok se na većini ovih internet pretraživača smeštaja nudi smeštaj koji je preskup za moje mogućnosti.

A što se samih afiniteta tiče za mene i suprugu nije toliko bitan neki vrhunski smeštaj (mada se ne bunimo ako i to može) koliko da nam je dostupna lepa i čista plaža na kojoj ljudi nisu nagurani jedni drugima na glavu, a još ako ima i malo prirodnog hlada, šta još čovek treba da traži od života. Drugim rečima nešto kao Sitonija, Tasos, ili "divlja" strana Piliona, ako govorimo o Grčkoj. Osim toga, putujemo kolima i imamo običaj da dobro prošpartamao okolinu, pa smo nekako shvatili da ovaj severoistočni deo Krfa u septembru najviše odgovara svemu ovome što sam sada pokušao da opišem.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0