Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Vinjete i putarina

8 odgovora na temu

#1 Ogica

backpacker

• Član
  • Poruka:45

Napisano: 01. Apr 2011 - 20:13

Postovani,

12. Maja idem u Italiju sa porodicom.

Molim vas za informaciju koliko kostaju vinjete/putarina za Hrvatsku, Sloveniju i Italiju?

Nacuo sam da postoje vinjete za 7 dana a preko toga za mesec dana sto bi bio nevidjeni lopovluk (ja se, igrom slucaja, vracam osmog dana pa mi to nikako ne odgovara).

Postoje li vinjete samo za taj dan?

Hvala unapred.

#2 MMarijaMM

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:432
  • ženski

Napisano: 01. Apr 2011 - 21:05

Ukucajte na ViaMichelin odakle krecete i gde idete, i izaci ce Vam potrosnja goriva, kilometraza, i cena putarina i/ili vinjeta.
Usled nedostatka prostora za potpis na sledecem linku Moje foto ture mozete pronaci slike sa sledecih lokacija: Madjarska (Budimpesta), Austrija (Bec, Graz i Salzburg), Ceska (Prag), Slovacka (Bratislava), Nemacka (Dvorci bavarske, Minhen, Berlin, Potsdam, Nunberg), Francuska (Paris, Kan, Nica, Dvorci Loare, Versailles, Grenoble), Spanija (Barselona i Madrid), Portugalija (Porto, Lisabon i Sintra), Italija (Rim, Verona, Venecija, Piza, Padova, Firenca, Bolonja), San Marino, Holandija (Amsterdam, Zaanes Schans, Warder, Voledam, Den Haag, Harlem), Rumunija (Drakulini dvorci, Brasov, Bukurest, Konstanca i delta Dunava), Ukraina (Kijev), Rusija (Moskva i St. Petersburg), Estonija (Talin), Letonija (Riga), Litvanija (Vilnius i Trakai), Poljska (Varsava i Krakov). Kao i iz New Yorka, San Francisca, Los Angelesa, i Denvera.
Mozete naci i slike iz Dubrovnika, Jahorine i Sarajeva, sa Kopaonika..ako neko voli...nek' izvoli ;)
Velika zapadna tura!!!
Putopis iz Istocne Evrope
Putopis: Porto, Lisabon i Madrid
Putopis: NY, SF, LA, Denver
Putopis St. Petersburg
Putopis iz Rima

#3 Ogica

backpacker

• Član
  • Poruka:45

Napisano: 01. Apr 2011 - 22:50

Ok, ali tu ne mogu da ukucam ni kada dolazim ni kada odlazim pa samim tim mi nije jasan proracun a od toga zavisi cena vinjete.

#4 MMarijaMM

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:432
  • ženski

Napisano: 02. Apr 2011 - 09:43

Pa ima u more options opcija za datum kada putujete. A kad se vracate otkucajte kao posebnu selekciju. Inace sto se goriva i putarine tice ne verujem da ima razlike, a vinjeta nema sanse da se razlikuje za vise od 10e. Tako da okvirno imate osecaj koliko kosta.
Usled nedostatka prostora za potpis na sledecem linku Moje foto ture mozete pronaci slike sa sledecih lokacija: Madjarska (Budimpesta), Austrija (Bec, Graz i Salzburg), Ceska (Prag), Slovacka (Bratislava), Nemacka (Dvorci bavarske, Minhen, Berlin, Potsdam, Nunberg), Francuska (Paris, Kan, Nica, Dvorci Loare, Versailles, Grenoble), Spanija (Barselona i Madrid), Portugalija (Porto, Lisabon i Sintra), Italija (Rim, Verona, Venecija, Piza, Padova, Firenca, Bolonja), San Marino, Holandija (Amsterdam, Zaanes Schans, Warder, Voledam, Den Haag, Harlem), Rumunija (Drakulini dvorci, Brasov, Bukurest, Konstanca i delta Dunava), Ukraina (Kijev), Rusija (Moskva i St. Petersburg), Estonija (Talin), Letonija (Riga), Litvanija (Vilnius i Trakai), Poljska (Varsava i Krakov). Kao i iz New Yorka, San Francisca, Los Angelesa, i Denvera.
Mozete naci i slike iz Dubrovnika, Jahorine i Sarajeva, sa Kopaonika..ako neko voli...nek' izvoli ;)
Velika zapadna tura!!!
Putopis iz Istocne Evrope
Putopis: Porto, Lisabon i Madrid
Putopis: NY, SF, LA, Denver
Putopis St. Petersburg
Putopis iz Rima

#5 slatkiš

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:279
  • ženski

Napisano: 02. Apr 2011 - 14:36

Bila sam prošlo leto i ono što mogu da ti kažem je sledeće, a kopiram ono što sam napisala kad sam se vratila :
Putarine su smešne u odnosu na recimo hrvatsku 15+1 euro / i naravno ne vrate vam kusur u kunama, ili vinjeta za Sloveniju koja na 7 dana košta 15 eura ili na mesec dana 30 eura.Dakle, kroz hrvatsku u jednom pravcu imaš 105 kuna + još nekih 7 kuna, kad udješ u sloveniju kupiš vinjetu, OBAVEZNO, jer su kontrole na par mesta, tako da nema šanse da prodješ bez toga, kroz Italiju je sasvim ok. Ne znam gde ideš, ali u svakom slučaju su svega par eura za recimo deo od Trsta do Lida di Jesola. Zavisi gde ideš i kojim ćeš putem. :)))) uostalom, imaš sajt i za hrvatsku i za sloveniju sa cenovnicima putarina, proguglaj malo i imaćeš tačne cene :)

http://www.hac.hr/hr...cjenik/cjenik1/

Ovu poruku je izmenio slatkiš: 02. Apr 2011 - 14:40

#6 SlavkoiSasa

backpacker

• Član
  • Poruka:11

Napisano: 24. Apr 2011 - 19:55

Probaj da sve pronadjes ovde...cela Evropa pa cak i Srbija
http://www.theaa.com...olls_select.jsp
pozdrav...

Ovu poruku je izmenio SlavkoiSasa: 24. Apr 2011 - 20:11

#7 NevenaT

backpacker

• Član
  • Poruka:16
  • ženski

Napisano: 23. May 2011 - 14:45

Posto ovog leta idem na Majorku i naravno planiram rent a car interesuje me da li je na majorci potrebna vinjeta ( i koliko kosta) i da li neko zna koliko se krecu putarine?

Hvala unapred

#8 koldar

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:427
  • muški

Napisano: 24. May 2011 - 08:32

Gledajući viamichelin, ne plaća se ništa. Čak ni vožnja autoputem. Ali valja još to proveriti.

#9 NevenaT

backpacker

• Član
  • Poruka:16
  • ženski

Napisano: 24. May 2011 - 09:24

Hvala.Postavljena slika Valjda ce se neko setiti kada se vrati sa Majorke da napise nesto i o putarinama.Postavljena slika

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0