Zaboravih da ti odgovorim na pitanje o supermarketima...
Ima ih kao i kod nas i prilicno su puni sa prilicno dobrim izborom.
Ako cete kupovati njihovu odnosno arapsku robu (bez obzira iz koje drzave dolazi) onda je prilicno jeftino. Roba iz evrope je nesto skuplja sto je i normalno. Alkohol je preskup, a od piva (koja sadrze alkohol) imate samo jednu vrstu, ostala su bezalkoholna. Ja sam u dolasku u Tunis prosvercovao u koferu, flasu Vranca, flasu sampanjca, flasu Pelinkovca i flasu viskija. Nisam ni sanjao da ce problem alkohola biti toliko izrazen u Tunisu. Tako da sam ja ispao heroj u hotelu, ali sasvim slucajno jer sam taj alkohol poneo zbog rodjendana koji mi je padao u vreme dok sam bio na letovanju. Napravili smo super zurku jer smo poneli i sopstvenu muziku i ozvucenje.
Niko mi nije pravio probleme na granici ni na carini iako sam ubedjen da su na skeneru videli flase.
Jedini problem je bio gde ohladiti pice jer u hotelu osoblje nije htelo ni da dotakne te flase a kamoli da mi rashladi.
Na srecu preko puta hotela je bila mala prodavnica gde sam svakodnevno kupovao vodu i sladoled i gde sam se sprijateljio sa vlasnikom koji nije toliko islamski radikalan, pa je pristao da u njegovom frizu drzim pice i uzimam kad god mi treba.
Pitaj sve sto te jos zanima...