Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

MAKRIGIALIOS

86 odgovora na temu

#1 familypa

putnik

• Član
  • Poruka:157
  • muški

Napisano: 10. Feb 2011 - 00:12

Planiram tamo da letujem sa porodicom i zanima me da li bi neko mogao da mi kaze nesto o tom hotelu ili nesto o mestu Makrigialos
unapred hvala

#2 Xanadu

backpacker

• Član
  • Poruka:44
  • muški

Napisano: 15. Feb 2011 - 15:14

@familypa

Makrigialos je mestasce 20 km pre Katerinija. Hotel je solidan, plaza tu i tamo - i nije neka. Imas lepu plazu Pidna na oko 2,5 km od mesta (15 min pesaka). Ima par prodavnica i nekoliko restorana koji su rasporedjeni duz lepo uredjenog setalista. Mesto ima oko 2000 stanovnika. Turisti su uglavnom Cesi i Slovaci, poneki Makedonac. Mi smo tu letovali kod nasih grckih prijatelja 4-5 godina zaredom, ne u tom hotelu, ali znamo kakav je. Cene u mestu su pristojne, mestani ljubazni. Sredinom jula imaju festival ostriga "Midohara" kada uvece prave festu sa KUD-ovima, folklorom i tocenjem cipuru-a i deljenjem kuvanih skoljki za dzabe turistima. Soping zaboravi u Makrigialosu, ali tu je Paralija na 25 km. Mogu da ti bacim par fotki, javi mi na PP ako te zanima.
pozzz

Ovu poruku je izmenio mikap: 16. Feb 2012 - 18:04
Obrisan citat, direktan odgovor na post

#3 familypa

putnik

• Član
  • Poruka:157
  • muški

Napisano: 15. Feb 2011 - 17:04

Hvala na odgovoru. Videcemo jos za taj hotel jos razmisljamo ali verovatno cemo na slepo ove godine u taj kraj pa cu svratiti da vidimo kako je tamo .Privukla me je cena dosta niska a zanima da li ima neki sadrzaj za decu

#4 mbuba

backpacker

• Član
  • Poruka:9

Napisano: 01. Mar 2011 - 15:10

Mi smo rezervisali hotel Olympias krajem jula i pocetkom avgusta.
Za hotel ne brinem jer i onako tu prespavam i ceo dan sam napolju, ali me zanima kakva je plaza - da li je voda cista, ima li trave, talasa,..???
Okolna mesta-kakva su, sta je najblize?
Uopste, sve sto se moze snatrati korisnom informacijom je od pomoci!
Hvala!

#5 chikaminda

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 24. Mar 2011 - 17:58

Bio sam u Makrigialosu jos kao dete pa sam prosle godine hteo da svratim na 5 dana, ono sto sam video me je razocaralo, sve je oronulo, u sred sezone nije bilo gostiju, sem nekoliko penzionera koji se mazu lekovitim blatom. Pobego sam glavom bez obzira. Inace u Grckoj letujem vec 20 godina, i ovo mi je bilo veliko razocaranje

#6 beckerek

putnik

• Član
  • Poruka:194
  • muški

Napisano: 15. Jan 2012 - 09:55

Pozdrav svima,

da lagano pokrenemo i ovu temu.
Da li se neko sprema ove godine u Marygialos? čitao sam dosta o njemu, daje dobre mogućnosti ako se ide kolima na letovanje.
Mi ćemo ove godine najverovatnije izabrati ovu destinaciju.
Jel bio ko? ide li neko od forumskih kolega?

#7 margorns

backpacker

• Član
  • Poruka:6

Napisano: 20. Jan 2012 - 19:44

@beckerek

Mi smo bila prošle godine od 08-18 avgusta u DIAS APARTMENTS. Vreme ok, mesto je malo ali ima sve što je neophodno. Dobra baza za obilazak ove regije ali samo ako idete kolima. Do Paralije ima oko 12-13 km (ako me sećanje ne vara) jednostavno se stiže lokalnim putem uz obalu. Gradska plaža osrednja, a na 5 minuta hoda je plaža Bora-Bora koja je ok. Za ozbiljnije nabavke morate otići u Lidl koji se nalazi u Paraliji.

Ovu poruku je izmenio mikap: 16. Feb 2012 - 18:04

#8 beckerek

putnik

• Član
  • muški

Napisano: 21. Jan 2012 - 00:06

Hvala na odgovoru. Mi smo se definitivno rešili i uplatili Dias aparthotel od 17. juna.
Da li ste bili na wellnws programu? čitao sam da ima nekog lekovitog mulja, soli... jel znate šta o tome?
pozdrav

#9 margorns

backpacker

• Član
  • Poruka:6

Napisano: 21. Jan 2012 - 16:05

@beckerek

Da čula sam za tu banju i lekovito blato ali nismo je posetili. Nešto mi nije bilo do blata pored plaže i mora :-)
Ali sam čula da je dobro za reumatska i naročito kožna obolenja (ekcemi i sl.) Ne propustite pekaru blizu trga, zove se nekako na A, hleb i pecivo su FENOMENALNI!
Mislim da niste pogrešili pri izboru mesta, mirno je a kad poželite gužvu tu je Paralia. Mi smo obišli skoro sva mesta u tom regionu, Meteore i Solun. Ne treba vam navigacija sve je uredno i pregledno obeleženo, nema šanse da zalutate. Do Makrygialosa ćete doći jednostavno skretanjem sa autoputa, videćete trablu na kojoj piše naziv mesta, ne možete pogrešiti. Dovoljno je da malo pregledate google mape.
Prošle godine je u Diasu radila jedna fina žena iz Subotice, koja nas je uputila u sve što nas je interesovalo.
Nadam se da sam bila od koristi.

Ovu poruku je izmenio mikap: 16. Feb 2012 - 18:05

#10 beckerek

putnik

• Član
  • muški

Napisano: 21. Jan 2012 - 19:54

da, hvala koristi svaki dobar savet. Mi imamo dvoje dece od 10 i 2 godine, tako da nam neka posebna gužva i neki noćni život nije potreban. Idemo kolima, te bismo voleli i mi što više obići i praviti neke izlete, ipak nismo za to da se baš ceo dan čvarimo na plaži. Koliko sam čitao iskustva ljudi, Magrygialos je zaista jedno mesto koje se može zavoleti.... :)
I Stavros zato volimo, jer ima to grčko u njemu, a ne samo kompleks moderne turističke ponude...
Mislim da nismo pogrešili sa izborom destinacije....

#11 nesacaca

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 30. Jan 2012 - 13:54

Da li je istina da su u Diasu trazili 8 evra za parkiranje automobila na njihovom parkingu?Navodno je parkiranje besplatno samo za goste koji su uplatili pp.

#12 beckerek

putnik

• Član
  • muški

Napisano: 30. Jan 2012 - 14:28

@nesacaca

Ja ne mogu da tvrdim, jer nisam još bio, mada dolazi do mešanja zbog istih imena. u Makrigialosu postoji Hotel Dias i Apartmani Dias. Koliko ja znam iz priče drugih, vlasnici nisu isti, te da Apartmani Dias ni nemaju parking prostor već se parkira ispred objekta na ulici. E sad, da li u hotelu ima, pa nije isključeno da onima koji ne pripadaju tu da im se naplati parkiranje...
Objekti su slični, ali je razlika vidna. Probajte uporediti.
http://www.makrigialoshotel.com/?index

http://www.booking.c...1;dva=0&lang=sr

valjda sam utrefio Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio mikap: 16. Feb 2012 - 18:05

#13 kameni ns

backpacker

• Član
  • Poruka:40
  • muški

Napisano: 15. Feb 2012 - 21:21

Pogledaj porukubeckerek @ 21. Jan 2012 - 00:06

Hvala na odgovoru. Mi smo se definitivno rešili i uplatili Dias aparthotel od 17. juna.
Da li ste bili na wellnws programu? čitao sam da ima nekog lekovitog mulja, soli... jel znate šta o tome?
pozdrav
Ocekujemo detaljan izvestaj iz aparthotela Dias posto smo i mi zainteresovani za taj objekat,unapred hvala!

#14 beckerek

putnik

• Član
  • muški

Napisano: 16. Feb 2012 - 10:39

@kameni ns

Naravno potrudiću se da budem detaljan :)
Koji su vaši planovi ? kada planirate i preko koje agencije?
pozdrav

Ovu poruku je izmenio mikap: 16. Feb 2012 - 18:06

#15 kameni ns

backpacker

• Član
  • Poruka:40
  • muški

Napisano: 20. Feb 2012 - 20:21

Pogledaj porukubeckerek @ 16. Feb 2012 - 10:39

@kameni ns

Naravno potrudiću se da budem detaljan :)
Koji su vaši planovi ? kada planirate i preko koje agencije?
pozdrav
Planovi?Za ovu godiinu reseno-uplaceno Nei Pori,sada se informisemo,citamo predivni forum(bez kojeg bi bilo mnogo teze izabrati destinaciju)ovako sa vrlo korisnim savetima merkamo gde bi mogli(boze zdravlja)dogodine ici na letovanje.Zainteresovao nas Makrigialos pa ocekujemo korisne savete od Vas.Vi probite led,kad se vratite "cujemo se",lep provod i uzivajte!!!!!pozdrav

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0