MAKRIGIALIOS
Napisano: 10. Feb 2011 - 00:12
unapred hvala
Napisano: 15. Feb 2011 - 15:14
Makrigialos je mestasce 20 km pre Katerinija. Hotel je solidan, plaza tu i tamo - i nije neka. Imas lepu plazu Pidna na oko 2,5 km od mesta (15 min pesaka). Ima par prodavnica i nekoliko restorana koji su rasporedjeni duz lepo uredjenog setalista. Mesto ima oko 2000 stanovnika. Turisti su uglavnom Cesi i Slovaci, poneki Makedonac. Mi smo tu letovali kod nasih grckih prijatelja 4-5 godina zaredom, ne u tom hotelu, ali znamo kakav je. Cene u mestu su pristojne, mestani ljubazni. Sredinom jula imaju festival ostriga "Midohara" kada uvece prave festu sa KUD-ovima, folklorom i tocenjem cipuru-a i deljenjem kuvanih skoljki za dzabe turistima. Soping zaboravi u Makrigialosu, ali tu je Paralija na 25 km. Mogu da ti bacim par fotki, javi mi na PP ako te zanima.
pozzz
Ovu poruku je izmenio mikap: 16. Feb 2012 - 18:04
Obrisan citat, direktan odgovor na post
Napisano: 15. Feb 2011 - 17:04
Napisano: 01. Mar 2011 - 15:10
Za hotel ne brinem jer i onako tu prespavam i ceo dan sam napolju, ali me zanima kakva je plaza - da li je voda cista, ima li trave, talasa,..???
Okolna mesta-kakva su, sta je najblize?
Uopste, sve sto se moze snatrati korisnom informacijom je od pomoci!
Hvala!
Napisano: 24. Mar 2011 - 17:58
Napisano: 15. Jan 2012 - 09:55
da lagano pokrenemo i ovu temu.
Da li se neko sprema ove godine u Marygialos? čitao sam dosta o njemu, daje dobre mogućnosti ako se ide kolima na letovanje.
Mi ćemo ove godine najverovatnije izabrati ovu destinaciju.
Jel bio ko? ide li neko od forumskih kolega?
Napisano: 20. Jan 2012 - 19:44
Mi smo bila prošle godine od 08-18 avgusta u DIAS APARTMENTS. Vreme ok, mesto je malo ali ima sve što je neophodno. Dobra baza za obilazak ove regije ali samo ako idete kolima. Do Paralije ima oko 12-13 km (ako me sećanje ne vara) jednostavno se stiže lokalnim putem uz obalu. Gradska plaža osrednja, a na 5 minuta hoda je plaža Bora-Bora koja je ok. Za ozbiljnije nabavke morate otići u Lidl koji se nalazi u Paraliji.
Ovu poruku je izmenio mikap: 16. Feb 2012 - 18:04
Napisano: 21. Jan 2012 - 00:06
Da li ste bili na wellnws programu? čitao sam da ima nekog lekovitog mulja, soli... jel znate šta o tome?
pozdrav
Napisano: 21. Jan 2012 - 16:05
Da čula sam za tu banju i lekovito blato ali nismo je posetili. Nešto mi nije bilo do blata pored plaže i mora :-)
Ali sam čula da je dobro za reumatska i naročito kožna obolenja (ekcemi i sl.) Ne propustite pekaru blizu trga, zove se nekako na A, hleb i pecivo su FENOMENALNI!
Mislim da niste pogrešili pri izboru mesta, mirno je a kad poželite gužvu tu je Paralia. Mi smo obišli skoro sva mesta u tom regionu, Meteore i Solun. Ne treba vam navigacija sve je uredno i pregledno obeleženo, nema šanse da zalutate. Do Makrygialosa ćete doći jednostavno skretanjem sa autoputa, videćete trablu na kojoj piše naziv mesta, ne možete pogrešiti. Dovoljno je da malo pregledate google mape.
Prošle godine je u Diasu radila jedna fina žena iz Subotice, koja nas je uputila u sve što nas je interesovalo.
Nadam se da sam bila od koristi.
Ovu poruku je izmenio mikap: 16. Feb 2012 - 18:05
Napisano: 21. Jan 2012 - 19:54
I Stavros zato volimo, jer ima to grčko u njemu, a ne samo kompleks moderne turističke ponude...
Mislim da nismo pogrešili sa izborom destinacije....
Napisano: 30. Jan 2012 - 13:54
Napisano: 30. Jan 2012 - 14:28
Ja ne mogu da tvrdim, jer nisam još bio, mada dolazi do mešanja zbog istih imena. u Makrigialosu postoji Hotel Dias i Apartmani Dias. Koliko ja znam iz priče drugih, vlasnici nisu isti, te da Apartmani Dias ni nemaju parking prostor već se parkira ispred objekta na ulici. E sad, da li u hotelu ima, pa nije isključeno da onima koji ne pripadaju tu da im se naplati parkiranje...
Objekti su slični, ali je razlika vidna. Probajte uporediti.
http://www.makrigialoshotel.com/?index
http://www.booking.c...1;dva=0&lang=sr
valjda sam utrefio
Ovu poruku je izmenio mikap: 16. Feb 2012 - 18:05
Napisano: 15. Feb 2012 - 21:21
beckerek @ 21. Jan 2012 - 00:06
Da li ste bili na wellnws programu? čitao sam da ima nekog lekovitog mulja, soli... jel znate šta o tome?
pozdrav
Napisano: 16. Feb 2012 - 10:39
Naravno potrudiću se da budem detaljan
Koji su vaši planovi ? kada planirate i preko koje agencije?
pozdrav
Ovu poruku je izmenio mikap: 16. Feb 2012 - 18:06
Napisano: 20. Feb 2012 - 20:21
beckerek @ 16. Feb 2012 - 10:39
Naravno potrudiću se da budem detaljan
Koji su vaši planovi ? kada planirate i preko koje agencije?
pozdrav
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0