Aktuelna desavanja u Egiptu
Napisano: 17. Jul 2011 - 22:42
Napisano: 19. Jul 2011 - 20:55
momak i ja idemo u Soma Bay u Intercontinental 28. jula. Ja sam već kontaktirala Milenka i dogovorila ronjenje sa njim i ekipom, pa ako ima neko ko ide u našoj smeni, a ide mu se u podvodni svet neka se javi da bi na Milenko što jeftinije organizovao prevoz tamo i nazad!
Pozdrav,
Ivana
Napisano: 19. Jul 2011 - 20:56
pisi mu na mail asis.rib@gmail.com
pozz
Napisano: 20. Jul 2011 - 11:14
IZVOR: TANJUG
Jedan od najpoznatijih svetskih arheologa Zahi Havas, koji je poslužio kao inspiracija za čuveni filmski lik Indijana Džouns, dobio je otkaz na funkciji egipatskog ministra za antikvitete, piše londonski "Telegraf".
Havas (Zahi Hawass), koji je sebe smatrao čuvarem egipatskog nasleđa i bez kojeg je bilo gotovo nezamislivo videti televizijsku emisiju posvećenu drevnom Egiptu, poslednja je žrtva promena u egipatskoj vladi koje su usledile nakon prolećnih demonstracija.
Havas je poslednjih deset godina bio direktor egipatskog Vrhovnog saveta za antikvitete, a pre toga je brinuo o piramidama i sfingama koje se nalaze na platou Giza pored Kaira.
Gotovo se nikada nije pojavljivao u javnosti bez šešira širokog oboda koji je navodno nosio zbog toga što ga je američki reditelj Džordž Lukas konsultovao pre nego što je stvorio lik "Indijane Džonsa" kog je glumio Harison Ford.
Na funkciju ministra za antikvitete postavljen je odlukom donedavnog egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka, a otpušten na zahtev antivladinih demonstranata, ali i ne malog broja arheologa kojima je dojadio njegov način rukovođenja.
Havas je bio popularan u zemlji i inostranstvu zbog originalnog načina na koji je promovisao egipatsku kulturnu baštinu i posvećenosti da vrati egipatska artefakta koja se nalaze u stranim muzejima, kao što je Kamen "Rozeta" u Britanskom muzeju.
Lokalni arheolozi su ga, međutim, optuživali da je prisvajao njihove zasluge i "reciklirao" otkrića radi publiciteta.
Pod kritikom su se našle i njegove finansije, njegovo prijateljstvo sa Mubarakovom suprugom, Suzanom, kao i način na koji je rukovodio ministarstvom.
Napisano: 21. Nov 2011 - 22:44
Napisano: 21. Nov 2011 - 23:53
bogalinacsrk@gmail.com @ 21. Nov 2011 - 22:44
Ne ulazim uopšte da li si u pravu ili ne i da li će biti bezbedno ubuduće ići u Egipat, ili neće. Voleo bi samo da saznam da li ti možda živiš trenutno u Kairu, pa nam ove informacije o tamošnjem stanju daješ iz prve ruke, ili pratiš naše vesti, BBC, CNN i slično. Ako je ovo drugo u pitanju onda ne vidim svrhu tvojih postova.
Napisano: 22. Nov 2011 - 07:13
Napisano: 22. Nov 2011 - 11:46
Ovu poruku je izmenio alanya84: 22. Nov 2011 - 11:46
Napisano: 22. Nov 2011 - 15:11

POPULARNO
bogalinacsrk@gmail.com @ 22. Nov 2011 - 07:13
Izgleda da me niste najbolje shvatili. Ono što sam hteo da kažem je da mi se čini da vi ovde prepričavate vesti koje svi možemo da vidimo i iznosite vaše mišljenje kako je tamo. Kad sam napisao da neznam kako će se razvijat dalje situacija po Egiptu i Bliskom istoku, mislim da to malo ko može da predvidi. Napominjem da prilično dobro poznajem tamošnje zemlje, roditelji mi tamo živeli i radili, ja dobro proputovao tim zemljama itd. Inače, ja ne volim nikome da dajem savete da li je neka zemlja bezbedna za putovanje ili ne, to svako mora sam da odluči. Lično sam obilazio neke zemlje koje važe za nebezbedne i nisam imao ni jedan ni najmanji problem, a imao sam neke ozbiljne frke u turistički sigurnim zemljama. Poenta mog posta je da se ne mogu davati saveti na osnovu belosvetskih medija. Bar mi iz Srbije znamo kako su nas godinama predstavljali u vestima.
Napisano: 24. Nov 2011 - 00:54
Ovu poruku je izmenio bogalinacsrk@gmail.com: 24. Nov 2011 - 01:22
Napisano: 24. Nov 2011 - 14:10
Napisano: 02. Dec 2011 - 15:48
Mislim da je to i poenta ovog pisanja . Da sam slusao komentare i preporuke ljudi koji odavde vide sta se tamo desava ni ove godine ne bi isao u Egipat zbog "situacije".
Napisano: 02. Dec 2011 - 18:34
Ako ste ljubazni i poštujete njihove običaje
To kako će biti iduće godine? Videćemo!
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0