Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Aktuelna desavanja u Egiptu

124 odgovora na temu

#106 sanjaa

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:346
  • ženski

Napisano: 17. Jul 2011 - 22:42

brzom brzinom neka mi neko posalje Milenkov broj, putujem sutra!!!

#107 IvanaSu

backpacker

• Član
  • Poruka:4
  • ženski

Napisano: 19. Jul 2011 - 20:55

Dragi moji,

momak i ja idemo u Soma Bay u Intercontinental 28. jula. Ja sam već kontaktirala Milenka i dogovorila ronjenje sa njim i ekipom, pa ako ima neko ko ide u našoj smeni, a ide mu se u podvodni svet neka se javi da bi na Milenko što jeftinije organizovao prevoz tamo i nazad!

Pozdrav,

Ivana

#108 IvanaSu

backpacker

• Član
  • Poruka:4
  • ženski

Napisano: 19. Jul 2011 - 20:56

Sanja,

pisi mu na mail asis.rib@gmail.com

pozz

#109 badenac

turista

• Član
  • Poruka:79
  • muški

Napisano: 20. Jul 2011 - 11:14

"Pravi Indijana Džons" dobio otkaz
IZVOR: TANJUG
Jedan od najpoznatijih svetskih arheologa Zahi Havas, koji je poslužio kao inspiracija za čuveni filmski lik Indijana Džouns, dobio je otkaz na funkciji egipatskog ministra za antikvitete, piše londonski "Telegraf".

Havas (Zahi Hawass), koji je sebe smatrao čuvarem egipatskog nasleđa i bez kojeg je bilo gotovo nezamislivo videti televizijsku emisiju posvećenu drevnom Egiptu, poslednja je žrtva promena u egipatskoj vladi koje su usledile nakon prolećnih demonstracija.

Havas je poslednjih deset godina bio direktor egipatskog Vrhovnog saveta za antikvitete, a pre toga je brinuo o piramidama i sfingama koje se nalaze na platou Giza pored Kaira.

Gotovo se nikada nije pojavljivao u javnosti bez šešira širokog oboda koji je navodno nosio zbog toga što ga je američki reditelj Džordž Lukas konsultovao pre nego što je stvorio lik "Indijane Džonsa" kog je glumio Harison Ford.

Na funkciju ministra za antikvitete postavljen je odlukom donedavnog egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka, a otpušten na zahtev antivladinih demonstranata, ali i ne malog broja arheologa kojima je dojadio njegov način rukovođenja.

Havas je bio popularan u zemlji i inostranstvu zbog originalnog načina na koji je promovisao egipatsku kulturnu baštinu i posvećenosti da vrati egipatska artefakta koja se nalaze u stranim muzejima, kao što je Kamen "Rozeta" u Britanskom muzeju.

Lokalni arheolozi su ga, međutim, optuživali da je prisvajao njihove zasluge i "reciklirao" otkrića radi publiciteta.

Pod kritikom su se našle i njegove finansije, njegovo prijateljstvo sa Mubarakovom suprugom, Suzanom, kao i način na koji je rukovodio ministarstvom.

#110 lenjivac

backpacker

• Član
  • Poruka:34

Napisano: 20. Jul 2011 - 13:38

[Nije dobio otkaz i dalje je ministar Moj link

Ovu poruku je izmenio ljerka: 20. Jul 2011 - 19:28
obrisan citat, direktan odgovor na post

#111 bogalinacsrk@gmail.com

putnik

• Član
  • Poruka:134
  • muški

Napisano: 21. Nov 2011 - 22:44

Sada je baš super da se ide u Egipat, obilazak Tahira uz fakultatitivni izlet u Libiju. Roditelji, ne puštajte decu; tamo je haos.

#112 baki70

svetski putnik

• Član
  • Poruka:628
  • muški

Napisano: 21. Nov 2011 - 23:53

Pogledaj porukubogalinacsrk@gmail.com @ 21. Nov 2011 - 22:44

Sada je baš super da se ide u Egipat, obilazak Tahira uz fakultatitivni izlet u Libiju. Roditelji, ne puštajte decu; tamo je haos.

Ne ulazim uopšte da li si u pravu ili ne i da li će biti bezbedno ubuduće ići u Egipat, ili neće. Voleo bi samo da saznam da li ti možda živiš trenutno u Kairu, pa nam ove informacije o tamošnjem stanju daješ iz prve ruke, ili pratiš naše vesti, BBC, CNN i slično. Ako je ovo drugo u pitanju onda ne vidim svrhu tvojih postova.

#113 bogalinacsrk@gmail.com

putnik

• Član
  • muški

Napisano: 22. Nov 2011 - 07:13

Dakle nije bitno da li sam u pravu, a ti ne vidiš svrhu? Zato sam ja shvatio da od ovog nema nikakve koristi.

#114 alanya84

svetski putnik

• Član
  • Poruka:665
  • ženski

Napisano: 22. Nov 2011 - 11:46

Наравно да је битно. Некоме ко сања о тој дестинацији све је битно, а највише да чује праве информације.

Ovu poruku je izmenio alanya84: 22. Nov 2011 - 11:46

#115 baki70

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 22. Nov 2011 - 15:11

*
POPULARNO

Pogledaj porukubogalinacsrk@gmail.com @ 22. Nov 2011 - 07:13

Dakle nije bitno da li sam u pravu, a ti ne vidiš svrhu? Zato sam ja shvatio da od ovog nema nikakve koristi.

Izgleda da me niste najbolje shvatili. Ono što sam hteo da kažem je da mi se čini da vi ovde prepričavate vesti koje svi možemo da vidimo i iznosite vaše mišljenje kako je tamo. Kad sam napisao da neznam kako će se razvijat dalje situacija po Egiptu i Bliskom istoku, mislim da to malo ko može da predvidi. Napominjem da prilično dobro poznajem tamošnje zemlje, roditelji mi tamo živeli i radili, ja dobro proputovao tim zemljama itd. Inače, ja ne volim nikome da dajem savete da li je neka zemlja bezbedna za putovanje ili ne, to svako mora sam da odluči. Lično sam obilazio neke zemlje koje važe za nebezbedne i nisam imao ni jedan ni najmanji problem, a imao sam neke ozbiljne frke u turistički sigurnim zemljama. Poenta mog posta je da se ne mogu davati saveti na osnovu belosvetskih medija. Bar mi iz Srbije znamo kako su nas godinama predstavljali u vestima.

#116 bogalinacsrk@gmail.com

putnik

• Član
  • muški

Napisano: 24. Nov 2011 - 00:54

Želim samo da pojasnim neke stvari, da ne bi pomislili da mojim komentarima koji se u poslednje vreme odnose na severnu Afriku, imam nameru da bilo koga vredjam, jer očigledno udaram u zid dogme. Mislim da je ovaj sajt napravljen upravo zato da bi ljudi delili svoja mišljenja i iskustva, a ispada da ako počneš da pričaš o neprijatnim temama, osudjen si na Špansku inkviziciju. I onda ti se na tvoj komentar javi sam Abraksas i upitaš se imaš li pravo na svoje mišljenje. Dakle, da odgovorim na par pitanja koja su meni upućena. Imao sam veoma loša iskustva sa Arapima, još davnih sedamdesetih godina. Nisam trenutno u Egiptu, a CNN uvek pozdravlja haos. To što sam rekao "ne puštajte decu", odnosi se na roditelje, a svaki je čovek gospodar svoje volje i može da radi šta hoće. Uz poštovanje svim posetiiocima foruma, Vaš višegodišnji član.

Ovu poruku je izmenio bogalinacsrk@gmail.com: 24. Nov 2011 - 01:22

#117 baki70

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 24. Nov 2011 - 13:57

Nemam nameru da se s tobom raspravljam, ja sam ti rekao šta sam imao.

PS. Ako se ona priča o Abraksasu odnosi na onu moju sličicu (valjda se to zove avatar) u pitanju je grifon, a ne Abraksas.

#118 bogalinacsrk@gmail.com

putnik

• Član
  • muški

Napisano: 24. Nov 2011 - 14:10

Pogledaj porukubaki70 @ 24. Nov 2011 - 13:57

<br />Nemam nameru da se s tobom raspravljam, ja sam ti rekao šta sam imao.<br /><br />PS. Ako se ona priča o Abraksasu odnosi na onu moju sličicu (valjda se to zove avatar) u pitanju je grifon, a ne Abraksas.<br />
<br /><br /><br /> Ne znam ni da imaš sličicu. Grifon je Grifon, a Abraksas je potpuno nešto drugo. Smatram ovu besmislenu diskusiju završenom i mislim da meni nije mesto ovde. Over.

#119 neofit

turista

• Član
  • Poruka:52

Napisano: 02. Dec 2011 - 15:48

Mene samo zanima hoce li se i sledece leto moci na letovanje . Nagadjanja i predpostavke mogu i da pravim odavde pa bih voleo da neko ko je upravo dosao napise sta je tacno tamo trenutno .
Mislim da je to i poenta ovog pisanja . Da sam slusao komentare i preporuke ljudi koji odavde vide sta se tamo desava ni ove godine ne bi isao u Egipat zbog "situacije".

#120 dujaspasa

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:444
  • ženski

Napisano: 02. Dec 2011 - 18:34

Mi smo ove godine bili u Egiptu u junu i polovinom oktobra. :srce: Po nekim našim forumašima je tamo stalno bila :lud: "situacija", ali , verujte, nije bilo nikakve razlike od naših prethodnih boravaka (možda je u junu bilo manje turista). Normalno smo išli na izlete, a po celoj Hurgadi smo se vozili njihovil lokalnim kombi prevozom.
Ako ste ljubazni i poštujete njihove običaje :novine: sigurno nećete imati problema.
To kako će biti iduće godine? Videćemo!
Egipat,Tunis,Kipar,Malta,Grčka,Jordan..

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0