Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

* * * * * 5 Glasova

Kusadasi

423 odgovora na temu

#31 beogradjanin

putnik

• Član
  • Poruka:130
  • muški

Napisano: 05. Feb 2011 - 21:35

Tako ispada da je najjednostavnije.Sve ti lepo "sazvace"i izbaci cifru.Ili komplet cenu smestaja na jednu stranu a prevoz i sve ostalo na drugu i ti je to.Detaljisanje samo zbunjuje a ako bas hoces da znas sve po stavkama ti trazis pa ti oni daju.
Pa posle kazu boli te uvo bio si ovde i onde a ne znaju koje"muke" prethode svemu tome Postavljena slika). Samo da su te "muke"sto cesce hehe

ps gledao sam malo one linkove sto si mi poslala i onaj omer holiday bas leo izgleda.Mislim da sto se tice Turske ono sto bi nama odgovaralo je ipak neki hotel sa 4 zvezdice.
Video sam i Argusovu ponudu.Imaju dobre cene na stranu sto je bus u pitanju

Ovu poruku je izmenio DraganV: 06. Feb 2011 - 00:52

#32 leprsava

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1359
  • ženski

Napisano: 05. Feb 2011 - 22:54

Nama Omer bas odgovara i pucaćemo na njega pa kako nam bude, jer ne znam nikoga ko je bio tamo :) Prošle godine smo se jako zagrejali za Adakule...ali sada je to malo splasnulo. Adakule je navodno 5 zvezdica ali sa extra niskom cenom, a Omer je negde sa 5 a negde sa 4 zvezdica i navodno je komplet renoviran 2007.
Ima bazen, plažicu kakvu takvu, tobogan, nije tako daleko od centra, neću ići svakog dana pa da mi to klackanje od 15 minuta u dolmušu bude previše. Cena za AI i ono sto se nudi je sasvim ok kako vidim po cenama od prosle godine,...videćemo sada ove kako će biti !
Planiramo jedan dan Pamukale, jedan Aqua Fantasy i da se prosetkamo jedno popodne do centra i to je to, ostatak kraj bazena ili na plaži :)
Ali sto kazes videcemo kakve ce biti cene i sta ce sve ponuditi :)

#33 lepa violeta

backpacker

• Član
  • Poruka:1
  • ženski

Napisano: 06. Feb 2011 - 11:19

e ovako, mi smo bili 2008 i 2010 godine u Kusadasiju, hotel Melike.Oba puta nismo imali zamerke na hotel, osoblje, hranu.Kusadasi je super mesto a hotel je po fazonu kolko para tolko muzike, ali u granicama onog sto su nam rekli.
Prvi put smo isli sa nekom agencijom iz BG..ne znam ime a drugi sa Argusom.
Put je dugacak i zato imam velike zamerke na Argus.Staju vrlo malo a u autobusu je uzas....Ona sedista sa stolom su izbacili ali su zato nagurali jos tri na tom mestu pa ko voli modrice na kolenima nek izvoli....ukocis se na onom sedistu a staje se na svakih 6 sati...prosto nemoguce za izdrzati.Prvi put smo imali autobus ko to tamo peva ali smo imali mesta i prosto nismo osetili put toliko.Stajali smo na svaku zutu kucu,,,hahaha a opet smo putovali isto kao sa Argusom.Razlika sto smo sa Argusom cekali na granicnim prelazima iako nije bilo guzve a sa ovim prvima bukvalno po pet min...a bilo je guzve.
Sumnjam da cemo sa Argusom ponovo.
Sto se tice Kusadasija, super je.Obavezno ici u Adlanad i Aqua Fantasy, krstarenje brodom a ostali izleti ko voli nek izvoli mi nismo isli zbod deteta ali po komentarima u hotelu, super su.
Melike je super hotel.Osoblje je fenomenalno.E sad hrana ...mi nismo izbirljivi pa nam nije smetalo.Ima puno salata, voca povrca, obavezno za veceru neko jelo a dorucak, sta da vam kazem..decja radost hahaha.Hotel je blizu plaze a na plazi imate sta hocete od hrane.Higijena u hotelu je ok...sobe su ciste, menjaju posteljninu jednom ili dva puta, ciste svaki dan ...zbog peska naravno. Sve u svemu osim puta, za sta krivim Argus, super je.Preporucujem Melike a narocito jer je porodicni hotel i iskreno ima puno dece a i Ladys beach je odmah iza coska.Tu su blizu i ostale plaze do kojih mozete peske, pa izaberite.Meni se svidja Green beach mada mom muzu ne...eto

Jos da napomenem da izgleda da su Rosy apartamni super...to smo videli posto je preko puta a i hvalile se komsije...hahaha.Eto nadam se da sam pomogla.Mi definitivno idemo ponovo u Tursku preko koga videcemo.

#34 leprsava

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 06. Feb 2011 - 11:37

Violeta u potpunosti se slažem sa tobom vezano za Melike, ja uvek ponavljam da su ljudi iz grupe bili oduševljeni za novac koji su dali i kako im je bilo fino. Čak po meni Ladies Beach je daleko bolja varijanta za šetnju uveče sa maim detetom nego centar. Mi smo se spuštali iz GBS ( to ti je iznad Imbata ona uličica gore kad kreneš udesno umesto ka Ladies Beach-u), šetkali, jeli sladoled i vraćali se u hotel na spavanjac i bilo nam je sasvim dovoljno.
Bile su dve gospođe u Apartmanima i bile su isto zadovoljne. Ne znam koja je razlika u ceni za avion na spram busa za Melike, mislim da je mozda 100 eura...pa ako ste u mogućnosti mislim da se isplati jer dobijate dan plus na plaži odmorniji :)

Nije los i ovaj hotel ima ga Sabra za sada u ponudi... dobra cena, dobar sadrzaj samo 3 zvezdice, ali ipak bazen, tobogam AI, plaza ...iz nekog razloga se AI koncept na sajtu ne otvara ni na turskom ni na engleskom pa ne mogu da vidim da li se placaju lezaljke, peskiri i suncobrani ...e samo sto je 9km udajen... obzirom da oni uvek smanje par km :)

http://www.atlantiqu...com/galeri.aspx

nasla sam samo jedan komentar na trivagu koji nije los ...

Evo i ovaj hotelcic nije los barem na slikama... po AI konceptu se ne plaćaju samo ležaljke, peškiri, dušeci, sef se plaća
http://www.tusan.com.tr/default.asp

Ovu poruku je izmenio Infoputnik: 18. Mar 2011 - 20:18
spojene poruke clana, pisane jedna za drugom

#35 beogradjanin

putnik

• Član
  • muški

Napisano: 06. Feb 2011 - 16:52

Zanimljivo,zanimljivo.Bacio sam pogled na Sabrinu ponudu i cini mi se da ima za svakog ponesto.Samo jos da izbace ponudu sa avio prevozom.A jako mi se dopada sto ako krenemo na tu stranu jos ove godine mozemo da prodjemo sa popustom 50% za dete a kod odredjenih hotela i za dz.Onaj hotel o kome si pisala CBS npr daje dz za dete do 13 god.Postavljena slika
Ne bi bilo lose da ko je bio u nekim hotelima koji su u ponudi samo u kratkim crtama napise o higijeni,hrani,bazenu,plazi,talasima,placaju li se lezaljke i suncobrani,dolmusima do grada za one hotele koji su malo izvuceni iz centra.Znam da je o hotelima pisano na drugi mestima zato i kazem ukratko,neki rezime ako se slazete.
ps ni meni nije hteo da otvori all koncept pa da vidim kakva je situacija oko toga

Ovu poruku je izmenio DraganV: 06. Feb 2011 - 18:03
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

#36 leprsava

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 06. Feb 2011 - 17:24

Poslala sam im mejla pa cemo videti da li ce odgovoriti nesto :) Inace i ja sam primetila da u Kusadasiju ima dobrih hotela koji daju za decu do 13g za dz, po drugim gradovima u Turskoj uglavnom 50 % ...

#37 beogradjanin

putnik

• Član
  • muški

Napisano: 08. Feb 2011 - 02:08

Malo sam gledao Sabru i Argus.Kod Sabre popust za decu do 13god 50% a kod Argusa do 12 god 25%.Znaci polako pocinje igranka sa preracunavanjem.Sta li ce tek biti posle sajma?Ima digitroni da se usijaju Postavljena slika
By the way dok cekamo neki odgovor o hotelima,vredi li neki hotel u centru,mislim sto se smestaja tice,hrane i bazena.Zgodno je zbog vecernjeg zvrndanja.A kad su hoteli van centra u pitanju dobro mi deluju taj Atlantic holiday club,naravno GBS a na fotkama uopste nije los ni Tusan beach resort(Sabrina ponuda) na veeelikoj sopstvenoj plazi.A tebi Leprsava za drugu polovinu juna ako si tako negde pominjala i cena je ok
Da li je gradska plaza uopste upotrebljiva za nuzdu ako te mrzi da ides na neku van centra?I da li je obavezno da su popodne talasi na plazama.
Eto ja imam hiljadu pitanja,sta cu kad ne volim 10 dana na moru da slusam prigovore.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 09. Feb 2011 - 00:30

#38 annica

svetski putnik

• Član
  • Poruka:924
  • ženski

Napisano: 08. Feb 2011 - 02:50

Mi smo bili 2005. u hotelu Sozer preko Argusa. Nisu ga imali u ponudi ali su nam ga preporučili prijatelji i na naš upit Argus nam je izašao u susret. l
Ljubazno osoblje, čist hotel, hrana fenomenalna...U centru je grada, na 5 min. od Bazara, 10 min. do Ostrva ptica... Gradska plaža je preko puta... Svakom bih preporučila taj hotel---ima 3+*, bazen ima ali je mali (kao bazeni u Grčkoj)

Postavljena slika

Pogled iz sobe na gradsku plažu

Postavljena slika

Pogled iz sobe na luku (centar grada)

Postavljena slika

Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio DraganV: 08. Feb 2011 - 08:43
Ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

Da umemo, mogli bismo lepo provesti ovu sredu trčeći odmornim nogama za gladnim očima, puniti srce radošću što postojimo, čuditi se velikoj tajni života, čiji smo slučajni i srećni gosti. (Duško Radović)

Švedska - putopis

#39 Eowyn

turista

• Član
  • Poruka:70

Napisano: 08. Feb 2011 - 07:38

Da li je gradska plaza uopste upotrebljiva za nuzdu ako te mrzi da ides na neku van centra?I da li je obavezno da su popodne talasi na plazama.
[/quote]

Gradska plaza 2003. god. je bila nikakva i tu su uglavnom dolazili lokalci. Poslednji put sam bila u Kusadasiju 2008. i tada je bila malo sredjenija i iznajmljivale su se lezaljke i suncobrani. Samo plaza je blizu luke, a svakodnevno pristaju brodovi (Annica je postavila fotku), pa nije bas preporucljiva za :kupanje:.
Talasa ima, ali opet sve zavisi od morskih mena.

Htl. Sozer stvarno ima dobru lokaciju i u svojoj kategoriji je sasvim OK. Nisam boravila u njemu, ali sam cula price onih koji letuju tamo vec poslednjih 5 godina. Mozda sada ima i svoju plazu, proverite na sajtu hotela. Po meni nije los ni htl. Surtel. U centu su Vam uglavnom htl. sa 3*. Ja sam boravila u Dabaklar-u, koji se nalazi u tzv. srpskoj ulici, gde se uglavnom nalaze htl. sa 2* i 3*. O njemu imate otvorenu posebnu temu.

#40 beogradjanin

putnik

• Član
  • muški

Napisano: 08. Feb 2011 - 21:26

[quote name='annica' date='08. feb 2011 - 01:50' timestamp='1297126257' post='315234']
Mi smo bili 2005. u hotelu Sozer preko Argusa. Nisu ga imali u ponudi ali su nam ga preporučili prijatelji i na naš upit Argus nam je izašao u susret. l
Ljubazno osoblje, čist hotel, hrana fenomenalna...U centru je grada, na 5 min. od Bazara, 10 min. do Ostrva ptica... Gradska plaža je preko puta... Svakom bih preporučila taj hotel---ima 3+*, bazen ima ali je mali (kao bazeni u Grčkoj)

[/quote]

Annice hvala ti puno na informaciji a takodje na fotkama.Puno mi znaci tvoj komentar.Ne bih toliko zapitkivao o svemu da idem samo sa suprugom nego zato sto je sa nama trinaetogodisnja cura koja kao i sve male i velike dame voli uvece da shunja po radnjama i zaviruje u izloge bilo da kupuje ili ne.Starija ce najverovatnije za svoj grosh ali ko zna...
Veliki pozdrav

[quote name='Eowyn' date='08. feb 2011 - 06:38' timestamp='1297143488' post='315236']
[/quote]

Gradska plaza 2003. god. je bila nikakva i tu su uglavnom dolazili lokalci. Poslednji put sam bila u Kusadasiju 2008. i tada je bila malo sredjenija i iznajmljivale su se lezaljke i suncobrani. Samo plaza je blizu luke, a svakodnevno pristaju brodovi (Annica je postavila fotku), pa nije bas preporucljiva za :kupanje:.
Talasa ima, ali opet sve zavisi od morskih mena.

Htl. Sozer stvarno ima dobru lokaciju i u svojoj kategoriji je sasvim OK. Nisam boravila u njemu, ali sam cula price onih koji letuju tamo vec poslednjih 5 godina. Mozda sada ima i svoju plazu, proverite na sajtu hotela. Po meni nije los ni htl. Surtel. U centu su Vam uglavnom htl. sa 3*. Ja sam boravila u Dabaklar-u, koji se nalazi u tzv. srpskoj ulici, gde se uglavnom nalaze htl. sa 2* i 3*. O njemu imate otvorenu posebnu temu.
[/quote]
Hvala ti na odgovoru,svaka informacija znaci.Za gradsku plazu sam pitao jer mi je na necijoj fotografiji delovala sredjenije i bile su lezaljke koje si pominjala.Naravno da ne bi tu boravili osim u izuzetnom slucaju.Pogledacu jos jednom ove htl sto si pomenula i one koji su van centra pa da polako suzimo izbor i odlucimo da li zrtvovati 1 zvezdicu radi hotela u centru ili ici u veci konfor van centra a onda svaki dan dolmusem skociti do grada.A koliko kosta taxi za tih 5-10km kad prestanu dolmusi?
Hvala ti,pozdrav :)

Ovu poruku je izmenio Infoputnik: 18. Mar 2011 - 20:19

#41 leprsava

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 08. Feb 2011 - 22:22

Taxi ti je duplo skuplji nakon ponoci nego preko dana. Cenu ne znam :)

A sto se tice gradske plaže ljudi koji su sa nama bili u grupi a smešteni u hotelima u centru su svakodnevno dolazili na Ladies Beach ili dolmušima ili kada bismo išli na izlete umesto da siđu u centar silazile su sa nama.

#42 annica

svetski putnik

• Član
  • Poruka:924
  • ženski

Napisano: 08. Feb 2011 - 23:52

Izvini lepršava, gde su silazili? :novine:

Osim toga, u centru ima hotela sa 4 i 5* i to takvih da se tresneš od želje da bar uđeš u predvorje. Koliko koštaju ne znam,ali pretpostavljam čim ih nema u ponudi za naše tržište...
Kušadasi je lep grad i stvarno ima šta da se obiđe u samom centru - što je relativan pojam...
Lično, ja bih uvek pre bila smeštena u centru i zujala po gradu naročito ako su deca sa nama tinejdžerskog uzrasta (što je i kod nas bio slučaj u tom periodu).
Opet svako bira onako kako želi i zavisi šta želi.

Ovu poruku je izmenio annica: 09. Feb 2011 - 00:03

Da umemo, mogli bismo lepo provesti ovu sredu trčeći odmornim nogama za gladnim očima, puniti srce radošću što postojimo, čuditi se velikoj tajni života, čiji smo slučajni i srećni gosti. (Duško Radović)

Švedska - putopis

#43 beogradjanin

putnik

• Član
  • muški

Napisano: 09. Feb 2011 - 00:23

Da verovatno su to "ozbiljnije"cifre za 4-5* pa jos u centru.Da nisu bili bi u ponudi i za nas.Hoteli van centra su lepsi jer su prostraniji,imaju zelenila i ushushkani su.A opet ovi u centru nude mogucnost da se sa tinejdzerima cunja do kasnije ili da stariji tinejdzeri i sami skoknu tu negde oko hotela pa su konforniji u tom smislu.Sve ima svoje prednosti.
Sad se sve zakuvava jer je Argus izbacio komletnu ponudu za EGIPAT sa jako dobrim cenama.Ako bude srece bice tu jos svakojakih obrta,male i velike rokade

Pogledaj porukuleprsava @ 08. Feb 2011 - 22:22

Taxi ti je duplo skuplji nakon ponoci nego preko dana. Cenu ne znam Postavljena slika

A sto se tice gradske plaže ljudi koji su sa nama bili u grupi a smešteni u hotelima u centru su svakodnevno dolazili na Ladies Beach ili dolmušima ili kada bismo išli na izlete umesto da siđu u centar silazile su sa nama.

Znaci nije upotrebljiva ni greskom.
Hvala devojke,hvala

Ovu poruku je izmenio DraganV: 09. Feb 2011 - 00:33

#44 leprsava

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 09. Feb 2011 - 00:42

Pogledaj porukuannica @ 08. Feb 2011 - 23:52

Izvini lepršava, gde su silazili? :novine:

Mi smo bili smešteni u Grand Blue Sky hotelu i bus je dolazio po nas ispred Imbata, tu su cekali i oni is Rosy apartmana i Melike hotela... u prevodu na 50-100 metara od Ladies Beach-a

Gledam Argusovu ponudu za bus, i nekako mi deluje ko da je mali izbor... e sada prosle godine sam pratila samo avio pa ne znam da li ima razlike izmedju avio i bus ture.... sve se nadam a ce avio da bude veca :)

Ovu poruku je izmenio Infoputnik: 18. Mar 2011 - 20:20

#45 Eowyn

turista

• Član
  • Poruka:70

Napisano: 09. Feb 2011 - 22:23

To je obicno tako, za avio turu mozda bude manje htl. sa 2*, a vise sa 4*. Razlika je u 2 ili 3 hotela.
Prosle godine sam gledala i jednu i drugu turu, jer je bio problem pronaci sredinom jula za pocetak avgusta mesto u zeljenom hotelu:kmeee:

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0