Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

* * * * * 5 Glasova

Kusadasi

423 odgovora na temu

#1 beogradjanin

putnik

• Član
  • Poruka:130
  • muški

Napisano: 03. Feb 2011 - 01:53

Postovani forumasi,
Puno Vam hvala za sve informacije koje nesebicno delite sa svima nama i tako pomazete u izboru destinacije.
Mene interesuje sledece-supruga i ja sa dvoje dece (19 i 13god ako starije ne ode sa drustvom ko zna gde)bi u julu ili avgustu isli u Kusadasi pa nam treba preporuka za lep hotel sa 3ili4 zvezdice(moze all,cist,sa solidnom hranom,bazenom i ne daleko od plaze).Takodje me interesuje da li je velika vlaga kao sto neki kazu za Alanju i da nema puno talasa posto svi volimo dugo da se brckamo i "plutamo"u plicaku gde je postepen ulazak u vodu.Ako jos ima prirodne hladovine ili kafic na plazi onda bi nam svima bilo potaman.
Nadam se da nije pevise tezak "zadatak" i da ne izvoljevamo jer cele godine vredno radimo pa bi da se i lepo odmorimo.Puno Vam hvala unapred za sve vase predloge i sugestije.Veliki pozdrav

#2 leprsava

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1359
  • ženski

Napisano: 03. Feb 2011 - 08:14

Zdravo Beogradjanine :)
Mi smo prosle godine bili u Kus sa detetom od tada 9 godina i birali smo hotel sa 4 zvezdica da bude AI. Kako sam videla i razumela od drugih formasa sto se tice higijene u Turskoj uglavnom nemas probem, sto se tice hotela treba uskladiti svoja ocekivanja sa cenom ;)
Od hotela mi smo hteli da idemo u Adakule. Ima 5 zvezdica bazene sa tobogancicima, jako nisku cenu za AI. Ovde na forumu ga kritikuju jer nema terase, jer je nekada bio zatvor, nije u centru, plaža je izuzetno mala kao i da je nema.... Mi smo prosle godine uplaitli pa nam javili sutradan da je stop sales, onda smo se odlucili za Ephesia Hotel ( pazi ima ih dva hotel i beach) za koji su nam tri dana pre polaska javili da je njihovom greskom rezervisano ali ustvari nema mesta i ponudili su nam za zamenu Gradn Blue Sky, koji je extra samo mu je i cena jaca za 4 zvezdica ( ultra AI ...gde god da se okrenes na plazi, bazenu imas aparate sa vodom, pored bazena sa cajem i kafom ...) plaza je solidna, talasa ima popodne i nose travu ali se svako jutro cisti.
Ove godine pikamo Omer Holiday Resosrt... opet 4 zvezdica ( mada je renoviran i negde ga prikazuju ako 5) nije u centru, opet mala plaza, tobogani na bazenu, puno vorove sume...
Evo i linkova za hotele gde smo bli, a sto se Kusadasija tice citkaj po formu, ja sam prsle godine sve informacije pokupila odatle... googlaj malo imas sve i svasta po netu :)

Adakule
Ephesia
Omer Holiday

Inace GBS, Imbat, Cande su ti na Ladies Beach-u i tu mozete da se setkate uvece ima kafica, restorana pored plaze da ne morate da idete do centra. Ovi hoteli su uglavno AI varijanta, ne pricam o drugima jer se nisam raspitivala. Proveri mislim da Adakule i Omer daju besplatno za dete d 13 godina, malo ste u nezgodnim godinama za popuste :) Inace prosle godine smo sreli porodicu koja ima decu oko 15 -16 godina i oni su pokusavali drugi put za redom da odu u Adakule ali posto nisu uspeli kao i mi su zavrsili u GBS. Tako da sudeci po njima deci u tom uzrastu su ti hoteli odgovarali, ali ipak sa druge strane svi smo mi razliciti :)

#3 alanya84

svetski putnik

• Član
  • Poruka:665
  • ženski

Napisano: 03. Feb 2011 - 13:44

Здраво!
Јесте, влажности има у Алањи, али је нема у Кушадасију. За то не брини. Тамо сам била средином јула, тако да проверено тврдим. :D

#4 beogradjanin

putnik

• Član
  • muški

Napisano: 03. Feb 2011 - 19:17

Pogledaj porukuleprsava @ 03. Feb 2011 - 08:14

Zdravo Beogradjanine Postavljena slika
Mi smo prosle godine bili u Kus sa detetom od tada 9 godina i birali smo hotel sa 4 zvezdica da bude AI. Kako sam videla i razumela od drugih formasa sto se tice higijene u Turskoj uglavnom nemas probem, sto se tice hotela treba uskladiti svoja ocekivanja sa cenom Postavljena slika
Hvala ti puno Leprsava.Zujao sam vec i po forumu i po netu al' rekoh da dobijem info onako iz prve ruke.Zevkacu jos,pa kad izbace svi aranzmane onda vas mozda zamolim za jos neke dodatne informacije.Nismo mi nesto razmazeni ali da bude ono korektno.Ne ocekujem da platimo 200E po osobi i dobijemo 4 zvezdice.A za godine si u pravu,nezgodne su i za popuste i za slobodno vreme uvece.Zato i gledamo neko vece mesto.A i mi smo se zasitili malih mesta dok su deca bila mala.Meracili smo prosle god.Egipat ali "skrenusmo" za Italiju.Gledali smo Egipat i ove godine ali sad posle ovih desavanja tamo kod njih pitanje je sta ce biti pa hocemo da napravimo neki plan B.Ima jos vremena,videcemo samo volimo da se na vreme odlucimo sta i kako a mozda i s'kim pa da to lagano "krchkamo".Hvala ti jos jednom i veliki pozzzzzzzzzzzz

Pogledaj porukualanya84 @ 03. Feb 2011 - 13:44

Здраво!
Јесте, влажности има у Алањи, али је нема у Кушадасију. За то не брини. Тамо сам била средином јула, тако да проверено тврдим. Postavljena slika
Za vlagu sam citao komentare i gledao na netu,pise nekih 60% a to ume da smeta.I mi planiramo neki jul ili avgust tako da nam onda odgovara ovo sto si napisala.
Veliki poz i tebi pa cemo se druziti jos u ovom nasem "dvoristu".

Ovu poruku je izmenio DraganV: 04. Feb 2011 - 11:13
skracen citat

#5 Eowyn

turista

• Član
  • Poruka:70

Napisano: 03. Feb 2011 - 19:59

Evo ja ubacujem informaciju o talasima, koje obozavam. Njih ima cesto u poslepodnevnim satima, a najjaci su na Kustur Beach-u, ali ne i tako visoki. Meni se ta plaza bas i ne dopada, nije sredjena kao ostale, a cene su iste. U plicaku ima dosta velikog kamenja i manjih stena i normalno kada su jaci talasi voda je mutna, pa preti i opasnost od povredjivanja.
Hoteli koji se nalaze blize Long Beach- u, imaju dosta losije plaze i more je puno morske trave, koja je duga i po par metara, sto ostavlja izuzetno neprijatan osecaj tokom plivanja.

#6 beogradjanin

putnik

• Član
  • muški

Napisano: 03. Feb 2011 - 20:55

Pogledaj porukuEowyn @ 03. Feb 2011 - 19:59

Evo ja ubacujem informaciju o talasima, koje obozavam. Njih ima cesto u poslepodnevnim satima, a najjaci su na Kustur Beach-u, ali ne i tako visoki. Meni se ta plaza bas i ne dopada, nije sredjena kao ostale, a cene su iste. U plicaku ima dosta velikog kamenja i manjih stena i normalno kada su jaci talasi voda je mutna, pa preti i opasnost od povredjivanja.
Hoteli koji se nalaze blize Long Beach- u, imaju dosta losije plaze i more je puno morske trave, koja je duga i po par metara, sto ostavlja izuzetno neprijatan osecaj tokom plivanja.
Ako sam dobro ukapirao talasa ima popodne.U tom sluchaju pre podne plutanje a popodne aktivnosti na talasima:) a za bolje plaze moze i dolmush.
Hvala i tebi na pomoci."Vidjamo" se jos,pozzz

#7 miki2

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:259
  • muški

Napisano: 03. Feb 2011 - 21:34

Pozdrav drugarima mene intrersuje isto Kusadasi ove godine i neki hotel 4-5 zvezdica da je al-ink i nemora da je na samoj plazi al da je plaza lepa da nema trave i ostalih gadova isli bi supruga, deca 11god i 8 god i ja koji hotel bi nam preporucili inace bili smo u Icmeleru 2003god hotel Aqva na samoj plazi bili prezadovoljni.svaka pomoc oko izbora hotela dobro ce nam doci.I zbog popusta za decu gde bi bilo najbolje. HVALA PUNO

#8 Chapibk4

putnik

• Član
  • Poruka:110
  • muški

Napisano: 03. Feb 2011 - 22:32

У Кушадасију три ствари никако не смете да пропустите...Аква парк (који год да изаберете нема грешке),крстарење,и наравно ТОЧЕНИ ЕФЕС :D

#9 leprsava

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 03. Feb 2011 - 22:40

heheh Chapibk4 dobra ti je lista i u potpunosti se slažem sa tobom :klap:
E sada ove godine moram da ispunim drugu stavku sa tog lista :cool:

#10 Chapibk4

putnik

• Član
  • Poruka:110
  • muški

Napisano: 04. Feb 2011 - 00:26

И то да урадиш по обавезно...Ја ћу да усавршим све три,поготову ову трећу (ту ћу и на допунску наставу ):D

#11 beogradjanin

putnik

• Član
  • muški

Napisano: 04. Feb 2011 - 00:49

Pogledaj porukuChapibk4 @ 04. Feb 2011 - 00:26

И то да урадиш по обавезно...Ја ћу да усавршим све три,поготову ову трећу (ту ћу и на допунску наставу ):D

Da,da treba vezbati.Za pocetak ima kod nas toceni,flasirani efes pa da se malo naviknemo :))

#12 leprsava

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 04. Feb 2011 - 07:50

heheh i dan danas se secam kako nas je mladi konobar pogledao i nasmesio kada je moj suprug rekao Koka Kola a ja ko iz topa Efes :D

Po toj vrućini to ti dođe kao lek, da ne dehidriras i da osvežiš količinu B vitamina :)

#13 alanya84

svetski putnik

• Član
  • Poruka:665
  • ženski

Napisano: 04. Feb 2011 - 09:04

Пробајте црни Ефес. И не заборавите хамам. :zaljubiska: :kupanje:

#14 beogradjanin

putnik

• Član
  • muški

Napisano: 04. Feb 2011 - 20:28

Ko nije znao ili video neka pogleda Perla turs izbacila kompletnu ponudu za Tursku.Eto:))

#15 leprsava

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 04. Feb 2011 - 20:48

Hvala odoh da proverim !:klap:

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0