Napisano: 23. Dec 2011 - 18:46
Upravo sam se vratila sa puta po Indiji, bila sam sa drugaricom. Sto se tice bezbednosti nismo imale nikakvih problema ali treba se pomiriti sa par cinjenica.. Kao prvo, buljice u Vas i okretace se za Vama na ulici . Retko ko ce nesto dobaciti ali ce Vam prilaziti da se slikaju.. Posle par dana se covek na to navikne i ne obraca paznju. Ukoliko se ide na klasicna turisticka mesta ne bi trebalo da bude problema.
Mrak pada vec u 18h i tada uopste nije prijatno setati ulicama (ni solo, ni u grupi). Narocito u Delhiju i Agri.. Ulicnog osvetljenja gotovo i da nema, pa sve postaje dosta sablasno i ne bas prijatno i najbolje je ici riksom. Poslednje vece u Delhiju smo jedva stigle od metro stanice riksom do hotela, zaustavljali su kola, motore, dobacivali u prolazu sve dok nisam zamotala glavu u maramu a drugarica stavila kapuljacu.
Goa je nesto drugo jer je puna turista.
Fort Kochi je ok (ima dosta restorancica i jedan bar gde sluze pivo do 22h) i posle toga nema bas mnogo sveta po ulici sve se uglavnom svodi na caskanje i drustvene igre sa ljudima u hotelu (guest house).
Sto se tice putovanja vozom nema problema (u drugoj klasi) za nocne voznje se preporucuje katanac za ranac.. Metro u Delhiju je odlicna opcija (postoje vagoni samo za zene, muski su ok kad se vec naviknete na zurenje)
Ono sto bi meni bio najveci problem da sam isla sama jeste sta raditi kad padne mrak, znaci vec od 18-19h.. Setnja ne dolazi u obzir, a treba se dobro pomuciti i da bi nasli kafic ili mesto gde mozete popiti pice.
Uglavnom, devojke, ukoliko nosite adekvatnu garderobu, ne zavlacite se na sumniva mesta i uvek budete na oprezu ne bi trebalo da bude problema. Sigurno cete upoznati dosta turista s kojima cete moci da se druzite uvece ali obavezno razmislite koliko dugo ce Vam prijati takav nacin zivota.