Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Leptokaria ili Olympic beach

22 odgovora na temu

#16 balto

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1064
  • ženski

Napisano: 04. May 2011 - 20:04

Pa Leptokarija vam nije bas u brdu. Nalazi se ispod Olimpa i ona je kako kazu vazdusna banja. Nije ravna kao Paralija ali daleko od toga da je u brdu. Mi smo bili u septembru, voda je bila fenomenalna, ima plicaka, plaza je dugacka i prostrana. Kako je u junu zaista ne znam, u septembru nije bilo hladno iako je dan dosta kraci, cak smo koristili i klimu. U Paraliji sam bila na izletu, i znajuci kako je u oba mesta, a kako i ja imam malo dete moja preporuka je ipak Leptokarija.
Postavljena slika

#17 iva1

turista

• Član
  • Poruka:73

Napisano: 11. Jun 2011 - 22:13

Pozdrav svima . Ja sam jos kao mala letovala u Leptokariji. Bili smo smesteni u nekoj vili koja se nalazila negde u brdu ( nemogu da se setim),tako mi je ostao taj grad u secanju da smo stalno isli nesto uzbrdo.( tri puta dnevno)...i nemogu da se setim jel ima vila, prodavnica, taverni ....uz plazu. Sada bi isla sa svojom porodicom pa ako moze mali opis grada. Hvala unapred:klap:

#18 miljkovac

backpacker

• Član
  • Poruka:6

Napisano: 03. Aug 2011 - 13:43

Jedna od razlika je plitka voda u O.Beachu.Morate ići bar jedno 100-150metara da biste mogli plivati.Kao u Paraliji.U LEPTOKARIJI JE DOVOLJNO DA IDETE 35 m DA BISTE MOGLI PLIVATI

#19 dejan11

backpacker

• Član
  • Poruka:9
  • muški

Napisano: 11. Aug 2011 - 04:22

Ja zapravo ne znam da li su ljudi koji bar i jednu pohvalnu reč govore o OB bili u tom mestu....
More je :
1. prljavo, prepuno je trave, uložaka, plastičnih čaša i kojekakvih čudesa, a posebno posle 15h
2. nemirno, jer ima talasa skoro pa svaki dan i sem ranije ujutru, skoro pa celim danom

a da ne pominjem kako je mesto blagi užas, jer izgleda kao da su u onih par uzdužnih i poprečnih uličica preseljeni svi živi vrtići iz Srbije sa sve kreštavom i plačljivom decom, sa histeričnim, poluludim majaka i očevima koji samo piju pivo u hladovinu i apsolutno ih ne boli ona stvar!

Dakle, suma sumarum - APSOLUTNO NE PREPORUČUJEM OLYPIC BEACH!

#20 moskvic

backpacker

• Član
  • Poruka:10
  • muški

Napisano: 21. Dec 2011 - 13:17

Pogledaj porukuiva1 @ 11. Jun 2011 - 22:13

Pozdrav svima . Ja sam jos kao mala letovala u Leptokariji. Bili smo smesteni u nekoj vili koja se nalazila negde u brdu ( nemogu da se setim),tako mi je ostao taj grad u secanju da smo stalno isli nesto uzbrdo.( tri puta dnevno)...i nemogu da se setim jel ima vila, prodavnica, taverni ....uz plazu. Sada bi isla sa svojom porodicom pa ako moze mali opis grada. Hvala unapred:klap:
Vi ste bili u starom delu, iznad pruge. Sada je novi deo ispod pruge prepun vila, a takodje ima puno kafica i giro-restorancica, puno taverni. Veliki plus je shto za osnovne namirnice imate veoma jeftin "Lidl" koji nije vishe od 25 minuta laganog hoda od kojeg bilo mesta u novom delu. Takodje preporucujem i "Masoutis" na glavno ulicici u novom delu. Primer: Tamo smo za 1.68 evra u septembru kupovali pakovanje od 25 komada tost-hleba). Takodje tamo sam za 1,22 eura kupovao limenku 500 ml odlicnog Mythos piva.
Shto se tice Olympic Beach-a, jedan prijatelj mi je rekao da je bio tamo prosle godine. Tamo su vile novije a studija i apartmani relativno prostranije nego u Leptokariji, ali njegova primedba je da je more sa vishe talasa i mutnije nego u Leptokariji.
Leptokarija je dobra jer redovno pirka vetric sa Olimpa, ali ima i svojih mana. Nekako je tesno, plaza je relativno prljava, a more je sa vishe talasa nego u Polihronu i mutnije nego tamo.

Ovu poruku je izmenio moskvic: 21. Dec 2011 - 13:21

#21 perlica0

backpacker

• Član
  • Poruka:15

Napisano: 23. Jan 2012 - 02:46

Pozdrav svima!
Mi smo prosle godine letovali u Nei Poriju. Dvoumili smo se izmedju Olimpik Bica i Nei Porija i odlucili za Nei Pori. I moram priznati da je izbor bio los. Mesto kao mesto je malo sa fenomenalnom plazom, vrlo cistim morem, ali prosto nije za stariju decu. Moja deca imaju 13 i 15 godina i bilo im je mnogo dosadno. Nismo se bas najbolje obavestili pre uplate aranzmana i pogresili smo. Pa smo onda bili prinudjeni da obilazimo i ostala mesta. Dobro je sto na plazama ima tuseva pa nismo morali da se vracamo u apartman.:) Leptokarija jeste da nije ravna, ali daleko od toga da je u brdu. I to onaj deo koji je iznad pruge gde je u stvari centar(onaj parkic i poplocana ulica). Ali to nije ni malo problematican uspon. Olimpik bic smo obisli ali on je tako mali da nismo ni bili svesni da smo u nekom mestu. Bas ima samo nekoliko ulica. I more je mnogo prljavije i u Olimpiku i u Paraliji nego u Leptokariji i Nei Poriu. Treba napraviti odabir prema uzrastu koji letuje po mom misljenju.

#22 eskontic

svetski putnik

• Član
  • Poruka:575
  • ženski

Napisano: 24. Jan 2012 - 09:58

Kao prvo uvek sam se pitala kako nekom moze da se dopadne olimpijska regija kada tamo izgleda kao da se kupate na Dunavu....ali ako vec idete u te krajeve onda Leptokarija je sigurno mnogo bolji izbor nego Olimpik Bic..iznosim svoje vidjenje i misljenje
radim,na poslu sam mk

#23 AnonymousX

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1009
  • muški

Napisano: 07. May 2012 - 12:31

Poslednjih par godina Olimpik Bič sam samo obilazio po jedno popodne/veče vozićem iz Paralije. Prošle godine je toliko komaraca bilo, da smo sunuli pića za vrat i pobegli iz kafića - pretprošle ništa manje. Cene nisu manje nego u Paraliji, a izbor je mnogo manji - na kraju svi turisti iz Olimpik Biča svaki dan idu u Paraliju i na kupanje i u šoping i u noćni provod.

Svakako ne preporučujem Olimpik Bič :)

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0