Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Leptokaria ili Olympic beach

22 odgovora na temu

#1 suki

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2395
  • ženski

Napisano: 24. Jan 2011 - 10:22

Da ne objasnjavam sad zasto, ali zanimaju me razlike i slicnosti izmedju ova dva mesta, ako je neko skorije bio u oba. U Paraliji sam bila davno, za Olympic kazu da je slicno, pa mozda mogu da predpostavim, ali u Leptokariji nisam bila nikad, pa ne znam. Meni to sve deluje isto sa te strane, pa me bas zato zanima da li se nesto bitno razlikuje. Znam da je Leptokaria veca, ali zanima me da li je more isto, plaze i to. Za Olympic mnogi kazu da je more prljavo...

#2 balto

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1064
  • ženski

Napisano: 28. Jan 2011 - 22:38

Pa evo iz mog iskustva mislim da ta dva mesta ne mogu da se porede. Naime ja sam bila pre dve godine u Leptokariji, a moj brat je isao prethodnih godina u Paraliju i Olimpik beach. Kada su prosle godine krenuli za Leptokariju nisu imali pojma gde se nalazi. Na njihovo iznenadjenje kada su prosli pored Paralije i Olimpik beacha on i njegova porodica su bili ocajni jer su shvatili da je Leptokarija blizu. U secanju im je samo ostala velika guzva, prljava voda i mnostvo meduza. Ali kada su stigli u Leptokariju nisu mogli da veruju. Ta su mesta blizu ali nista nije slicno. Leptokarija je veca, odlicna plaza, voda bistra, i sto je najvaznije, on i deca su uzivali u vodi bez straha od meduza, i nakon svega nije se pokajao sto me je poslusao i otisao u Leptokariju. Mi smo obisli celu Olimpsku regiju i mislim da su Leptokarija i Nei pori mesta u koja bih ja zelela da se ponovo vratim.
Postavljena slika

#3 suki

svetski putnik

• Moderator
  • ženski

Napisano: 29. Jan 2011 - 09:51

Hvala, balto, bas takvo poredjenje me je zanimalo. Moji su hteli negde blize da idu, tj. na kopno, ali ti komentari prljavo more, meduze i sl. su ih bacili u veliku dilemu. Meni je bas to bilo sumnjivo, jer je to blizu sve, pa mi je bilo cudno da se toliko razlikuje. Mada, moji su letovali u Nei Poriju i bili su zadovoljni. Nisu spominjali ni meduze ni prljavo more. Znaci i Leptokarija je takva. Samo jos, da li u Leptokariji ima talasa?

#4 balto

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 29. Jan 2011 - 11:16

Pa ono klasika, kad ima vetra ima i talasa, ali nije bilo nista strasno, klinci su tada najvise uzivali.
Postavljena slika

#5 suki

svetski putnik

• Moderator
  • ženski

Napisano: 30. Jan 2011 - 10:22

Ok, hvala, moja mama se vratila istraumirana iz Nea Vrasne zbog talasa, pa sad stalno pita kakva je situacija na drugim mestima :D

#6 balto

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 30. Jan 2011 - 11:25

Veliki pozdrav za mamu, ona je poput mog sincica, kad su talasi ni prici vodi, ali sad smo ga oslobodili pa to vise nije problem, cak naprotiv, kako ga spreciti da se baci u vodu.Postavljena slika

Postavljena slika

#7 suki

svetski putnik

• Moderator
  • ženski

Napisano: 31. Jan 2011 - 10:40

Ha, ha, moja mama se jos nije oslobodila, a mislim i da nece uskoro :bez-zuba:

#8 gutieres

backpacker

• Član
  • Poruka:21
  • muški

Napisano: 19. Feb 2011 - 20:39

Prosle godine sam bio krajem avgusta u olimpik bicu i sve je bilo odlicno izuzev mora,koje je bilo puno trave,zamuceno kao da sam na nekom jezeru jedino sto je bila slana voda pa se po tome razlikovala od jezera.Ove godine razmisljem da idem u Leptokariju pa i mene interesuje kakvo je more u Leptokariji?

#9 Mirami

backpacker

• Član
  • Poruka:5

Napisano: 20. Feb 2011 - 19:41

Pozdrav,

pokusacu da vas oslobodim dileme.
Po povratku iz Nei Pori-a svratili smo do Olimpic Beach-a. Primetili smo (ne)cistocu vode. Mutna, prljava i puna trave u priobalnom delu. U odnosu na Nei Pori - veliko razocarenje.
Sto se tice Leptokarie, iskustva su veoma pozitivna. Boravili smo prosle godine 10 dana i za svo to vreme voda je bila (kristalno) cista. Mesto nam se svidelo iako smo jako probirljivi. Verujemo da bi svako nasao ponesto od onoga sto mu odgovara. Ako neko ima jos neko pitanje, slobodno neka pita, pokusacu da pomognem.

Svako dobro

#10 balto

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 20. Feb 2011 - 19:57

Slazem se sa vama Mirami. Lep opis, za mene je Leptokarija nesto posebno. Veliki pozdrav.Postavljena slika
Postavljena slika

#11 gutieres

backpacker

• Član
  • Poruka:21
  • muški

Napisano: 20. Feb 2011 - 22:32

Hvala Mirami za opis nadam se da cu biti zadovoljan cistocom mora u Leptokariji ove godine.

#12 Dex022

backpacker

• Član
  • Poruka:15
  • muški

Napisano: 21. Feb 2011 - 17:31

Pogledaj porukugutieres @ 20. Feb 2011 - 22:32

Hvala Mirami za opis nadam se da cu biti zadovoljan cistocom mora u Leptokariji ove godine.
Samo da vam kazem jos nesto u vezi vasih pitanja.Leptokarija je meni licno odlicna a sto se tice meduza zavisi u kom periodu idete.Supruga i ja smo bili od 1.9. do 11.9. i ne moze se reci da ih nije bilo.Kraj avgusta pocetak septembra je izgleda njihov period bar ih je bilo prosle godine.Uglavnom su dalje od obale ali se desavalo da ih bude na 1,5-2m dubine,prelepe plave(heh) od maleckih do prilicno velikih.Kad je vetrovito voda je solidno zamucena i bude ogromnih talasa.Meni je to sa talasima bilo super ali je dosta teze lepo plivati a da vas voda stalno ne zapljuskuje po licu.Pretpostavljam da je to karakteristika na kraju sezone ali eto nije lose da znate pa da se mozda organizujete i prema tome.
Pozdrav.

#13 vikica66

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 07. Mar 2011 - 00:19

Ove godine, tačnije u junu, idem u Olympic beach. U Leptokariji sam bila nekoliko puta. More je odlično, naročito ako krenete 1,5-2 km niže, odnosno ka Platamonu. Tu se nalazi hotel Poceidon palace, koji je predivno uredjen. Ima bazen i za decu i za odrasle. Morate kupiti jedno piće (2-2,5 evra)i nećete imati nikakvih problema. Hotel ima za svoje goste ležaljke, ako niste gost hotela platite ležaljku ili donesite svoju niko vas neće uznemiravati. Parking se ne naplaćuje. More je izuzetno čisto.
Uveče je veoma živo u Leptokariji. Srpski jezik se čuje na svakom koraku ali nije na odmet znati i engleski. Leptokarija je udaljena od Soluna sat vremena vožnje vozom (inače vozovi su izuzetno tačni). Povratna karta je 5,5 evra.
Utorak je pijačni dan u Leptokariji. Takodje, ima i supermarket Lidl, gde možete pazariti po nižim cenama nego u drugim trgovinama.

Ako mene pitate, ja od srca mogu preporućiti ostrvo Lefkadu, koje se nalazi na Jonskom moru, južno od Krfa. To je raj na zemlji. Bezbroj plaža i izuzetne nijanse plave boje mora. U predsezoni se isplati otići. Preporučujem da idete sopstvenim prevozom.

#14 obersturmfuhrer

backpacker

• Član
  • Poruka:26
  • muški

Napisano: 26. Mar 2011 - 19:14

Prosle godine krajem juna sam bio u Olympic beach i bilo je odlicno!More je bilo cisto i bez meduza,plivao sam i preko 100m od obale i nisam nasao nijednu meduzu.Ovo mesto je vise za porodicne ljude,dosta je mirno i nocni zivot je slabasan,ali u blizini je Paralija i grad Katerini,lako je doci do njih,imaju gradski prevoz,ako zaginete tu je taxi.Obavezno obidjite planinu Olimp i Zevsove izvore,prelepo je,ujedno to je i nacionalni park.Odseo sam u hotelu Katarina i bilo je ok,ima dosta marketa,sto dalje od obale jeftiniji su.Bio sam sa kolegama,pravili smo cak i gulase u kotlicima,sprijateljili se sa dosta Grka,koji su nas vodili na samo njihove lokalne plaze,gde pice samo zurke,malo smo imali problema sa policijom zbog buke,ali to se sve sredilo!
Gde nema prilike,nema ni greha.

#15 tasko

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:211

Napisano: 04. May 2011 - 08:37

Paraliju znamo,imamo dvoje male dece i idemo juna.Paralija nam odgovara zbog blizine,plicaka,sitnog peska i jeftina je.Muz je za to da idemo tamo, a ja sam malo citala i nesto bih novo, pa razmisljam o Leptokariji.E sad,da li u Leptokariji ima plicaka,samim tim i toplog mora i u junu,sitnog peska, naravno sve to zbog dece, i kakve su cene.Paralija je ravna dok je kako sam shvatila Leptokarija u brdu,i da li je ona hladnija posto je bas pod Olimpom.Bitno nam je jer idemo juna.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0