blizanci @ 03. jun 2011 - 22:11
Ono što je meni jako interesantno, a što sam zaključio iz postova na forumu, jeste da je mali broj ljudi probao da na ovaj način obiđe Egipat. Uz pomoć gorepomenutog vodiča i Interneta može jako dobro da se isplanira sopstveni izlet do Kaira i da se za 60 evra, koliko agencije nude jednodevni izlet, provedu barem 3 dana i da se obiđe mnogo više. Moram reći da ja nisam bio u Egiptu, već da su ovo informacije iz Lonely Planet-a, kao i iz iskustva drugih putnika.
kako za 60e 3 dana?a gde ces da spavas?
nije to sve tako kako neki pisu..svi bi landrali mnogo duze,al ljudi dodju na 10dana odmora.drugo je to kad neko ide po mesec dana pa imaju vremena sve da obilaze.kad si 10dana na odmoru,iluzorno je i mastati o tome.
drugo,sad je drugacija situacija.tamo se desavaju promene,to trenutno nema veze sa turistima,posebno ne onima na crvenom moru,al ne znam koliko je bas opustencija u kairu.
ljudi jednostavno plate da samo vide piramide i udju u muzej.drugo nista ne dobijaju,a za kairo je malo i 3 dana.ja sam bila 7 dana,pa da znate da nije lako organizovati se,juriti s jednog kraja na drugi,snalaziti se i sl.treba da znas gde ides i kako ides.naravno,ides svuda taksijem,neces njihovim busevima il metroom ,sigurno,pa opet sve to kosta,koliko god da je jeftino.
znaci za avanture tipa kao sto rade neki stranci treba vremena i para.
a nas covek misli da ce sve nesto proci za neku sicu svuda.pa nece..prosla su i ta vremena..
i luxor je postao nesiguran.voze kako hoce,ne pale svetla,spavaju usput..to je strasno..

Citiraj
Odgovori na ovo