Putovanja.info Forum: Prakticna pitanja - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (106 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 104
  • 105
  • 106
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Prakticna pitanja Pomoc od iskusnih

#1576 Korisnik je offline   beogradjani

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 440
  • Učlanjen: 20.05.11

Napisano: 04. jun 2011 - 11:21

Pogledaj porukublizanci @ 03. jun 2011 - 22:11

U vodiču Lonely Planet Egypt stoji da se iz Hurgade može autobusima Superjet i Upper Egypt Bus Co stići u Kairo za nekih 7-8 evra u jednom pravcu. Polasci su nekoliko puta u toku dana. Preporuka je ipak Superjet, jer su autobusi klimatizovani i komforniji, a stajalište se nalazi u starom delu Hurgade.
Ono što je meni jako interesantno, a što sam zaključio iz postova na forumu, jeste da je mali broj ljudi probao da na ovaj način obiđe Egipat. Uz pomoć gorepomenutog vodiča i Interneta može jako dobro da se isplanira sopstveni izlet do Kaira i da se za 60 evra, koliko agencije nude jednodevni izlet, provedu barem 3 dana i da se obiđe mnogo više. Moram reći da ja nisam bio u Egiptu, već da su ovo informacije iz Lonely Planet-a, kao i iz iskustva drugih putnika.

kako za 60e 3 dana?a gde ces da spavas?
nije to sve tako kako neki pisu..svi bi landrali mnogo duze,al ljudi dodju na 10dana odmora.drugo je to kad neko ide po mesec dana pa imaju vremena sve da obilaze.kad si 10dana na odmoru,iluzorno je i mastati o tome.
drugo,sad je drugacija situacija.tamo se desavaju promene,to trenutno nema veze sa turistima,posebno ne onima na crvenom moru,al ne znam koliko je bas opustencija u kairu.
ljudi jednostavno plate da samo vide piramide i udju u muzej.drugo nista ne dobijaju,a za kairo je malo i 3 dana.ja sam bila 7 dana,pa da znate da nije lako organizovati se,juriti s jednog kraja na drugi,snalaziti se i sl.treba da znas gde ides i kako ides.naravno,ides svuda taksijem,neces njihovim busevima il metroom ,sigurno,pa opet sve to kosta,koliko god da je jeftino.
znaci za avanture tipa kao sto rade neki stranci treba vremena i para.
a nas covek misli da ce sve nesto proci za neku sicu svuda.pa nece..prosla su i ta vremena..
i luxor je postao nesiguran.voze kako hoce,ne pale svetla,spavaju usput..to je strasno..
0

#1577 Korisnik je offline   blizanci

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 9
  • Učlanjen: 26.06.09

Napisano: 05. jun 2011 - 00:51

Što se tiče prethodnog posta, jedino sa čim mogu u potpunosti da se složim jeste da je zaista neophodna dopra priprema i organizacija takvog puta.
0

#1578 Korisnik je offline   neofit

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 42
  • Učlanjen: 08.06.11

Napisano: 14. jul 2011 - 11:10

Negde sam procitao da moze da se kupi vodafonova mob. kartica na kojoj za 30 njihovih funti imas 1.5 GB interneta .
Dali neko ima iskustva sa tim sto se tice signala (konkretno Caribian World Soma bay - Hurgada). Da li se te kartice kupuju na aerodromu i kako se drugacije snaci za net a da neides u internet kafe i sl.
0

#1579 Korisnik je offline   beogradjani

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 440
  • Učlanjen: 20.05.11

Napisano: 14. jul 2011 - 11:26

kartice za mob.se kupuju u radnjama,ne znam za to za net zaista,posle mogu da se dopunjuju sa kreditom i vaze za tu sezonu,odnosno taj.br.jeftinije je nego zadrzati srpski br.
ali ako bas pitate za net,to ne znam..
0

#1580 Korisnik je offline   indifferent

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 4
  • Učlanjen: 13.07.11

Napisano: 16. jul 2011 - 08:13

Pogledaj porukuneofit @ 14. jul 2011 - 11:10

Negde sam procitao da moze da se kupi vodafonova mob. kartica na kojoj za 30 njihovih funti imas 1.5 GB interneta .
Dali neko ima iskustva sa tim sto se tice signala (konkretno Caribian World Soma bay - Hurgada). Da li se te kartice kupuju na aerodromu i kako se drugacije snaci za net a da neides u internet kafe i sl.

Je li interesuje me zasto svi tolko traze net. ? Da li ides na odmor ? Ako ides zar ne trebas da zaboravis sve nepotrebne stvarcice koje te obavezuju svakodnevno u tvojoj zemlji nego ces jos na odmoru juriti za net. Razumem jedino ako ti je zbog posla obavezan pritup netu, ako nije to onda mogu slobodno da kazem da si MODERNI ZOMBI, pored onakvog mora i onakvih hotela da trazis net jos ako ides sa zenskom, ti sinko nemoj da ides uopste onda na odmor odmah pucaj sebi metak u glavu ne zasluzujes da zivis.
0

#1581 Korisnik je offline   mirk0

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 44
  • Učlanjen: 24.05.10

Napisano: 19. jul 2011 - 12:25

i ja sam u nekoj drugoj temi postavio isto pitanje jer mi je prosto neverovatno da su ljudi toliko opsednuti internetom. Postavljena slika
sad će se sigurno naći neko ko će ti napisati kao odgovor da mu je internet potreban zbog posla i da moraju da prate mailove non/stop! Da sam na njihovom mestu, umesto raspitivanja o mogućnostima pristupa internetu dok sam na odmoru, tražio bih novi posao!

najjbolji mi je bio jedan post u kome je neko napisao nešto kao... "super, uzeću tu karticu za internet, pa mogu sa svojima da se čujem preko Skype!"
aaaaaaaaaaaaa, brate moj... gadnih ti problema imaš u svojoj glavi ako i tokom letovanja moraš da se čuješ svakodnevno sa roditeljima!

Ovu poruku je izmenio ljerka: 19. jul 2011 - 19:06
Razlog promene: obrisan citat, direktan odgovor na post

0

#1582 Korisnik je offline   BBbbb

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Učlanjen: 02.07.10

Napisano: 21. jul 2011 - 00:06

Jedno pitanje mozda glupo, ali meni jako bitno :blush:
Sta obuci za put, odnosno avion? Da li je ok putovati u patikama, farmerkama i majici, da li je onda mnogo vruce kada se stigne tamo?
A let je iz Beograda u 20h. Ne putuje mi se u trenerci, a posebno ne u suknji, ovo mi je nekako najudobnije, pa ako neko ima savet i prethodno iskustvo, bila bih zahvalna da ga podeli sa mnom :cool: :)
0

#1583 Korisnik je offline   Maga Mago

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 20
  • Učlanjen: 24.07.11

Napisano: 02. avg 2011 - 20:41

Ja idem treci put u Egipat, moj savet je farmerke ili lanene pantalone, majca i npr. baletanke, u avionu je hladno pa ponesi i nesto da ogrnes ako zadremas tokom ta tri sata, tamo nije vruce na aerodrumu duva vetar i nema vlage kao ovde, odmah ulazis u klimatizovan bus koji te vodi do hotela...

Ovu poruku je izmenio ljerka: 03. avg 2011 - 19:19
Razlog promene: obrisan citat, direktan odgovor na post

0

#1584 Korisnik je offline   BBbbb

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Učlanjen: 02.07.10

Napisano: 03. avg 2011 - 15:14

Hvala puno na informacijama. :) :cool:
0

#1585 Korisnik je offline   kole05

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Učlanjen: 07.08.11

Napisano: 07. avg 2011 - 22:26

moze li se iznajmiti auto i koliko kosta i imaju li hoteli bezicni internet wlan
0

#1586 Korisnik je offline   matorci sa slavije

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 102
  • Učlanjen: 27.06.09

Napisano: 07. avg 2011 - 22:51

Moze,ali ti ne savetujem,iz dva razloga,prvo mi tamo ne znamo da vozimo po njihovim "haoticnim pravilima",a ne dao ti bog da nekoga povredis,ceo zivot mu placas odstetu,drugo,agencija ti namerno uvali auto,koji ima neki mali skriveni kvar,ugasi se i nece da uali,a onda te osasavi za transport i popravku,zato plati taxsi ili jos bolje linijski bus i uzivaj ko covek na odmoru.Svi hoteli imaju Wireles,besplatan,pozdrav,i razmisli pre nego sto odlucis.
0

#1587 Korisnik je offline   v beckerek

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 33
  • Učlanjen: 03.09.11

Napisano: 13. okt 2011 - 04:06

..koji hoteli imaju besplatan wi-fi boga ti..:)
0

• (106 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 104
  • 105
  • 106
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 2
Članovi: 0, gosti: 2, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com