Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Đavolja varos,srpsko cudo-Putopis

53 odgovora na temu

#46 jelenabata

Napisano: 18. May 2012 - 23:26

Evo našeg doprinosa... crkva Lazarica ... video

#47 jelenabata

Napisano: 23. May 2012 - 15:20

I naša FT Prolom banje i oko nje - sa kratkim putopisom. Imate link ispod u potpisu zajedno sa našim youtube kanalom.

Ovu poruku je izmenio jelenabata: 23. May 2012 - 15:52

#48 DakaBane

Napisano: juče, 20:05

JelenaBata,reci mi molim te sta mislis,da li je nezgodno sada ici,planirali smo vikend u Prolom banji,da vidimo Djavolju varos.
pa ako u subotu ne bude padala kisa,nego me zanima sta mislis o tim stazama,da li nece biti blata,kakve su? narocito me zanima do crkve Lazarice?

#49 tantal71

• Moderator
  • Poruka:3609
  • muški
  • Lokacija: Niš -Nish <3

Napisano: juče, 20:53

Moje mišljenje je da za svaki izlet ili vikend treba lepo vreme, da se ne gleda hoće li pasti kiša ili ne. Đavolja varoš i Prolom banja imaju prelepu prirodu, postoje pešačke-planinarske staze od Proloma do Đavolje varoši, nisu teške bez straha.
Sačekajte malo, neće ova kišeterina večno trajati(valjda).

Ovu poruku je izmenio tantal71: juče, 20:55

putopis Tasos i ja

I am a thousand winds that blow.
I am the diamond glint on snow.
I am the sunlight on ripened grain.
I am the gentle autumn rain.

When you wake in the morning hush,
I am the swift, uplifting rush
Of quiet birds in circling flight.
I am the soft starlight at night.

#50 jelenabata

Napisano: juče, 21:43

Potpuno se slažemo sa Tantalom. Dosta kiše je palo ovih dana tako da će sigurno biti blata. Najbolje vreme za Đavolju varoš je posle 13:00 jer tada sunce lepo obasjava "svatove"

#51 DakaBane

Napisano: juče, 22:20

Hvala Vam na odgovorima,uh a bas sam se nadala prestace kisa,mada nema sumnje i da je ne bude bice blata,tako da...cekamo lepse dane.

Tantale,cula sam za tu stazu od banje do varosi,koliko je duga? pretpostavljam da je ruta obelezena?

#52 tantal71

• Moderator
  • Poruka:3609
  • muški
  • Lokacija: Niš -Nish <3

Napisano: juče, 22:43

Obeležena je i ide preko brda, kroz šumu. Nema mogućnosti gubljenja, a i ako se izgubite ili zalutate
:Help: :Help: vratiće vas KFOR, verovatno će oni biti najbrži. Šalim se naravno.
Ali zlu ne trebalo:
Mirdita- Dobar dan
Spomer veš- ne razumem
šum te dua - mnogo te volim(ako naiđe neki lep Šiptar pa da ideš na sentimentalnost)
ili put pod noge i bež :nempojma:
Ili se jednostavno pravite Englezi, doduše čini mi se da taj deo i drži Engleski Kfor, onda se vi pravite Škoti. Ma smislićete u datom trenutku nešto. Taman će biti jedna prijatna avantura sa neprijatnim epizodama.
Doduše pazite se i ovi naši su laki na obaraču :))))).
Sve se šalim, idite slobodno ne može ništa da vam se desi, staza je obeležena i ine pravo u Đavolju varoš

Ovu poruku je izmenio tantal71: juče, 22:49

putopis Tasos i ja

I am a thousand winds that blow.
I am the diamond glint on snow.
I am the sunlight on ripened grain.
I am the gentle autumn rain.

When you wake in the morning hush,
I am the swift, uplifting rush
Of quiet birds in circling flight.
I am the soft starlight at night.

#53 jelenabata

Napisano: juče, 22:43

Ima obeležena staza - oko 10 km (2 i po sata hoda), prolazi se pored Lazarice koja je na 2,5 km od Prolom Banje. U našoj foto-turi ima mapa sa tim pešačkim stazama

"Pešačke staze

Oko Prolom Banje postoji 6 obeleženih pešačkih staza:

• Đavolja Varoš (11 km)
• Crkva Sv. Petke (1,5 km)
• Crkva Lazarica (2,4 km)
• Fabrika Prolom vode - crkva Sv. Petke (kružna, 4 km)
• Miloševa voda (3,5 km)
• Selo Prolom (6 km)"

#54 DakaBane

Napisano: juče, 23:14

haha Tantale nasmeja me posteno,hvala Vam ljudi, pa se javljamo ako budemo isli.

p.s. veliki pozzzz iz Donjeg Medjurova ( znacete,vidim da ste nase Nislije)

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0