evo da se oglasim ovde da ne otvaram novu temu!
Drustvo i ja smo isplanirali prolece u Holandiji i Belgiji sa akcentom na Amsterdam! Krenucemo iz Bg-a Wizz-om do Dortmunda, pa vozom do Ams, 5 nocenja tamo, jos dva nocenja kod drustva u jednom manjem mestu u Holandiji odakle cemo ici na 1dnevni izlet u Briz! Povratak-voz do Brisela pa Wizz-om za Bg! inace, trenutna cena Wizz-a za ovu rutu je 85 evra, na to dodati 30(20 da smo kupili ranije)evra za voz DTM-AMS i jos malo za voz po Holandiji i Belgiji, zavisi koliko toga zelite obici! Mi cemo zavisiti od finansija, a voleli bismo videti ovde pohvaljene Zaanse Schanse, Hag, Harlem, Gent, ...
Sto se tice AMS-a, uzecemo iam citycard, racunali smo da se isplati, uracunato-ulaz u sve muzeje osim kuce Ane Frank, gradski prevoz, voznja kanalima, a od naseg domacina dobicemo jednu museumkart na koriscenje(otvara vrata svih muzeja). Inace, kad spomenuh domacina, smestaj smo nasli preko sajta AirB&B(otvorio sam posebnu temu o tome http://www.putovanja...ic/16405-airbb/ ), voleo bih da cujem vase misljenje i eventualno iskustvo o ovom sajtu! Smestaj nam je dom jedne porodice koja nece biti tu za vreme naseg boravka u AMS-u, kosta nas 100evra po nocenju za nas 4! Idemo u vreme Uskrsa i pred Queen's Day i jedva da ima nesto slobodno sto se tice hotela i hostela, a da je povoljno!
Jos jedna informacija za one koje to zanima: Holandija ce uskoro mozda zabraniti turistima kupovinu proizvoda u cuvenim coffeeshop-ovima, naime, tamo ce moci da pazare samo lokalci:( ako je verovati Blic-u!!