Krajem avgusta odlučili smo da pobegnemo još koji dan iz grada pre početka školske godine. Posle dugog guglanja pao je izbor na konak Mišić u Tršiću.
Iskreno po prvi put sam potpuno opušteno krenula na put kao da sam bila tamo sto puta do sada bez ikakve brige kao da sam predosećala da zaista nemam zbog čega da se brinem. Uplatili smo dva puna pansiona. Kada smo stigli dočekao nas je vlasnik Peđa i rekao nam je da je ipak odlučio da nas smesti u vajat jer je trenutno konak prazan i zasto da budemo u kući kad možemo uživati tamo. Ta dva dana su protekla predivno. Peđa i njegovi roditelji su predivni osećali smo se kao da smo otišli kod nekih rođaka u goste. Tršić kao Tršić nema puno šta da se vidi, Vukov Sabor se obiđe za sat vremena ali domaćini su nam preporučili da se prošetamo do manastira Trnoša gde je Vuk svaki dan išao u školu. Takođe su nam ponudili da nas odvezu ali pametnca ( JA) je tako dobro protumačila kartu i rekla: Ih pa šta je to za nas ?! Naravno nisam otvorila drugi deo mape i mojih 2 km u jednom pravcu su se pretvorila u 4,8 km u jednom pravcu
Što se tiče samog smeštaja, sve je čisto i sređeno, i skoro sve je napravljeno autentično, pravio je Peđa uz pomoć prijatelja.
1. Konak Mišić

Uploaded with ImageShack.us
2. Vajat

3. Dvorište