Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Grupna grčka viza

615 odgovora na temu

#61 bojjanm

backpacker

• Član
  • Poruka:36

Napisano: 31. May 2007 - 21:22

twixy @ 19. maj 2007 u 08:25

Zato sto viza vazi za grupu. Kad bi agencije vadile vize 2 meseca ranije kao mi koji idemo individualno, znaci da bi morale da zakljuce spisak tad. A koliko ljudi toliko cudi. Neko odustane, ubaci se novi i eto ti problema. Zato cekaju poslednji cas. Mada znajuci nase agencije cekale bi one i poslednji cas i da nije toga :)

Stvarno je bezveze, ali ocigledno mora tako da bude. Niko tebi ne brani ako ides sa grupom da vadis individualnu vizu, ali vece je cimanje i vise kosta :(
Nije bas tako jer su kod nas aranzmani vec rasprodati bar 2 meseca unapred. Ja sam se danas raspitivao za pocetak avgusta i bas nista nije ostalo a da valja. Tako da agencije mogu bar mesec dana unapred da predaju papire i naravno da dobiju povratnu informaciju ko nije dobio vizu.

#62 cruela

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 31. May 2007 - 21:55

verhogetornik @ 31. maj 2007 u 15:40

To mi lici na ETF... :) Nece ti nista, nama ne upisuju ni ocene u indeks a kamo li da overavamo semestre... Uzmi obavezno sa faksa uverenje da studiras i za svaki slucaj uverenje o polozenim ispitima. I fotokopiraj poslednji UPISAN semestar, cak i ako je to prvi. I prvu stranu ideksa valjda, i ocene, ako su upisane... Fotokopiraj sve sto imas :) , ali uzmi i uverenja.
nije ETF, ali blizu je - arhitektura...
kao što sam rekla, tek sam prva godina, i u indeksu nemam niti jednu ocenu, niti ijedan upisan semestar... nemam ništa osim onog pečata da sam išla na sistematski pregled :rolleyes:
al eto, nisam znala da postoji uverenje o položeni ispitima :D , potražiću i to. Hvala!

#63 Aleksandar Đuričić

ex Verhogetornik

• Član
  • Poruka:1301
  • muški

Napisano: 31. May 2007 - 23:56

bojjanm @ 31. maj 2007 u 21:18

Nije bas tako jer su kod nas aranzmani vec rasprodati bar 2 meseca unapred. Ja sam se danas raspitivao za pocetak avgusta i bas nista nije ostalo a da valja. Tako da agencije mogu bar mesec dana unapred da predaju papire i naravno da dobiju povratnu informaciju ko nije dobio vizu.
Pa da, ali ima ono da rezervises sa 30% a ukupan iznos placas najkasnije 10 ili 15 dana pred put. E, ja uvek cekam poslednji dan :) ako se predomislim, pa zbog mene ne mogu da predaju dokumenta za grupnu vizu ranije... :D

#64 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • Poruka:5052
  • muški

Napisano: 01. Jun 2007 - 00:30

verhogetornik @ 31. maj 2007 u 22:52

Pa da, ali ima ono da rezervises sa 30% a ukupan iznos placas najkasnije 10 ili 15 dana pred put. E, ja uvek cekam poslednji dan :) ako se predomislim, pa zbog mene ne mogu da predaju dokumenta za grupnu vizu ranije... :D
Ala si zloban! :D :D
Sve u svemu nadamo se vizama svi! Ja ću javiti kako smo prošli,čim saznam! A ima nas u svim kombinacijama pa će svima pomoći! :D

#65 Marimar

putnik

• Član
  • Poruka:117

Napisano: 01. Jun 2007 - 01:14

Roli @ 10. maj 2007 u 12:00

Mi smo uplatili svi skoro ceo aranžman,ali na svu sreću platili smo i zaštitu od otkazivanja(mislim da je oko 10€).... Tako da ako ne dobijemo vizu vraća nam se 90% para i brza potraga za novim aranžmanom! :angry:
Nisam cula za zastitu od otkazivanja,ali zvuci dobro.Da li stiti ustvari nas,putnike,u slucajevima kada se aranazman nama licno otkazuje zbog npr.nedobijanja vize?Zar se i tada novac vraca?Koja je to agencija?

#66 *marija*

backpacker

• Član
  • Poruka:4

Napisano: 01. Jun 2007 - 01:24

bojjanm @ 31. maj 2007 u 20:12

ja sam prosle godine isao u Grcku i predao papire kao student (a studiram vec 10godina :) ) za individualnu vizu i sopstveni prevoz i naravno dobio vizu.
Potrebno je bilo samo potvrda sa fakulteta o studiranju, ja sam im jos dao i fotokopiju indeksa i ispita ali mi zato nisu uzeli kopiju ni zelenog kartnona ni medjunarodne dozvole pa sam ipak dobio vizu.
Bitno je da imate garantno pismo od agencije.
Jesu li ti trazili i putnicke cekove ili bilo sta drugo o materijalnom statusu?

#67 *marija*

backpacker

• Član

Napisano: 01. Jun 2007 - 01:31

verhogetornik @ 31. maj 2007 u 15:40

To mi lici na ETF... :) Nece ti nista, nama ne upisuju ni ocene u indeks a kamo li da overavamo semestre... Uzmi obavezno sa faksa uverenje da studiras i za svaki slucaj uverenje o polozenim ispitima. I fotokopiraj poslednji UPISAN semestar, cak i ako je to prvi. I prvu stranu ideksa valjda, i ocene, ako su upisane... Fotokopiraj sve sto imas :) , ali uzmi i uverenja.
Ako su mi ocene upisane u indeks, da li mi je uverenje o polozenim ispitima bas neophodno?Razumem za svaki slucaj, ali to uverenje kod mene na faksu verovali ljudi ili ne kosta 4200 dinara :o , jos malo pa kao povratna karta do Soluna...

#68 Aleksandar Đuričić

ex Verhogetornik

• Član
  • Poruka:1301
  • muški

Napisano: 01. Jun 2007 - 01:50

Grci ne traze uverenje o polozenim ispitima, vec fotokopiju polozenih ispita upisanih u index. A ovo sa uverenjem, to sam ja izmislio, jer nemam upisane ocene u index. Znam da neke druge ambasade traze to uverenje, Grci bar do sada nisu izricito.
4200 dinara za uverenje, zaaaaboga???

#69 *marija*

backpacker

• Član

Napisano: 01. Jun 2007 - 02:02

Ma lopovi...samo da pokupe lovu, obicno uverenje o studiranju koji bi trebalo da bude besplatno, naplacuju 1000 dinara.Dobro je sto Grci ne traze to uverenje o polozenim ispitima, sad mi je lakse :D

#70 twixy

svetski putnik

• Član
  • Poruka:554
  • ženski

Napisano: 01. Jun 2007 - 09:30

bojjanm @ 31. maj 2007 u 20:18

Bojjanm, kao sto Verhogetornik rece koji procenat od uplacenih aranzmana je zaista i 100 % placeno. Verovatno 2 %. A sta se desava ako neko odustane 2 dana pred put a na grupnoj je vizi?

A sto se tice osiguranja aranzmana, strasno me zanima koja to agencija radi. Zvala sam vise osiguravajucih kuca jer sam ja zelela da uplatim to osiguranje posto idem sa dvoje sitne dece (nikad ne znas sta ce se desiti) i rekli su mi da tako nesto ne postoji :( Postoji samo osiguranje aranzmana koji agencija moze osigurati u slucaju da oni otkazuju put. Takodje, ni u agenciji preko koje sam uplatila letovanje nemaju pojma o tome. Svaka informacija bi mi bila jako korisna.

#71 Putnica

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1544
  • ženski

Napisano: 01. Jun 2007 - 12:31

Agencija Relax ima to osiguranje. Uplatis 5% od vrednosti celog vaucera i mozes da otkazes put u poslednjem minutu i vracaju 100% novac. Naravno njima ostaje onih 5% ali to i nije nesto, njihovi aranzmani su prilicno povoljni, a posto ih uglavnom uzimaju porodicni ljudi sa malom decom to je izuzetna ponuda, jer sa malom decom nikad nisi siguran da'l mogu da se razbole u poslednji cas.
Postavljena slikaMoj blog: http://putnica.mojblog.rs

Moje MFT: http://www.putovanja...retraga/putnica

Evia, Peloponez, Hidra, Spetses, Zante, Olimpija, Metsovo, Kefalonija, Skijatos, Pelion, Lefkada

#72 Biksi

backpacker

• Član
  • Poruka:8

Napisano: 01. Jun 2007 - 13:27

Mi smo uplatili preko Relaxa, sa tim osiguranjem od 5%. Novac se vraca 100% ukoliko odustanes bilo kada, ukljucujuci i na dan puta.

Meni samo nije jasno zasto su mi obracunali 5% na aranzman (+ avion), ali i na iznos za avionske takse, vize, zdravstveno osiguranje... Pa valjda bar avionske takse ne ulaze u pricu ako ne otputujes...

#73 Putnica

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1544
  • ženski

Napisano: 01. Jun 2007 - 13:31

To za avion ne znam, mi smo isli sopstvenim prevozom, sami vadili vize, sami uplacivali osiguranje....tako da nas je 5% od vaucera izaslo nesto smesno 15-20e.
Verovatno su vama tako naplatili jer u uslovima pise 5% od cene vaucera, a vama su u vaucer uracunati i ti ostali troskovi koje pominjes.

Ovu poruku je izmenio Putnica: 01. Jun 2007 - 13:33

Postavljena slikaMoj blog: http://putnica.mojblog.rs

Moje MFT: http://www.putovanja...retraga/putnica

Evia, Peloponez, Hidra, Spetses, Zante, Olimpija, Metsovo, Kefalonija, Skijatos, Pelion, Lefkada

#74 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • Poruka:5052
  • muški

Napisano: 01. Jun 2007 - 14:18

Radi i Dunav osiguranje! Ali ja mislim da turistička agencija mora da ima ugovor sa njima! Cena je 5% od prevoz i smeštaja i kod njih dobijaš nazad 90%,što je sasvim dovoljno! :D
I da važi i ako vizu ne dobiješ! Pozdrav

#75 twixy

svetski putnik

• Član
  • Poruka:554
  • ženski

Napisano: 01. Jun 2007 - 14:37

Pa da, i Dunav, Deltu i Zepter sam zvala. Svi pricaju istu pricu da to osiguranje vazi samo ako agencije otkazu :(

Jel imao neko iskustva sa tim osiguranjem od otkaza u praksi?

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0