Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Grupna grčka viza

615 odgovora na temu

#571 CakumPakumVakum

turista

• Član
  • Poruka:51
  • muški

Napisano: 23. Jun 2009 - 12:46

Pogledaj porukubombica @ 23. 06. 2009 - 10:38

Zanima me samo da li je neophodno za grupnu vizu u slucaju stalno zaposlenih da se na potvrdi napise kolika je prosecna zarada i na kom radnom mestu radim?

Hvala unapred!

Ja sam prosle godine trazio da mi napisu i to, a kolega nije i dobili smo vizu i on i ja...

Mislim da njima zapravo i nije bitna tacna sadrzina te potvrde...

#572 bombica

backpacker

• Član
  • Poruka:47
  • ženski

Napisano: 23. Jun 2009 - 13:45

Pogledaj porukuCakumPakumVakum @ 23. 06. 2009 - 12:46

Ja sam prosle godine trazio da mi napisu i to, a kolega nije i dobili smo vizu i on i ja...

Mislim da njima zapravo i nije bitna tacna sadrzina te potvrde...

Ok, hvala na odgovoru. Tako nesto i ja mislim, ali ne mogu da se setim da li su mi i to ranije pisali na potvrdi. Ove godine sama sebi pisem, pa da bas ne zabrljam nesto :)

#573 Makilly

backpacker

• Član
  • Poruka:42

Napisano: 29. Jun 2009 - 08:24

Da li treba dati stari pasos na uvid kod vadjenja grupne vize? Je l' se predaje u agenciji? I da li da kopiram iz njega vize, s' obzirom da mi je novi prazan.

#574 CakumPakumVakum

turista

• Član
  • muški

Napisano: 29. Jun 2009 - 14:57

Pogledaj porukuMakilly @ 29. 06. 2009 - 08:24

Da li treba dati stari pasos na uvid kod vadjenja grupne vize? Je l' se predaje u agenciji? I da li da kopiram iz njega vize, s' obzirom da mi je novi prazan.

Sto bre ljudi ne citate forum :D :D
Salim se, dakle...

Ukoliko imas plavi pasos, mislim da on vazi do oktobra...
Stari (ponisten) pasos NE predajes u slucajevima: postojanja sengen vize u vazecem pasosu; ako je vazeci pasos izdat pre 1.4.2006. godine; ukoliko si ucenik ili student do 27 godina. U svim ostalim slucajevima predajes.

U svakom slucaju pitaj u agenciji, oni znaju najbolje :)

#575 Makilly

backpacker

• Član
  • Poruka:42

Napisano: 29. Jun 2009 - 18:18

Hvala!!! Ko pita ne skita :D Student sam, dakle ne predajem. A sta je sa kopijom viza?

#576 CakumPakumVakum

turista

• Član
  • muški

Napisano: 29. Jun 2009 - 19:18

Najbolje odnesi i stari u agenciju i predaj... ako ne treba vratice ga i to je to :)

#577 Vukas

backpacker

• Član
  • Poruka:38
  • muški

Napisano: 29. Jun 2009 - 19:32

Moj drug je predao stari papirima, zajedno sa svim papirima, a u njemu nema ni jednu sengen vizu.

Ovu poruku je izmenio Vukas: 29. Jun 2009 - 19:34

#578 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • Poruka:5052
  • muški

Napisano: 01. Jul 2009 - 12:06

Pogledaj porukuCakumPakumVakum @ 29. 06. 2009 - 14:57

Sto bre ljudi ne citate forum :D :D
Salim se, dakle...

Ukoliko imas plavi pasos, mislim da on vazi do oktobra...
Stari (ponisten) pasos NE predajes u slucajevima: postojanja sengen vize u vazecem pasosu; ako je vazeci pasos izdat pre 1.4.2006. godine; ukoliko si ucenik ili student do 27 godina. U svim ostalim slucajevima predajes.

U svakom slucaju pitaj u agenciji, oni znaju najbolje :)
To predavanje je tako relativno! Za sada svaki put kada sam išao sam predao i stari,pa ako im treba neka ga gledaju! :) Inače imam i šengen u pasošu,a ove godine su naglasili da dam i stari pasoš! To samo agencije znaju,da li im stvarno treba!

#579 karadjordje

putnik

• Član
  • Poruka:159
  • muški

Napisano: 15. Jul 2009 - 22:00

Danas sam bio u agenciji (Argus) i predao dokumentaciju za 1.Avgust.Sluzbenica rece da su Grci poceli nesto da zakeraju i da traze dodatnu dokumentaciju, povremeno.Da li zna neko nesto o ovome?

#580 Dunjica

backpacker

• Član
  • Poruka:8
  • ženski

Napisano: 16. Jul 2009 - 09:12

Pogledaj porukukaradjordje @ 15. 07. 2009 - 22:00

Danas sam bio u agenciji (Argus) i predao dokumentaciju za 1.Avgust.Sluzbenica rece da su Grci poceli nesto da zakeraju i da traze dodatnu dokumentaciju, povremeno.Da li zna neko nesto o ovome?
Moja sestra je 8. jula otisla sa Argusom i dobili su vizu bez problema i ona i njen decko. Ona je student i ja sam garantovala za nju (kao zaposleno lice), a njen decko je zaposlen. Predali su sve sto su trazili u agenciji i otisli na put:) tako da mislim da u agenciji prave frku bez potrebe. Ali i ako ti budu trazili dodatnu dokumentaciju to ne znaci da neces dobiti vizu. Jedino sto je vazno jeste da ti sva dokumentacija bude ispravna i tacna:)
Pozdrav i srecan put bez brige!

#581 stojsic

backpacker

• Član
  • Poruka:5

Napisano: 17. Jul 2009 - 12:57

Ljudi,molim vas za odgovor.Naime pri podnosenju zahteva za grupnu turisticku vizu podnela sam i potvrdu roditelja o izdrzavanju,problem ja u tome sto sto je to uradjeno pre dva meseca pa se bojim da je zastarelo,a agencija tek treba da preda dokumentacij u ambasadu.Da li je neko imao slicno iskustvo?

#582 karadjordje

putnik

• Član
  • muški

Napisano: 17. Jul 2009 - 20:33

Ovaj moj put je poceo da se komplikuje. :ljutko:
Od kada grci traze Potvrdu iz banke na vrednost od 500€?Prosle godine smo putovali moja zena (nezaposlena) i ja (zaposlen) na Skijatos preko Eta tursa i nisu spominjali nikakve racune?Sad ja moram da otvaram i devizni racun u banci pa da podizem sa tog racuna 500 evra da bih im pokazao priznanicu.. Kakva glupost!
Da li je ovo generalni slucaj u svim agencijama koje imaju aranzmane za Grcku, odnosno da li je neko bio u slicnoj situaciji?

Ovu poruku je izmenio karadjordje: 17. Jul 2009 - 20:58

#583 Rada G

putnik

• Član
  • Poruka:164
  • ženski

Napisano: 18. Jul 2009 - 11:53

Pogledaj porukukaradjordje @ 17. 07. 2009 - 20:33

Ovaj moj put je poceo da se komplikuje. :ljutko:
Od kada grci traze Potvrdu iz banke na vrednost od 500€?Prosle godine smo putovali moja zena (nezaposlena) i ja (zaposlen) na Skijatos preko Eta tursa i nisu spominjali nikakve racune?Sad ja moram da otvaram i devizni racun u banci pa da podizem sa tog racuna 500 evra da bih im pokazao priznanicu.. Kakva glupost!
Da li je ovo generalni slucaj u svim agencijama koje imaju aranzmane za Grcku, odnosno da li je neko bio u slicnoj situaciji?

Ha jeste i kod drugih, tacno da poludis. Moj decko je nezaposlen i sada se bas cima oko papira. Nama su u banci rekli da taj devizni racun otvoris, tako sto uplatis 505 evra i posle 2 dana mozes da podignes 500 evra i da ostane 5 na racunu. 

Ako zna neko da objasni jel to sigurno da se podignu pare pre letovanja? Mozda proveravaju Grci?

#584 Rada G

putnik

• Član
  • Poruka:164
  • ženski

Napisano: 18. Jul 2009 - 12:00

Molim vas za pomoc. Zvala sam agenciju da pitam, ali ona devojka nije znala nista da mi objasni sta mi treba. 

Za nezaposlene:

- dokaz o nacinu izdrzavanja - da li mogu da daju roditelji koji nisu u radno odnosu (poljoprivrednici) ili moze da da i neko drugi npr. tetka (koja je u stalnom radnom odnosu)? Da li je onda potrebno nesto i od njihove odnosno njene dokumentacije i sta?

- za izdrzavane clanove domacinstva potvrda overena u opstini sa dva svedoka - jel ovo moze bili ko? 

Mesam ove 2 stvari, ako moze neko da objasni, molim vas.

- dokumenta osobe koja ga izdrzava (pogledati status)  - koji status? Koja dokumenta su potrebna?

Hvala unapred

#585 karadjordje

putnik

• Član
  • muški

Napisano: 18. Jul 2009 - 15:14

Sada mi je lakse. :kez: ja sam mislio da je samo do te agencije, ajd necu da kazem koja zbog anti reklame, nisu oni krivi kada izgleda svi nezaposleni ove godine moraju da otvaraju devizni racun.

Otvoricu ga lako, posto vec imam dinarski i ostavicu tamo pare do pocetka letovanja.Neka stoje za svaki slucaj. ;)

Samo, treba da izvadim neku potvrdu u banci da mi STOJI NA RACUNU 510 evra, recimo?

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0