Napisano: 22. maj 2007 - 15:52
Nadam se da mi neko moze pomoci,nameravam da uplatim aranzman za Grcku,ali me bune par stvari u vezi grupne vize.Prvo ja sam student trece godine i to je ok,ali sam udata i nisam menjala dokumentaciju vec 3 godine,indeks,licna karta i pasos su mi pod starim prezimenom i adresom gde sam zivela,to nisam uradila zbog komplikacija u vezi s faksom i zbog porodicne penzije koji je jedini prihod mojoj majci za sada.Mene zanima da li ce mi praviti problem ako ne prijavim da sam udata,dakle dam indeks i potvrdu,sve sa starim podacima,pasos mi vazi do 2010,i da li oni proveravaju to,jer sam cula da prave problem ako jedan od supruznika nije zaposlen,sto sam u ovom slucaju ja,tj student sam,trebaju neke silne potvrde iz biroa,potvrde o iydrzavanju i sta jos,takodje sam skinula sa sajta da se ovde popuni,bracno stanje,devojacko i novo prezime,ja novo prezime imam samo u opstini ,ako izvadim vencani list al onda bi se pokrenulo pitanje sto nisam izvadila nova dokumenta.Dakle koji je vas savet,da predam sta imam kao student i da ne prijavljujem da sam udata,da kazem da putujem s momkom,ili ne...i da li puno reskiram....
Druga stvar me buni,tamo kaze da treba da se dostavi stari pasos,ja sam ga imala kao mala tj bila sam na pasosu sa majkom,al tog pasosa nema,oni kazu ako nemas stari pasos treba izjava sa 2 svedoka da ga nisam imala,i to mi je komfuzno,da li postoji neki vid potvrde o posedovanju takvog pasosa ranije,a da je izvadim u mupu odakle sam...Mislim i ja sam komplikovana,al su ga i oni zakomplikovali.Ja inace nisam nigde isla sem u Bugarskoj i Makedoniji a za tamo nije trebala viza.
Trece,,,....znam da sam puno dosadna, koliko para agencija vraca od aranzmana ako vas odbiju za grupnu vizu,sto je sasvim moguce.
Izvinite jos jednom na dosadi,but i am so curious...
Ako neko zna odgovor,molim vas da mi pomogne.Unapred sam vam zahvalna. :(