Putovanja.info Forum: Grupna grčka viza - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (41 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Grupna grčka viza

#31 Korisnik je offline   twixy

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 550
  • Učlanjen: 22.03.07

Napisano: 19. maj 2007 - 08:46

Roli @ 18. maj 2007 u 21:21

E sada ću da se "ispravim"! Sada čitah postove sa prve strane i zbunih se! Jer je moguće da su kriterijumi za individualnu vizu manje stroži nego za grupnu? Tako ispade!

Meni uopste nije logicno. Vec para godina vadim individualnu vizu i moram da primetim da su prosle godine bili najblazi u smislu da pola papira nisu ni gledali a kamoli uzeli, za razliku od recimo pre 5 godina gde sam morala da prilozim papir o registraciji firme na 100 strana koji su ladno uzeli (bas me zanima da li su ga i citali :) ), a prosle su me gledali ko ludaka sta im to pokazujem :)

E sad moguce je da su dobili neki feedback pa odredjenu kategoriju poostravaju (lupam ali recimo odredjeni procenat ilegalnog ostajanja or something...) . toliko
0

#32 Korisnik je offline   babys

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 41
  • Učlanjen: 10.04.07

Napisano: 19. maj 2007 - 08:57

Mi smo pre neki dan rezervisali preko agencije za Tasos i prvo sto su nas pitali je da li smo zaposleni. Na to je moj momak rekao da jesmo, ali da on prosle godine nije bio, a ipak je dobio vizu, tako da u stvari nikada nema realnih razloga za brigu. Radnica je odgovorila: "Pa, ove godine su nam rekli da ni ne saljemo dokumente za ove nezaposlene." Meni je delovala da preteruje, ali polse procitanih informacija na ovoj temi... Prijatelji sa kojima idemo su nezaposleni, vec su uplatili aranzman i sta sad? Treba da cekaju zadnji dan pred put da bi znali da li ce ici ili su samo prosto bacili pare kroz prozor?! Neopisivo bezveze!!!
0

#33 Korisnik je offline   jabadabadu

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 249
  • Učlanjen: 04.03.07

Napisano: 19. maj 2007 - 09:08

Malo je bezveze kod grupne vize to sto te obaveste bukvalno dan pred putovanje da li si dobio vizu ili ne.Koliko sam razumela to je izgleda praksa, bar tako ljudi pricaju.Zna li neko zasto je to tako?
0

#34 Korisnik je offline   twixy

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 19. maj 2007 - 09:29

Zato sto viza vazi za grupu. Kad bi agencije vadile vize 2 meseca ranije kao mi koji idemo individualno, znaci da bi morale da zakljuce spisak tad. A koliko ljudi toliko cudi. Neko odustane, ubaci se novi i eto ti problema. Zato cekaju poslednji cas. Mada znajuci nase agencije cekale bi one i poslednji cas i da nije toga :)

Stvarno je bezveze, ali ocigledno mora tako da bude. Niko tebi ne brani ako ides sa grupom da vadis individualnu vizu, ali vece je cimanje i vise kosta :(
0

#35 Korisnik je offline   jeleena

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 21
  • Učlanjen: 31.07.06

Napisano: 19. maj 2007 - 14:19

Ne znam kava je situacija u Beogradu, ja sam pre cetri dana zakazala u Nisu za 14 jun, jer sam iz Leskovca pa moram tamo.Mislim da sto pre zoves jer su guzve ogromne. Zakazes termin i na kucnu adresu ti stize broj pod kojim se javljas u ambasadu, konzulat nebitno i oni te dva dana pre odlaska tamo zovu da provere dolazis li. kad zoves ostavljas podatke neke tipa adresa, broj telefona datum rodjenja, sa kim putujes, koji razlog putovanja.. tako je bar u Nisu organizovano, a mislim da je u i Beogradu, jos ako imas koji sengen u pasosu mislim da apsolutno nema nikakvih problema. opusti se i spremaj za leto.
0

#36 Korisnik je offline   pharmaswiss

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 12
  • Učlanjen: 19.05.07

Napisano: 19. maj 2007 - 15:56

Moze li neko da me posavetuje? Rezervisala sam hotel na Santoriniju preko neta(kred. karticom), a preko agencije sam uplatila carter let. U agenciji kazu da mogu preko njih dobiti grupnu vizu i ne traze mi rezervaciju hotela(ja je imam). Da li da vadim individualnu vizu, mozda je sigurnije?
Inace ja sam student(redovan), nemam ni jedan Shengen,imam 5 UK viza
0

#37 Korisnik je offline   jeleena

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 21
  • Učlanjen: 31.07.06

Napisano: 19. maj 2007 - 16:27

Ja bih ti savetovala individualnu kad vec kod sebe imas vaucer hotela, jer ti je to najpotrebniji dokument u ambasadi,zakazi odmah i idi po vizu kako bi je dobila sto ranije i bila mirna u vezi putovanja. Daces 25e vise, ali ne cekas. Ja cekam vaucer iz agencije i idem po individualnu,samo da me ne cima agencija oko vaucera,eto to me brine. ako imas uk vizu isto bi trebalo da bude sve u redu.
0

#38 Korisnik je offline   Biksi

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 8
  • Učlanjen: 18.03.07

Napisano: 19. maj 2007 - 19:09

Pharmaswiss, preko koje agencije si uplatila samo carter i (eventualno) grupnu vizu?

Ja sam za ovo leto razmatrala i takvu slicnu varijantu, ali su mi rekli da agencije na to jako tesko pristaju :huh:

Ovu poruku je izmenio Biksi: 19. maj 2007 - 19:34

0

#39 Korisnik je offline   pharmaswiss

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 12
  • Učlanjen: 19.05.07

Napisano: 19. maj 2007 - 21:36

Ja sam uplatila preko Kalodoukasa, ali i druge agencije(kao npr. EuroJet)takodje prodaju samo carter, cak i pise na prospektima da prodaju ili samo smestaj ili samo prevoz
0

#40 Korisnik je offline   codemaker

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Isključen
  • Poruka: 4249
  • Učlanjen: 15.10.06

Napisano: 20. maj 2007 - 21:31

Roli @ 18. maj 2007 u 21:21

E sada ću da se "ispravim"! Sada čitah postove sa prve strane i zbunih se! Jer je moguće da su kriterijumi za individualnu vizu manje stroži nego za grupnu? Tako ispade! Jel može u ambasadi da se još zakaže za jun?

Ja sam 17. maja zakazao za 19.maj Cak su me pitali da li hocu 18. maja da dodjem da predam dokumenta. Nakon predaje doukemenata, vizu treba da podignem 23.maja, putujem 24.

Dakle mislim da oni zakazuju prema vremenu putovanja. Jednostavno ako se sredinom juna javite i kazete da cete putovati krajem jula, zakazace vam negde pocetkom jula. To je logicno jer onda nekome ko sredinom juna bi da krene krajem juna, mogu da omoguce termin za predaju dokumenata
Postavljena slika
Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.
Uživajmo onda u ovom danu dok traje.....

0

#41 Korisnik je offline   dexon

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 17
  • Učlanjen: 17.04.06

Napisano: 21. maj 2007 - 12:13

Kakve su sanse da nezaposlena osoba dobije grupnu vizu?
0

#42 Korisnik je offline   sanjalica

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 81
  • Učlanjen: 21.05.07

Napisano: 21. maj 2007 - 23:56

Suprug i ja smo pre oko 10 dana predali papire za grupnu vizu,
rekose nam u agenciji da ako se ne jave znaci da je sve u redu <_<

Ja nisam zaposlena, on jeste,
zvala sam pre par dana agenciju,
kazu, nisu jos predali papire, cekaju da ih ambasada pozove,
a u principu,
agencija istog dana ( kada preda papire)
zna ko je dobio vizu, a ko je odbijen.

Zastitu od otkazvianja nam niko nije pominjao, a i sto bi....

Uplatili smo ceo aranzman i sada cupkamo....

A ramisljali smo o varijanti da trazimo individualnu,
odustali smo jer su nas svi ubedjivali da je lakse dobiti grupnu...
0

#43 Korisnik je offline   suki

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 2337
  • Učlanjen: 22.02.06

Napisano: 22. maj 2007 - 09:54

Ako ste predali sve papire koje traze, bez problema ces dobiti grupnu vizu, jer si ti bracni partner. Jedino ako imate "opasnu" proslost :D Salim se, ali u principu, u ovim kombinacijama, sa regularnim papirima, nema problema.
0

#44 Korisnik je offline   caka

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 7
  • Učlanjen: 22.05.07

Napisano: 22. maj 2007 - 15:52

Nadam se da mi neko moze pomoci,nameravam da uplatim aranzman za Grcku,ali me bune par stvari u vezi grupne vize.Prvo ja sam student trece godine i to je ok,ali sam udata i nisam menjala dokumentaciju vec 3 godine,indeks,licna karta i pasos su mi pod starim prezimenom i adresom gde sam zivela,to nisam uradila zbog komplikacija u vezi s faksom i zbog porodicne penzije koji je jedini prihod mojoj majci za sada.Mene zanima da li ce mi praviti problem ako ne prijavim da sam udata,dakle dam indeks i potvrdu,sve sa starim podacima,pasos mi vazi do 2010,i da li oni proveravaju to,jer sam cula da prave problem ako jedan od supruznika nije zaposlen,sto sam u ovom slucaju ja,tj student sam,trebaju neke silne potvrde iz biroa,potvrde o iydrzavanju i sta jos,takodje sam skinula sa sajta da se ovde popuni,bracno stanje,devojacko i novo prezime,ja novo prezime imam samo u opstini ,ako izvadim vencani list al onda bi se pokrenulo pitanje sto nisam izvadila nova dokumenta.Dakle koji je vas savet,da predam sta imam kao student i da ne prijavljujem da sam udata,da kazem da putujem s momkom,ili ne...i da li puno reskiram....
Druga stvar me buni,tamo kaze da treba da se dostavi stari pasos,ja sam ga imala kao mala tj bila sam na pasosu sa majkom,al tog pasosa nema,oni kazu ako nemas stari pasos treba izjava sa 2 svedoka da ga nisam imala,i to mi je komfuzno,da li postoji neki vid potvrde o posedovanju takvog pasosa ranije,a da je izvadim u mupu odakle sam...Mislim i ja sam komplikovana,al su ga i oni zakomplikovali.Ja inace nisam nigde isla sem u Bugarskoj i Makedoniji a za tamo nije trebala viza.
Trece,,,....znam da sam puno dosadna, koliko para agencija vraca od aranzmana ako vas odbiju za grupnu vizu,sto je sasvim moguce.
Izvinite jos jednom na dosadi,but i am so curious...
Ako neko zna odgovor,molim vas da mi pomogne.Unapred sam vam zahvalna. :(
0

#45 Korisnik je offline   twixy

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 22. maj 2007 - 16:18

Prvo, mislim da ti je najbolje da se pravis mutava i ne spominjes da si udata, jer podataka nema da si se udala sem u opstini, a to ti je ko da ne postoje. Znaci sup ima tvoje "stare" podatke i to je jedino mesto gde ambasada moze da proverava. Skupi papire ko da si student. Ne bih da te plasim jer je to neka druga tema, ali kad budes pozelela da se prebacis na novo bracno stanje bolje trazi vezu u sup-u da ti ne bi pravili probleme.
S obzirom da nemas 49 godina, kada je malo verovatno da nisi imala pasos pre ovog, vrlo je verovatno da ga stvarno nisi ni imala. Pasos ti verovatno nije ganc nov, ako si rekla da si vec putovala sa njim.
Trece, i ono sto je najvaznije. Vecina agencija se ogradjuje od nedobijanja grupne vize, i kod vecine stoji da sam putnik snosi troskove u slucaju ne dobijanja vize. Ne znam sa kom agencijom putujes, i nije ni vazno, ali je jako bitno da ih pozoves/odes i vidis kakve eventualno mogu biti posledice ne dobijanje iste. Ovo ti pricam zato sto vecina agencija vadi vize dva dana pred put, a po opstim uslovima putovanja u tom roku placas kao da ces ici na putovanje, tj. nemas pravo povracaja novca.

A sad malo optimizma, odgovorila sam ti na pitanja ali mislim da realno nemas razloga za brigu. To je ono ako ja znam da to nije tako da mislim da mi na celu pise i da to svi drugi vide. Znaci opusti se i lepo se provedi na moru :)
0

• (41 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Poslednja »
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com