Putovanja.info Forum: Grupna grčka viza - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (41 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 39
  • 40
  • 41
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Grupna grčka viza

#601 Korisnik je offline   HungryTraveller

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 50
  • Učlanjen: 22.07.09

Napisano: 27. jul 2009 - 16:22

Pogledaj porukuCakumPakumVakum @ 21. 07. 2009 - 02:33

Nisam bas najbolje razumeo...
Ako u novom pasosu imas bilo kakvu sengen vizu ili grcki pecat, ne treba ti stari pasos.
Ako je prazan, nazalost mora :/

Ako je 2. varijanta u pitanju, mozda je jedino resenje da napises izjavu da si izgubila stari pasos i overis u sudu uz svedoke, pa tu izjavu predas uz dokumentaciju... Nemoj da me drzis za rec za ovo, raspitaj se u agenciji, valjda oni najbolje znaju :)

Za ovo nisam siguran, u stvari to zavisi izgleda od agencije do agencije, u agenciji preko koje ja idem iako imam u vazecem pasosu vize od grcke i od madjarske,nisu shengen vize, treba ti stari pasos, bar tako rece ova kod koje sam uplatio aranzman, a na sajtu im pishe da ako postoje vize zemalja EU, a navedene 2 jesu, onda ne treba stari, to moram jos jednom da proverim kod njih... Dok na sajtovima drugih agencija ima i drugacijih stvari te da ako si student ili mladji od 27 god ne treba stari pasos,ako si ulazio u grcku sa vazecim pasosem takodje ne treba itd...
0

#602 Korisnik je offline   Rada G

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 164
  • Učlanjen: 06.08.08

Napisano: 28. jul 2009 - 00:50

Pogledaj porukuHungryTraveller @ 27. 07. 2009 - 16:15

OK, hvala cakpakvak :D , jedino umesto roditelja ici ce buraz kao staratelj posto on ima firmu, jedino nije izmirio sav porez posto kao i treba ta potvrda al ima sva potrebna dokumenta o poslovanju, valjda nece praviti problem jer sam i ranije tako dobijao vizu za Greece...

Ako ti brat daje potvrdu kao staratelj, nije ti dobar ovaj obrazac na prethodnoj strani. Pitaj agenciju preko koje ides da ti da sa izjavom 2 svedoka. Jer ako ti roditelji nisu svedoci, vec brat, drugacije izgleda ta izjava. Brat ti da podatke da te izdrzava i 2 svedoka treba to da potvrde.
0

#603 Korisnik je offline   Rada G

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 28. jul 2009 - 00:54

Evo nasla sam sto su nam poslali iz agencije.

I Z J A V A

Mi, dole potpisani građani, pod krivičnom i materijalnom odgovornošću izjavljujemo da: 
________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________

Navedene činjenice su nam lično poznate.

Ovu izjavu dajemo __________________________________________iz_____________________
sa stanom u ulici __________________________________________ br.________, na lični zahtev, a u svrhu dobijanja vize za Grčku.

U ______________, dana_________________ god.

SVEDOK 1: _____________________________________
  Adresa _________________________________
  br.lične karte________________________ izdate od ___________________________

SVEDOK 2: _____________________________________
0

#604 Korisnik je offline   Dunjica

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 8
  • Učlanjen: 05.07.08

Napisano: 28. jul 2009 - 10:57

Pogledaj porukuRada G @ 28. 07. 2009 - 00:54

Evo nasla sam sto su nam poslali iz agencije.

I Z J A V A

Mi, dole potpisani građani, pod krivičnom i materijalnom odgovornošću izjavljujemo da:
________________________________________________________________________________
_
_
_
_

Ovu izjavu dajemo __________________________________________iz_____________________
sa stanom u ulici __________________________________________ br.________, na lični zahtev, a u svrhu dobijanja vize za Grčku.

Ovakvu izjavu o izdrazavanju sam ja dala mojoj mladjoj sestri sestri uz potpis dva svedoka i dobila je vizu za Grcku bez problema. Uz izjavu je prilozila i dokumentaciju neophodnu za studente, kao i moju potvrdu o radnom odnosu i fotokopiju radne knjizice overenu pecatom firme u kojoj sam zaposlena.

0

#605 Korisnik je offline   HungryTraveller

• turista
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 28. jul 2009 - 18:22

Pogledaj porukuRada G @ 28. 07. 2009 - 00:50

Ako ti brat daje potvrdu kao staratelj, nije ti dobar ovaj obrazac na prethodnoj strani. Pitaj agenciju preko koje ides da ti da sa izjavom 2 svedoka. Jer ako ti roditelji nisu svedoci, vec brat, drugacije izgleda ta izjava. Brat ti da podatke da te izdrzava i 2 svedoka treba to da potvrde.

OK, provericu u agenciji, mada prosle godine sam dobio vizu i bez toga, tj samo sa izjavom brata i njegovim dokumentima, i naravno mojim.. . ne znam moguce da sad mora sa izjavom dva svedoka, videcu, tnx u svakom slucaju
0

#606 Korisnik je offline   Rada G

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 28. jul 2009 - 22:50

Pogledaj porukuHungryTraveller @ 28. 07. 2009 - 18:22

OK, provericu u agenciji, mada prosle godine sam dobio vizu i bez toga, tj samo sa izjavom brata i njegovim dokumentima, i naravno mojim.. . ne znam moguce da sad mora sa izjavom dva svedoka, videcu, tnx u svakom slucaju

Moguce da ti onda ne treba izjava 2 svedoka, posto si student. Ovo je izjava za nezaposlene. Svakako mislim da ne mozes popuniti onu izjavu za roditelje. Pozovi u agenciji i pitaj, neka ti posalju na mail izjavu, tako su nama. 

Pozdrav
0

#607 Korisnik je offline   HungryTraveller

• turista
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 29. jul 2009 - 13:02

Pogledaj porukuRada G @ 28. 07. 2009 - 22:50

Moguce da ti onda ne treba izjava 2 svedoka, posto si student. Ovo je izjava za nezaposlene. Svakako mislim da ne mozes popuniti onu izjavu za roditelje. Pozovi u agenciji i pitaj, neka ti posalju na mail izjavu, tako su nama.

Pozdrav

ok hvala Rado G ;) poz
0

#608 Korisnik je offline   hoki

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 63
  • Učlanjen: 13.05.09

Napisano: 06. avg 2009 - 15:42

Pogledaj porukuRada G @ 22. 07. 2009 - 11:56

Zavrsili smo sve papire za vizu. Nije bio neki problem, cak je odmah dobio potvrdu iz banke i nije mu trebalo tih 5 evra :) bas u Komercijalnoj banci

Rado, jel tvoj decko na kraju aplicira kao nezaposlen?sta su vam rekli u agenciji, jel to moze da bude problem sto se tice dobijanja vize?
ja prikupljam svoje papire kao student, imam izjavu od roditelja, tatinu dokumentaciju iz banke (mislim radi u jednoj) pa se nadam da ce sve ispasti ok mada mi je malo knedla u grlu!
od ponedeljka cu ici da to odnesem u agenciju, fale mi jos fotografije!!!

niko mi jos nije pominjao tu potvrdu na 500evra.jel to potrebno i za studente?

veliki pozz....
0

#609 Korisnik je offline   boka96

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 2
  • Učlanjen: 23.08.09

Napisano: 23. avg 2009 - 19:55

Da li je moguce da dobijemo grupnu vizu, supruga je makedonka receno je da moze samo dobiti individualnu u ambasadi. Putovali bismo u Grcku.

Ovu poruku je izmenio boka96: 23. avg 2009 - 23:25

0

#610 Korisnik je offline   Зоки

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 777
  • Učlanjen: 19.11.08

Napisano: 23. avg 2009 - 23:13

Pogledaj porukuboka96 @ 23. 08. 2009 - 19:55

Dali je moguce da dobijemo grupnu vizu, supruga je makedonka receno je da moze samo dobiti individualnu u ambasadi. Putovali bismo u Grcku.

Она са македонским пасошем не може на колективну визу, може добити само грчку националну визу.
Member of Paidakia Thassos Group
0

#611 Korisnik je offline   boka96

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Učlanjen: 23.08.09

Napisano: 23. avg 2009 - 23:25

Pogledaj porukuЗоки @ 23. 08. 2009 - 23:13

Она са македонским пасошем не може на колективну визу, може добити само грчку националну визу.

ok, hvala.
0

#612 Korisnik je offline   SxxxxR

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 1
  • Učlanjen: 21.09.09

Napisano: 21. sep 2009 - 19:55

I Z J A V A

_
_
_
_

kako da popunim ovo cudo da li zna neko da navede neki primer
0

#613 Korisnik je offline   sharqeee

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Učlanjen: 11.10.09

Napisano: 11. okt 2009 - 16:31

Grupna grcka viza sa bosanskim pasosem za Grčku.
Evo posto sam se ja cimao kako to funkcionise pred ovo godisnje letovanje samo da napišem par redova možda će koristiti ljudima koji budu sledeće godine putovati tako.
Da bi predali u Beogradu za vizu potrebna vam je prijava boravKA. to mozete odraditi u svakom mupu, sa nekim ko ima RS licnu kartu i gledajte da vam na granici obavezno lupe pečat ulaska, jer mogu vas smarati kad ste došli bla, bla, i druga stvar je da ukoliko prijavite boravak na bh licnu vazi vam 30 dana, a na pasos 3 meseca. To je cisto formalnost gde vas upisu u neku veliku evidencionu knjigu i lupe pecat, i to je to. Mogu, a i ne moraju da vam kazu da je obavezna odjava boravka pre izlaska iz Srbije, i da je kazna ako vas provale na granici oko 500e (mada sumnjam da je to izvodljivo ali ajde)
Uzmete prijavu , fotokopirate i uz svu drugu dokumentaciju (ja sam predavao kao zaposleni) tako da sam predao 2 dokumenta, pasos, sliku i to ostavite u agenciji. Iako sam sumnjao , najnormalnije sam dobio vizu. Kad predate sve to , za par dana mozete otici do mupa i odjaviti se, za svaki slucaj. Na granici nikakvih problema nisam imao, sto putujem sa agencijom iz Srbije sa stranim pasosem. Potpuno normalno, niko me nista nije ni pitao niti mrko pogledao :).
Jedina stvar, a koju praktikuju sve agencije je da te ako nesto nije u redu obaveste dan dva pre polaska.
Napominjem da mi je pasos bio blanko ;) bez i jednog pecata i sve je proteklo ok.
Cak sam posle upoznao decka koji je prosao pola sveta, ali nije bio zaposlen i zadnji dan su ga zvali da mora da dostavi potvrdu da ima devizni racun u banci....
Nadam se da ce koristiti svim ljudima iz Republike Srpske, Bosne koji imaju bosanski pasos a cimaju se da idu u Grcku.
poz
0

• (41 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 39
  • 40
  • 41
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com