Napisano: 07. Jan 2010 - 01:26
Ja pocela temu, pa nikako da stignem da izlozim utiske. Eto ja bila prosle godine od 1. do 10. avgusta u Kalamitsi studios kod Dimitrisa, preko Magica, autom.
Pretprosle godine svratila i jos tada se odusevila plazom. Definitivno je naj, naj. Dete mi je tada imalo 3 godine, i jedino je plazu na Kalamiciju upamtila.
Ovako. Dvoriste vile je baaajka. Reklo bi se raj za decu, al sipak. Bilo je dece ali i zvocanja zbog nestasluka koje je sastojalo od trcanja po dvoristu i podvriskivanja. Znaci, ako vam je dete tunjavo i ne odvaja se od vas, bice po meri gazde. A verujte mi kad vam ja kao stroga majka kazem, nisu deca divljala, nego strogi kriterijum tisine od 2 do 5, i u krevet od 10. Ako preko dana nismo bili na plazi vec u sobi, terala sam dete da sapuce. Stavim se na njeno mesto, pa mi bude krivo. Ko veli: "izem ti letovanje". Utoliko joj je bilo teze objasniti zasto da sapuce kad se klinci u dvoristu vile pored nase dernjaju do 1 po noci. Vise volim kad neko u startu kaze da ne izdaje porodicama sa decom. Al aaajde... da oprostim.
Soba je sasvim pristojna i ok. Po dolasku, ceka vas komplet peskira (mislim da ih je bilo 3 velika i tri srednja), a posle 5 dana dobijate novu turu. To naglasavam jer je meni receno da nema peskira pa sam teglila iz Beograda i sto treba i sto ne treba, da tamo ne bih prala. Znaci, treba vam samo za plazu.
Samo mesto, ko sto neko rece, je zapravo plaza sa smestajnim objektima i par taverni iliti kafica. Da blejite ceo dan na plazi, moze imati za posledicu i srcani udar kad je bas vruce. Da spavate u sobi za 10 bednih dana godisnjeg, opet ne ide.
Prodavnice skuuuuuupe, ni slucajno ne kupujte tamo. U jednom selu u blizini (ne mogu da se setim imena, al potrudicu se) postoji veliki market Dia gde je puno jeftinije. Ja nakupovala 50 fantasticnih marmeladica i dovukla sa sobom. Jedna je kostala manje od 2 dinara! Kao kreten. Jbt. jos ih jedemo... Vodite racuna o ceni hleba! Najjeftiniji je onaj tost hleb, ostali su preskupi.
Pice na plazi (iliti lezaljka) je 2.5 ili 3 eura. Frape (Nes kafa, al s penom) je 2.5. Ako vam se cini puno, e pa nije. Kolicinski je 4 dl, kao 2 soka, pa racunajte koliko je to u Beogradu. Uz Frape mi donose litar hladne vode u kofi s ledom koja je besplatna, pa sad i to uracunajte u onih 2.5 eura. Mi smo skoro svaki dan bili u kaficu krajnje desno.
O vodi ne treba ni da govorim. BOZANSTVENO!
Da rezimiram. U casovima dokolice doslo nam je da se samoubijemo. Otisli smo dan ranije jer je noc pre odlaska bilo nevreme bez sanse da se vreme prolepsa, pa nam je tako oblacno i odgovaralo za putovanje i voznju. A i onako bismo ceo dan proveli u sobi sto je bas bezveze. Kad sam mojima javila da smo krenuli dan ranije prvo sto su pitali "jesu vas proterali?!" Misliiiim... Kad "navatam" muza, ubacicu slikice.
Ma za decu je raaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj!