Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Godinu dana bez šengen viza.

• Ne možete pisati na ovoj temi
38 odgovora na temu

#31 MMarijaMM

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:432
  • ženski

Napisano: 05. Jan 2011 - 00:44

Ja licno mislim da to da li imamo vize ili ne nista ne menja. Ja sam dok je bio vizni rezim dobila sengen i u cugu obisla Bec, Prag, Brisel, Luksemburg, Pariz, Pizu, RIm, Veneciju, Veronu, Barelonu i okolinu, Kan, Monako i Monte Karlo, deo Rumunije, Kijev, Moskvu i St. Petersburg, Talin, Rigu, Vilnijus, Varsavu i Krakov, Bratislavu, Budimpestu, Porto i Lisabon, Madrid. Od kad su nam skinuli vize otisla sam da obidjem dvorce Bavarske, jednom u Bec i na more u Grcku. Opet sam trazila vizu da bih isla na USA. Osim sto sam morala da je platim 120$ nisam imala nikakav poseban problem i cim. Jedino sto se pormenilo je sto su nam zamrzli plate, sto ljudi imaju manje para, pa manje i putuju (ne bi u IDEA-ji davali jedno putovanje dzabe na jedno placeno za svaki racun preko 5000din da nije tako). I bice sve gore..bolje da imamo veca primanja i vize nego manja a da viza nema. Tako se samo jos vise jedemo sto ne putujemo.
Usled nedostatka prostora za potpis na sledecem linku Moje foto ture mozete pronaci slike sa sledecih lokacija: Madjarska (Budimpesta), Austrija (Bec, Graz i Salzburg), Ceska (Prag), Slovacka (Bratislava), Nemacka (Dvorci bavarske, Minhen, Berlin, Potsdam, Nunberg), Francuska (Paris, Kan, Nica, Dvorci Loare, Versailles, Grenoble), Spanija (Barselona i Madrid), Portugalija (Porto, Lisabon i Sintra), Italija (Rim, Verona, Venecija, Piza, Padova, Firenca, Bolonja), San Marino, Holandija (Amsterdam, Zaanes Schans, Warder, Voledam, Den Haag, Harlem), Rumunija (Drakulini dvorci, Brasov, Bukurest, Konstanca i delta Dunava), Ukraina (Kijev), Rusija (Moskva i St. Petersburg), Estonija (Talin), Letonija (Riga), Litvanija (Vilnius i Trakai), Poljska (Varsava i Krakov). Kao i iz New Yorka, San Francisca, Los Angelesa, i Denvera.
Mozete naci i slike iz Dubrovnika, Jahorine i Sarajeva, sa Kopaonika..ako neko voli...nek' izvoli ;)
Velika zapadna tura!!!
Putopis iz Istocne Evrope
Putopis: Porto, Lisabon i Madrid
Putopis: NY, SF, LA, Denver
Putopis St. Petersburg
Putopis iz Rima

#32 Phillippe

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:311
  • muški

Napisano: 07. Feb 2011 - 13:36

Pogledaj porukuMMarijaMM @ 05. Jan 2011 - 00:44

bolje da imamo veca primanja i vize nego manja a da viza nema. Tako se samo jos vise jedemo sto ne putujemo.
Hmmm...ispada da postoji veza izmedju plata i viza koja je neraskidiva
:P
... Y Lo Mejor Siempre Espera ... Adelante !

#33 paya

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 23. Mar 2011 - 17:27

Pripadnik sam jedne od onih starijih generacija koja je shoppingovala u Trstu. Nosili bismo i po 5 pari farmerki na sebi, plaseci se odvratnih carinika kod Sezane (Ua! Fuj! Najgori su bili, pacovi odvratni u zelenim uniformama!). A putovali smo mi i u to vreme i drugde po Evropi. Uzmes Interrail i pasos i krenes od mesta do mesta, pa dokle stignes.

I koliko je samo tada sve to bilo drugacije. Lepse. Romanticnije.

1. Imali smo para, ne mnogo, ali dovoljno za pristojan zivot.
2. Vozovi su bili sporiji, ali i jevtiniji i uzbudljiviji.
3. Avioni su bili pouzdaniji, tacniji, ali i skuplji.
4. Muzeji jevtini, guzve male, mogao si satima da se divis svim tim lepotama.
5. Ljudi su svuda bili srecniji i ljubazniji.
6. Gledali su nas kao neke cudake i uz osmeh govorili: "Ah, Jugoslavija, Tito!"
7. Svako je furao svoj fazon i kao da su se svi takmicili da budu originalni u svemu.
8. Policija i vojska su bile samo na granicama, to je bio doduse smor, ali jedini smor!
9. Van granica niko te nije kontrolisao, osecao si se slobodan kao ptica.
10. Svuda i na svakom mestu si mogao da se cenkas, cak i u nekim ekskluzivnim radnjama!
11. Hranu i smestaj po jevtinim rupama mogao si cesto da "platis" protivuslugom domacinu.
12. Pocistis nesto, nacepas se drva, operes sudov ...e
13. Neki vestiji medju nama su "cepali" Italijanke i Svabice umesto drva.
14. Ali posto sam ja bio smotan u onu stvar meni su uvek ostajala samo drva.
15. I ono najdragocenije: upoznas nove ljude, osetis njihov nacin zivota, probleme ...

A danas?

1. NEMAMO PARA!
2. Vozovi su ultrabrzi i ultraskupi, a u njima neki roboti - knjiga u rukama, iphone na usima.
3. Avioni su jevtiniji, ali stalno kasne, na aerodromima su guzve, svi su nervozni ...
4. Muzeji su skupi, redovi za karte kilometarski, a unutra kao na zeleznickoj ...
5. Ljudi su svugde mrgudni, neljubazni i nadasve nesrecni. I svuda kukaju kako nemaju para!
6. Gledaju nas kao kriminalce i uz podsmeh ili prezir kazu: "Ah, Srbija, Milosevic" ...
7. Svi gledaju isti reality, imaju isti iphone, nose iste kackete, (srozane) farmerke i (airmax) patike ...
8. Policije i vojske vise nema na granicama, ali ih zato ima na svakih 10 metara.
9. Svuda te legitimisu, prate, snimaju, loguju, pretresaju, zapitkuju ...
10. Cak i seoske radnje za sebe misle da su Prada i Gucci, pa cenkanja nema ni kod njih!
11. Rad na crno za sobu s doruckom je mislena imenica, svi se plase drakonskih kazni za rad na crno.
12. Ciscenje, cepanje i pranje mnogo jevtinije sada rade tzv. EU gradjani - Bugari, Rumuni itd.
13. Skoro jedini nacin da dodjes do seksa je Internet, "klasicno" muvanje ide u zaborav.
14. Ja nisam smotan u onu stvar, ali ona stvar ce mi se za par godina smotati sama u sebe. Starost, jbg.
15. Ljude tesko da mozes da upoznas, sve vise su plasljivi i nepoverljivi.

I sta ti danas vredi pasos bez viza kad je svet otisao ... da ne kazem gde ...

#34 kinitos

backpacker

• Isključen
  • Poruka:29
  • muški

Napisano: 04. May 2011 - 19:21

[indent]Grcka stampa pise, da je izgleda nuzna "rekonstrukcija" Sengenskog sporazuma o slobodnom kretanju, gradjana u zemlje Eu: http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1965282

Nije za sada zabrinjavajuce, jer je ovo vise "pretnja" nekim zemljama,koje blagonaklono gledaju, na odlazak svojih gradjana na rad ( na crno), u zemlje Eu...
Ali, gde ima dima.... [/indent]

#35 mirarbi

tasofilka

• Moderator
  • Poruka:7672
  • ženski

Napisano: 05. May 2011 - 09:47

Zna li neko kakvo je pravilo, tj. koliko dana - meseci se može turistički boraviti u zemljama Evropske unije (u više zemalja ukupno tokom par meseci)?

#36 mikap

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:3893
  • ženski

Napisano: 05. May 2011 - 09:51

Mislim da je 90 dana u okviru 6 meseci

#37 mirarbi

tasofilka

• Moderator
  • Poruka:7672
  • ženski

Napisano: 05. May 2011 - 10:26

Jeste. Nađoh i ja u međuvremenu.

Hvala!

#38 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • Poruka:9422
  • ženski

Napisano: 05. May 2011 - 21:21

Jedna osoba može u šest meseci maksimalno 90 dana da boravi u zemljama EU, bilo da je u pitanju neprekidni boravak u jednoj ili povremeni zbirni boravak u nekoliko zemalja. Ako neko boravi 90 dana bez prekida u šengenskom prostoru, to praktično znači da on posle toga tri meseca neće moći da uđe u EU.

Postoji, naravno, i mogućnost da naši građani od zemalja u kojima borave dobiju posebne dozvole za produženi boravak.
......................................................
Postavljena slika Postavljena slika

#39 kinitos

backpacker

• Isključen
  • Poruka:29
  • muški

Napisano: 07. May 2011 - 01:38

Po svemu sudeci, te povlastice mozemo vec da zaboravimo:
http://www.blic.rs/V...-uvodjenje-viza

Kako saznajem iz strane stampe, daj boze da se prihvati mera, obaveznog pokazivanja na granici, sa koliko novca potencijalni "turista" raspolaze.... drugacije, vize su moguce vec pocetkom sezone.
ccc........Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio DraganV: 09. May 2011 - 14:56
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0