Godinu dana bez šengen viza.
Napisano: 13. Dec 2010 - 00:40

POPULARNO
P.S. Od 2. decembra nam ne treba više viza za ulazak u Tursku.
Napisano: 13. Dec 2010 - 01:19
Kako covek sazreva, tako mu se menjaju navike i interesovanja. Mozda je i ta ceznja za evropskim gradovima i zemljama bila izrazenija jer se teze dolazilo do njih. Sada kada je to slobodno, nekako je tu na dohvat, tik ispred nosa, a neke druge zemlje i svetovi neka slozenija prica. Slozenija kazem jer i za odlazak na istok potrebno je veliko poznavanje folklora, klime, hrane, svega dok u npr. Pariz potrebna je mapa, pasos i pokoji cvonjak u dzepu.
Ukidanje viza meni nista posebno nije znacilo, osim sto su plate zamrznute godinama i sto mi je sve teze da izdvojim novac. Potrebe drugih clanova porodice su sve veci, za mene sta ostane. Nekada je moglo "uglaviti" nekoliko putovanja u toku godine, sada jedva i jedno. Sta vredi pasos u jednom dzepu, kada je drugi sve prazniji.
Ima istine u tvojoj recenici, da smo se odvikli od Evrope i da je podsvesno ona sada na toj takvoj listi. Ili je ona postala zahtevna za turiste.

Napisano: 13. Dec 2010 - 02:05

Napisano: 13. Dec 2010 - 02:27
Ja sam presrećna i zbog sebe, a naročito moje dece ( i sve druge dece)!!! Iako su putovali i za vreme viza, sada je ceo svet njihov!!! 
Da umemo, mogli bismo lepo provesti ovu sredu trčeći odmornim nogama za gladnim očima, puniti srce radošću što postojimo, čuditi se velikoj tajni života, čiji smo slučajni i srećni gosti. (Duško Radović)
Švedska - putopis
Napisano: 13. Dec 2010 - 12:56
Citat
Tačno tako, to je i kod mene sada glavni problem.
Nekada davno smo imali (kolko tolko para) i mogli smo da putujemo bez viza. Posle kad nismo imali para imali smo vize. Sad nam ne trebaju vize, al je malo para. Valjda je sledeća preostala kombinacija da opet imamo malo više love, a da nam vize i dalje ne trebaju.
Ovu poruku je izmenio mirarbi: 05. May 2011 - 09:44
Napisano: 13. Dec 2010 - 13:06
Sad nam ne trebaju vize, al je malo para. Valjda je sledeća preostala kombinacija da opet imamo malo više love, a da nam vize i dalje ne trebaju.
Zato su nam i ukinuli vize!!!
Da umemo, mogli bismo lepo provesti ovu sredu trčeći odmornim nogama za gladnim očima, puniti srce radošću što postojimo, čuditi se velikoj tajni života, čiji smo slučajni i srećni gosti. (Duško Radović)
Švedska - putopis
Napisano: 13. Dec 2010 - 13:35
Sad evo vec godinu dana kako su nam ukinuli vize. Drago mi je, ipak mi se jos neka vrata otvaraju, sve je vise jeftinih aranzmana, Budimpesta nam je tu samo 300km udaljena, a o Segedinu i Temisvaru da ne pricam. Nakon ukidanja viza smo se, ili sam se, bas naputovali po Evropi . Bili smo u Budimpesti, Veneciji, Pragu, Lefkadi, s tim da sam ja jos sa mamom letovala u Leptokariji i da sam sama isla na dve nedelje u Holandiju u posetu familiji.
Planiramo jos dosta toga i po Evropi da obidjemo, ali sve vise me nesto opet vuce na istok, nesto u meni zaigra kad pomislim na Istanbul, Tursku u celosti, na Tunis, na Egipat. Maroko, Sirija, Jordan.... uvek mi je bila zelja to da obidjem, sto cu naravno jednog dana i uraditi.
Mada planirali smo mi i ovo leto u Tunisu da provedemo ali doslo do nesporazuma u agenciji itd., pa smo na kraju otisli na Lefkadu u solo reziji, mada bilo je vreme da suprug ode u tu Grcku
Zakljucak je da mi je ipak jako drago sto su vize ukinuta, meni to jeste donelo dosta novih putovanja u protekloj godini, bice ih jos u buducnosti, planiraju se obilasci Rima, Toskane, Krakova.... ali jedva cekam da opet odem u Istanbul
Ovu poruku je izmenio mikap: 13. Dec 2010 - 13:38
Napisano: 13. Dec 2010 - 13:55
Za vreme viznog rezima uspeo sam da obidjem u celosti Holandiju, Belgiju, Luksemburg i Italiju od Napulja do Venecije. Onda je dosao period kao i kod mnogih drugih da se obidje Turska, Egipat,Tunis, Jordan i Izrael (sa vizom).
18. decembra u ponoc prosle godine u organizaciji ovog sajta presli smo Madjarsku granicu i otvorili period bezviznog rezima. Nastavak je bio logican. Prosle godine smo seli u auto i prevalili skoro 8.000 km po Evropi.
Sta dalje? Pa vracamo se istoku ali dalekom. Na redu su Tajvan, Kambodza i mozda Vijetnam. Volim Aziju i Afriku ali volim i Evropu.
Napisano: 13. Dec 2010 - 15:04
Napisano: 13. Dec 2010 - 23:45
Zakljucak je da mi je ipak jako drago sto su vize ukinuta, meni to jeste donelo dosta novih putovanja u protekloj godini, bice ih jos u buducnosti, planiraju se obilasci Rima, Toskane, Krakova.... ali jedva cekam da opet odem u Istanbul

Napisano: 14. Dec 2010 - 00:08
Sta da kazu oni jos u EU getu
Da se ne ponavljamo,,jos nam samo treba one njihove monete a mi znamo gdje da idemo
Napisano: 14. Dec 2010 - 10:22
Нема везе тренутно да ли се има њихове монете или, чисто разговора ради... где би прославили?
Napisano: 14. Dec 2010 - 12:14
Infoputnik @ 13. Dec 2010 - 23:45
Nadam se jos i Portugalije i da zaokruzimo romanistiku.
meni ta Portugalija nikako da dođe na red
Švedska - putopis
Napisano: 15. Dec 2010 - 20:38
alanya84 @ 14. Dec 2010 - 10:22
Нема везе тренутно да ли се има њихове монете или, чисто разговора ради... где би прославили?
U skorijem planu je svakako prioritet zimska vikend "kafa" u Solunu a u dugorocnom ima,imaaa .......ma ima svasta
S obzirom da imam nekoliko prijatelja u turistickim agencijama
Uhhh,pa ova korupcija je krivicno djelo
Ovu poruku je izmenio samco: 15. Dec 2010 - 20:39
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0