Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Kolima u Grčku

3829 odgovora na temu

#3346 trothon

backpacker

• Član
  • Poruka:34

Napisano: 16. Jan 2012 - 21:08

Jel' zna neko kakav je put preko Arnaie, Gomatija, Jerisosa za Uranopolis?

#3347 beckerek

putnik

• Član
  • Poruka:194
  • muški

Napisano: 17. Jan 2012 - 16:57

Ako je krajnja destinacija Grčka, šta vredi LK. Ništa nam nije povoljnije po džepu... :(

#3348 bokiilic

backpacker

• Član
  • Poruka:31

Napisano: 19. Jan 2012 - 14:57

Pogledaj porukutrothon @ 16. Jan 2012 - 21:08

Jel' zna neko kakav je put preko Arnaie, Gomatija, Jerisosa za Uranopolis?

Za avanturu i obilazak centralnog brdskog dela Halkidikija ta ruta nije losa. Sam kvalitet puta je ok, ali puno krivina i slabo obelezenih raskrsnica pa se lako zaluta :nea: . Ako je cilj Uranopolis mislim da je bolja varijanta od Soluna Egnatia Odos do Stavrosa pa preko Olimpijade i Stratonia do Jerisosa, Nea Rode i Uranopolisa

#3349 trothon

backpacker

• Član
  • Poruka:34

Napisano: 19. Jan 2012 - 15:51

Pogledaj porukubokiilic @ 19. Jan 2012 - 14:57

Za avanturu i obilazak centralnog brdskog dela Halkidikija ta ruta nije losa. Sam kvalitet puta je ok, ali puno krivina i slabo obelezenih raskrsnica pa se lako zaluta :nea: . Ako je cilj Uranopolis mislim da je bolja varijanta od Soluna Egnatia Odos do Stavrosa pa preko Olimpijade i Stratonia do Jerisosa, Nea Rode i Uranopolisa

Mene zanima bas ovaj pravac sto sam napisao jer sam prolazio i putem od Stavrosa koji je skroz u krivinama i putem preko Stagire gde su vise kozje staze nego put. Ako ste isli ovim pravcem molio bi Vas za malo vise informacija. Hvala.

#3350 kapetanKuka

backpacker

• Član
  • Poruka:7
  • muški

Napisano: 21. Jan 2012 - 12:45

Pogledaj porukuleprsava @ 16. Jan 2012 - 16:39

Da, zeleni karton zažalost treba za MKD :( A najinteresantnije je u celoj priči vest od pre neki dan da će mo moći da prelazimo MKD granicu sa LK. Ali zeleni karton za sada treba ....

do leta mozda ce trebati samo zelena karta za ulaz u makedoniju, lk i pasos NE :D
najbitniji je ZELENKO :wacko:

#3351 urkepz

putnik

• Član
  • Poruka:109
  • muški

Napisano: 30. Jan 2012 - 23:36

pasos svakako imamo na deset godina izdat,zelena karta je bas bezveze.
Vranje

#3352 prosoftware

backpacker

• Član
  • Poruka:4
  • muški

Napisano: 20. Feb 2012 - 19:57

Pozdrav,

u junu bi trebali da idemo na Tasos...

Ima nas sestoro... Tri odrasle osobe i tri deteta, od 6g, 3,5g i 1,5g...

Auto je reno Scenic, sto se tice komfora, nije problem...

Pitanje je, posto je auto registrovan za petoro, smemo li se upustiti u ovakvu avanturu?

Policija?

Doduse, vec smo isli autom, policiju zaista nigde nismo sreli, ali...

Granica?

Hoce li nam neko praviti problema kod prelaza granice? Kada im pruzim SEST pasosa... :zvizduk:

Unapred hvala!

Pozdrav,

Sasa

#3353 leprsava

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1359
  • ženski

Napisano: 20. Feb 2012 - 23:05

Na sajtu AMSS stoji da po grckim propisima dete do 3 godine mora da sede u auto sedist. Proverite dobro da li je stvarno tako ili ne..onda cete se malo teze smestiti pozadi.

#3354 smesko

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:408
  • ženski

Napisano: 20. Feb 2012 - 23:45

znam da ne treba iznositi informacije tipa: moja brat od strine mi je rekao da je cuo :don-t_mention:... ali ajde da pokusam da ti kazem jedan primer sto se tice ovog slucaja sa 6 osoba u autu za registrovanih 5, moji kumovi su putovali u slicnoj kombinaciji, 4 odrasle osobe i dvoje dece, na makedonskoj granici su ih zamolili da jedan od njih izadje i predje granicu peske,i nema nikakvih problema, na grckoj nije bilo problema , niko nije izlazio,pozeleli im srecan put i lep odmor , tako da mislim da ni ti neces imati razloga za brigu

#3355 elzner

putnik

• Član
  • Poruka:169
  • muški

Napisano: 20. Feb 2012 - 23:46

@prosoftware

Ako sam te dobro razumeo i nije u pitanju Grand Scenic posto kazes da je auto registrovan za petoro ja na tvom mestu ne bih to radio.

Mozda mozete i bez problema da prodjete granicu ali to naprosto nije bezbedno. Da li to znaci da ce neko ceo put drzati u krilu najmanje dete (ili neko ide u gepek)?

Ovu poruku je izmenio elzner: 20. Feb 2012 - 23:47

#3356 andrej26

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1002
  • muški

Napisano: 21. Feb 2012 - 07:48

Pogledaj porukuprosoftware @ 20. Feb 2012 - 19:57

Pozdrav,

Pitanje je, posto je auto registrovan za petoro, smemo li se upustiti u ovakvu avanturu?

Policija?

Granica?

Hoce li nam neko praviti problema kod prelaza granice? Kada im pruzim SEST pasosa... Postavljena slika

Unapred hvala!

Pozdrav,

Sasa

Nema sanse da je to ok jer deca moraju da budu u sedištima po propisima, a ako su ona u sedištima gde ste vi ostali sa sedenjem. U tu avanturu se ne bi upuštao, pa idete na odmor, a ne da plaćate kazne i razmišljate usput.

#3357 Billy The Kid

svetski putnik

• Član
  • Poruka:511
  • muški

Napisano: 21. Feb 2012 - 10:38

Od Sombora do Tasosa na +40 sa detetom u krilu?! Pored toga što evidentno nije bezbedno i po propisu, to dete koje se bude vozlio u krilu ima da počne da urla već negde oko Kragujevca, ako ne i ranije. Džaba klima, džaba igračke, džaba crtaći, džaba pesmice, ako se razvrišti, a u skučenom prostoru to svakako hoće, presešće vam put. Ovo vam govorim iz ličnog iskustva.
Ne volim nikome da "solim pamet" ali ako imate ikakvu drugu opciju odlučite se za nju. To vam je savet a vi kako hoćete, morate, ...
Postavljena slikaPostavljena slikaPostavljena slika

#3358 Prasnjavi

putnik

• Član
  • Poruka:190
  • muški

Napisano: 21. Feb 2012 - 16:09

Pogledaj porukuprosoftware @ 20. Feb 2012 - 19:57

Pozdrav,

Policija?

Granica?

Hoce li nam neko praviti problema kod prelaza granice? Kada im pruzim SEST pasosa... :zvizduk:

Unapred hvala!

Pozdrav,

Sasa

Мислим да би мало требало да поразмислите и сигурности дјеце.

Да сам ја полицајац, а срећом по неке нисам, ја бих ономе код кога затекнем дијете ван дјечијег сједишта, или не везано позади, маказама исјецкао возачку дозволу :zvizduk:

Овако, могу само да вам накукам да, ако се усудите и кренете на такав пут :lud:, да вам свака патрола наплати казну. ;)

Кад смо већ код сигурности дјеце, ко жели, могу му послати приручник о дјечијим сједиштима да прочитате како, зашто...
ПРАШЊАВИ Travel with me...

#3359 prosoftware

backpacker

• Član
  • Poruka:4
  • muški

Napisano: 21. Feb 2012 - 18:06

Najpre hvala svima na dosadasnjim odgovorima i misljenjima...

Dakle, da pojasnim...

Deca ce, kao i uvek u nasem slucaju, cak i po gradskoj voznji, biti uredno u sedalicama i vezana.

Tako smo ih navikli od rodjenja. Cak nam srednji klinac, ukoliko slucajno zaboravimo da ga vezemo posle neke krace pauze a da je pri tom on napustao sedalicu, i krenemo sa voznjom, panicno, skoro vristeci, saopstava i podseca da ne smemo da krenemo jer on NIJE VEZAN! :angry:

Treca odrasla osoba bi sebi namestila lezaj, "stolicu" u prostoru iza suvozacevog sedista, ima sasvim dovoljno mesta...

Tako da bezbednost klinaca ni u kom slucaju nebi bila dovedena u pitanje...

Znaci, jedino je pitanje eventualnih kazni i problema prilikom prelaza granice...

#3360 leprsava

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1359
  • ženski

Napisano: 21. Feb 2012 - 18:44

GRČKA
  • nedozvoljeno parkiranje – 40 do 80 evra
  • prekoračenje brzine – od 40 do 750 evra
  • nevezivanje pojaseva – 350 evra
  • nepoštovanje pešaka – 200 evra
  • vožnja u alkoholisanom stanju – od 0,5 do 0,8 promila -78evra, od 0,8 do 1,1 promila- 156 evra, preko 1,1 promila- 625 evra
  • opasna vožnja – 700 evra
  • korišćenje mobilnog telefona tokom vožnje – 100 evra
  • obavezno je vezivanje svih pojaseva
  • obavezan je trougao
  • obavezan je protivpožarni aparat
  • obavezna je prva pomoć

jel imate protivpožarni aparat?! To je neki malecki koji se kupuje gde i gde se čuva u autu u gepek?

Posto prolazimo kroz Makedoniju...

MAKEDONIJA
  • prekoračenje brzine u naseljenom mestu do 10 km/h – 20 evra
  • prekoračenje brzine u naseljenom mestu od 10 do 30 km/h – 45 evra
  • prekoračenje brzine van naseljenog mesta do 10 km/h – 20 evra
  • prekoračenje 30 km/h u naseljenom mestu, odnosno prekoračenje 50 km/h van naseljenog mesta – do 300 evra
  • nevezivanje pojaseva – 20 evra
  • razgovaranje mobilnim telefonom 45 evra
  • vožnja u alkoholisanom stanju – od o,5 do 0,9 promila – 250 evra, od 0,9 do 1,45 promila – 300 evra, od 1,45 do 1,99 350 evra i preko 2 promila- 400 evra
  • prolazak kroz crveno svetlo – 300 evra
  • nedozvljeno parkiranje 45 evra
  • obavezna vožnja sa svetlima i tokom dana – u suprotnom kazna 35 evra
  • odbijanje alko testa – 500 evra
  • obavezan je trougao
  • obavezno je vezivanje pojaseva
  • obavezna je prva pomoć
  • obavezan je protivpožarni aparat

Ovu poruku je izmenio leprsava: 21. Feb 2012 - 18:45

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0