Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Busom preko domace agencije sam rezervisati studio na zadnoj strani ostrva?

19 odgovora na temu

#1 knight

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:232

Napisano: 07. Dec 2010 - 15:47

Do sada domace agencije koje rade Grcku tj ostrva nemaju u ponudi najlepse delova ostrva , odnosno ne postoji ponuda za apartamne koji se nalaze kod najlepsih plaza . (Lefkada)
Da li je moguce organizovati prevoz preko nasih agencija npr. Belvija a sami uplatiti smestaj preko neta ?
Takodje da li bi neka agencija napravila izuzetak u tom smislu za siguran apartamn po ceni do 50 eu za nocenje.
Ako je neko imao iskustva molim da preporuci agenciju itd
Hvala unapred!

Ovu poruku je izmenio knight: 07. Dec 2010 - 15:48

#2 Mirko

svetski putnik

• Član
  • Poruka:525
  • muški

Napisano: 07. Dec 2010 - 16:00

Pogledaj porukuknight @ 07. Dec 2010 - 15:47

Do sada domace agencije koje rade Grcku tj ostrva nemaju u ponudi najlepse delova ostrva , odnosno ne postoji ponuda za apartamne koji se nalaze kod najlepsih plaza . (Lefkada)
Da li je moguce organizovati prevoz preko nasih agencija npr. Belvija a sami uplatiti smestaj preko neta ?
Takodje da li bi neka agencija napravila izuzetak u tom smislu za siguran apartamn po ceni do 50 eu za nocenje.
Ako je neko imao iskustva molim da preporuci agenciju itd
Hvala unapred!
Koliko ja znam, niti jedna agencija ne radi samo prevoz busom i to za Grcku, pogotovu ne na "dalje" destinacije. Uglavnom praktikuju da ti prodaju "paket". Na tebi je da presudis da li se taj paket tebi isplati ili ne...i cena i lokacija.
Ja sam do pre par godina, dok nisu stigla deca, iskljucivo isao busom na grcka ostrva, i tamo na licu mesta trazio smestaj, doduse poslednjih godina internet je znacajno napredovao kao i ponuda na njemu.
Dakle, moj ti je savet, ukoliko ides na jonska mora, uzmez autobus koji redovno saobraca na relaciji Beograd - Solun, pa u Solunu uzmes autobus, za zeljenu destinaciju u Jonskom moru. ti autobusi redovno saobracaju po Grckoj...
Ili ako ces dole na Zakinthos ili kefaloniju, busom za Atinu, pa odatle uzmes bus Atina Zakinthos ili Atina Kefalonija.
To sam sa /devojkomzenom praktikovao, i pokazalo se kao idealno, za one koji zele malo avanture i dinamicno letovanje, a nisu u situaciji da idu kolima...zaista prava stvar.

#3 knight

iskusni putnik

• Član

Napisano: 07. Dec 2010 - 16:04

isli smo na zakintos i kefaloniju tada smo i zakljucili da bi nam lefkada u potpunosti odgovarala . jedini problem je sto domace agnecije ne rade taj deo ostrva (zapad) gde bi voleli da letujemo . ne znam za hotele u svakom slucaju hvala ;)

#4 cmoka80

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:1499
  • ženski

Napisano: 07. Dec 2010 - 16:04

Pogledaj porukuMirko @ 07. Dec 2010 - 16:00

Dakle, moj ti je savet, ukoliko ides na jonska mora, uzmez autobus koji redovno saobraca na relaciji Beograd - Solun, pa u Solunu uzmes autobus, za zeljenu destinaciju u Jonskom moru. ti autobusi redovno saobracaju po Grckoj...

E ovoga se, iskreno, nikada sama ne bih setila! :huh:
Fotografije: MFT
Putopisi: EGIPAT, o hotelu Hostmark Grand Seas, 2006.
                TASOS, Limenas 2008.
                SITONIJA, Paradiso/Neos Marmaras 2009.
                ZAKINTOS, Tsilivi 2010.

#5 Mirko

svetski putnik

• Član
  • Poruka:525
  • muški

Napisano: 07. Dec 2010 - 17:35

Pogledaj porukucmoka80 @ 07. Dec 2010 - 16:04

E ovoga se, iskreno, nikada sama ne bih setila! :huh:
Da , ja sam na taj nacin letovao od 93 - 2004...i kada vratim film unazad, nekako mi je tada bilo zanimljivije, vise sam TAMO istrazivao, namerno naglasavam TAMO, jer nije bilo interneta i ako ga je bilo, bio je dial-up, i svega nekoliko stranica na netu koje mozes pronaci, a onda za celu noc uspes da otvoris ne vise od 4-5 stranica...tu dobijes samo minimalne informacije, a tamo ides i lstrazujes...i sve sto vidis potpuno drugacije dozivis, nego kada se naoruzamo, i slikama i tekstovima i GPS koordinatama i ne znam sa cim sve...Imam utisak da sam tada otkrivao Grcku i da sam je tada i zavoleo.
Dobro , vremena se menjaju i donose nove trendove kojima se moramo prilagodjavati, pa samim ti i priprema za more prati te trendove o informisanosti i upucenosti...
Secam se kada sam 94 otisao prvi put na Zakinthos, u ruci smo imali samo razglednicu nasukanog broda i na poledjini razglednice je pisalo GREECE...i to je to...slucajno u nekom casopisu sam video indetnicnu sliku i saznao da se nalazi na Zakinthosu...a gde je to ostrvo? to je bila prava avantura naci ga na nekoj staroj Grckoj karti..I tako smo krenuli...Autobusom do Atine, pa od Atine lokalnim autobusom do Zakinthosa...a onda smo narednih godina obisli na taj nacin i Zakinthos,Kefaloniju, Lefkadu, Paxi, Krf, Tasos, Samotraki Krit, Karpatos, Rodos i dosli sve do marmarisa U Turskoj iz Rodosa, Skijathos, a kasnije i Skopelos, videli Meteore, Delfe i jos nekoliko usputnih gradica, sela, ili jezera, kroz koje su ti lokalni autobusi prolazili, ako nam se svidi mi tu izadjemo i ostanemo do sutra i sednemo u naredni autobus...i tako... pravo uzivanje...
A sada ovim dolaskom naprednih tehnologija, moram da se bavim ne samo destinacijom, vec i vremenom kada prolazim, kada stizem na granicu,smena, putarine, policija, propisi, kakva je plaza, jej sa sitnim ili sa onim sitnijim peskom, dubina, plicak, u koliko sati stizem u apartman, kada izlazim, Lidl, vero, cene girosa, kafica, kolaca, apoteka...i ne znam kakve sve jos informacije...i dok krenem na more, dozivim koliko hoces sokova, stresova da i dok docekam more, utrosim mesece citanja i iscitavanja...
Ali sta ces, valjda je tako sada u redu da se radi, pa otud i ja na ovom forumu...

#6 volodja

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1933
  • muški

Napisano: 07. Dec 2010 - 18:36

Pogledaj porukuknight @ 07. Dec 2010 - 15:47

Obrati paznju samo na jednu malu "sitnicu", a to je neko nepisano pravilo da najlepse plaze Grcke uopste nisu urbanizovane i da obicno na njima ne da nema smestaja nego je neka taverna jedini urbani motiv na plazi i okolini.

Kada smo mi bili na Lefkadi upoznali smo nekog Aleksandra iz Beograda koji je na netu nasao sliku plaze Porto Kaciki, spakovao porodicu i dosao da tu letuje!?!
Naravno, da tu nije bilo smestaja pa je nasao apartman u Agio Nikitasu.
Prijatan lik i stvarno se iskreno smejao kada je pricao svoju dogodovstinu sa "smestajem kod plaze Porto Kaciki" .

#7 cmoka80

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:1499
  • ženski

Napisano: 08. Dec 2010 - 15:27

Pogledaj porukuMirko @ 07. Dec 2010 - 17:35

A sada ovim dolaskom naprednih tehnologija, moram da se bavim ne samo destinacijom, vec i vremenom kada prolazim, kada stizem na granicu,smena, putarine, policija, propisi, kakva je plaza, jej sa sitnim ili sa onim sitnijim peskom, dubina, plicak, u koliko sati stizem u apartman, kada izlazim, Lidl, vero, cene girosa, kafica, kolaca, apoteka...i ne znam kakve sve jos informacije...i dok krenem na more, dozivim koliko hoces sokova, stresova da i dok docekam more, utrosim mesece citanja i iscitavanja...
Ali sta ces, valjda je tako sada u redu da se radi, pa otud i ja na ovom forumu...

Slažem se u potpunosti!!!
Fotografije: MFT
Putopisi: EGIPAT, o hotelu Hostmark Grand Seas, 2006.
                TASOS, Limenas 2008.
                SITONIJA, Paradiso/Neos Marmaras 2009.
                ZAKINTOS, Tsilivi 2010.

#8 knight

iskusni putnik

• Član

Napisano: 08. Dec 2010 - 23:32

Ne znam da li iz Nidrija ide neki bus do Agio Nikitas-a pa odande da hvatamo brodic do lepih plaza ili sami da iznajmimo auto , mozda da se utalimo sa nekim za tih desetak dana . Ove nase agencije imaju najjeftinije apartmane pa onda covek mora sve sam . Te divlje plaze na Lefkadi su potpuno ocaravajuce da mi je neka kinta da kupim malu kucicu da se preselim tamo zauvek :)

#9 knight

iskusni putnik

• Član

Napisano: 08. Dec 2010 - 23:34

Da umalo da zaboravim , razmisljali smo deset dana Lefkada deset dana recimo Tasos u jednom cugu ali je to mozda komplikovano objasniti devojkama koje rade u agencijama .
Nasi prijatelji su tako na Kefaloniji bili prvo u jednom pa u drugom mestu da razbiju monotoniju;)

#10 Timos

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1800
  • ženski

Napisano: 09. Dec 2010 - 00:07

Cao Knight, isli su ljudi vec u kombinaciji koji ti trazis, znaci bus preko agencije, a smestaj preko neta na zapadu. Ima pisano o tome, mislim da su bili smesteni na plazi Katizma. Posto mi je Lefkada najvise prirasla srcu, u planu je da odem ponovo i vrlo verovatno bas na taj nacin kako i ti zelis.
Cini mi se da je par koji spominjem prevoz uplatio preko Eta tursa, ali nisam sigurna, pretrazi po forumu, i znam da su isli u junu, u predsezoni je veca verovatnoca da nadjes prevoz, jer busevi nisu puni.

#11 Timos

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1800
  • ženski

Napisano: 09. Dec 2010 - 00:10

E da, obavezno auto, ne oslanjaj se na buseve i brodice, mnogo vise stvari ces videti ako imate automobil. Nije Lefkada ostrvo sa nekim super organizovanim prevozom, a i do najboljih plaza bus ne moze ni da dodje.

#12 knight

iskusni putnik

• Član

Napisano: 26. Dec 2010 - 23:22

Pogledaj porukuTimos @ 09. Dec 2010 - 00:07

Cao Knight, isli su ljudi vec u kombinaciji koji ti trazis, znaci bus preko agencije, a smestaj preko neta na zapadu. Ima pisano o tome, mislim da su bili smesteni na plazi Katizma. Posto mi je Lefkada najvise prirasla srcu, u planu je da odem ponovo i vrlo verovatno bas na taj nacin kako i ti zelis.
Cini mi se da je par koji spominjem prevoz uplatio preko Eta tursa, ali nisam sigurna, pretrazi po forumu, i znam da su isli u junu, u predsezoni je veca verovatnoca da nadjes prevoz, jer busevi nisu puni.

Hvala Timos tako smo i mislili mada se ne usudjujemo da vozimo po ostrvu , mozda nadjemo nekog da vozi umesto nas :)

#13 jedna mala

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:481
  • ženski

Napisano: 28. Dec 2010 - 21:35

u eta tursu sigurno moze da se uplati samo prevoz busom sto mislim da moze i u drugim agencijama jer vecina ljudi uplati samo smestaj a ide kolima tako da se desava da u autobusima ima mesta mada to treba na vreme proveriti mi smo prosle godine isli u maju i septembru na Lefkadu i dupli bus je bio pun

a na Lefkadi od tih lepsih plaza jedino na Katizmi moze da se nadje smestaj jer blizu Porto Kacikija i Egremnija nema nista za iznajmiti

i naravno mislite o tome da ako uzmete smestaj blizu Katizme ako zelite bilo sta za uvece vecera, izlazak makar i do kafica nemate nista u blizini kao ni radnju tako da vam dodje na isto mi smo bili smesteni u Nidriju i bili smo zadovoljni iako nismo iznajmljivali kola ima zanimljivih izleta a i mozete da iskombinujete sa nekom ko je sa vama u smestaju podelite troskove za rent a car sto da ne

u svakom slucaju Lefkada je prelepa necete pogresiti sta god da odaberete

#14 knight

iskusni putnik

• Član

Napisano: 06. Jan 2011 - 04:26

Hvala & Srecna nova :)

#15 suki

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2395
  • ženski

Napisano: 06. Jan 2011 - 09:59

Srecna i tebi!
Da odes busem, preko agencije uopste nije problem, to se radi najnormalnije. Sa nama je uvek bio bar 1 covek/par koji tako ide. Znaci, uplatis samo prevoz. A sad, da li bi te dovezli i do tvog apartmana koji si rezervisao sam, na drugoj strani ostrva (ako sam dobro razumela sta pitas) ne verujem! Mislim da oni voze do Nidrija i to je to! Za ostalo moras sam da se snadjes.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0