cmoka80 @ 07. Dec 2010 - 16:04
E ovoga se, iskreno, nikada sama ne bih setila!

Da , ja sam na taj nacin letovao od 93 - 2004...i kada vratim film unazad, nekako mi je tada bilo zanimljivije, vise sam TAMO istrazivao, namerno naglasavam TAMO, jer nije bilo interneta i ako ga je bilo, bio je dial-up, i svega nekoliko stranica na netu koje mozes pronaci, a onda za celu noc uspes da otvoris ne vise od 4-5 stranica...tu dobijes samo minimalne informacije, a tamo ides i lstrazujes...i sve sto vidis potpuno drugacije dozivis, nego kada se naoruzamo, i slikama i tekstovima i GPS koordinatama i ne znam sa cim sve...Imam utisak da sam tada otkrivao Grcku i da sam je tada i zavoleo.
Dobro , vremena se menjaju i donose nove trendove kojima se moramo prilagodjavati, pa samim ti i priprema za more prati te trendove o informisanosti i upucenosti...
Secam se kada sam 94 otisao prvi put na Zakinthos, u ruci smo imali samo razglednicu nasukanog broda i na poledjini razglednice je pisalo GREECE...i to je to...slucajno u nekom casopisu sam video indetnicnu sliku i saznao da se nalazi na Zakinthosu...a gde je to ostrvo? to je bila prava avantura naci ga na nekoj staroj Grckoj karti..I tako smo krenuli...Autobusom do Atine, pa od Atine lokalnim autobusom do Zakinthosa...a onda smo narednih godina obisli na taj nacin i Zakinthos,Kefaloniju, Lefkadu, Paxi, Krf, Tasos, Samotraki Krit, Karpatos, Rodos i dosli sve do marmarisa U Turskoj iz Rodosa, Skijathos, a kasnije i Skopelos, videli Meteore, Delfe i jos nekoliko usputnih gradica, sela, ili jezera, kroz koje su ti lokalni autobusi prolazili, ako nam se svidi mi tu izadjemo i ostanemo do sutra i sednemo u naredni autobus...i tako... pravo uzivanje...
A sada ovim dolaskom naprednih tehnologija, moram da se bavim ne samo destinacijom, vec i vremenom kada prolazim, kada stizem na granicu,smena, putarine, policija, propisi, kakva je plaza, jej sa sitnim ili sa onim sitnijim peskom, dubina, plicak, u koliko sati stizem u apartman, kada izlazim, Lidl, vero, cene girosa, kafica, kolaca, apoteka...i ne znam kakve sve jos informacije...i dok krenem na more, dozivim koliko hoces sokova, stresova da i dok docekam more, utrosim mesece citanja i iscitavanja...
Ali sta ces, valjda je tako sada u redu da se radi, pa otud i ja na ovom forumu...