Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

PELION

176 odgovora na temu

#166 Anemona

backpacker

• Član
  • Poruka:14
  • ženski

Napisano: 01. Jun 2011 - 11:36

Ja sam mojima ranije dugo godina letovala u ovoj oblasti, u jednom malom mestu kod Kala Nere. Oni i dalje na svakih nekoliko godina odu ponovo tamo. Ja cu se sigurno vratiti nekad, ali sada jos uvek ne, zelim da obidjem druga mesta u Grskoj gde nisam bila :)
U sustini, nikada ne bih preporucila letovanje u samoj Kala Neri. Ona je super da se izadje i proseta kada vas mrzi da idete do Volosa, ali smestaj je bolje da se uzme u nekom manjem okolnom mestu. Ima i auto kampova u blzini sa svojim plazama. Jako su lepo uredjeni.
Osim toga, more je cisto. Nije tirkizno jer su pescane plaze malo redje vise ima sljunkovitih, bar unutar zaliva na potezu oko Kala Nere, tako da ima i vise trave sto daje tamniju boju moru. Na okolnim ostrvcima cesto ima i jezeva (ne smeta jer se njima prilazi camcem tako da moze samo da se pliva bez izlazenja na plazu) tako da to potvrdjuje cistocu mora.
Mislim da je okolina Kala Nere super za jedan lep odmor uz more, prirodu, pa cak i shopping u Volosu, a na obliznjim brdima ima i manastira i crkvi koje je lepo posetiti.

#167 Dragan

svetski putnik

• Član
  • Poruka:987

Napisano: 11. Jun 2011 - 20:03

Imam pitanjce za iskusne poznavaoce ove oblasti. Naime, bolja polovina i ja smo za kraj letovanja resili da izdvojimo 3-4 dana za obilazak istocnog dela Peliona (Putnicin putopis nam je dobrodosao kao dodatno stivo) na osovini Volos-Agios Ioannis. Da li je neko od vas imao prilike da rentira kola u Volosu? Sudeci po onome sto sam imao prilike da vidim na netu- cene su paprene.

Ovu poruku je izmenio Dragan: 11. Jun 2011 - 20:03

#168 Dragan

svetski putnik

• Član
  • Poruka:987

Napisano: 13. Jun 2011 - 22:19

Zar je moguce da ste svi isli svojim kolima? Putnice?

#169 brada1964

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 21. Jun 2011 - 21:00

Pogledaj porukubranka85 @ 01. Mar 2011 - 14:35

E pa drugari,nas izbor je definitivno pao na Pelion ove godine.mislila sam da me posle Lefkade nista nece ocarati ali,pogresila sma.Idemo kolima i smestaj cemo rezervisati preko neta.Vec smo suzili izbor na par kucica.Vise nas interesuje istocna strana,pa tu negde gledamo i mestaj.Ili,eventualno na jugoistoku.U svakom slucaju,nadam se da ce sve ispasti kako treba,prvenstveno sa smestajem.
Pozdrav
Obave

#170 brada1964

backpacker

• Član

Napisano: 21. Jun 2011 - 21:02

Rentacar je skup na 1dan u Volosu. Ali cenkajte se za 3, istocna strana Peliona je jos lepsa, ali bez kola ne vredi. Obavezno obici plaze Papanero, mouresi i Fakistru. Godinama smo letovali tamo dok deca nisu porasla, smestaj je skuplji nego u okolini Volosa, ali ko vidi, sigurno odlazi ponovo. Ima veliki izbor soba i apartmana na netu, za konkretno ime mogu da kazem da li je to sto je i na slici narocito za Agios Ioanis i okolinu. Pozdrav Brada

#171 brada1964

backpacker

• Član

Napisano: 21. Jun 2011 - 21:20

Pogledaj porukuDragan @ 11. Jun 2011 - 20:03

Imam pitanjce za iskusne poznavaoce ove oblasti. Naime, bolja polovina i ja smo za kraj letovanja resili da izdvojimo 3-4 dana za obilazak istocnog dela Peliona (Putnicin putopis nam je dobrodosao kao dodatno stivo) na osovini Volos-Agios Ioannis. Da li je neko od vas imao prilike da rentira kola u Volosu? Sudeci po onome sto sam imao prilike da vidim na netu- cene su paprene.

Pogledaj porukuDragan @ 11. Jun 2011 - 20:03

za rentacar cenkaj se, ali istocna strana je lepsa od zaliva, plaza Fakistra je nesto sto nikako netreba propustiti. Dok deca nisu porasla, nismo propustali ovaj kraj godinama :-) Brada. Ako treba preporuka za smestaj Ag Ioanis slobodno pitajte.

#172 mira82

backpacker

• Član
  • Poruka:27

Napisano: 24. Aug 2011 - 09:27

Moram da se zahvalim Putnici na putopisu o Pelionu, zahvaljujuci njoj obisla sam Kala Neru, Afisos... zapadni Pelion,divan je.Preporucujem svima koji zele pravi odmor. Na istocni Pelion se nisam usudila :) MNOGO HVALA!!!

#173 mira82

backpacker

• Član
  • Poruka:27

Napisano: 15. Sep 2011 - 20:21

Bila sam u Kala Neri sredinom avgusta, sto znaci u piku sezone. Rezervaciju nisam imala unapred, ali nakon kratkog obilaska samog mesta nasla sam smestaj u hotelu Pegasos. Ono sto bih svakome preporucila je da unapred preko emaila ili telefonom naprave rezervaciju. Vila i hotela je zaista pregrst i svi se manje vise nalaze u samoj blizini plaze (Kala Nera je jako malo mesto). Naravno, pozeljno je da znate gde idete, ali sa hotelima sigurno necete pogresiti. Cena nije previsoka, cak ni u samoj sezoni - zaboravite na cene koje vidite gledajuci tabele na internetu - u stvarnosti je to dosta manje. Hotel Pegasos je lep hotelcic sa koga se prakticno izlazi direktno na plazu. Nema svoj restoran, mada je moguce uzeti nocenje sa doruckom. WiFi i klima su uracunati u cenu. U avgustu je sam smestaj bio 50e, sa doruckom 60 za dve osobe. Inace, sama Kala Nera je jako prijatno mesto. Nema puno stranaca, manje vise vecinom se cuje Grcki. Uvece muzika nije preglasna, samo setaliste kraj obale je puno restorana i kafea koji su uvece puni. Plaza u Kala Neri ima tuseve, lezaljke iz kafica kao i deo "za peskire". Preporucila bih plazu na samo par km od Kala Nere u Afisosu...postoji i redovna autobuska linija koja ide od Volosa i obilazi sva mesta na zapadnom Pelionu. Sto se cena po restoranima tice, ne postoji neka razlika u odnosu na Halkidiki i Olimpijsku regiju. Isto vazi i za prodavnice...Nema vecih marketa, ali zato ima u Volosu kroz koji se prolazi. I jos ovo, u Kala Neri postoje i zanimacije za decu. Sve u svemu mesto za ODMOR.

#174 jelenap.

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:257
  • ženski

Napisano: 03. Jan 2012 - 16:32

Da li neko zna ima li u Ag. Ioannis-u čamaca za iznajmljivanje? Ili u nekom drugom mestu sa istočne, jugoistočne strane? Možda Agios Georgios? I naravno kolike su cene?

Hvala unapred :)

Sve moje fototure možete pronaći na sledećem linku: MFT

Kefalonija, Meteori, Lefkada, Parga i Aheron, Zakintos, Ohrid i Trpejca, Španija (Barselona)

Putopis Ohridsko jezero Lefkada Kefalonija Meteori Venecija, Padova, Trst

#175 migevs

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 26. Jan 2012 - 11:26

Mi planiramo Afisos ove godine,cena smestaja je smesna, a i cini mi se da su plaze malo lepse razudjenije nego u Kala Neri. Regija oko Agios Ioanisa je sigurno lepsa ali nase agencije na zalost nikad nemaju ono sto valja, verovatno zato sto bi i cene smestaja bile skuplje..inace ja obozavam usamljene male uvale sa sto vise stena i malim plazicama sa sto manje ljudi, pa me zanima da li toga ima u okolini Afisosa (mozda) i Kala Nere (verovatno jos manje) jer ne mogu svaki dan u okolinu Agios Ioanisa smarao bi se vozeci toliko..da li neko zna koliko km ima od Afisosa (Kala Nere) do Agios Ioanisa i sl.i koliko vremenski od prilike treba.
[/quote]

#176 elladitsa

backpacker

• Član
  • Poruka:44
  • ženski

Napisano: 01. Feb 2012 - 00:28

Treba ti mnogo vremenski, vise od sat /sat i po vremena buduci da su krivine preko Piliona. Svakako da je Ag. Ioannis bolji od bilo kog mesta sa zapadne strane.... zapadna strana je kao da si na Peljescu sa unutrasnje strane, ali je Afisos lep, malo ribarsko naselje...ali plaza standard-betonski dok i kamenje. Potrazi na netu smestaj u Ag.Ioannisu neces se pokajati. A tek plaza Milopotamos.....

nemam potpis

#177 greekwoman

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 26. Feb 2012 - 18:18

[quote name='migevs' date='26. jan 2012 - 11:26' timestamp='1327569973' post='397327']
Mi planiramo Afisos ove godine,cena smestaja je smesna, a i cini mi se da su plaze malo lepse razudjenije nego u Kala Neri. Regija oko Agios Ioanisa je sigurno lepsa ali nase agencije na zalost nikad nemaju ono sto valja, verovatno zato sto bi i cene smestaja bile skuplje..inace ja obozavam usamljene male uvale sa sto vise stena i malim plazicama sa sto manje ljudi, pa me zanima da li toga ima u okolini Afisosa (mozda) i Kala Nere (verovatno jos manje) jer ne mogu svaki dan u okolinu Agios Ioanisa smarao bi se vozeci toliko..da li neko zna koliko km ima od Afisosa (Kala Nere) do Agios Ioanisa i sl.i koliko vremenski od prilike treba.

Da,zaista treba oko sat i po-dva do Ag.Ioanisa,ali je plaza Milopotamos mnogo bliza a prelepa.I ima jos mnogo plaza uz put,tako da je super ideja svaki dan menjati plazu.Zato je idealan Afisos jer oko njega sa svih staran na svakih 10-15 minuta je nova plaza.Moja mnogo dobra drugarica je udata za Grka i njena svekrva ima apartmane u Afisossu tako da Vam mnogu dati mnogo informacija o tom mestu ako prvi put dolazite.Ili ako Vam je potreban smestaj mogu Vam dati njen broj da je kontaktirate.Ne samo za nas ukus nego i za ukus vecine Grka Afisos ima najcistije more.Sa svih strana Grcke dolaze ljudi na plazu u Afisos.Postoji i jedna mala uvala u Afisosu,zove se Lagudi,ali ako dolazite u avgustu onda je puna ljudi.U junu i septembru je bas to sto trazite-mala plazica sa malo ljudi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0