Da li je potrebna tranzitna viza za Englesku?!
Napisano: 27. Nov 2010 - 19:26
Mozete naci i slike iz Dubrovnika, Jahorine i Sarajeva, sa Kopaonika..ako neko voli...nek' izvoli ;)
Velika zapadna tura!!!
Putopis iz Istocne Evrope
Putopis: Porto, Lisabon i Madrid
Putopis: NY, SF, LA, Denver
Putopis St. Petersburg
Putopis iz Rima
Napisano: 27. Nov 2010 - 20:47
Napisano: 27. Nov 2010 - 21:08
E sad, da ne bi prepricavala vise, pa nesto pogresila i dala pogresne informacije, lepo pogledaj ovde:
http://www.ukvisas.g...sadatvnationals
Takodje, za svaki slucaj ja bih pozvala Englesku ambasadu i detaljno (a i sigurno) se informisala.
Pozdrav.
"Ljudi koji ne mogu videti svet u sebi, jos manje mogu videti sebe u svetu." - Vladika Nikolaj Velimirovic
MFT / Oman-Dhofar-Salalah / Posao i zivot na srednjem istoku / Kampovanje u pustinji
Napisano: 27. Nov 2010 - 21:44
U zadnjih par godina, nekoliko puta sam putovao u USA preko Londona i nazad i nikada niko nije tražio nikakvu tranzitnu vizu.

Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.
Uživajmo onda u ovom danu dok traje.....
Napisano: 28. Nov 2010 - 00:59
Mozete naci i slike iz Dubrovnika, Jahorine i Sarajeva, sa Kopaonika..ako neko voli...nek' izvoli ;)
Velika zapadna tura!!!
Putopis St. Petersburg
Putopis iz Rima
Napisano: 28. Nov 2010 - 03:04
Tranzitna viza ti ne treba, opusti se i uživaj.

Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.
Napisano: 28. Nov 2010 - 10:26
Velika zapadna tura!!!
Putopis St. Petersburg
Putopis iz Rima
Napisano: 29. Nov 2010 - 16:32
"Ukoliko posedujete vazecu americku vizu , povratnu avionsku kartu i ukoliko se od momenta sletanja u Londonu do momenta poletanja ne zadrzavate duze od 24 sata, onda Vam nije potrebna tranzitna viza za Veliku Britaniju. Ovo pravilo vazi i u slucaju da slecete na aerodrom Heathrow a polecete sa Gatwick-a.
Ukoliko se na aerodromu u Londonu ipak zadrzavate duze od 24 sata ,onda Vam je potrebna tranzitna viza i sve informacije u vezi tranzitnih viza mozete naci na sajtu http://www.ukvisas.g...ransit#23093068 "
Velika zapadna tura!!!
Putopis St. Petersburg
Putopis iz Rima
Napisano: 29. Nov 2010 - 17:43
Meni se to desilo par puta, zadnji put prošlog septembra kad su štrajkovali JAT-ovci i nismo mogli da nastavimo iz Londona do Beograda. Bez problema smo dobili privremene vize i izašli sa aerodroma u hotel.
Inače, varijanta sa zadržavanjem više od 24 sata je samo u domenu teorije, jer ako se to desi, znači da je neki let otkazan, tada odgovorna kompanija preuzima brigu da vam obezbedi privremene vize i smeštaj. Sami, ne verujem da možemo/želimo da odlučimo da sedimo na aerodromu iz ćefa preko 24 sata
A sad stvarno - srećan ti put i opušteno

Napisano: 29. Nov 2010 - 19:46
Velika zapadna tura!!!
Putopis St. Petersburg
Putopis iz Rima
Napisano: 28. Feb 2011 - 05:05
mozda malo kasnije uskacem u temu al ajde dapokusam.
I ja planiram, ali do vasingtona za koji mesec i gledam karte.
ako npr. uzmem sa hitrou-a do vasingtona a do londona preko lutona, uz USA vizu mi je potrebna i britanska tranzitna, right?
Napisano: 28. Feb 2011 - 19:10
Velika zapadna tura!!!
Putopis St. Petersburg
Putopis iz Rima
Napisano: 28. Feb 2011 - 19:14
Napisano: 28. Feb 2011 - 19:35
Napisano: 01. Mar 2011 - 18:58
"Postovani,
11.12. letim za New York preko Londona, do Londona letim Jatovim letom, a od Londona British Airways-om BA 179. Imam povratnu kartu za 26.12. iz New York-a do Beograda (isto preko Londona). I imam americku turisticku vizu na 10 godina. Moje pitanje je da li mi je potrebna britanska tranzitna viza (oba leta su sa Heatrhrow aeodroma, slecem iz BG na terminal 4, a za NY letim sa terminala 5, u povratku suprotno).
Ako je potrebna viza, sta mi je potrebno za istu i kada mogu i za koliko da je izvadim.
Hvala unapred,"
i odgovor:
"Hvala na Vasem mejlu.
Ukoliko posedujete vazecu americku vizu , povratnu avionsku kartu i ukoliko se od momenta sletanja u Londonu do momenta poletanja ne zadrzavate duze od 24 sata, onda Vam nije potrebna tranzitna viza za Veliku Britaniju. Ovo pravilo vazi i u slucaju da slecete na aerodrom Heathrow a polecete sa Gatwick-a.
Ukoliko se na aerodromu u Londonu ipak zadrzavate duze od 24 sata ,onda Vam je potrebna tranzitna viza i sve informacije u vezi tranzitnih viza mozete naci na sajtu http://www.ukvisas.g...ransit#23093068
S postovanjem"
Tako da najbolje da kontaktiras ambasadu na Belgrade.Visa@fco.gov.uk
Velika zapadna tura!!!
Putopis St. Petersburg
Putopis iz Rima
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0