Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Transsibirska železnica

• Ne možete pisati na ovoj temi
27 odgovora na temu

#16 vekim

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:497
  • ženski

Napisano: 01. Feb 2011 - 22:57

Samo da ti kazem da ces se divno provesti na proputovanju
Postavljena slikaPostavljena slikaPostavljena slikaPostavljena slikaPostavljena slikaPostavljena slikaPostavljena slikaPostavljena slikaPostavljena slikaPostavljena slikaPostavljena slika
Ja sam bila par meseci u Niznjevartovsku, ali on sam po sebi nije mnogo zanimljiv, mald je grad i osim zaledjenog Oba slabo ima nekih atrakcija, za razliku od Hanti Mansijska
Srecan put svakome ko se uputi

Postavljena slika

2 x 25.05. pre nekoliko godina je pocela jedina, najveca i najiskrenija ljubav

#17 Sladjana Maksimovic

putnik

• Član
  • Poruka:183
  • ženski

Napisano: 02. Feb 2011 - 02:27

Pogledaj porukuvukosavljevic @ 01. Feb 2011 - 18:44

mozda se kasno javljam,ali ako jos nisi realizovala put i ja se prijavljujem!!
planiram ove godine taj put sa zadrzavanjem mozda malo u mongoliji,a razmisljam jos:kina ili japan??
Ne nije kasno.Planirala sam za ovu godinu-septembar,ipak moracu tek sledece godine,verovatno ce to biti septembar.Ako odes ranije,nadam se imacemo dosta informacija od koristi,ako ne,onda idemo 2012.
Sladjana Maksimovic

#18 Sladjana Maksimovic

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 02. Feb 2011 - 02:30

Pogledaj porukuljerka @ 01. Feb 2011 - 18:50

Moram priznati Postavljena slika , da sam i ja zainteresovana za ovaj put, sa nastavkom do Japana, ali ne ove godine.
I ja cu moci tek naredne godine.Htedoh ove ali...Jos ne mogu da odlucim da li u Vladivostok pa Japan ili u Mongoliju pa Lasu.
Sladjana Maksimovic

#19 Sladjana Maksimovic

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 02. Feb 2011 - 02:32

Pogledaj porukuvekim @ 01. Feb 2011 - 22:57

Samo da ti kazem da ces se divno provesti na proputovanju
Postavljena slikaPostavljena slikaPostavljena slikaPostavljena slikaPostavljena slikaPostavljena slikaPostavljena slikaPostavljena slikaPostavljena slikaPostavljena slikaPostavljena slika
Ja sam bila par meseci u Niznjevartovsku, ali on sam po sebi nije mnogo zanimljiv, mald je grad i osim zaledjenog Oba slabo ima nekih atrakcija, za razliku od Hanti Mansijska
Srecan put svakome ko se uputi
Hvala na podrsci i divnim fotkicama.Nadam se da ces nam dti jos detalja koji ce nam biti od koristi.Hvala.
Sladjana Maksimovic

#20 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 02. Feb 2011 - 13:22

Jedna od zivotnih zelja, kad su putovanja u pitanju.

Mozda nekad, negde rekoh ovde.

:)

#21 vekim

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:497
  • ženski

Napisano: 02. Feb 2011 - 17:25

moje licno zapazanje je da leto u Sibiru bar kad sam ja u pitanju vrlo neprijatno iskustvo, pretoplo, uzasno vlazno, komarci kao rode, ipak je deo u kom sam ja bila mocvaran, cak mi je i zima bila prijatnija. Zima je nezgodna zbog kratkog ili skoro nikakvog dana, u zavsnosti koliko severno vas put nanosi, i naravno zbog bas niskih temperatura, mada i one nisu problem, ako ne duva vetar.
Najlepsi period je maj-jun, temperature su pristojne, vec je olistalo i suvo, dovoljno toplo za tanji dug rukav ili kratak, ne mogu da procenim da li je posle zime stvarno bilo bas toplo za kratke rukave, jer oni koji su dolazili u tom periodu su bili u dugim rukavima.
Dan je dug, oko 20-tog juna je 24h dan, potpuno lud osecaj,ali definitivno svoja putovanja ovim krajevima planirajte za taj period.
I moram da priznam da bih rado ponovila ovo iskustvo, meni se tamo bas dopalo :bez-zuba:

Postavljena slika

2 x 25.05. pre nekoliko godina je pocela jedina, najveca i najiskrenija ljubav

#22 oljica70

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:210
  • ženski

Napisano: 04. Feb 2011 - 10:55

Meni se čini da ni septembar ne bi bio loš termin za put jer se u tom periodu priroda oboji ,pa bi lepo bilo biti u tom periodu na putu .
Kupila sam onaj DVD na Nemačkom jeziku o Transibirskoj železnici , jer je i meni zanimljiva ova ruta i volela bih i ja da jednog dana pođem, međutim dvd nje ništa posebno više snimaju turiste nego okolinu kroz koju se prolazi . Mnogo je bolja ona brošura koja ide uz dvd .Čitajuči taj prilog čini mi se da bi polazak kraj avgusta i početak septembra bio idealan , naročito za one koji dalje nastavljaju kroz Mongoliju i Kinu.

#23 Sladjana Maksimovic

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 07. Feb 2011 - 19:54

Uzela sam i ja taj DVD, izdanje "Oko sveta", ipak na njemu je prikazano putovanje Orijent Ekspresom sto je preskupo.Lepsi je dozivljaj putovati pravim transsibircem i osetiti duh tog naroda,jer putovati sa njima,razgovarati,smejati se,deliti cak i prostor, isto je kao da Rusija prolazi pored vas.
Sladjana Maksimovic

#24 Cvrča

MFT moderator

• Član
  • Poruka:3722
  • ženski

Napisano: 09. Feb 2011 - 18:45

Slađo, kako teku pripreme? Vidim da si pomerila putovanje za sledeću godinu.
Htedoh da ti kažem za taj časopis, ali vidim da si ga već uzela. :klap:

Postavljena slika

#25 Sladjana Maksimovic

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 10. Feb 2011 - 17:42

E Cvrca,pripreme teku kako tako,vise su to pripreme informativnog karaktera,jos uvek.Valjda cu ovaj put ipak realizovati kad tad.Verujem u to. :nempojma:
Sladjana Maksimovic

#26 Cvrča

MFT moderator

• Član
  • Poruka:3722
  • ženski

Napisano: 10. Feb 2011 - 17:52

I ja verujem, i znam da ćeš otići. :klap:

Ovu poruku je izmenio Cvrča: 10. Feb 2011 - 17:53

Postavljena slika

#27 tara3110

turista

• Član
  • Poruka:52
  • muški

Napisano: 25. Feb 2011 - 00:12

http://voyagerhr.blo...%C5%BEeljeznica

mozda ce pomoci

#28 Sladjana Maksimovic

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 25. Feb 2011 - 19:42

Hvala Tara3110. Koristice mnogo. :klap: :zvizduk: :)
Sladjana Maksimovic

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0