Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Lefkada ili Parga

34 odgovora na temu

#1 cof

backpacker

• Član
  • Poruka:38

Napisano: 08. Apr 2007 - 13:01

POZDRAV SVIMA

Prosle godine smo bili na Tasosu, tako da se nadamo da cemo ove godine proci, ako ne jos bolje(ako je uopste to moguce), onda barem isto toliko :) jer smo se prosle godine odmorili EXTRA

e sad cilj je obici Zakintos (Navagio), Kefalonju (Myrtos Beach) Lefkadu i Pargu, pa je moje pitanje koja je bolja lokacija Lefkada ili Parga?

Svidja mi se Lefkada posto cemo imati ekstra plazu (Porto-Katsiki) u danima kad nas bude mrzelo da idemo na neko drugo ostrvo

inace nije problem putovanje autobusom do Porto-Katsiki, jer nam prosle godine isto tako nije bio problem da idemo do Alikija :), koe bi mesto trebalo da izaberemo da budemo sto blize toj plazi, a da ima u ponudi kod nas :)

obozavamo prirodu, plaze, uvale tako da ako imate jos neki predlog slobodno recite...

uh.. puno pitanja :)
SVAKI SAVET, ISKUSTVO PUNO CENIM!!!!

#2 igor.jankovic

putnik

• Član
  • Poruka:121

Napisano: 09. Apr 2007 - 10:53

Citat

e sad cilj je obici Zakintos (Navagio), Kefalonju (Myrtos Beach) Lefkadu i Pargu, pa je moje pitanje koja je bolja lokacija Lefkada ili Parga?
za ovo je bolja lefkada. parga je malo predaleko za kefaloniju. zakintos je mislim prevelik zalogaj za jednodnevni izlet (imas trajekt sa kefalonije, mislim jednom dnevno, ali dok stignes na kefaloniju, pa na trajekt....)

Citat

inace nije problem putovanje autobusom do Porto-Katsiki,
nisam siguran da imas autobus do tamo. imas neku varijantu sa camcem (tipa dnevni izlet). mada ako vas je vise onda bolje uzeti kola.

Citat

koe bi mesto trebalo da izaberemo da budemo sto blize toj plazi, a da ima u ponudi kod nas
pa od vecih mesta vasiliki. on je jos zgodan sto odatle ide i trajekt za Kefaloniju.
osim toga iz vasilikija imas brodice koji voze do plaze Agiofili (10-ak min, mislim da je 5E cena), koja je takodje fenomenalna.
na zalost, prosle godine samo je Matico radilo Lefkadu. smestaj je bio u mestu Nidri, ne bas blizu lepih plaza.

Citat

obozavamo prirodu, plaze, uvale tako da ako imate jos neki predlog slobodno recite...
po meni definitivno Lefkada, sa izletima na Kefaloniju (1,2 nocenja) i dnevnim izletima do parge.
jedino sto su ti za ovu varijantu kola neophodna.

#3 cof

backpacker

• Član

Napisano: 09. Apr 2007 - 12:35

hvala na odgovoru... sad si me ostavio u nedoumici :(, kako to da nemaju autobuski prevoz do porto katsiki?! Sto znaci da ce nam trebati svaki dan po 20e da odemo i da se vratimo sa plaze+ sto je pitanje da li ima iz Nidrija (gde su vile ) brodic ili prevoz do tamo

a parga je posebna prica, kao sto sam procitao ima par plaza, a agenciji bi trebalo da platim po 40e (ako ih uopste organizuje) za izlete jednodnevne

koliko je uopste rent-a-car

hvala jos jednom

#4 igor.jankovic

putnik

• Član

Napisano: 09. Apr 2007 - 13:04

kola (punto) su bila oko 240 evra za 10 dana (s tim sto smo zadnji dan dobili gratis). vredi svaki evro. posebno ako si u nidriju.
vodic (matico) nam je nudio da iznajmimo preko njih i neke njihove agencije ali je to bilo dranje (preko 40 evra dan).

iz nidrija imas izlete brodom, verovatno neki ukljucuju i katsiki. takodje imas varijantu taxi boat iz vasilikija (dosta blize katsikiju pa predpostavljam i jeftinije), a do vasilikija imas lokalni bus.

ipak razmisli o rentiranju kola. barem na 4,5 dana.

#5 dadolina

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:333
  • ženski

Napisano: 09. Apr 2007 - 13:17

Из Нидрија 99% може копненим делом, ја сам то исто питала на једној другој теми, али Влада72 је имао ауто...

Citat

Dadolina me je pitala gde je najbolje biti smesten, a da si u blizini plaza Lalaria na Skijatosu i Porto Katsiki na Lefkadi. U oba slucaja odgovor je isti, a to je da su te plaze na suprotnim stranama od, da kazem, turistickog dela ostrva, tako da je neminovno malo se provozati, ali ima sta da se vidi u toku voznje tako da to nije problem.
Cena 2 lezaljke i suncobrana je 8 evra na Porto Katsikiju. Iznad plaze (tacno 100 stepenika) imas 2-3 kafica sa predivnim pogledom.
Na Lalaria plazu se iskljucivo dalazi brodom tj. vodom.

user posted image

#6 cof

backpacker

• Član

Napisano: 09. Apr 2007 - 13:37

hvala ljudi, ozbiljno razmisljam o rentiranju kola ;)

#7 cof

backpacker

• Član

Napisano: 09. Apr 2007 - 13:51

ah da jel se zna koliko je ostrvo u obimu? Znam za Tasos da je nekih 90km oko ostrva

cisto da vidim koliko treba voznje od Nidrija do katsikija :)

#8 igor.jankovic

putnik

• Član

Napisano: 09. Apr 2007 - 14:06

dadolina @ 09. april 2007 u 12:13

Из Нидрија 99% може копненим делом, ја сам то исто питала на једној другој теми, али Влада72 је имао ауто...
da ne bude zabune:
postoji put do katsikija ali nema autobuske linije. znaci ili kola ili varijanta sa brodom

#9 cof

backpacker

• Član

Napisano: 09. Apr 2007 - 14:16

po ovim slikama ostrva koje gledam,ne verujem da od Nidrija do Porto Katsiki treba vise od 30min?

#10 Dragan

svetski putnik

• Član
  • Poruka:987

Napisano: 09. Apr 2007 - 17:43

Treba ti mnogo vise od 30 min. Nama je iz Nidrija preko mesta Kareje u centralnom delu ostrva do Agios Nikitasa i KAtisme trebalo oko 45 min, a od Katisme do Porto Katsikia ima jos mislim 15-20 km ne tako sjajnog puta, dakle racunaj najmanje 1h 15 min voznje ukoliko nije guzva. Postoji jos jedan put od Vasilikija na jugu do Porto Katsikija ali je on barem 2004.godine bio jos losijeg kvaliteta. O ovoj temi je dosta pisano u okviru " putevi na Lefkadi i Kefaloniji " , pogledaj mozda iscupas jos neku informaciju.

Inace, sve sto ti je Igor napisao gore mogu i ja da potpisem, s tim sto bih izdvojio i najmanje 1-2 dana za Itaku jer ima najlepse plaze. Cini mi se da u toku sezone ima brod iz Vasilikija za Itaku svakog dana.

#11 cof

backpacker

• Član

Napisano: 09. Apr 2007 - 19:08

pa dobro ni tih 1:15 nije strasno :)

pih bre, sve ste mi odgovorili, odoh da citam jos nesto pa da dalje smaram :)

poz

#12 arxmilan

backpacker

• Član
  • Poruka:9

Napisano: 13. Jun 2009 - 17:34

Parga po meni nema lepe plaze..jedino je lepa navece da se prosetas malo po stepenicama gore dole...inace ako odsednes u Pargi imas prilike da odes do dva ostrva prekoputa jer su lepa...Lefkada je druga pricaa

#13 aradia

backpacker

• Član
  • Poruka:18
  • ženski

Napisano: 14. Jun 2009 - 13:57

Valtos ti nije lep? :o
Slažem se da Lefkada ima PRELEPE plaže, ali ni Parga nije za bacanje... ;)

#14 suki

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2395
  • ženski

Napisano: 14. Jun 2009 - 17:58

Drugacije je!
Parga je vise mirnija varijanta, mada ima i tu puno mogucnosti, a Lefkada vise za aktivni odmor. Tacno je da u Pargi nema plaza sa krecnjackim stenama i tirkiznim morem, ovog tipa
Postavljena slika
ali treba imati na umu da to nije plaza ispred apartmana i da do nje treba sipciti, tj. voziti.

A po meni i ovo je itekako lepo-plaze Parge
Postavljena slika-Valtos

Postavljena slika-mala plaza

Postavljena slika-Sarakiniko

Ovu poruku je izmenio suki: 14. Jun 2009 - 17:59

#15 aradia

backpacker

• Član
  • Poruka:18
  • ženski

Napisano: 14. Jun 2009 - 21:21

Slike dovoljno govore :D