Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Grza kod Paracina, Resavski kraj, Lisine...

• Ne možete pisati na ovoj temi
55 odgovora na temu

#46 54321

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 27. May 2011 - 15:02

Pozdrav svima.

Zanima me da li neko zna postoji li neka agencija u Beogradu koja organizuje izlete do Resavske pecine i okoline posto nisam u mogucnosti da dolazim u sopstvenoj reziji. Odgovarala bi mi neka organizovana turisticka grupna poseta.

Hvala :)

#47 Machak

backpacker

• Član
  • Poruka:46
  • ženski

Napisano: 04. Oct 2011 - 11:15

Volela bih da se pridružim nekim od predhodnih postova...Po meni Lisine i ceo taj krajolik, vodopad, restorančuć u neposrednoj blizini su prelepi za oko i odmor u psihofizičkom smislu. Imala sam prilike da obedujem i u izgorelom restoranu i užitak je bio fenomanalan, pastrmka na žaru...mmmm. Ali, takođe, moram da se složim da sadašnji restoran nije ni blizu predhodnom, na žalost. Medjutim, ovo mesto je potrebno posetiti PRVOBITNO I PREVASHODNO zbog prelepe priorode!

#48 MINJA011

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:368
  • muški

Napisano: 04. Oct 2011 - 12:29

Слажем се да је стари ресторан био бољи, али и нови је веома добар. Природа у околини је јако лепа. Обавезно треба обићи и Манасију, Раваницу, Ресавску пећину, Деспотовац...

#49 jelenabata

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1405
  • nije upisan

Napisano: 27. Oct 2011 - 13:43

Evo da pokrenemo nešto iz naših krajeva... Mi bili tamo više puta, ali moramo da se vratimo zbog Resave, manastira i Vas..
Za početak evo jednog videa iz 2007-e. Imamo toga još, a znamo da ste i Vi u tom fazonu... pa ajde da se malo razgovaramo na tu temu...

[url="http://www.youtube.com/watch?v=HtisdGgRWpE"]http://www.youtube.c...h?v=HtisdGgRWpE[/url]

Video je sniman foto aparatom (u to vreme bilo čudo), pa izvinite na lošem snimku, ali biće toga još (samo Vas čekamo).

Ovu poruku je izmenio jelenabata: 27. Oct 2011 - 13:47

#50 Dragana011

backpacker

• Član
  • Poruka:8
  • ženski

Napisano: 27. Oct 2011 - 13:57

Prelep kraj.

#51 jelenabata

svetski putnik

• Član
  • nije upisan

Napisano: 27. Oct 2011 - 14:40

Не, не, драги моји... ОВО ЈЕ ТЕК ПОЧЕТАК!!!

#52 pefkari

tasoslijka, kaficanka, putofil

• Član
  • Poruka:21669
  • ženski

Napisano: 28. Oct 2011 - 00:17

Vickasti moj druze, ;), da pohvalim video i kazem da mi je zao sto si ga ovako kasno postavio, jer pocinje lose vreme... Da je prolece, koliko sledeceg vikenda bismo otisli tamo, da doprinesemo temi! :klap: Vidi se da je priroda prelepa, svidja mi se kako si snimio, a otkad sam u pozadini cula Nenu Djurovic, vrtim pesmu na YT! :P (ne pamtim kad sam je poslednji put cula!)...cim mi pristigne "novi kontigent"-dobijas veliki + ! :) :srce:

Ovu poruku je izmenio pefkari: 28. Oct 2011 - 00:19

#53 srećan putnik

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:497
  • muški

Napisano: 28. Oct 2011 - 10:57

VELIKI PLUS! :klap:
Priroda je... :srce:
Posle vašeg (mislim na oboje) videa,
ovaj kraj sam ubeležio u spisak šta
treba obići.

#54 jelenabata

svetski putnik

• Član
  • nije upisan

Napisano: 01. Nov 2011 - 10:25

Ако неко још није видео ево и фото тура са лица места

МФТ Велики Бук

#55 bassomnia

backpacker

• Član
  • Poruka:18
  • muški

Napisano: 29. Apr 2012 - 10:07

Ja cu ove godine za 1.maj da krenem jednom zanimljivom rutom, koju i preporucujem, jer ima MNOGO TOGA ZANIMLJIVOG DA SE VIDI na sve ukupno 50ak kilometara:

Despotovac - manastir Manasija - kada krenete ka RESAVSKOJ PECINI i LISINAMA, usput cete naići na PARK MAKETU Despotovac gde možete da vidite srednjevekovne manastire u obliku makete rađene u razmeri 1:17 (ulaz je 100din) - zatim vam je na par kilometara vodopad Lisine koji od ove godine malo drugacije izgleda jer se odronila jedna od glavnih stena (tu mozete i da raspalite roštilj poviše vodopada pored ledene rečice) - Resavska pećina je isto tako jako blizu i ulaz je 300din - zatim se vratite do sela DVORIŠTE odakle imate skretanje ka ĆUPRIJI - kada nastavite tom putanjom prolazite pored RESAVICE, RAVNE REKE, skoro napustenih rudarskih mesta, cuvenihPASULJANSKIH LIVADA (ko je bio u vojsci zna o cemu se radi) - mozete da obidjete MUZEJ UGLJARSTVA u SENJSKOM RUDNIKU koji je dalje usput - nailazite na odvajanje za SISEVAC levo (imate par kilometara do njega.tu je manastir SISOJEVAC star 8 vekova, postoji par izvora sa termalnom vodom i bazenima pa se mozete i okupati, mozete kupiti svezu pastrmku) - vraćate se na regionalni put DESPOTOVAC - ĆUPRIJA i nailazite na manastir RAVANICU gde isto pored reke mozete da raspalite rostilj, obiđete manastirski kompleks i nastavite dalje - u selu SENJE imate skretanje za selo STUBICU, pa ide POPOVAC, BOŠNJANE (raspitajte se) koje ce vas dalje izvesti na regionalni put PARACIN - ZAJECAR - nastavljate ka ZAJECARU i videcete veliki krst na jednom brdu sa desne strane ( tu mozete da svratite do manastira LEŠJE koji se nalazi u istoimenom selu...manastir je kopija Ruskih crkava, oko manastira su razni lekoviti izvori...makar zbog prelepog pogleda koji se pruža iz manastirskog dvorišta ili da kupite mirišljavi tamjan koji je mnoooogo bolji od indijskih štapića) - dalji put ka ZAJEČARU (oko 10ak km) vas dovodi do moje krajnje destinacije GRZE. Prelepi predeli, izvor, rečica...taman da stignete 1. maja u 16h jer će biti i koncert NEVERNIH BEBA , koje ce se u potpunosti uklopiti u atmosferu predela GRZE.

To je moja preporuka, ne samo za Prvi maj...zaista bogat sadrzaj...prelepi predeli...

(ko ima vremena jako blizu od GRZE je i planina RTANJ i cuveni rtanjski čaj)

Pogledaj porukuSladjana Maksimovic @ 02. Oct 2008 - 12:31

Obidji kanjon Suvaje,vrelo i vodopad Veliki Buk,sve je u neposrednioj blizini.Ja bih polovinom Oktobra trbala da idem na jednodnevni izlet tamo i meni su navedeno preporucili. Lep provod!

mene interesuje kako da dodjem do kanjona i Prskala...jel moze autom

#56 Cvrča

MFT moderator

• Član
  • Poruka:3722
  • ženski

Napisano: 06. May 2012 - 09:02

Resavski kraj je prelep. Ja sam ga posetila prošlog leta i baš mi se svideo. Obišla sam Resavsku pećinu, manstire Manasiju i Ravanicu, vodopad Veliki buk, kao i park maketa kod Despotovca. Ceo predeo je jako zanimljiv i u njemu se može napraviti baš zanimljiv izlet.
Moju foto-turu možete pogledati ovde.

Postavljena slika

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0