Odmah da ti kazem da bih rado isao tamo da letujem. Mestasce je super, nabudzeno naravno. Gotovo sve je podredjeno onima sa dubljim dzepom, pa tako i od hotela mozes da vidis samo "naj od naj" , uradjenih naravno kako di se uklopili u autenticnu atmosferu. El Guna zapravo pripada Hurgadi, nalazi se, ako se ne varam, na nekih 10ak km od Hurgade. To zemljiste je kupio neki ultra bogati egipcanin i napravio cudo. Koliko je podredjeno (imucnijim) turistima govori i podatak da je ulazak u grad zabranjen egipcanima (osim naravno onima koji tu rade). U komsiluku i nema civilazije,tako reci grad je sam na obali. Ulazak u grad zapravo oznacava "prijavnica" gde se kontrolise ulazak. Ako eventualno, kao i mi, neko planira da krene taxijem iz Hurgade(preporucujem da izbegnete agencijske izlete, jer je njihov program totalno bez veze, a i samoinicijativno cete se bolje organizavati i naravno imati svu slobodu) taxistima nije dozvoljen ulazak u grad vec ce vas dovesti upravo do spomenute prijavnice.Postoji mini taxi-trotockasi koji te vozi do zeljenog mesta , s obzirom da bas pesaka i ne mozes za kratko vreme sve da obidjes. Ceo grad je ispresecan kanalima i pun je mostica(El Gunu, verovatno si vec negde procitala na forumu, zovu i Africkom Venecijom). Od jedne do druge plaze vozis se brodicima, prilicno simpaticno. Bez obzira sto nismo bili gosti nekog od hotela, nisu nam pravili problem oko ulaska na plaze, a s obzirom da smo mi kao bili puni sebe, mozda su bas mislili da smo "jedni od onih"

. Do duse, svaka plaza se placa. Voda je naravno odlicna, gde god, plaze takodje. Mozete na samoj plazi jahati konje ili kamile. Naravno, restorana i kafica ima gomila, atmosfera je prilicno mirna danju, onako opustena i potpuno odgovara. Ceo grad je jedna celina, pre svega u arhitektonskom smislu, sasvim prilagodjen podneblju i savrseno se uklapa u ambijent. Marina je odlicna, sa basticama, mestima za odmor i kuliranje....Cene na nase iznenadjenje, nisu bile nesto drasticno skuplje nego u Hurgadi. Ili smo mi izabrali "pogresna" mesta za pljugu i kafu

. U gradu postoji i mali Akvarijum koji radi svaki dan ali i nije toliko impresivan...Eto, to su moji utisci. Kako je u Hiltonu ili Hajatu, pricace ti neko drugi