Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Niška Banja

72 odgovora na temu

#61 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • Poruka:9422
  • ženski

Napisano: 17. Apr 2011 - 00:25

Danas sam bila u spa i sada sam kao nova :klap:
Cisto, sredjeno, predivno. Cena djakuzi+bazen+klupe za dvoje je 1200 din. Malo je poskupelo, ali vredi. Voda je vredna svega, jer zaista posle uzivanja u njoj mene danas ne boli ni vrat ni kicma.
......................................................
Postavljena slika Postavljena slika

#62 Mupovac

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:242

Napisano: 17. Apr 2011 - 15:30

A jel' tačno da "Nišku Banju sijalice krase"??? :zvizduk: :zvizduk: :zvizduk:

Ovu poruku je izmenio Mupovac: 17. Apr 2011 - 15:22

#63 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • ženski

Napisano: 03. May 2011 - 16:43

Krasi dobra voda i lepa priroda. ;)

Postavljena slika

#64 sandracale

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1544
  • ženski

Napisano: 19. May 2011 - 14:42

Da, priroda je sjajna, evo par slicica od jesenas a bice uskoro i novih :klap:

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika
When there is a will there is a way, impossible is nothing...

#65 sandracale

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1544
  • ženski

Napisano: 19. May 2011 - 14:44

Fontane

Postavljena slika

Postavljena slika
Cesma Tri Kralja u Parku

Postavljena slika

Postavljena slika
Spomenik palim borcima 1941 - 1945 god.

Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio sandracale: 19. May 2011 - 14:47

When there is a will there is a way, impossible is nothing...

#66 srećan putnik

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:497
  • muški

Napisano: 08. Aug 2011 - 21:57

Ljubitelji banje, molim preporuku za dobar smeštaj.
Može apartman, studio, soba (za dvoje - imamo
original venčani list). :klap:
Videćemo šta će da kaže čika Mile.
Bitno je samo da su dušeci dobri.

#67 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • ženski

Napisano: 08. Aug 2011 - 23:10

Mogu ti ja pomoci, dacu ti br.tel. pa ti sam tamo trazi sta ti odgovara.

#68 srećan putnik

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 09. Aug 2011 - 13:15

Može broj telefona. :novine:

#69 Mladen84

turista

• Član
  • Poruka:52

Napisano: 15. Sep 2011 - 02:42

kratak opis za sve koji samo prolaze kroz nis i nameravaju samo da prosetaju banjom :)

kako do banje automobilom i opste informacije o putu:
niska banja se nalazi na tacno 9.2 kilometra od centra grada. do banje se iz centra stize na sledeci nacin:
idete vozdovom ulicom ka istoku, a na raskrsnici vozdove i vojvode misica nastavljate pravo novoasvaltiranim bulevarom zorana djindjica i vozite samo pravo ka vasoj destinaciji, dakle ne skrecete nigde; ogranicenje brzine u gradskom jezgru je 50 km na sat, a kada budete presli lukoilovu pumpu kod novosagradjenog kruznog toka gde se ukrstaju dva bulevara, ogranicenje iznosi 60 km. tom brzinom mozete voziti sve do ulaza u nisku banju. na samom ulazu u banju, nalazi se kruzni tok, na kom cete skrenuti desno i uzbrdicom se penjati ka banji. brzina je ogranicena na 40 km, tako da ne brzate zbog pesaka i dece, ali i zbog visokih kazni koje vam policija moze izreci ukoliko vas zatekne u prekoracenju. svoj auto mozete parkirati na jednom od dva veca parkinga. jedan se nalazi preko puta radona, a drugi na pocetku setalista s desne strane. do prvog parkinga stizete tako sto cete skrenuti levo u prvoj ulici pre samog setalista. do drugog parkinga dolazite tako sto cete ici do samog setalista, pa na autobuskoj okretnici (neka vrsta improvizovanog kruznog toka) ici desno, i nakon 10ak metara naici cete na parking. bitna informacija je da se parkinzi ne naplacuju.

Setaliste, topla voda, restorani i kafici, staza zdravlja, smestaj:

setaliste niske banje je predivno, renovirano 2008. godine. ulica je poplocana granitnim plocama i banji daje potpuno drugi sjaj i izgled u odnosu na onaj kakav je imala do 2008. godine. setaliste je siroko, uredjeno, cisto, sa drvoredima i cvecem, i naravno, sa drvenim klupama kako bi posetioci mogli da se odmore. setaliste nije ni predugo ni prekratko, kako ga neki opisuju. ukoliko ozednite, na sredini setalista cete naci cesmu. sa leve strane setalista se nalazi ono zbog cega turisti dolaze, a to je TOPLA VODA, u kojoj mozete brckati noge :)
voda tece kroz kanal i sliva se kod radona, neka vrsta improvizovanog vodopada. leti cete tesko naci mesto da sednete i gurnete svoje noge, zbog velike guzve koju ova atrakcija stvara. temperatura vode je oko 30 stepeni. prelepi travnjaci, dva vidikovca, beli dud pod zastitom drzave, i svez vazduh ce vas sigurno ocarati, bar sto se tice ovog kraja setalista.
sa desne strane glavnog setalista, nalaze se prelepe fontane, koje rade i pustaju vodu u letnjem periodu do 12 sati uvece. takodje se sa te strane nalazi i medicinska ustanova zelengora. iza fontana se nalazi i brdo, na kom se nalazi i staza zdravlja. velika mana je to sto je staza slabo osvetljena javnom rasvetom. ukoliko ste prvi put u banji, nemojte propustiti priliku da je pogledate sa tog uzvisenja.
u banji imate i par kafica i restorana. smestaj cete lako naci, ali po razlicitim cenama.

sve u svemu, dodjite i obidjite banju. bicete bogatiji za jos jedno iskustvo i jos jednu destinaciju :) nadam se da nisam bio dosadan :)

Ovu poruku je izmenio Mladen84: 15. Sep 2011 - 02:46

#70 srećan putnik

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 09. Nov 2011 - 18:41

Park - Niška banja, u pozadini vrh Koritnjak

Postavljena slika

Park - Niška banja

Postavljena slika

Park - Niška banja, česma Tri kralja

Postavljena slika

Kralj Aleksandar Obrenović

Postavljena slika

Kralj Aleksandar Karađorđević

Postavljena slika

Kralj Milan Obrenović

Postavljena slika

#71 Waterflow

backpacker

• Član
  • Poruka:9
  • muški

Napisano: 09. Nov 2011 - 22:36

U Niškoj Banji je trenutno u toku velika rekonstrukcija parka. Ovaj put nije samo na rečima... Radovi su počeli i radi se punom parom...

Budući izgled parka:

[url="http://vimeo.com/27738838"]http://vimeo.com/27738838[/url]

[url="http://vimeo.com/25068815"]http://vimeo.com/25068815[/url]

#72 rudar

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 12. Jan 2012 - 02:06

Nov sam na forumu, pa da se upišem sa par fotografija iz Niške banje:

vodopad ispod hotela Radon

Postavljena slika

vodene staze u parku

Postavljena slika

pogled na Suvu planinu (najviši vrh Trem 1810m) sa vrha Crni kamen (865m), nedaleko od banje

Postavljena slika

#73 milos55

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 31. Jan 2012 - 19:51

Pa mogu ti reci da i ja nisam zadovoljan mnogo je losa usluga,jednom sam bio i ne mislim da se vracam tamo,za setnju je super sve je suma oko tebe cist vazduh,i parkic je super ali uslugama nisam zadovoljan,cuo sam da je lepo u Ribarskoj banji pa sad mislim tamo da idem...

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0