Hotel vs. Resort
Napisano: 07. Sep 2010 - 00:36
Napisano: 07. Sep 2010 - 14:11
Ovu poruku je izmenio ljerka: 25. Apr 2011 - 14:42
obrisan citat, direktan odgovor na post
Napisano: 07. Sep 2010 - 17:55
Zasto je hotel skuplji od resorta ako ima manje sadržaja?
Ovu poruku je izmenio ljerka: 25. Apr 2011 - 14:44
Napisano: 09. Sep 2010 - 16:14
Ovu poruku je izmenio ljerka: 25. Apr 2011 - 14:43
Napisano: 10. Sep 2010 - 00:04
znaci u obzir spada i grand plaza hotel ili resort mada i dalje ne kapram razliku jer sve sto si nabrajala dobijas i u hotelu. mada najverovatnije el palacio bvar tako sad stvari stoje. jel me grand plaza asocira na TV Pink.
da li su te sobe razbacane po resortu ili su u jednom objektu zgradi. kad sam pitao agenciju u cemu je razlika rekli su mi " hotel ima svoju plazu a resort nema ali koristi plazu hotela" sto nisam skapirao sta je htela time da kaze, jer mu to dodje kao da i resort ima svoju plazu posto je iz istog lanca i naziva i na istom su mestu.
Ovu poruku je izmenio srkicom: 10. Sep 2010 - 00:10
Napisano: 10. Sep 2010 - 10:41
Napisano: 10. Sep 2010 - 11:20
srkicom @ 10. Sep 2010 - 00:04
El Palacio ti je pun pogodak, veruj mi. Onaj drugi, mirette, ima jako ruznu plazu (a bukvalno su jedan pored drugog). Nemam pojma sta su ti nalupetali u agenciji, ali palacio ima svoju plazu, koja je ogromna i nalazi se skroz oko zaliva koji pripada palaciu. Na toj plazi je najveci deo sa jako dubokom vodom (mozes ili da skaces u vodu ili da silazis niz stepenice), ali ima i deo sa plicakom u kom je pesak. Tu, gde je plicak, odmah pored je i velik i lep bazen, u kom se ja nisam kupala, jer je more prelepo. Osim toga, ono sto se meni najvise svidelo, ima svoj koralni greben. Kao sto sam napisala palacio ima svoj zaliv i bukvalno je ceo objekat oko tog zaliva, u obliku potkovice. Najbolje sobe su one koje su udaljene od glavne zgrade, koja se nalazi, kako bi rekla, bukvalno u sredini i koje gledaju prema centralnoj Hurgadi. Najbolje su zbog pogleda za koji se ne zna da li je lepsi u toku dana, prilikom zalaska sunca ili po noci. I te sobe, koje nisu u neposrednoj blizini glavne zgrade nisu daleko od glavne zgrade. Do glavne zgrade ima, ne mogu sad da procenim u metrima, ali vremenski minut do dva! Ima mnogo ulaza u taj deo hotela gde je najvise soba, tako da cim izadjes iz zgrade, na plazi si, u kom god delu zgrade da se nalazis. Mi smo (nas cetvoro, zajedno) ove godine, kada smo uzimali kljuceve od sobe, na recepciji dali mito od 5eura (svi zajedno toliko) da nam da bas te sobe sa tim pogledom i da sobe budu blizu. Trazili smo sobe sa pogledom ka otvorenom moru i ka centralnoj Hurgadi i dobili smo ih. Stavila sam slike pre neke 2 nedelje u foto turu. Zovu se Sunny days El Palacio resort bas zbog pogleda, pa pogledaj o cemu ti pricam. El Palacio je strava, ali stvarno! Lep je, cist je i lokacija mu je sjajna. Malo je izvan centralnog dela, a opet je blizu svega. Videla sam da mnogima smeta kada su bas u samom centru Hurgade, jer je tamo jako prljavo na ulicama. U stvari, nije toliko prljavo, koliko sve deluje neuredno, pa je onda ljudima smetalo sto cim izadju iz hotela izlaze na takvu ulicu. Kada se izadje iz El Palacia izlazi se na ulicu, gde ima X taxista i za male pare dolazis u koji god hoces deo Hurgade. Taxi je jako jeftin. Ne popustaj u cenjkanju! Ako ti kazes 10 funti do Sakale (stari deo), on moze da ti prica sta hoce, ti ostani pri svome i kreni prema sledecem taxiju i dobices cenu koju si trazio i to od onog prvog koji je hteo da te vozi za vecu cenu, posto stvarno ima mnogo taxista i ako nece prvi hoce neko drugi i oni to znaju. Do nove marine ni slucajno nemoj da dajes vise od 5 funti (oko 75 dinara). Do Memse (novi deo) nemoj da dajes vise od 15 funti. E, da, sad sam se setila jos necega, a to je VODA! U El Palaciu ti vodu daju u flasicama od 750ml i u toku dana (od 10 do 24 kada radi bar samo za vodu) mozes da je uzmes koliko god hoces. Mi smo uzimali po dve flase svako svaki put kada prodjemo pored tog bara i stalno smo imali pun frizider hladne vode (u baru ne dobijes hladnu, bez obzira sto je stalno hlade, ali ima mnogo soba i mnogo ljudi, pa ne mogu da stignu da je ohlade). E, sad, kada si u hotelu, u mnogim hotelima je ZABRANJENO da unosis u hotel vodu koju kupis napolju, vec te teraju da u hotelu kupujes vodu. Razlika u ceni kada kupis vodu napolju u prodavnici i kada je kupujes u hotelu je ogromna. U El Palaciu nema potrebe da kupujes vodu napolju, posto je dobijas u samom resortu. Ne znam koja je temperatura u Hurgadi u oktobru, ali u avgustu je jako visoka i pije se puno vode. U jednom hotelu u kom smo bili pre dve godine su proveravali sta gosti unose u torbama na ulazu u hotel i stvarno su oduzimali i vodu i sokove. Ovde te niko ne proverava, sto je i logicno, posto ti je i onako sve ukljuceno u cenu, tako da ih boli uvo jesi li bio lud da kupujes vodu u gradu i vuces je u zgradu, kada tu vodu i onako ne placas unutra. Ne znam hoce li vam u agenciji reci vezano za lekove da su mnogo jeftiniji u bilo kojoj apoteci u starom delu Hurgade, nego u apoteci koja se nalazi pored ulaza u resort, ali, ako vam ne kazu, evo, ja ti kazem. Mnogo su jeftiniji u gradu. Apoteke u gradu cete lako prepoznati jer imaju velike oznake. Mi smo kupovali lekice u apotekama koje nisu na glavnoj ulici, vec su u sporednim ulicama (jasno se vide iz glavne ulice). Ovo ti pisem za svaki slucaj. Evo, ja sam 3 godine za redom bila u Hurgadi i ni jednom nisam imala problem sa stomacnim virusom. Moja sestra je ove godine prvi put imala taj problem (a i njoj je bila treca godina tamo), ali je popila lekic cim je uvece osetila bol u stomaku i preko noci je proslo. Vec sutradan je isla na ronjenje. Ako dobijete dijareju, to nije znak da imate taj virus! Dijareja moze da se javi i zbog velikih vrucina koje su tamo, pa dok se organizam malo ne navikne, kao i zbog promene nacina ishrane, posto se hrana ipak razlikuje od nase. Znak da imate taj virus je jak bol u stomaku pracen dijarejom, a ponekad i povisenom temperaturom. Ovo sam ti opet napisala zato sto mnogi ljudi koje poznajem, kad odu u Egipat odmah pocnu da se kljukaju nekim tabletama bez ikakvog razloga, a ja bas i nisam pristalica toga da se lekovi piju bez potrebe. Cak i ako dobijete taj virus, nije nista strasno! Moj brat je prosle godine imao najgori oblik tog virusa (bol, temperatura, povracanje, dijareja, znaci, potpuna dehidracija) i lekar ga je popravio u roku od 10 minuta. Neka vas niko ne plasi tim virusom. Mnogi su sami sebi dali dijagnozu da ga imaju, a nisu ga imali. Da ne duzim, ako se dvoumis izmedju El Palacia i onog drugog pored, idi u El palacio! Taj ko ti je rekao da nema svoju plazu te je onako posteno slagao. Cak mislim, u ovom slucaju, da oni iz onog drugog smeju da dolaze na plazu El palacia. Mi smo bili na plazi onog drugog i nije nam se svidela. Sto se granda tice i ja se verovatno ne bi odlucila za taj hotel zbog pinka
Ovu poruku je izmenio ljerka: 25. Apr 2011 - 14:44
skracen citat
Napisano: 15. Sep 2010 - 19:46
idem 01.10. u El Palacio i cini mi se po tvom komentu, da nisam pogresio sa izborom.
Prvi put u Egiptu
Napisano: 16. Sep 2010 - 10:43
Jelena-Su @ 10. Sep 2010 - 10:41
Ja mislim da ljudi povezuju naziv "resort" sa time da se ceo kompleks nalazi daleko od grada i desavanja. U najvecem broju slucaja je to tacno i bas zato sto su daleko moraju u samom resortu da organizuju zabavu za goste, ali to nije slucaj sa El Palacio resortom. El Palacio ima fantasticnu lokaciju. Nije u samom centru, ali je cantar jako blizu. Ja sam do sada dva puta bila u hotelima u Hurgadi i ovo mi je bilo prvi put da sam u resortu i bilo mi je daleko najbolje sto se tice smestaja. U Sakalu (stari deo) smo isli i danju i nocu, tako da nam nije manjkalo ni provoda, a ni upoznavanja grada. Ovaj resort stvarno ima extra lokaciju, tako da mu je to sto se zove resort samo prednost zbog svih sadrzaja u samom resortu, kao i zbog cinjenice da tokom boravka ne morate da potrosite ni jednu jedinu paru ni za vodu ni za sokove ni za hranu, ni za sta! Ako zelite provod na 5 minuta ste od svih nocnih desavanja, a ako zelite da ostanete u resortu imate organizovanu zabavu i sve vam je ukljuceno u cenu boravka. Ovaj resort je zaista moja topla preporuka za SVE!
Napisano: 21. Nov 2010 - 02:14
Čitajući tvoju preporuku, iako se ranije nisam javljao, odlučio sam se za EL PALACIO sa suprugom u prvoj polovini novembra. Ne samo da je tačno sve što si napisala nego sam ja stekao zaista pravi utisak o onome šta je tamo i hotel doživeo kao da sam već bio u njemu. U potpunosti se slažem sa tvojim ocenama, zahvaljujem ti se na detaljnim opisima jer su me oni odvratili od toga da odem u ELISEYS koji sam već bio odabrao. Moje mišljenje je da za onoliko para koliko date za EL PALACIO u stvari dobijete najviše u toj kategoriji. Normalno je da luksuz koji daje Hilton ili Steinbergerg ima svoju cenu, ali ja se ionako tamo ne bi osecao lepo kao u EL PALACIO hotelu. Jos jedna stvarkoju bih napomenuo, je ta da se osoblje hotela zaista iskreno trudi da se osećate kao kraljevsko veličanstvo GOST a ja sam se tako osećao na svakom koraku. Temperature vazduha i mora u novembru su neverovatne i meni je bilo žao da odem da spavam jer se ne zna da li je lepše i toplije more ili vazduh kako danju tako i noću. Hvala na iscrpnim opisima još jednom.
Ovu poruku je izmenio ljerka: 25. Apr 2011 - 14:38
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0