Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Terme Čatež

19 odgovora na temu

#1 marko.mj

backpacker

• Član
  • Poruka:20

Napisano: 22. Aug 2010 - 15:34

Ima li neko iskustva iz Termi Čatež, kakva su iskustva?

#2 Inspektor Blaža

svetski putnik

• Član
  • Poruka:644
  • muški

Napisano: 01. Sep 2010 - 22:55

Ukratko - jako lepa.
Za decu je idealno - termalna rivijera, tobogani itd.
Mada 3-4 dana dosta. Brzo dosadi.
Mi poslednji dan nismo ni išli na termalnu rivijeru jer je velika gužva. Bilo nam je opuštenije da se kupamo na bazenima našeg hotela - Čatež, kojeg inače preporučujem pre nego Toplice i Terme.

Leti je tu i kamp, indijansko selo, gusarski zaliv, letnja rivijera sa mnoštvom bazena i tobogana.
U jesen, zimu i proleće se svodi na zimsku termalnu rivijeru (tri velike kupole, bazen sa talasima, lenja reka, hidro masažeri, tobogani, čak i bazen za jahanje na talasima) i bazene koji pripadaju jednom od tri hotela.
Uveče nema puno zabave. Kuglana, tenis i kojekakve mamipare za decu.

Sama okolina termi nije tako spektakularna kao u nekim drugim krajevima Slovenije ali ipak ima šta da se obiđe. Gradić Brežice, dvorac Mokrice i obavezno Otočec ob Krki, na 30 km od Čateža. Prelep prizor, na sred reke Krke ostvrce sa zamkom na njemu do kojeg vode drveni mostići a okolo plivaju labodovi i patke.

Idealno za kratak odmor od 3-4 dana za porodice sa decom.
Za one stariije ili mlade parove bez dece možda su bolji izbor neke druge terme npr. Olimia.

Kada se sve sabere i uporedi, blizina i jako dobar put do tamo, sadržaji koji se nude, prirodne lepote, kvalitet usluge - to ispada mnogo bolji izbor nego potrošiti isto vreme na neku destinaciju u Srbiji do koje vam je glava u torbi po lošem putu a koja je tek neznatno jeftinija od bilo kojih slovenačkih termi , uz to sa lošijim sadržajima i uslugom.

Meni se Slovenija toliko dopada da bi i leti more sigurno zamenio boravkom u "deželi" samo kad bi mi dete pristalo na tako radikalne poteze.Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio DraganV: 17. Jan 2011 - 21:44
nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post

#3 marko.mj

backpacker

• Član

Napisano: 02. Sep 2010 - 20:46

Hvala, hvala, hvala na informacijama!
Danas sam otišao do Jolly travel-a i uplatio,
po preporuci nekih drugara sam se odlučio za Toplice!

#4 Inspektor Blaža

svetski putnik

• Član
  • Poruka:644
  • muški

Napisano: 02. Sep 2010 - 23:09

Ma biće ti super, bilo koji hotel da si uplatio.

Meni je hotel Toplice najbolja opcija kada se ide zimi, jer je direktno povezan sa Termalnom rivijerom i od sobe do bazena nema izlaska napolje.
Čatež je na nekih 150-200 metara ali mora da se izađe napolje. Hotel Terme je najdalje od Termalne rivijere.

Toplice imaju zvezdicu više, ali mi je nekako uređenje kičasto a naročito restoran koji se nalazi u hodniku sa plastičnim palmama i gde uveče svi nešto šetaju a ti kao večeraš dok ti se šetači češu o leđa. Uz to, Toplice nemaju sopstveni bazen kao druga dva hotela već si osuđen na Termalnu rivijeru. Ona jeste najveća atrakcija Čateža, ali kao što rekoh zbog velike gužve i mnogo dece koja se lomataju po toboganima, nama malo većoj deci brzo dosadi. Uveče dobro dođe opuštanje na hotelskom bazenu u kojem često nema žive duše, pa se isplivaš do mile volje.

Srećan put i lep provod i naravno očekujem da nam ovde po povratku saopštiš svoje utiske.

Ovu poruku je izmenio Inspektor Blaža: 02. Sep 2010 - 23:12

#5 mikelis

svetski putnik

• Član
  • Poruka:566
  • muški

Napisano: 02. Sep 2010 - 23:32

Devojka i ja bi isli negde gde ima dobrih zatvorenih bazena, jer smo jel'te strastveni kupaci ;). Posto toga po SR ima malo, cini mi se da bi Terme bile dobar izbor. Sta nam preporucujete?
MFT: Postavljena slika Postavljena slika Postavljena slika Postavljena slika

#6 snupi

backpacker

• Član
  • Poruka:21
  • ženski

Napisano: 03. Sep 2010 - 20:40

terme catez, svakako, iako su cene visoke mesta treba rezervisati ranije.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 17. Jan 2011 - 21:45

#7 marko.mj

backpacker

• Član

Napisano: 03. Sep 2010 - 20:51

Pogledaj Ramada aqua world u Budimpesti, nešto bolje nisam skoro video!
I to pokušavam da uplatim preko interneta, tj. na njihovom sajtu!
Terme ne mogu da se porede sa ovim!
http://www.ramadaresortbudapest.hu/en

Ovu poruku je izmenio DraganV: 17. Jan 2011 - 21:45

#8 snupi

backpacker

• Član
  • Poruka:21
  • ženski

Napisano: 05. Sep 2010 - 21:14

Da, super izgleda, ali super su i cene !!!!! Terme Catez su trenutno najpristupacnije za nas, narocito njihovi paketi. :

Ovu poruku je izmenio DraganV: 17. Jan 2011 - 21:46

#9 chiara

backpacker

• Član
  • Poruka:42

Napisano: 18. Dec 2010 - 01:10

a jel' ima neka agencija koja nudi prevoz do tamo?

#10 Todorovic

turista

• Član
  • Poruka:98
  • muški

Napisano: 21. Dec 2010 - 01:45

Bio sam pocetkom decembra na Bledu, kao u bajci je,

Postavljena slika

Ukoliko planirate posetu Sloveniji, moj savet su Ljubljana i Bled. Kasnije mozete ostalo, al ovo je dovoljno i za one najprobirljivije!

Postavljena slika

#11 Jasminas

turista

• Član
  • Poruka:55
  • ženski

Napisano: 14. Apr 2011 - 14:11

Da li možda neko zna, na koji način (izuzev sopstvenim kolima) može od Bg-a da se stigne do Čateža? Ili od Zagreba, svejedno - od Beograda do Zagreba ima dosta autobuskih polazaka svakog dana...

Hvala!

#12 baki58

putnik

• Član
  • Poruka:109
  • muški

Napisano: 14. Apr 2011 - 17:52

@Jasminas

Pogledaj Lastu i pogledaj agenciju Autoturist

Ovu poruku je izmenio mikap: 29. Dec 2011 - 15:01
Obrisan citat, direktan odgovor na post

#13 Aurora

backpacker

• Član
  • Poruka:31

Napisano: 14. Apr 2011 - 18:04

Do Termi Catez sasvim jednostavno mozes doci redovnom autobuskom linijom od Beograda do Ljubljane (mislim da polazi svaki dan u 8h ujutru, ali proveri, i naravno, naglasi i tamo, kao i vozacu, da ides u Terme - do njih se stize cim se predje hrvatsko-slovenacka granica, ali to nije redovna stanica, vec zavisi od toga da li ima putnika). Ja sam prosle godine putovala tom linijom do Ljubljane i nekoliko ljudi je sislo u Termama Catez, a pri povratku autobus nije svracao tamo (dakle nije bilo putnika odande za nazad).

#14 profesorka

putnik

• Član
  • Poruka:184
  • ženski

Napisano: 24. Aug 2011 - 23:30

nova informacija....od ove sezone i hotel Čatež (pored hotela Toplice) je povezan sa zimskom termalnom rivijerom!

#15 dext

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1537
  • muški

Napisano: 29. Dec 2011 - 13:17

Na preporuku iskusnijih drugarica i drugova forumaša, nas troje odraslih i jedno dete, odlučili smo da krajem novembra posetimo Čatež. Bio je to pun pogodak, a siguran sam da ne bi bio promašaj i da smo se odlučili za neke druge terme.

Odabrali smo hotel Toplice, jer je za njega cena bila relativno povoljna, i to novi deo hotela u kome smo proveli oko 5-6 sati. Toliko nam je trebalo da zaključimo da sistem grejanja, kakav je ovde u primeni, možda može da zagreje sobu od par kvadrata, ali ovu našu nikako. Da nešto nije u redu sa tim klima uređajem, ili kako se već zove, čuo sam od dosta „komšija“. Ne budem ja lenj, pa lepo na recepciju, kod jako ljubaznih domaćina i dobijem objašnjenje da je takva situacija u celom novijem delu hotela i da mogu da pogledam jednu od soba u starom delu, ( međusobno povezani hodnikom) koji ima 3*, ali ima i parno grejanje – radijatore. Ulazim u sobu i zaprepašćenje : soba veća od „bivše“, pomoćni krevet nije neka fotelja na rasklapanje već kauč, kupatilo sasvim ok, terasa cirka7-8x1.5m i najvažnije u sobi Toplo. (Da napomenem da ovoliku terasu imaju samo dve sobe, dok ostale imaju „normalne“ terase ili balkončiće).

O zimskoj termalnoj rivijeri je ovde dosta već rečeno. Mi smo, kao gosti Toplica, imali neograničenu upotrebu. Ceo kompleks je zaista veliki, ne znam tačno koliko bazenčića i bazena ima, ali našlo se tu za svakog ponešto. Od dečijih, pa preko bazena sa toboganima, talasima, veštačkim rekama, strujama (ili kako se već to zove), bazena-pećine, pa do raznoraznih hidro-masažnih i sličnih.

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Tu je i spiralni tobogan u koji se ulazi iz kompleksa a izlazi se u spoljni bezen u kome je temperatura, po slobodnoj proceni oko +25°C. Probao sam jednom i osećaj je bio Neponovljiv. Čini mi se da moje mišljenje nisu delile desetine drugih posetilaca ( od 7 pa do 77).

Postavljena slika

Jedina zamerka u pogledu termalne rivijere je što radi do 21:00 (vikendom bazen hotela Terme radi do 24:00), i što je, iz ne znam kog razloga, t vazduha u dečijem delu – oko „malog gusara“ sigurno za 10-ak °C niža nego u ostatku kompleksa.
U hotelskom restoranu je hrana sasvim ok. Slovenci su vrlo pedantni i tačni, pa ćete tako u 10:02 naići na isključen aparat za sok ili kafu pošto doručak traje do 10:00.

Cene u obližnjim kafićima su malo jače i npr. točeno pivo 0.33 ćete platiti 3,5e.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0