Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Svajcarska - info

• Ne možete pisati na ovoj temi
12 odgovora na temu

#1 Markish

backpacker

• Član
  • Poruka:5

Napisano: 22. Aug 2010 - 14:10

Ovako,
putujem sa mamom 1.09. preko swissair-a do ciriha, pa u bazel kod rodbine..

nikada nismo leteli ovo je prvi put i meni i mami.. zanimaju me osnovne informacije(mozda je glupo, ali ne znamo nista..).. ona ima problema sa srcem, pa me zanima na sta treba obratiti paznju.. takodje oko cekiranja, prtljaga.. sta sme, sta ne sme da se nosi i sl.?

onda me zanima sta je zanimljivo u svajcarskoj za posetiti.. i osnovne informacije..

Hvala, Marko

#2 ljerka

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2862
  • ženski

Napisano: 22. Aug 2010 - 14:20

Postavljena slikaMarko,

sto se tice maminih problema sa srcem, presudna je rec lekara da li sme da leti li ne, i pod kojim uslovima.

Infromacije u vezi cekiranja mozes videti ovde :

http://www.jat.com/a...the_flight.html

Infromacije za rucni prtljag :

http://www.jat.com/a...egulations.html

Za Svajcarsku, ako se niko sa foruma ne javi, tu je Google Postavljena slika

#3 tetka

putnik

• Član
  • Poruka:149
  • ženski

Napisano: 30. Aug 2010 - 20:58

Pogledaj porukuMarkish @ 22. Aug 2010 - 14:10

Ovako,
putujem sa mamom 1.09. preko swissair-a do ciriha, pa u bazel kod rodbine..........

onda me zanima sta je zanimljivo u svajcarskoj za posetiti.. i osnovne informacije..

Hvala, Marko

Pozdrav Marko,
S obzirom da putuješ za manje od dva dana, evo par brzinskih preporuka. Da sam ranije otvarala ovu temu, poslala bih ti i nešto fotografija, ali..... Pretpostavljam da ćete biti motorizovani, zato vam predlažem: Bern (divne građevine po centru i duh Nemačke), a onda se spuštaj prema Lozani, ne propusti Montreau i njegova šarmantna šetališta pored jezera, zatim poznati zimski resort Gstaad (do njega se možete popeti divnim vozom) i na kraju Ženeva. Moram priznati da na mene nije ostavila baš neki utisak. To je jedan administrativni centar sa velikim brojem stranaca, zaposlenih u medjunarodnim institucijama. Prošetajte oko jezera, ako imate vremena udjite u zgrade UN-a, Crvenog krsta. Ako niste u prilici da koristite automobil, voz je vrlo praktičan i ekstra brz i tačan. Železničke stanice su svuda u centru i lako ćete se snaći. Ovo je baš bilo brzinski :D
U međuvremenu sam kreirala i foto-turu, ali čekam na odobrenje...... Šaljem ti je ubrzo, valjda?!
Pozdrav i sretan put!

Ovu poruku je izmenio tetka: 30. Aug 2010 - 21:26

#4 ivana85

backpacker

• Član
  • Poruka:12
  • ženski

Napisano: 07. Sep 2011 - 02:04

Moze li pomoc po pitanju autobuskog prevoza iz Beograda do Berna, da li neko zna jos nekog prevoznika, osim Bogojevic transa?Hvala unapred :don-t_mention:

#5 MrBuco

putnik

• Član
  • Poruka:126
  • muški

Napisano: 07. Sep 2011 - 16:50

@ivana85: pogledajte ovde Autobuske karte .
Ali ako vam nije hitno, od 01.novembra 2011.god. ce utorkom i subotom (59/109e) za Bern leteti SkyWork ...vise info ovde .

Ovu poruku je izmenio MrBuco: 07. Sep 2011 - 17:22

#6 ivana85

backpacker

• Član
  • Poruka:12
  • ženski

Napisano: 07. Sep 2011 - 17:13

@MrBuco:hvala na informaciji :D nije mi hitno tako da cu sacekati novembar :))

#7 Biljana 2302

svetski putnik

• Član
  • Poruka:4289
  • ženski

Napisano: 05. Oct 2011 - 22:56

Pogledaj porukuivana85 @ 07. Sep 2011 - 02:04

Moze li pomoc po pitanju autobuskog prevoza iz Beograda do Berna, da li neko zna jos nekog prevoznika, osim Bogojevic transa?Hvala unapred :don-t_mention:

Ja sam tačno pre godinu dana imala isti ovakav problem. :huh: Kada se toga setim - sada mi je smešno :) :) :) - toliko je jednostavno i lako doći busom iz Beograda do Švajcarske, da nećete ni osetiti. :zvizduk: :don-t_mention:

Imate sve detaljno objašnjeno u mojim foto-turicama o Lozani, Bernu i Lozani/info. :novine: :novine: :novine:

Pozdrav svima koji putuju u prelepu Švicu. :srce:

Za one koje zanima ŠTA POSETITI u Bernu i Lozani - sve ima u ft na ovom forumu, samo što ljudi nemaju naviku da gledaju te turice. Tetka i ja smo sve to lepo objasnile. Jel da tetka ??? :) :kolce: :cvetak: :volim: :volim: :volim:

Evo za početak i foto-turice:

** LAUSANNE - LOSANNA /info/ (1) ***

Postavljena slika

Samo treba :novine:

http://www.putovanja...galerija/6796#1

Ovu poruku je izmenio Biljana 2302: 05. Oct 2011 - 22:59

* * * Postavljena slika * * *

* * *

#8 koldar

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:427
  • muški

Napisano: 10. Nov 2011 - 21:02

Najnovije vesti iz Švajcarske:

"Gole Ukrajinke zaustavile saobraćaj u Cirihu"

http://www.blic.rs/V...bracaj-u-Cirihu

Odmah sutra putujem u Cirih!!!! Postavljena slika Postavljena slika Postavljena slika

#9 Biljana 2302

svetski putnik

• Član
  • Poruka:4289
  • ženski

Napisano: 10. Nov 2011 - 22:17

Subotice,
Šta se s tobom dešava ovih dana ??? :) :o :blush: :) :)

Te bade-mantili, te stomačići, te Ukrajinke ?? !!! :novine: :novine: :novine: :D

* * * Postavljena slika * * *

* * *

#10 koldar

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:427
  • muški

Napisano: 10. Nov 2011 - 22:49

Ta šta ću? Taki mi bioritam. Postavljena slika

#11 Necone

backpacker

• Član
  • Poruka:36

Napisano: 16. Nov 2011 - 14:45

Ja sam tu golotinju promasio u vatikanu za 2 nedelje i bas mi je bilo krivo :D

#12 bobica84

turista

• Član
  • Poruka:53
  • ženski

Napisano: 28. Dec 2011 - 15:57

Narode, potrebna pomoc. Tata bi isao na dva dana i sada je pitanje kako, da li avionom ili busom do Ciriha.. Za avion smo nasli odgovarajuci let, ali me zanima i ova druga opcija. Koliko traje voznja od Beograda, ko su najbolji prevoznici?
Hvala unapred
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story.

#13 MMarijaMM

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:432
  • ženski

Napisano: 15. Feb 2012 - 17:47

PDF vodic za Zurich
Usled nedostatka prostora za potpis na sledecem linku Moje foto ture mozete pronaci slike sa sledecih lokacija: Madjarska (Budimpesta), Austrija (Bec, Graz i Salzburg), Ceska (Prag), Slovacka (Bratislava), Nemacka (Dvorci bavarske, Minhen, Berlin, Potsdam, Nunberg), Francuska (Paris, Kan, Nica, Dvorci Loare, Versailles, Grenoble), Spanija (Barselona i Madrid), Portugalija (Porto, Lisabon i Sintra), Italija (Rim, Verona, Venecija, Piza, Padova, Firenca, Bolonja), San Marino, Holandija (Amsterdam, Zaanes Schans, Warder, Voledam, Den Haag, Harlem), Rumunija (Drakulini dvorci, Brasov, Bukurest, Konstanca i delta Dunava), Ukraina (Kijev), Rusija (Moskva i St. Petersburg), Estonija (Talin), Letonija (Riga), Litvanija (Vilnius i Trakai), Poljska (Varsava i Krakov). Kao i iz New Yorka, San Francisca, Los Angelesa, i Denvera.
Mozete naci i slike iz Dubrovnika, Jahorine i Sarajeva, sa Kopaonika..ako neko voli...nek' izvoli ;)
Velika zapadna tura!!!
Putopis iz Istocne Evrope
Putopis: Porto, Lisabon i Madrid
Putopis: NY, SF, LA, Denver
Putopis St. Petersburg
Putopis iz Rima

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0