Putovanja.info Forum: autom do suncevog brega. - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
Strana 1 od 1
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

autom do suncevog brega.

#1 Korisnik je offline   aleksandar1975

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 5
  • Učlanjen: 21.08.10

Napisano: 21. avg 2010 - 15:58

u noci izmedju nedelje i ponedeljka polazim kolima u suncev breg, planiram da stignem tamo oko 14, pa ukoliko jos neko ide svojim autom ne bi bilo lose da putujemo u drustvu s obzirom da mi je ovo prvo putovanje u buarsku.
0

#2 Korisnik je offline   slatka meduza

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 29
  • Učlanjen: 18.08.10

Napisano: 21. avg 2010 - 16:21

srecan put do suncevog brega, neces imati problema, mi smo stigli pre 20 dana iz nesebara a putovali smo autom a takodje nam je bio 1 put i sve je proslo vise nego dobro........ Ako hoces neke sitnice sa naseg putovanja imali smo kucani tekst sa emisije SAT, na kom km su skretanja, granicu smo presli za 3 minuta, vinjetu smo kupili na granici sa bugarske strane na benzinskoj pumpi, svuda su policajci sakriveni u zbunice pa pripazi, okretnica oko Sofije je najgora nema presvucenog asfalta a dalje je super. U letovalistu smo svuda placali parking na svakom mestu oko 2 leva po satu. Vracali smo se preko Stare planine i to vredi videti. pozzzzzzzzzz
0

#3 Korisnik je offline   aleksandar1975

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 21. avg 2010 - 16:42

hvala na savetima. ja sam gledao satovu patrolu ali je stara pa ne znam dal su u medjuvremenu izgradili jos malo auto puta kod stae i nove zagore? koliko vam je vremena trebalo od granice do nesebara, jel potrebna medjunarodna vozacka, dozvola, koliko kosta vinjeta za mesec dana posto ostajem deset dana tamo, jel mogu da se zamene evri na granici, koji je kurs...? izvini sto te davim s ovim pitanjima, ali kad idem na na neki nepoznat put hocu da se informisem sto bolje:)
0

#4 Korisnik je offline   slatka meduza

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 22. avg 2010 - 14:39

patrola vazi jos, bitan ti je ovaj kucani tekst jer ima 2 skretanja sa tablama negde oko zagore pa na valja da omasis jer tu vise nije auto put, taj tekst je negde na netu neznam tacno pa kopiraj obavezno, da bi znao i kako da se ukljucis na okretnicu, koja je najnezgodniji deo puta, nema trake niti prevlake asfalta na oko 10 kilometara, oko Sofije da ne ides kroz grad jer ima vise puteva, put izmedju nove i stare zagore je ok, putovali smo sve ukupno od bg do nesebara 13 sati znaci oko 9 od granice sa malim pauzama na pumpama, vinjeta je izmedju 7 i 14 evra cini mi se, ona ti vazi samo za bugarske autoputeve a kod nas placas auto put negde oko 800 dinara, treba naravno medjunarodna vozacka koja kosta oko 2000 din a kupujes u AMS u Ruzveltovoj ispod vukovog spomenika ili vec.... evre mozes da zamenis na granici odmah na pumpi sa bugarske strane jer posle te pumpe nemas vise gde jer krece auto put dalje i nema stajanja. nikako ne prelazi ogranicenu brzinu jer su svuda policajci a nas je iznenadio i neki taman dzip koji samo mili pa kada vidi strance koji voze brzo ukljuci rotacije i peca...nabavi i kartu bugarskih puteva da znas koja ti naselja idu redom........srecno u EU, inace je sve ok i bezbedno.
0

#5 Korisnik je offline   slatka meduza

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 22. avg 2010 - 14:54

Evo nasla sam na netu gde sve mozes procitati u detalje za tvoje putesestvie po bugarskoj
Paradiso Travel Agency / Kolima do Bugarske
0

#6 Korisnik je offline   aleksandar1975

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 22. avg 2010 - 15:13

hvala ti puno, nasao karte sa satove patrole, nadam se da nece biti problema
0

#7 Korisnik je offline   slatka meduza

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 22. avg 2010 - 15:20

samo karte ili onaj dugacak kucani tekst, evo gore sajt sta da ukucas, nema na cemu i s breg je dobar izbor jer tamo sve vrvi od ljudi zabave zezanja stranaca dok je nesebar poluprazan sa samo 20 posto popunjenih kapaciteta, eto da te ohrabrim pred dobro letovanje
0

#8 Korisnik je offline   aleksandar1975

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 22. avg 2010 - 15:24

nasao sam text, odstampacu ga pa cu da pratim uz put, nekako mi je to sigrnije od navigacije. a kako je za parking u sb, koliko se placaju privatni parkinzi dnevno jer nisam si guran dal moj hotel ima svoj parking?
0

#9 Korisnik je offline   slatka meduza

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 22. avg 2010 - 15:54

u suncevom bregu 99 posto hotela ima svoj parking koji se uglavnom placa ali je pod nadzorom kamera i recepcionara, mi smo pri izlazcima u s breg parking placali oko 2 do 3 leva na parkingu hotela perla u centru ali oni imaju cenovnik pa kako sati prolaza cena je niza po satu. Imaces parking ali ne znam kakva su pravila za goste a u svakom slucaju ocekuj pocetnu cenu 3 leva pa vidi dalje
0

#10 Korisnik je offline   Blecic M&V

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 53
  • Učlanjen: 27.02.10

Napisano: 22. avg 2010 - 23:58

Mi krecemo utorak na sredu noc.
Glavni uslov nam je bio da hotel ima svoj free parking...
preko booking.com smo rezervisali hotel Ivana Palace za smesne pare....sa obzirom kakve ima preporuke na uvek skrtom tripadvisor-u...ne mozemo mnogo da pogresimo...

kakva je situacija na granici...jel zanovetaju mnogo? traze li osiguranje, rezervaciju smestaja i sl....
ima li pranja kola za 2e u onom koritu (tako je bilo pre 2 zime)..
Da li ste nabasali usput na nekku dobru kafanu za osvezenje i dorucak na potezu Sofija-Plovdiv?

POz
0

#11 Korisnik je offline   slatka meduza

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 23. avg 2010 - 12:56

N granici nista, nista i sa nase i sa njihove strane, malo smo cekali turke da prodju oni prave male guzve, imali smo osiguranje i nov pasos a sa novim psosom ti ne treba rezervacija smestaja, i nista nam nisu trazili ni u polazku ni u povratku, predjosmo ko od sale, cak smo i neke slatkise i sendvice smanjili da bi ispostovali onaj pravilnik sta se sme i ne sme preneti preko granice u bugarsku. Za restorane neznam ta da ti kazem tamo je uz put malo pusto samo auto putevi, a oko Plovdiva se bas i ne secam, pa se vise osloni na sendvikice. Hoteli imaju parking sigurno a za pranje auta se nagodi sa njima vole Srbe i da saradjuju sa nama, od svih sa Balkana mi smo im najdrazi. A tamo ti je vec za provod i zezanje zagarantovano, ekstra je bila sezona mislim na s breg
0

#12 Korisnik je offline   Blecic M&V

• turista
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 23. avg 2010 - 19:43

da li mislis da mozemo da prodjemo bez osiguranja?
0

#13 Korisnik je offline   aleksandar1975

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 24. avg 2010 - 13:24

mi smo juce stigli, put je prosao bez probelam, na granici nema guzve, trazili su nam samo pasos i zelenu kartu. ovde je puno, odseli smo u hotelu royal central u centru s. brega. na granici ne peru kola. ako vas interesuju jos neki detalji, pitajte, pozz.
0

#14 Korisnik je offline   slatka meduza

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 24. avg 2010 - 17:00

dvoumim se ali sto se mene tice prevagnulo je da mozes bez osiguranja, tj. nama nisu trazili

0

#15 Korisnik je offline   Blecic M&V

• turista
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 17. sep 2010 - 09:33

Samo da javim...
Bili. super se proveli. Hotel Ivana Palace je super. Suncev Breg takodje.
Put je trajao 12 sati. Na granici zadrzavanje ni 5min. sem pasosa i zelenog kartona nista nisu trazili.
Vinjeta 10lev na pumpi 500m cim se udje u Bugarsku i traje 7 dana.
Put kao put nista specijalno naporan ili tezak. Vozi se sve ravnicom...kolovoz tu i tamo ostecen (oko Sofije) ali nije strasno. Jedino sto nas izbezumilo je da nigde nema ladovine. Vozis se stotinama kilometara nigde da se zabodes u lad, cak ni na pumpama.
O cenama u Bugarskoj je nasiroko pisano pa da se ne ponavljamo. Stvarno je jeftino.
More nije kao Jadran ili Egej ali je ok. Slankasto, cisto i prozirno. Od 7 dana jedan dan je bilo meduza bas bas. Voda kao na Adi...mlaka.
Plin skuplji 12din nego u srbiji (0.62eur) i ima ga u vecini pumpi.
Trasa Beograd-Granica-Sofija-Plovdiv-Stara Zagora-Karlobat-Aitos-Suncev Breg 835km.
Policije kod nas skoro i da nije bilo, u Bugarskoj oko sofije i na ulazima i izlazima iz vecih mesta. Oko Sofije punktovi su na svim vecim raskrsnicama tako da, kada jedne prodjete ne divljajte, ubrzo vas cekaju drugi.
Videli smo 10tak patrola u Bug i nijednom nas nisu zaustavili.
Upaljena svetla danju nisu obavezna.

Ako nekom treba jos neka info.....
0

Strana 1 od 1
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com