Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Dvorci i letnjikovci Vojvodine

43 odgovora na temu

#31 Aleks Mom

svetski putnik

• Član
  • Poruka:889
  • ženski

Napisano: 17. Aug 2010 - 15:11

Pogledaj porukumarina_g @ 17. Aug 2010 - 09:43

Pisala sam da sam kao mladja cesto posecivala ovo mesto.
I prosle godine sam posle duzeg vremena otisla tamo sa prijateljima iz Austrije. Njima se dvorac i njegovo okruzenje svidelo.
Jedina mana je restoran. Hrana je i vise nego losa. Pola stvari koje se nalaze na meni-u oni nemaju i ne prave.
Mi smo narucili rostilj koji se pece u tiganju Postavljena slika i bio je ocajan. Konobari su nam rekli da je restoran izgubio sve moguce zvezdice Postavljena slika

Kakva šteta. Ja sam bila u obilasku 2004. Već tada su bili vidljivi znakovi propadanja, a hranu smo zaobišli i otišli u neki restoran smešten u vetrenjači koliko se sećam blizu dvorca i Bečeja. Tu su i hrana i ambijent bili sjajni.
Ono što je meni pružilo interesantniji pogled na zamak Dundjerski je letenje zmajem i pogled na njega iz ptičje perspektive. Ne znam da li još uvek postoji mogućnost nadletanja zmajevima, ali osećaj je fenomenalan. Takođe je interesantna i priča o samom Dundjerskom, njegovoj velikoj ljubavi koja je bila tuđa žena i odnosu sa slikarem Urošem Predićem.
Moja preporuka je da ga uklopite u jednodnevni izlet gde ćete pored zamka obići još neke interesantne lokalitete u blizini i možda zaploviti čamcem po TisiPostavljena slika
Postavljena slika Postavljena slika
"Kad imaš sve, ne vidiš ništa. Progledaš tek kad nemaš ništa."
"Ko voli tih je. Odzvanja samo prazna posuda."
"Ništa nije samo po sebi dobro ili loše, već takvo postaje samo u našim mislima."
V.Šekspir

Postavljena slika

#32 marina_g

svetski putnik

• Član
  • Poruka:3691
  • ženski

Napisano: 17. Aug 2010 - 21:24

Steta sto ne uloze malo vise u njega.
Tamo bi mogle svadbe i vencanja da se odrzavaju da je restoran malo pristojniji.
Bas me je bilo sramota kada smo odveli Austrijance tamo na rucak(misleci da je dobra hrana) i sve sto su narucili ovi nisu trenutno imali ili nisu mogli da naprave.

Kao mladja sam stalno isla sa mamom i tatom tamo(po nekoliko puta godisnje) i secam se da su mnogo bolje radili.

#33 Jelena- Beograd

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:242
  • ženski

Napisano: 13. Oct 2010 - 07:36

Bila sam pre tri godine ali sam i dalje pod utiskom. I ako nisam ``vojvodjanski tip`` ovaj kompleks me je odusevio mkao i prica o Lenki Dunjerski. Uskoro izlazi Bjelicina knjiga na temu ljubavi izmedju Laze i Lenke.

#34 ribizlica

backpacker

• Član
  • Poruka:8

Napisano: 22. Nov 2010 - 18:10

Interesuje me da li je neko imao prilike da poseti Ecka castel i eventualno provede "romanticni vikend" koji se inace nalazi u njihovoj stalnoj ponudi. Takodje, interesuje me da li neko ima iskustva u vezi novogodisnjeg aranzmana u ovom vojvodjanskom dvorcu. Neke informacije mogu dobiti samo posredstvom njihovog sajta, ali me zanimaju i neposredna iskustva gostiju, kako u pogledu smestaja, organizacije doceka, usluge, ljubaznosti....

#35 Cvrča

MFT moderator

• Član
  • Poruka:3722
  • ženski

Napisano: 22. Nov 2010 - 18:23

Ja sam bila jedan dan letos, išla sam da vidim dvorac i da se malo prošetam. Delovao je veoma lepo, održavano i sređeno. Neke moje fotografije možeš pogledati ovde.
Nisam se mnogo zadržavala tako da o usluzi ili nekim ponudama ne mogu da pričam, to će morati neko drugi. Ipak, ono što sam ja videla ostavilo je lep utisak i svakako bih volela da se tamo vratim na malo duže.

Postavljena slika

#36 ribizlica

backpacker

• Član

Napisano: 30. Nov 2010 - 22:23

Pogledaj porukuCvrča @ 22. Nov 2010 - 18:23

Ja sam bila jedan dan letos, išla sam da vidim dvorac i da se malo prošetam. Delovao je veoma lepo, održavano i sređeno. Neke moje fotografije možeš pogledati ovde.
Nisam se mnogo zadržavala tako da o usluzi ili nekim ponudama ne mogu da pričam, to će morati neko drugi. Ipak, ono što sam ja videla ostavilo je lep utisak i svakako bih volela da se tamo vratim na malo duže.

Evo samo da javim da sam rezervisala docek NG u dvorcu, pa se iskreno nadam da cemo se lepo provesti i da je usluga i celokupna organizacija bar upola onoliko dobra koliko fotografije koje se mogu videti na njihovom sajtu i koje ste sami prilozili nagovestavaju!

#37 Cvrča

MFT moderator

• Član
  • Poruka:3722
  • ženski

Napisano: 01. Dec 2010 - 00:10

Ja vam želim lep provod i nadam se da ćete sa nama podeliti utiske kada se vratite.

Postavljena slika

#38 ribizlica

backpacker

• Član

Napisano: 01. Dec 2010 - 22:23

Pogledaj porukuCvrča @ 01. Dec 2010 - 00:10

Ja vam želim lep provod i nadam se da ćete sa nama podeliti utiske kada se vratite.

Hvala na lepim zeljama, naravno da cu podeliti svoje impresije sa vama kada se budem vratila, narocito ako se ispune moja ocekivanja. I vama zelim da organizujete lep provod za docek! Pozz.

#39 NensiFancy

turista

• Član
  • Poruka:87
  • ženski

Napisano: 11. Feb 2012 - 20:37

Da malo dignemo temu,
da li je neko u toku,
na ovom sajtu sam nasla spisak dvoraca i vila,
DVORCI
od pregledanih 40-ak samo 8 sam za sada nasla da su otvoreni za posetioce,
kako da znam da li su informacije "sveze ",
gde bih mogla da proverim,
nesto sam se u ovim hladnim zimskim danima bacila na planiranje turneje po ravnici :)

#40 NensiFancy

turista

• Član
  • ženski

Napisano: 11. Feb 2012 - 21:00

..."U lepše manje dvorce Bačke spadaTabori u Vrbasu. Za njega su vezane razne kontroverze koje možete čuti sa usanastarijih Vrbašana. Izvesno je da je sagrađen sredinom XIX veka, ali jenaručilac posla ostao nepoznat. Najčešća verzija je da je zamak sagrađen zaaustrijskog obergrofa iz Salcburga koji je tu želeo da se skloni ispred svojihzajmodavaca zbog kockarskih dugova. Postoji i druga legenda o izuzetnouticajnom baronu koji je u vreme izgradnje pruge od Subotice do Novog Sadapisao direktno u Beč na dvor da mu vlasti omoguće da kroz njegovu varošicuprolazi železnica. Želja mu je ispunjena i Vrbas je do dana današnjeg ostaostanica gde staju međunarodni vozovi. Uvidom u železničku kartu zaista se daprimetiti da je pruga od Subotice do Novog sada prava linija i da je jedinonepravilno zakrivljenje načinjeno upravo kod Vrbasa. Bila legenda istinita iline, Vrbašanima je ostao dvorac Tabori u znak sećanja na minula vremena. Nedavnoje preduzeće Vrbas gas, u čijem je vlasništvu zamak, izvršilo temeljnu popravku i obnovu. Taborije sinuo u punom sjaju na ponos svojih sadašnjih vlasnika i na divljenje svihputnika koji siđu s nekog od vozova u železničkoj stanici Vrbas.

Širom Vojvodine postoji još mnogozapuštenih, oronulih i zaparloženih dvoraca i vila iz doba Austro-ugarskemonarhije. Možda je poslednji dvorac iz ove reportaže upravo primer kako bidobrostojeća vojvođanska preduzeća, republičke, pokrajinske i opštinske vlastitrebalo da se odnose prema njima, pokušaju da ih revitalizuju i povrate imstari sjaj. .."

Postavljena slika

Ali u ovom clanku nigde ne pise da li je otvoren za posetioce, ili je pretvoren u hotel,
a na onom sajtu dvorci.info pise da nije otvoren za posetioce ,
pa sam malo zbunjena , renoviran, super izgleda ....

SKICE JEDNOG VREMENA

za one koji vole da citaju, slusaju i uzivaju :)

#41 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • Poruka:9422
  • ženski

Napisano: 12. Feb 2012 - 12:15

Nensi, ja sam odrasla u ravnici i ne bih zimi uopste isla u obilazak iste. Hladno je i kada snega nema jer Kosava i Severac daju subjektivni osecaj jako ostre zime. Moj savet je da je bolje sacekati prolece, kad olista. Lepse je, jer ravnica je malo depresivna zimi, osim Fruske gore. Dvorce koje spominjes, mozda i ne mozes da obidjes jer su mahom zatvoreni zimi zbog velike vlage.
Zelim ti ugodno putesestvie i pozdrav :)
......................................................

#42 NensiFancy

turista

• Član
  • ženski

Napisano: 12. Feb 2012 - 16:26

hahaha infoputnik dobar stos,
ma nisam :lud: da sad idemo negde, sedimo u kuci skoro mesec dana, deca mi se iz snega ne vide koliko ga ima,
nego ja to polako razradjujem plan za prolece,
zanimam malo mozak ( da ne bih visila u kuhinji stalno )
:lol:

#43 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • Poruka:9422
  • ženski

Napisano: 12. Feb 2012 - 18:55

:)
A ja brzo da te odvratim da sacekas prolece. Onda ok ;)
......................................................

#44 NensiFancy

turista

• Član
  • ženski

Napisano: 12. Feb 2012 - 20:13

hvala hvala u svakom slucaju :srce:

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0