Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Kuda Na More Egipat - Tunis

16 odgovora na temu

#1 Gost kristina_*

• Gost

Napisano: 13. Jun 2005 - 11:51

Dvoumim se izmedju Tunisa i Egipta u julu, mada mi je nekoliko njih reklo da i nije najpametnije otici u Egipat sada zbog politicke situacije. Molim one koji su bili tamo da mi pomognu u donosenju odluke. HVALA!

#2 Gost olja_*

• Gost

Napisano: 16. Jun 2005 - 13:35

Egipat ima "istoriju" i mnogo toga da se vidi i nauči. Ko želi takav odmor, moj je predlog Egipat i to krstarenje ili Kairo sa Aleksandrijom, ali do Maja ili od oktobra.

More im je nešto lepše od onog u Tunisu.

Za sve drugo, meni je Tunis daleko bolji. Prvo Egipat (Hurgada naročito) je siromašniji, ljudi su prljaviji, neobrazovaniji. Ni najgora periferija bilo kog grada u Tunisu nije ni približno prljava, zapuštena, nesigurna ... centru Hurgade. Tunižani su kulturniji, nasmejaniji, prijatniji, pošteniji, njihovi gradovi na moru su "azurna obala" u odnosu na Hurgadu.

#3 putnica79

backpacker

• Član
  • Poruka:43

Napisano: 29. Nov 2009 - 23:51

Ja sam za Egipat bila sam i u Sarmu i u Hurgadi i u Susu i u Hamametu. Egipat je bolji ljepse je more cistije i toplije pa ko sta voli......

#4 Barkmann

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:236
  • muški

Napisano: 20. Mar 2010 - 22:00

Retko koje more je kao Crveno. zanima me da li se u tunisu može videti nešto slično kao u Egiptu ispod površine mora. Veliki sam ljubitelj snorklinga. Njadraži mi je suvenir sa letovanja ono što izronim sa morskog dna. Ima li skoljki na morskom dnu? Pretpostavljam koralnih sprudova da nema.
Basileus Basileon, Basileuon Basileuonton (цар царева царује царевима)

#5 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 21. Mar 2010 - 20:32

Nema. Sredozemlje u tom delu niti je toliko toplo niti bogato živim svetom - u poređenju sa Crvenim.

Inače pažljivo sa vađenjem tih suvenirima pošto je zabranjeno i kažnjivo.

#6 kuma

backpacker

• Član
  • Poruka:13
  • ženski

Napisano: 21. Mar 2010 - 21:23

Pogledaj porukuBarkman @ 20. Mar 2010 - 22:00

Retko koje more je kao Crveno. zanima me da li se u tunisu može videti nešto slično kao u Egiptu ispod površine mora. Veliki sam ljubitelj snorklinga. Njadraži mi je suvenir sa letovanja ono što izronim sa morskog dna. Ima li skoljki na morskom dnu? Pretpostavljam koralnih sprudova da nema.
U Tunisu mozes da izronis travu i punu teglu meduza!
Ako volis da ronis onda je Egipat pun pogodak.

#7 jaksa

turista

• Član
  • Poruka:84

Napisano: 21. Mar 2010 - 22:03

Prošle godine smo bili u Tunisu, pretprošle u Egiptu.
Šta mislite gde idemo ove godine (volimo da ronimo)?:)
Naravno u Egipat, Crveno more treba doživeti.

#8 seven

putnik

• Član
  • Poruka:115

Napisano: 26. Mar 2010 - 09:40

Po meni uvek pre Tunis nego Egipat.Nekako vecina ljudi sa kojima kontaktiram ukljucujuci i mene ima slican zakljucak,svakako obici Egipat,kulturne znamenitosti ili bar ono sto je ostalo od njih,okupati se i roniti u Crvenom moru,i to je to .Dovoljno je jednom u zivotu,jer nema neke preterane volje da se vratimo ponovo na ovu destinaciju.Dok bi Tunis mogli svakako ponoviti vise puta.Ima drugaciji smek,pored toga sto su obe zemlje muslimanske.Klima je malo umerenija,plaze su daaleko lepse,more je svugde isto,gde god da boravili,dok je u Egiptu more recimo u Hurgadi ne bas lepo sa malim ili vestackim plazicama(druga je prica na izletima),cene su tu negde,s tim sto su u Tunisu jako povoljni sportovi na vodi.Hrana je neuoporedivo bolja nego u Egiptu,ljudi nisu toliko napadni,cistije je,fakultativni izleti su lepsi,Sve je sredjenije i nekako je blize Evropi,a opet ima i onog Arapskog smeka.Sahara je ona prava,ne kao u Egiptu stenovita,Oaze su fantasticne.Hoteli su slicni,ima vrhunskih u obe zemlje,izbor je odlican.Voznja avionom je skoro duplo kraca,transfer do tur.gradova takodje nije dalek.Nama se jako dopalo ,pogotovo Yasmin Hammamet i Port el kantaui,dok recimo Hurgada,Kairo,Luxor ne ostavlja neki poseban utisak na nas,iskljucujuci kulturna nasledja sa kojima se Egipat moze ponositi.

#9 BojanDR

putnik

• Član
  • Poruka:101
  • muški

Napisano: 27. Mar 2010 - 18:22

Pogledaj porukuseven @ 26. Mar 2010 - 09:40

Klima je malo umerenija,plaze su daaleko lepse,more je svugde isto,gde god da boravili,dok je u Egiptu more recimo u Hurgadi ne bas lepo sa malim ili vestackim plazicama(druga je prica na izletima)
Razumem da se nekom vise svidja jedna zemlja od druge ali ne razumem kako mozes porediti more u Tunisu sa morem u Egiptu.
More u Egiptu je toplije i moze se kupati tokom cele godine, cistije je i prozirnije, lepse je boje, puno sarenih ribica i korala, nema one odvratne trave i maltene nikad nema velikih talasa.

#10 seven

putnik

• Član
  • Poruka:115

Napisano: 27. Mar 2010 - 22:27

Pa gledaj ovako.Govorim za more u Egiptu u samom mestu Hurgada.Nije bas nesto,ne znam gde je ta cuvena boja kao na izletu Rajsko ostrvo.Toga bas nema puno.Jos jedna stvar su plaze koje su isparcelisane pripadajucim hotelima,cesto male ,sa vestackim uvalama i kanalicima,neke sa dugim plicakom,zato i ima puno molova koji sezu dosta u dubinu nebi li se mogli domoci plivanja.Cesto sam nailazio na morskom dnu komade neke armature,betonskih blokova na plazama maticnog i susednih hotela.Ok je podvodni svet i izlet do ostrva sa snorkingom je extra,ali da li ste se zapitali zasto je zabranjeno kupanje posle 19h,ili hranjenje ribica dok ste u vodi,-pored tog zivog i sarenog podvodnog sveta ima prilicno opasnih morskih stvorenja.Crveno more vrvi od zivota.Voda je zaista topla,ali ni u Tunisu nisam primetio da je nesto hladnija.Crveno more jeste prozirnije i ima tu prelepu tirkiznu boju ali opet ponavljam iskljucivo kada idete na izlet,u samom mestu nije tako.Dok je u Tunisu onako kako jeste,prelepe ogromne plaze pruzaju neverovatnu komociju,pesak je prelep,a i more je sasvim pristojno.Bilo je par puta trave ,ali meni licno nije smetala.Sve je prirodno i nema nekih vestackih tvorevina,uvala itd.Kilometri i kilometri prelepe pescane obale.A ako gledamo i poredimo lepotu mora na izletima,morao bih svaki dan ici na jedan da bih uzivao u onom pravom sto nije slucaj u Tunisu gde je svugde isto more.Uporedjujuci mora i plaze,najlepse od svih smo doziveli na fak.izletu u Turskoj,Marmaris i izlet do Kleopatrine plaze.Jos lepse od Rajskog ostrva.

#11 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 29. Mar 2010 - 08:10

Mi stvarno kao da smo na različitim morima bili.

#12 lav

svetski putnik

• Član
  • Poruka:947

Napisano: 29. Mar 2010 - 17:52

Ako covek voli ronjenje, onda definitivno Egipat. Sto se tice svega ostalog Tunis.

#13 carcadero

backpacker

• Član
  • Poruka:38

Napisano: 28. May 2010 - 18:45

Pogledaj porukuseven @ 27. Mar 2010 - 22:27

Pa gledaj ovako.Govorim za more u Egiptu u samom mestu Hurgada.Nije bas nesto,ne znam gde je ta cuvena boja kao na izletu Rajsko ostrvo.Toga bas nema puno.Jos jedna stvar su plaze koje su isparcelisane pripadajucim hotelima,cesto male ,sa vestackim uvalama i kanalicima,neke sa dugim plicakom,zato i ima puno molova koji sezu dosta u dubinu nebi li se mogli domoci plivanja.Cesto sam nailazio na morskom dnu komade neke armature,betonskih blokova na plazama maticnog i susednih hotela.Ok je podvodni svet i izlet do ostrva sa snorkingom je extra,ali da li ste se zapitali zasto je zabranjeno kupanje posle 19h,ili hranjenje ribica dok ste u vodi,-pored tog zivog i sarenog podvodnog sveta ima prilicno opasnih morskih stvorenja.Crveno more vrvi od zivota.Voda je zaista topla,ali ni u Tunisu nisam primetio da je nesto hladnija.Crveno more jeste prozirnije i ima tu prelepu tirkiznu boju ali opet ponavljam iskljucivo kada idete na izlet,u samom mestu nije tako.Dok je u Tunisu onako kako jeste,prelepe ogromne plaze pruzaju neverovatnu komociju,pesak je prelep,a i more je sasvim pristojno.Bilo je par puta trave ,ali meni licno nije smetala.Sve je prirodno i nema nekih vestackih tvorevina,uvala itd.Kilometri i kilometri prelepe pescane obale.A ako gledamo i poredimo lepotu mora na izletima,morao bih svaki dan ici na jedan da bih uzivao u onom pravom sto nije slucaj u Tunisu gde je svugde isto more.Uporedjujuci mora i plaze,najlepse od svih smo doziveli na fak.izletu u Turskoj,Marmaris i izlet do Kleopatrine plaze.Jos lepse od Rajskog ostrva.

mi smo 2x bili u egiptu , ove godine tunis, da probamo.. ali more u egiptu tj u hurgadi.. ne znam u kojem hotelu ste bili kad ste tako razocarani???? mi smo bili u htl magawish u bungalovima ( za 20 eura baksisa smo bili u ,,raj" dijelu medju arapima ) ali citav hotel ima plazu pjescanu dugu 2 km jednostavno je preeeeesaavrsena. sa dugackim koraljnim grebenom. bili smo na rajskom ostrvu ali na nasoj plazi je hiljadu puta bolje. imas dio gdje je jaako plitko i dio plaze gdje ide postepeno. ono se zove RAJ :)
Boja mora je ono sto trebate dozivjeti. evo i slika. bas mi je zao sto niste odusevljeni crvenim morem

Priloženi fajlovi

#14 lav

svetski putnik

• Član
  • Poruka:947

Napisano: 28. May 2010 - 19:20

Pa da, kazu da je plaza hotela Magawish jedna od najlepsih u Hurgadi, ali ja zaista na letovanje tamo nikad vise ne bih isla. Hurgada kao Hurgada mi se uopste nije dopala, more je pretoplo za moj ukus (bila sam polovinom jula), a o vrucini i da ne govorim... Jeste, suv je vazduh, lakse se podnosi vrucina nego ovde, ali i desetominutna setnja na 50 stepeni nije ni najmanje prijatna. Uvek bih se radije opredelila za Grcku.
Ne znam kako izgleda leto u Tunisu, jer sam bila u oktobru i tad je bilo fantasticno (moje nezaboravno letovanje - fenomenalna klima, lepo more, sitan pesak...), a i u januaru prosle godine kada sam obilazila Tunis.
U svakom slucaju, planiram da posetim i jednu i drugu zemlju ponovo, Egipat zbog istorije, a Tunis zbog uzivancije. :)

#15 mmarijana87

backpacker

• Član
  • Poruka:11

Napisano: 28. Aug 2010 - 15:22

Ja sam bila u Egiptu, i sad idem ponovo u oktobru, ali planiram da na prolece odem u Tunis, pa me zanima, ako neko zna da mi kaze kakav je odnos cena Egipat - Tunis?????

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0