Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

MALTA

172 odgovora na temu

#31 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 31. Jul 2007 - 03:00

Na Malti ima nebrojeno letnjih škola jezika.
Po ulicama, stepeništima i trgovima se saplićeš o treznu, polupijanu i pijanu decu i omladinu...

Ovu poruku je izmenio DraganV: 20. Jan 2011 - 13:15
Ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

#32 ZVEZDA

backpacker

• Član
  • Poruka:5
  • ženski

Napisano: 31. Jul 2007 - 21:05

Zanima me da li ima neke ozbiljne skole,za ozbiljne osobe koji zaista hoce da uce? Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio DraganV: 20. Jan 2011 - 13:15
Ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

#33 mackica

backpacker

• Član
  • Poruka:29

Napisano: 05. Aug 2007 - 12:58

Cula sam da Malta ima lose plaze i da mora da se putuje do boljih plaza.Interesuje me da li neko zna kakvi su hoteli Aleksandra Palace i Bernard i kakve plaze imaju :rolleyes:

#34 Hanna

backpacker

• Član
  • Poruka:22
  • ženski

Napisano: 06. Aug 2007 - 16:38

Ja sam pre 3 dana došla sa Malte, pa vam prenosim par utisaka.
Bila sam smeštena u Slimi, u hotelu Metropole. Hotel je dosta star, nameštaj je star , fasada oronula, doručak isti svaki dan, a večera ok. Njima hoteli sa 3 zvezdice nisu nešto sređeni. Jedini koji sam videla da odskače je New Tower Palace, isto u Slimi. Po mom mišljenju, bolje je biti smešten u Slimi pa prošetati do St. Juliansa nego tamo trpeti ono ludilo.
Taj tzv. provod je super ako imate 15-16 godina jer su po tim diskotekama sve DECA. Ja imam 25 i bila sam matora za te klubove...Ekipa mojih godina je uglavnom po nekim kafićima i terasama restorana. Malta je inače prepuna te dečurlije koja su tu došla da uče jezik.

Plaža je celom dužinom Slime, sve kamen,ali ravan, i naravno nema spasilaca, nema tuševa, uopšte nisu sredili obalu. Ne može svuda da se uđe zbog stena koje su i u vodi nego samo tamo gde ima stepenica. More je dosta divlje i nemirno, duva vetar pa se dignu talasi, jake su struje. Dobra stvar je da je čisto i da nisam videla meduze,mada njih čas ima čas nema.

Ako nekoga zanimaju slike obale, neka ostavi mail pa ću poslati.

Valeta je predivna, bila sam sto puta za ovih 10 dana do Valete, vredi obići sve što ima da se vidi. Obavezno ići na izlet do Plave lagune, tamo je more kao iz bajke.
Cene kafe i sl po kafićima nisu strašne, recimo oko 1,5 za kapućino..toliko je i kod nas.
Cene po radnjama su različite, ima mesta za kupovinu, zavisi koliko želite da platite neku stvar.I u Valeti i u Slimi ima radnji, tako da imate gde da potrošite pare :)

Ako nekoga joše nešto zanima, neka pita...
pozdrav

#35 mackica

backpacker

• Član

Napisano: 06. Aug 2007 - 17:34

Da li si generalno zadovoljna letovanjem na Malti,ili mislis da je to dobra turisticka destinacija za letovanje? :rolleyes:

#36 mackica

backpacker

• Član

Napisano: 06. Aug 2007 - 17:37

Nisam bas najasnije postavila pitanje,ali cini mi se da nisi bas odusevljena,zbog plaza verovatno.A verujem da ostrvo treba obici u svakom slucaju i da ima svasta da se vidi.

#37 sandrra

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 08. Aug 2007 - 09:17

Pitanje za *insajdere* :rolleyes: na Malti: Planiram da pocetkom oktobra odem na Maltu pa me interesuju temperature mora, kako je za kupanje? Na Malti sam vec bila, ali u julu i avgustu i tada je ok, ali u oktobru...?

#38 Hanna

backpacker

• Član
  • Poruka:22
  • ženski

Napisano: 09. Aug 2007 - 16:31

Evo i mene da odgovorim: jesam zadovoljna, jer mi je bilo bolje nego što sam očekivala. Kad sam krenula nisam toliko puno znala o Malti i njenoj istoriji, ali sad baš dosta znam jer sam dosta obilazila Valetu i posećivala sve atrakcije koje nude.
Ko očekuje da samo sedi na plaži i kulira biće razočaran, ali ako želite da iskombinujete malo obilazaka sa kupanjem, onda preporučujem Maltu.
Pazi, nije plaza u Slimi loša, ona je jednostavno kamenita, a Maltežani je nisu nešto sredili, ali u principu imaš kafice da popiješ kafu i sl. Ne preporučujem tu plazu za osobe sa malom decom i sl zbog prilaza i činjenice da ne možeš da izađeš iz vode gde ti hoćeš nego tamo gde su stepenice.
Ja kad sam bila, par dana je bila istaknuta crvena zastavica. U tom periodu je baš duvao jak vetar i bili su talasi, pa pretpostavljam zbog toga, mada moguće da je i zbog meduza (ja ih nisam videla).
Nadam se da sam pomogla.
pozdrav

#39 ZVEZDA

backpacker

• Član
  • ženski

Napisano: 10. Aug 2007 - 21:52

Da li moze da se zivi tamo?Koliko je na Malti moguce da "opstanu" ljudi sa tridesetak godina i vise?Da li moze dobro da se zaradi i ustedi?
Drugo pitanje je,kakve su sanse da Srbin dobije radnu dozvolu tamo,na koju foru?

#40 ZVEZDA

backpacker

• Član
  • ženski

Napisano: 11. Aug 2007 - 14:49

Zasto niko nista ne pise o vizama,o mogucnosti ostanka na Malti,na koji nacin,sta raditi?A ja uskoro idem..... -_-

#41 Modesty

backpacker

• Član
  • Poruka:6

Napisano: 10. Apr 2008 - 21:53

Da li je neko imao iskustva sa dobijanjem malteške vize u poslednjih nekoliko meseci?

#42 lady_blue

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 11. Apr 2008 - 23:50

putujem na Maltu krajem meseca pa ako ima nekoga ko je skoro bio bilo bi od velike koristi ako moze da napise nesto o cenama, vremenu i slicnim detaljima :) sto se tice vize, nama to sve agencija sredjuje, doduse predaje se milion papira, ali kazu da nema problema sa dobijanjem...

#43 snowwhite

putnik

• Član
  • Poruka:187
  • ženski

Napisano: 13. Apr 2008 - 13:38

Za one koji idu na Maltu - a ipak zele lepe plaze, ne ocajavajte - ima 2 velike pescane plaze do kojih se moze doci kolima ili busom (lepsa se zove Golden Sands i u vreme nase posete zavrsavali su Radisson SAS hotel pored same plaze). Srecom javni prevoz na Malti je besprekoran tako da ako vam je voznja "u kontra smeru" problem, snacicete se i busicima. Kupite nedeljnu kartu vise se isplati nego da kupujete dnevne. Mi smo bili u septembru i jedan dan nam je padala kisa, a jedan dan je bilo prilicno oblacno i hladnjikavo. Ostatak odmora je bilo fenomenalno vreme. Meduze smo vidjali po koji put, nije ih bilo bas mnogo ali ih je bilo.

#44 lady_blue

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 13. Apr 2008 - 14:34

osim plaza, interesuju me izleti (vise nego same plaze), da li je neko isao na izlet do Sicilije, sta jos treba obici organizovano, a sta u svojoj reziji obilaziti... iako je Malta "sicusna", kazu da se puno toga ima videti... cene hrane, pica, itd itd... dosta toga je vec receno u ovoj temi, ali interesuje me da li je neko bio ovih dana, znaci sveze informacije :D

#45 brunod

backpacker

• Član
  • Poruka:25
  • muški

Napisano: 30. May 2008 - 15:42

Sta je ovo nikog nema vec mjesec dana na ovom topicu????
Jel' to Malta nije u fazonu ove godine?
NEgo ja bih molio one koji su bili za preporuku, gdje je bolje uzeti hotel?
Meliha bay ,Sliema ili Qawra?
Ono sto me zanima je da li je bolje uzeti hotel van guzve u mjestu sa boljim plazama (npr. Meliha) pa ici uvecer do Slieme i St. Juliansa ili obrnuto ici na plazu u Melihu , a biti u hotelu u Sliemi.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0