Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

MALTA

172 odgovora na temu

#136 Indijana Džons

backpacker

• Član
  • Poruka:25
  • ženski

Napisano: 04. Nov 2011 - 14:32

Čika Zmaj Jova @ 04. Nov 2011 - 11:04

Malta je, u principu, jedan kamen, sa nešto malo zelenila. Malo više zelenila
ima na susednom ostrvu (Gozo). To je jedan malo manji kamen -
kamičak.. presladak, kao i sama Malta (ostrvo, mislim).

Peščanih plaža nema preterano - bio sam na onoj kod
mesta Mlieha (sp ?). Do te plaže ide bus (ima više linija) iz obližnjih
mesta ( Budžiba, Sv. Pavle i Kvara).
U mestu Kvara planiraju da naprave veštačku peščanu plažu - po
ugledu na Turke. Dokle su stigli u tome - potraži na netu.

Znam da ima još jedna peščana plaža, ta je poznatija - Golden bay,
i do nje možeš autobusima (više linija).

Na Gozo ostrvu ima par malih plaža sa peskom - mada je
tu prevoz znatno ređi nego na Malti.

Hvala,
Postavljena slika
Ee, potrebna nam je još poneka informacija: u kom periodu je najlepe za odmor ,kupanje i do koliko časova u noć funkcioniše bus prevoz?

#137 Čika Zmaj Jova

putnik

• Član
  • Poruka:124

Napisano: 04. Nov 2011 - 14:44

Indijana Džons @ 04. Nov 2011 - 14:32

... u kom periodu je najlepe za odmor ,kupanje i do koliko časova u noć funkcioniše bus prevoz?

Period za kupanje: hm... malo problematično u maju, ok u junu, gužva u julu & avgustu..septembar je OK... posle toga ???

Njima letnja sezona (u prevozu & tarifama po hotelima) kreće negde u maju (3 nedelja maja).. pa onda i busevi idu do 23:30...
Ustvari, zavisi gde si smešten: ima buseva cele noći (na sat, mislim)
do "gušćih" mesta (Budžiba, Sv. Pavlel,Slima, St. Julius - ta strana obale) a do "ređih" mesta poslednji iz Valete kreću oko 23:00. - Ovo je po sećanju (maj 2010), - iz rukava :)

Ovu poruku je izmenio Čika Zmaj Jova: 04. Nov 2011 - 14:45

#138 Indijana Džons

backpacker

• Član
  • Poruka:25
  • ženski

Napisano: 05. Nov 2011 - 13:18

@Čika Zmaj Jova

Postavljena slika Ne veze, bar imamo neki orijentir

Hvala

Ovu poruku je izmenio mikap: 02. Mar 2012 - 11:46
Obrisan citat, direktan odgovor na post

#139 BOJKO

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:317
  • muški

Napisano: 09. Nov 2011 - 01:30

Infoputnik @ 03. Nov 2011 - 19:15

Medjutim, ako ne rade moj savet je da uplatite preko bilo koje agencije koja radi sa vodicima domacinima Suzanom i Brankom Djoricem koji preko 20 g zive tamo i bave se iskljucivo turizmom za razne agencije iz razlicitih zemalja. To cete proveriti prostim pitanjem u agenciji ko vas ceka tamo.
Tu nema greske kada su oni u pitanju,
Dodajem ovome jos jedno ime lokalnog vodica-Ana...a prezimena se ne secam.naseg porekla mlada, edukovana, prijatna i vrlo recita zena, godinama vec zivi na Maltai, udata za Maltezanina, spremala se u to vreme da objavi knigu o Malti

Indijana Džons @ 04. Nov 2011 - 14:32

Ee, potrebna nam je još poneka informacija: u kom periodu je najlepe za odmor ,kupanje i do koliko časova u noć funkcioniše bus prevoz?
Ja ti opet predlazem septembar zbog nezaboravne proslave dana nezavisnosti-ali da dodam prethonoj mojoj prici o tome-Iako je bila cak druga polovina septembra, vreme je bilo idealno, toplo- a more , sredozemno, je i inace malo hladnije nego ostala mora. Jedno dve noci ( ne zaredom) je secam se pljustala kisa, pravi pljusak sa munjama i gromovima , negde posle 03.00 ujutru ali bi sutrasnji dan uvek bio divan za kupanje, obilazak...
Na Malti su najpoznatije skole ucenja engleskog jezika, tako da pored turista ima i ovih studenata u velikom broju, te je na Malti uvek, posebno leti guzva.Od sveg turistickog mnogobrojnog sarenila, najneobicniji su mi bili engleski turisti starijih godina-mi na plazi polugoli a vremesni engleski turisti bas bake i deke obuceni u belo, sa belim sesirima, dame sa belim suncobranima lagano setaju ili sete na klupama lepog plocnika nad plazom-bas kao u proslom veku.
Malta jeste kamenta, ali to nikao nije neka siva ruzna golet.Da li sto je mala pa sve deluje na svom mestu-pa i goli kamen ...Info je u pravu-skladno deluje u tim okerastim tonovima pa i taj savki kamen ima neku pricua tu su ti Calpirso cave ( pecina gde je kalipso drzala Odiseja) Windows of sea ( stena sa cetvrtastim otvorom , zaista asocira na prozor, pa stena gde se u igranom filmu Popaj , Popaj( Robin Wiliams) u zadnjoj sceni bije sa Badjom i naravno pobedjuje, pa Plava pecina.....nigde vise kamena , stenja, pecina a da svak anema neku pricu :)A opet kad pogledas, pored svog tog silnog kamenja, s obzirom da je tako mala ima i dovoljno zelenila-nije nikako prizor a la Sahara.
Negde sam ranije pisao o plazama na Malti.Ima i pescanih,sa ligenstulama i suncobarnima: Meliha bey , tu je odmah iznad nje Popajevo selo ( sa kulisima iz filma) i popularnija Golden Bay.Do obe se dolazi autobusom
A autobusi iz Valete mislim da su zadnji zaisata isli negde pre ponoci. A od Slieme do st Juliana " ladno" se moze i pesice

Ovu poruku je izmenio mikap: 02. Mar 2012 - 11:48
spajanje poruka

Postavljena slika

#140 Čika Zmaj Jova

putnik

• Član

Napisano: 28. Feb 2012 - 09:03

Za sve ljubitelje ovog malog kamena & dragulja u sred Mediterana:
više kompanija je počelo da prodaje Maltu - čarter avionom (JAT) na bazi 8/7
počev od sredine Juna.

#141 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • Poruka:9422
  • ženski

Napisano: 28. Feb 2012 - 19:31

Otkud carter :o Ranije si mogao samo redovnim letom koji i jeste 7/8 dana

ja sam tako isla i godinama nije bilo cartera
......................................................
Postavljena slika Postavljena slika

#142 Čika Zmaj Jova

putnik

• Član

Napisano: 29. Feb 2012 - 08:53

Ranije je ranije, a sada je sada Postavljena slika

Redovne linije nema još ni kao ideje... sorry...

Čarter je organizovalo nekoliko agencija, i radiće Maltu od sredine
Juna do polovine Septembra...

Malta je (prema pričama tih agencija) nekakva "rezervna" destinacija
pošto ima malo šanse da Egipat pokupi onoliko sveta koliko je to
bilo predhodnih godina...
Drugim rečima, Malta je potez u "iznudici"....

Ovu poruku je izmenio DraganV: 02. Mar 2012 - 08:49
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

#143 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • ženski

Napisano: 29. Feb 2012 - 20:00

Pa dobro. Nisam znala da nema redovne linije.
Nije ni to lose, a Malta jeste lepa ali samo za tako nedeljni odmor, obilazak i zanimljivosti u kojima ne oskudeva. Prvenstveno je jedna od sigurnih i opustenih destinacija. :)

#144 Čika Zmaj Jova

putnik

• Član

Napisano: 01. Mar 2012 - 08:59

Kružnu liniju (BGD - Malta -Tripoli - BDG) JAT (država ?) je ukunuo odmah po
početku rata u Libiji...beše to prošle godine...
Eto, da se malo informišemo... Postavljena slika

Da li "infoputnik" znači "informisani putnik" ? ! Postavljena slika Postavljena slika)

Ovu poruku je izmenio DraganV: 02. Mar 2012 - 08:50
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

#145 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • ženski

Napisano: 02. Mar 2012 - 00:21

Ma jok Postavljena slika znaci onaj koji apsorbuje informacije gde god moze Postavljena slika

Koliko sad kostaju aranzmani sa carterom?

Ovu poruku je izmenio DraganV: 02. Mar 2012 - 08:50

#146 ticerka

backpacker

• Član
  • Poruka:33
  • ženski

Napisano: 02. Mar 2012 - 20:27

Volela bih da se javi neko ko je prosle godine letovao na Malti kako bismo imali neke sveze informacije :)
Mene pre svega zanimaju cene hrane u restoranima i supermarketima. Stekla sam utisak da se ne isplati uplacivati veceru u hotelu za 10 evra. Da li je to jos uvek tako?
Neki su hvalili hotel New Tower Palace, volela bih da cujem jos utisaka o ovom hotelu, kao i preporuku za neki drugi hotel. Meni je najbitnije da je cisto i na dobroj lokaciji (Sliema mi se cini idealnom), nemam drugih prohteva.
Mozda i preporuka neke domace turisticke agencije koja radi Maltu, a sa kojom imate pozitivno iskustvo.

Inace, svaka cast Alessandru na iscrpnom izvestaju o Malti, prosto sam se zaljubila u tu zemlju gledajuci slike i citajuci opise, sad ne mogu da docekam da odem tamo :)

#147 ticerka

backpacker

• Član
  • Poruka:33
  • ženski

Napisano: 02. Mar 2012 - 22:17

DA li neko ima iskustva sa kursevima ronjenja? Koje su cene?

#148 Provod

turista

• Član
  • Poruka:52
  • muški

Napisano: 18. Mar 2012 - 19:18

Ima li onih koji su prosle godine letovali na Malti? Kakve su cene po restoranima, marketima, cene prevoza? Kakva je mogucnost iz Budzibe pesaka odlaziti do pescanih plaza?

#149 BOJKO

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:317
  • muški

Napisano: 19. Mar 2012 - 00:40

@ticerka,
pisem ti sa vremenske distance kada sam ja bio na Malti-cisto dok ne dobijes svezije informacije. A bio sam drug egodine kada je Malta usla u EU i jos uvek imali maltesku funtu.
Hotelu New Tower Palce po lokaciji, udobnosti...nije bilo zamerke.Tu odmah ispod plaza, setaliste..nekih par metara levo autobuska stanica...
Za hranu me lepo savetovali u agenciji da ne uplacijem jer se za te pare moze jesti i italijanska i malteska hrana...jedan par je i otkazao veceru kontaktirajuci sa agencijom telefonom da bi se sam hranio i suma sumare na isto je izaslo finansijski

Eto i mene je iznenadilo da su sada carter letovi za Maltu.A bila direktna linija sa sletanjem u Libiju i u odlasku i pri povratku te su i smene bile na 7 dana pa sam cekao zadnju smenu koja je imala spojenih 7+7 dana -te sam bar video i velicanstveno slavlje za DAN NEZAVISNOSTI. Sad me interesuje dal su, posto su carter letovi, i smene od 10, 12 dana??? Bas cu da pogledam
Postavljena slika

#150 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • ženski

Napisano: 19. Mar 2012 - 01:14

Ja sam bila godinu pre Bojka, bas kada je usla u EU. Sat ronjenja je bio cini mi se 10 funti. Sada sam pogledala na nekim sajtovima i paket je preko 300 e. E sad, sta to ukljucuje sve i koliko traje ne znam.
Hrana je odlicna i cena je kao u Evropi, ali obilne porcije.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0