Infoputnik @ 03. Nov 2011 - 19:15
Medjutim, ako ne rade moj savet je da uplatite preko bilo koje agencije koja radi sa vodicima domacinima Suzanom i Brankom Djoricem koji preko 20 g zive tamo i bave se iskljucivo turizmom za razne agencije iz razlicitih zemalja. To cete proveriti prostim pitanjem u agenciji ko vas ceka tamo.
Tu nema greske kada su oni u pitanju,
Dodajem ovome jos jedno ime lokalnog vodica-Ana...a prezimena se ne secam.naseg porekla mlada, edukovana, prijatna i vrlo recita zena, godinama vec zivi na Maltai, udata za Maltezanina, spremala se u to vreme da objavi knigu o Malti
Indijana Džons @ 04. Nov 2011 - 14:32
Ee, potrebna nam je još poneka informacija: u kom periodu je najlepe za odmor ,kupanje i do koliko časova u noć funkcioniše bus prevoz?
Ja ti opet predlazem septembar zbog nezaboravne proslave dana nezavisnosti-ali da dodam prethonoj mojoj prici o tome-Iako je bila cak druga polovina septembra, vreme je bilo idealno, toplo- a more , sredozemno, je i inace malo hladnije nego ostala mora. Jedno dve noci ( ne zaredom) je secam se pljustala kisa, pravi pljusak sa munjama i gromovima , negde posle 03.00 ujutru ali bi sutrasnji dan uvek bio divan za kupanje, obilazak...
Na Malti su najpoznatije skole ucenja engleskog jezika, tako da pored turista ima i ovih studenata u velikom broju, te je na Malti uvek, posebno leti guzva.Od sveg turistickog mnogobrojnog sarenila, najneobicniji su mi bili engleski turisti starijih godina-mi na plazi polugoli a vremesni engleski turisti bas bake i deke obuceni u belo, sa belim sesirima, dame sa belim suncobranima lagano setaju ili sete na klupama lepog plocnika nad plazom-bas kao u proslom veku.
Malta jeste kamenta, ali to nikao nije neka siva ruzna golet.Da li sto je mala pa sve deluje na svom mestu-pa i goli kamen ...Info je u pravu-skladno deluje u tim okerastim tonovima pa i taj savki kamen ima neku pricua tu su ti Calpirso cave ( pecina gde je kalipso drzala Odiseja) Windows of sea ( stena sa cetvrtastim otvorom , zaista asocira na prozor, pa stena gde se u igranom filmu Popaj , Popaj( Robin Wiliams) u zadnjoj sceni bije sa Badjom i naravno pobedjuje, pa Plava pecina.....nigde vise kamena , stenja, pecina a da svak anema neku pricu :)A opet kad pogledas, pored svog tog silnog kamenja, s obzirom da je tako mala ima i dovoljno zelenila-nije nikako prizor a la Sahara.
Negde sam ranije pisao o plazama na Malti.Ima i pescanih,sa ligenstulama i suncobarnima: Meliha bey , tu je odmah iznad nje Popajevo selo ( sa kulisima iz filma) i popularnija Golden Bay.Do obe se dolazi autobusom
A autobusi iz Valete mislim da su zadnji zaisata isli negde pre ponoci. A od Slieme do st Juliana " ladno" se moze i pesice
Ovu poruku je izmenio mikap: 02. Mar 2012 - 11:48
spajanje poruka