Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

MALTA

172 odgovora na temu

#166 Tasha

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:251
  • ženski

Napisano: 04. May 2012 - 15:02

Pogledaj porukuČika Zmaj Jova @ 04. May 2012 - 07:23

Kartu za taj brod ne plaćaš tada, platićeš je u povratku (5 evra).
Sve mi je jasno osim toga kako mogu da se ukačim na brod u pravcu Malta-Gozo a da ništa ne platim nego da kartu kupim u povratku?Uostalom na netu piše da je cena povratne karte 4,65 evra tako da to nije puno da se odmah plati.
A za one koje interesuje malteška hrana evo dobrog sajta http://www.ilovefood...altese-cuisine/

#167 Čika Zmaj Jova

putnik

• Član
  • Poruka:124

Napisano: 07. May 2012 - 07:57

DA PONOVIM (izgleda da nisam bio jasan ! :udarac: ): 1. sidješ sa autobusa koji te je doveo do luke (Malta) - 2. udješ na brod koji te vozi na Gozo (kartu NE PLAĆAŠ ! :azdaja: ) - 3. izadješ sa broda (već si na Gozo) - 4. uhvatiš tu odmah ispred luke (tj. nosa) autobus koji te vodi do npr. Viktorije (najveći grad/mesto na Gozo -kartu za taj autobus plaćaš)...

U POVRATKU na Maltu: 1. uhvatiš autobus do luke (Gozo) - 2. kupiš kartu za brod u luci, pred ulazak na brod (e, tada platiš povratnu cenu ! tj. i za onaj prvi prelaz )---3. udješ na brod - 4. prevezeš se do Malte - 5. udješ u autobus (paltiš kartu) - 6. kraj putovoanja....

Nadam se da je sada jasno... :djavolko:

Ovu poruku je izmenio DraganV: 07. May 2012 - 11:43
ne citirati, direktan odgovor

#168 Brazilera

backpacker

• Član
  • Poruka:17

Napisano: 14. May 2012 - 13:20

Da postavim "komplikovano" pitanje, koliko je skupo na Malti? Hrana? Ulazak u muzeje? Suveniri? :razmislja: Ne mislim na nikakav luksuz i preterivanje... Koliko treba za dvoje mladih?

#169 Čika Zmaj Jova

putnik

• Član

Napisano: 14. May 2012 - 13:56

Najbolje rečeno: zavisi :hahaha:

Ima mesta koja su baš skupa (npr. ulaz u palate plemića - to je 10 evra, a fotografisanje nije dozvoljeno !) ali ima i pristupačnijih mesta... Savet: obavezno izvadi "studentsku kartu/legitimaciju" - onda dobijaš popust skoro na svim mestima... Začudio bih se da negde ne dobije popust makar 50%...Ima muzeja gde volonteri "Heritage Malta" vode kroz postavke za dž.... Raspored ima na njihovom sajtu...Arheološki muzej možeš da preskočiš...

Hrana - ništa posebno; nisam primetio da "deru kožu"... Suvenire ne kupujem.. :djavolko: .

Ovu poruku je izmenio Čika Zmaj Jova: 14. May 2012 - 13:57

#170 Brazilera

backpacker

• Član

Napisano: 14. May 2012 - 14:20

Fakultet završila tako da od tih privilegija ništa. :nea:
Ali da malo približimo to "zavisi" - to je okvirno po tvom mišljenju za dvoje ljudi oko 500, 600 ili 700 evra? :nempojma:

#171 Čika Zmaj Jova

putnik

• Član

Napisano: 14. May 2012 - 14:26

Recimo da je 500 sasvim pristojno za dvoje za 7 dana (naravno, uz neku "rezervu" - za svaku slučaj: lekari, hitne i neizbežne "intervencije", i sl.)... I ništa fensi...(firmirana roba /ali ako zađeš po prodavnicama odeće i to domaće proizvodnje, videćeš da "teraju" modu iz 1965 - 1970...Veoma interesantno !/ nista gadžeti i slične drangujije)...

Ovu poruku je izmenio Čika Zmaj Jova: 14. May 2012 - 14:28

#172 Brazilera

backpacker

• Član

Napisano: 14. May 2012 - 14:38

Baš ti hvala na odgovoru. :thankyou:
Nekako mi sve nešto u glavi da je tamo skupo i da treba dosta para, te izlet, te klopa... Poredim negde sa Turskom, gde sam prošle godine bila platila AL i o dodatnim izdacima nisam razmišljala, naravno izlete ne računam...

Malta me veoma privlači ali malo sam bojažljiva oko cena. Znam smaram... :zid:
Da li preporučuješ neku agenciju, povoljan aranžman? ŠTa misliš o ovim doplatama za večeru (10 E) ili je za te pare realno klopati napolju?

#173 Čika Zmaj Jova

putnik

• Član

Napisano: 14. May 2012 - 15:00

Ne smaraš - nego malo češljaj po mreži... skoro sve tu možeš da nadješ...
Lova koju sam pomenuo je sasvim OK za sve što si nabrojala... (hotel & prevoz zasebno...)
Agencije koje rade Maltu - mislim da su sve iste... cenovnici su im skoro u dlaku isti...a i u iste hotele vode...
(uz neke izuzetke).. Dakle, u osnovi svejedno...

Ja nisam išao na varijantu doplate: gde & kada mi se prohte - tu & tada jedem, od onoga ponuđenoga - neću ničim da budem omedjen, pa ni povratkom u hotel da bih večerao...Prolazio sam i za 5 evra ali i za 12-15 ... kako-kad, kako-gde...
Samo opišteno... :pop:

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0